icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

blondie257
19. jan 2017

@ttami cisarsky som mala kvoli tomu,ze Natka sa neotocila,ostala zadockom dole tzv.KP poloha,kvi nedostatku plodovej vody.Mala som lekara co usudil po kontrole,ze na druhy den prijem na sekciu v 37tt.Mala bola straaasne natesno.Celkova anesteza kvoli komplikovanejsej polohe miminka.Bola akokeby v tvare pismena V ,teda dole zadocek a nohy vystrete rovno hore

blondie257
19. jan 2017

Cisarak je blby v tom ze v podstate si vsetko odzijes potom ako ta prrberu,dojdu aj kontrakcie,aj bolesti zo tahovania maternice,ktore su intenzivne prave z dovodu toho rezu,ktory boli.Do 12hod ta nutia sama sa postavit a prejst po izbe,co dost boli ten rez kedze bruane svalstvo sa tam namaha dost.ani sa postavit,ani smiat,teda kolkokrat budes namahat brusne svalstvo spodne,co je vzdy,bude to boliet.ja som bola len na infuziach 4dni,teda ziadna strava,ktore som.prelezala.Normalne rodicky na druhy den boli bezne zivotaschopne.Mlieko doslo az doma,v nemocnici sme bolo 11dni,ciste psycho,kedze Natka spala a nechcela papat a prospievat,dokrmovali ju bebou ktoru vyvraciala.Schudla z 3000g na 2400g,nechceli ju pustit domov,nakoniec nas pustili s navysenou vahou 2460g na papieri aby sme mohli ist domov.
Je to horsie z dovodu,ze predsa to miminko dvihat z postielky je narocnejsie,ale chvalabohu zahojilo sa krasne,akurat ma dost stiahnuto zosili a nemam brucho take oble v tom mieste ale cast brucha mi proste nad tou jazvou precnieva a nohavicky mi furt spadnu na ten rez,co neznasam,bedraky ja nosit teda memozem..ale to je detail 😉

slimstar
19. jan 2017

@juliane126 to muselo byť hrozné, dúfam, že už teraz to bude v poriadku a hádam to bude mať hladký priebeh teraz.

Tuším na bolavé bradavky pomáha tá masť Infadolan, musím si ju kúpiť do zálohy. 🙂

gabrielita3
19. jan 2017

@blondie257 och dufam ze ja cisarsky nezazijem 🙁 aj kamosky mali a ledva stali na nohach ... ja som mala vyvolavacu ale strasne dlho trval porod myslela som ze nikdy neskonci ale zato po porode som mala 1 stich a vedela som sa hned posadit a na druhy den super citila som bolest ale nebolo to hrozne v pohode som vsetko robila

blondie257
19. jan 2017

@gabrielita3 ako ja vzdy budem tvrdit,ze radsej prirodzeny porod ako sekcia,pokial to nie je nevyhnutne.
Ja som mala v sebe 3davky lieku proti bolesti cez infuzie a nepomohlo.Po infuziach casto na malu potrebu,kedy podkladaju pod teba misu,ja som zvnonila.sestricke skoro kazdych 30min,triasku som mala,zima mi bola po narkoze,2paplony som mala na sebe a usta mi modreli od zimy.
Clovek prezije,lebo musi,ako pri normalnom porode,ale rekonvalescencia po sekcii je omnoho dlhsia a tazsia.
Su mamicky,ktore po prvom tazsom porode si vybavia sekciu,no potom olutovali.

kattky
19. jan 2017

@blondie257 moja sestra mala 2x cisarsky. Vravela ze bolo jej po prvom brutal hrozne no nemala ani druhykrat na vyber a zase musela ist na cisarsky a vravela ze po druhom uz na druhy den bola v ovela lepsom stave ako predtym. Ze uz aj chodila v pohode pomaly a tak. Uvidime co a ako bude. Niekto ide rodit normalne a nakoniec skonci porod sekciou.

olylili
19. jan 2017

Dievčatá ja budem mať aj tentokrát cekciu a tie čo ste už mali druhu ako ste si dali rezať do starej jazvy alebo na novo? Čo je podľa vás lepšie?

