icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

nenuska25
15. jan 2017

najhorsie to mam teraz ked sedim, lebo sa ucim na skusku.....akonahle si lahnem, tak to prejde a ani v noci nic necitim ani sa nebudim na nic

blondie257
15. jan 2017

@zuzacka16
@slimstar
No popisala by som to podobne nieco ako menstruacne bolesti troska silnejsie,obcas spodok panvy ma boli,bolesti raz su potom ustanu a tak znova.Pytala som sa lekara,ze je to bezne ked sa maternica roztahuje,akurat kus bojim ( to asi vsetky,ze?) aby bolo vsetko ok.Lekarka pri ultrazvuku mi povedala ze miminko je taktroska natesno a ulozene vzadu,teda ze nosim niekde hlboko vzadu.To iste som mala v prvom tehu,vtedy sa zistilo malo plodovej vody,dcera sa neotocila ostala v polohe KP a sla som zo dna na den na sekciu prave kvoli tomu v 37tt. bola popucena ale vsetko sa dalo do spravnych tvarov.
Tak asi sa opakuje znova problem s miestom pre mimi a mnozstvom plodovej vody.☹

Inac ake mena zvazujete pre miminko?

blondie257
15. jan 2017

@nenuska25 no cikat chodim casto aj ja...a v noci aj 4x 😒
Mne to prejde tiez ak si lahnem ale musim si najst polohu aby tie bolesti alebo pichanie ustalo.

slimstar
15. jan 2017

@ blondie257 Ja mám bábo, hore v okolí pupku, v knižke je napísané uloženie placenty ako fundus. Tu sú uvedené kódy z tehotenskej, ak by ste si chceli porovnať a porozumieť tomu. 🙂
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

Ja mám zasa obavy, z mojej úzkej panvy. Mám tam uvedené 16 cm a ideál na rodenie je 19-21 cm.

Mená máme zatial Michaela, alebo Michal. 🙂

nenuska25
15. jan 2017

mne sa paci, ako ma slimstar vsetko nastudovane 🙂)))
ja mam ulozenie placenty vpredu, co je tiez ok.
Ja mena Ester a Radim

blondie257
15. jan 2017

@slimstar
@nenuska25
Ja mam zas placentu vzadu,co je ok,lekarka mi vravela ze pocitim pohyby velmi dobre...uz sa neviem dockat 😍

Mena mame viacero kedze uz aj 10r dcera sa zapojila,ta chce mena Daniel/Vivien,manzel chce Martin/David nad dievcatom neuvazuje 😀 a mne sa paci Oliver/Miriama alebo Nelinka ....
Takze mame este nejaky ten cas aby sme nasli kompromis nejaky 😀

kitty18
15. jan 2017

@slimstar aj my mame Michal a Michaela ☺

nenuska25
15. jan 2017

no vlastne jedine mena, ktore mi zatial presli, lebo mne osobne sa pacia: David, Sara, Samuel, Tobias, Tamara, Nadia...

slimstar
15. jan 2017

@nenuska25 radšej dopredu si všetko pozistujem, ako sa potom nahánať a stresovať. 🙂 A tie linky sú užitočné, aj pre iné mamičky. 🙂

@blondie257 aj my sme mali vybrané Vivien, ale keď som si predstavila, ako ludia radi skracujú mená. To by jej hovorili Viva, alebo čo a to sa mi nepáči. Ešte sa mi páčila Svetlana, ale to je tiež také, že by sa mohli posmievať, alebo tak. 🙂

blondie257
15. jan 2017

Nejako Michal a Michaela vedie,tie uz v rodine mame.
Aj Samka uz mame

Mena,ktore sa mi pacia uz vsetky v rodine su 🙂

Sara je tiez krasne,aj pasuje k priezvisku.

blondie257
15. jan 2017

@slimstar
No hej tie skratky....staršiu dceru Nataliu volaju Natka,Naty,Naťa a deti male Ňaňka 😀
Moja sesterka dala meno Bernadeta volaju ju Beďa a syna maju Tobiasa.
Mne sa paci aj meno Alžbetka no ak by ju volali Beta abo Betka...radsej nie

kattky
15. jan 2017

@gabrielita3 no to veru je neprijemne ...

kattky
15. jan 2017

@blondie257 unas Alzbetku volaju ty starsi ludia Erža 😀

nenuska25
15. jan 2017

@kattky aj u nas, ale napriklad Alzbetka je pekne aj Elizabeth

gabrielita3
15. jan 2017

Ja mam Miu a pre druhe ked chlapec po tatovi Janko a ked dievca Bella alebo Nela 😊

lilianna1xs
15. jan 2017

Mna stále večer boli pravý vaječník pichá má neskutočne.Ale ináč pohode len veľa spím a jem )))))).ja ani nevážim doma utorok mám termín u lekára tak som zvedavá koľko som pribrala celkovo od začiatku tehu.Muz mi vravel že určite 4kila mám len na prsiach váhu hahaha nech ti len ostane aj po pôrode veľmi samu to páči ,Bože ti chlapy nepozerajú že ra bolia prsia ale ži to pristane.😝

lilianna1xs
15. jan 2017

@kattky Jak sú vadsie deti tak už im dajú prezývku je to už otrasne..u nás čo poznám známe volali sa Monika a prezivku jej dali Mona no otras ja som im stále vravela Monika preto že Mona mi pripadalo urážajúco.