oknosmas
19. jan 2017

Ahojte...mam 36 rokov a cakame prve babatko. Je to vytuzeny poklad...a dnes na kontrole mi lekar urcil termin na 29.7.2017. Takze sa pridavam k vam,i ked povodne som bola v augustovkach. Podla dnesneho sona som 12tt+6d, cize ukoncujeme prvy trimester.

blondie257
19. jan 2017

@kattky ano aj to moze nastat,ale treba vzdy nazerat na zivot a zdravie miminka a rodičky,moj nazor.teda treba byt pripraveny aj na taku moznost.
Ja som zvedava ako dopadnem ja,znova sa opakuju problemy ako malo plodovej vody,a na ultrazvuku mi bolo povedane,ze je tam miminko zas dost natesno,ze asi ta maternica sa neroztahuje dostatocne prave v dosledku malo plodovej vody.len nech je mimino ok. Natka bola dost popucena od mojej pecene,nostek skriveny,nozicky jej este aj v inkubatore stali hore,a chodidla vykrivene,ale chvalabohu bolo vsetko v poriadku a dnes je z nej kocka,akurat je obmedzena v sportoch kde jej hrozi prudky pad na kostrc lebo juma vyhnutu hore v dosledku toho ako bola v brusku posledny cas.Esteze na prvej kontrole prietokov v nemocnici mi lekar zistil ten stav a urgovala sa sekcia.Starostluvost pocas tehu bolaotras,striedali sa 2 lekarky,jedna uplne mlada neskusena a druha stara uz na dochodku,co zastupovali vtedy este moju gynekologicku,lebo odislana matersku.Potom som zmenila gynekologa,za toho co urgoval a robil sekciu,inac hrozili Natalke zdravotne komplikacie.

zuzacka16
19. jan 2017

@oknosmas ako si tam krásne ležká, super gratulujem, len tak ďalej 😉

blondie257
19. jan 2017

@oknosmas gratulujeme a vitaj v skupine

blondie257
19. jan 2017

Tak pridam aj ja svoju piskotku 🙂

ttami
19. jan 2017

@blondie257 hej viem,ze cisarsky je brutal,ale zas kazda zena to ma inak ako pri prirodzenom porode,len pri prirodzenom sa clovek rychlejsie zotavi,dufajme,ze tento uz bude ovela lepsie a budes mat pekne spomienky a hlavne,aby baberko bolo zdrave a inak pekny obrazok😉 je dobre mat fotku z usg clovek moze na to furt kukat a vytesovat sa
@oknosmas blahozelame a vitaj u nas😉,inak si tak isto ako ja vekovo i v tyzdnoch sa zhodujeme😉

ttami
19. jan 2017

@kattky aspirin alebo kys acetylsalicilova sa pouziva na zapal ,proti horucke a pri bolesti,ale pri dlhodobom.uzivani znizuje zrazanlivost krvi a prave kvoli tomu ti to asi predpisali,aby cievky kt.vyzivuju babetko sa neupchavali neakou zrazeninou,to si ja tak vysvetlujem

ttami
19. jan 2017

@blondie257 a uz vies co to bude??nehovorili ti este??

ttami
19. jan 2017

Jooj dievcata ja sa vcera este o pol 10 napchavala spagetami,mi manzel robil som mala chut,ale i hladna som bola☹

kattky
19. jan 2017

@ttami neviem tak mi doktor hovoril, ze pise mi v tych papieroch z toho kombinovaneho testu, ze vzhladom k vyslednemu riziku pre PE odp. kontinualnu preskripcou ASP p.o. (150mg/24hod., V.) tak to mam v papieroch napisane. Doktor mi povedal, ze zatim mi nic pisat nebude. Ze oni preto to napisali, ze moze sa stat ze babatko moze zaostavat na vahe, ale ze sa vsetko uvidi v 20tt ked pridem na USG.

senta_sofia
19. jan 2017

@blondie257 ja som sa po cisarskom citila lepsie,ako po normalnom porode,takze asi aj to bude individualne, a to bol akutny cisarsky,ze som si odsrala kontrakcie do poslednej,lebo na saly ma brali z porodneho kresla. Je to ina bolest,ale na druhy den ako ma postavili som chodila tak isto ako po normalnom porode,len postavit sa bolo horsie,ale zase mohla som uplne v pohode sediet 🙂

blondie257
19. jan 2017

@ttami no nepovedali,co to bude,necham si to na istotu v tom20tt,alebo to bude ako pri Natke a neukaze sa a bude prekvapenie.