blondie257
15. jan 2017

@lilianna1xs ja sa radsej tiez nevazim...a tiez jem a spim....najhorsie je ze ak nejem je mi neskutocne zle...musim kazde 3hod nieco zjest aspon male lebo inac neskutocne ako mi pride zle...vtedy len lahnem a predychavam aby som prekonala to napinanie na vracanie...no zas nieco zjem ako teraz zeleninovy salat a kusok sojoveho rozka a i tak mi zle...ani tak ani onak

lilianna1xs
15. jan 2017

@blondie257 No máš to ťažké kamoska akurát dneška sami tiež sťažovala,presne nato už má média pred pôrodom nemôže veľa zjesť stále zvracia že 8kil len pribrala vkuse zvracia.No ja zas nee poklopem ja sa napapam neni mi zle len,musím ísť hneď späť Haha unavená som hneď po jedle.Ale všimla som si,posledn týždeň ráno zobudím plna Elanu urobím kávu raňajky kým muž ,zoberie syna do školy a ja medzi tým sa už samozrejme najem a taká únava príde namna už ráno ))))kým dojde muž ja už spím ,on mi vraví ty si zasa išla späť však si pred chvíľou zobudlila mna Steva trafí šľak.)))))).takze každý niejak inak to má.😉

blondie257
15. jan 2017

@lilianna1xs juuuj tu kavu.....ja som bola kavickarka velka a teraz kava a caj blee ani vôňa .....cista voda na litre,jasne ze potom furt na wc chodim...
Juuuj kiez by tie nevolnosti uz prestali
No Prezijeme...hlavne nech su piskotky /fazulky v poriadku😉

lilianna1xs
15. jan 2017

@blondie257 No vieš že teraz už aj ja keď vypijem kávu ,sami dvíha žalúdok ale musím lebo ja mám niszky tlak.Vceea som holá obchode zos synom nakupovať a toľko vyberal šiat skúšal a mne z ničoho nič prišlo tak zle horúčava má zaliala musela som kabát vyzliecť aj sveter rak v tričku som sedela,muž musel zbehnut kúpiť vodu tak Pi 15 minútach mi bolo lepšie takze už mám niejak strach ísť sama von,to som mala aj zo synom v tehu som odpadla v šiestom mesiaci potravinách ešte dobre že tu hneď od mojej bytovky poznali má predavačky len pretvorili muzovy pod si po ženu.😝

map0007
15. jan 2017

Ahojky dievčata.čo robiť.Mala priniesla črevnu virozu zo skolky.Skoro kazde dieta vracia a hnačkuje.Dokonca uz aj manžel.Mam strach lebo v lete son koli takejto viroze potratila v 10tt,dokonca aj testy ukazali xe prekonana infekcia.☹ Bojim sa ze sa to zopakuje ked sa nakazim.Vtedy som 6 dni vravala a hnackovala a dr.mi dala iba endiex.Som s toho v rozpakoch,bojim sa☹

lilianna1xs
15. jan 2017

Pfff neni sranda musíš ísť k lekarovy nech on ti poradí.

map0007
15. jan 2017

Zajtra idem na odber,triple test v 16tt,tak sa popytam.Ak do rana nebudem aj ja nakazena.☹

lilianna1xs
15. jan 2017

@map0007 skús ísť do inej izby kde budeš sama hajat.

map0007
16. jan 2017

@lilianna1xs zatial oki,len strasne ma bolia klby panva.Asi sa ztahuje.Zachvilu odber.Tak snad bude oki.

ala90
16. jan 2017

Ahojte je tu niekto z RK a oklie alebo z Liptova?

ala90
16. jan 2017

Kto z Vás ma termin 24.7.2017 🙂

lilianaa
16. jan 2017

Ja mam prvu dcer

lilianaa
16. jan 2017

Ja mam prvu dcerku Anetku, ak to bude druhé dievčatko páčia sa mi mená Linda alebo Lea. Chlapec asi po tatovi Peter.
@ala90 ja mám termín 20.7
@map0007 držím palce, nech tú virózu nechytíš a odbery dopadnú ok

Ešte taká otázočka, pijete kofeinovú kávu? Ja som úplne prestala, vraj to pre dieťa nie je ok. Ale teda chýba mi strašne, len oprašujem doma svoj kávovar :o(