@senta_sofia ano je to individualne,niekto ma porod rychly a bezproblemovy,iná nie.Clovek nikdy nevie,a zas povedia su rodicky co maju kazdy porod iny..ci uz normalny alebo sekciou.
A kazda z nas ma aj iny prach bolesti.

kattky
19. jan 2017

Kocky ak ste kupovali bodiky, alebo tricka pre babatko, tak s dlhym, alebo kratkym rukavom ???

diastella
19. jan 2017

@olylili ja som mala 2 sekcie a rezali ma do tej istej jazvy. Teraz cakam dvojicky tak dufam, ze to vydrží maternica 😊

olylili
19. jan 2017

@diastella ja som tiež rozmýšľala že asi do tej istej....fuuu tak to ti držím prsty😉

ttami
19. jan 2017

@blondie257 aspon budes mat dlhsie prekvapenie😉
@kattky tak potom neviem no a nepytala si sa dokiho??alebo nabuduce sa ho opytaj nech ti to vysvetli a uz😉
@diastella blahozelame k dvojickam,a uz vies co to bude?? K am i ske sa tiez tak narodili dvojicky v auguste a uz ma 2 deti,a vzdy chceli 3 a nakoniec maju 4,tak terwz ma riadne o zabavu postarane😉

ttami
19. jan 2017

@kattky a k tym bodikom,zatial mam dvoje s dlhym rukavom,to som minule neodolala,ale nakupovat sa chystam az neskor,a kupim aj s kratkym aj s dlhym,lebobktohovie ake leto toho roku vypali,moze byt aj veeelmi horuco,ale moze byt aj chladnejsie😕

diastella
19. jan 2017

@ttami no dakujem , si prvá ktora gratuluje 😄 vsetci su v šoku lebo nikdy sme nemali dvojicky v rodine a tretie sme ani neplanovali a nakoniec budeme mat 4 deti 😅 este som sa sama z toho nespamatala. Nie nie este neviem co bude.

juliane126
19. jan 2017

@kattky ahoj, meral ti ho na posledno utz? Si priblizne rovnako, tak mozme porovnat potom v 20. Predtym boli priblizne rovnako velke. Naposledy mi doktor pretiahol tu ciarku trochu za babo, tak to posunulo termin zas o 2 dni dopredu 🙂

ttami
19. jan 2017

@diastella sok je normalka,ten rychlo pominie a potom bude len radost,len aby vsetko dobre dopadlo,u kamosky tiez nikto v rodine nemaju dvojicky,tak to potom vyzera,ze budu asi dvojvajecne,oni maju chlapceka a dievcatko a rodila cisarskym,sice ty by si asi tak ci tak sla cisarskym,kedze uz 2 mas za sebou,nie???

juliane126
19. jan 2017

@slimstar dik, to bola len blba zhoda nahod. Nestastie nikdy nechodi samo. Jedna komplikacia vytvara dalsiu. Po porode som bola komplet roztrhana, 3 mesiace som nevedela sediet a dalsie 3 len na vankusi. Ked ma uvidela doktorka pri prepustani, tak az musela odvratit zrak.

Mala nechcela pit v lahu a ja som ju ani z postielky nevedela zobrat. Cely cas bola pri mne.

Ta mast je dobra na prve stadium bolesti. Ale ked uz ide krv, tak to trochu pomaha regeneracii po. Mne pomohli jedine klobuciky, co mi tam nikto neporadil. Az manzel to doniesol, ze to poradila svagrina. To jedine ma zachranilo. A mala som ich tak este 2-3 tyzdne. Niekedy si na ne dieta zvykne a potom nechce pit bez nich, resp. ma problem s prisatim.

kattky
19. jan 2017

@juliane126 no mne merali babo naposledy na tom 3D v 13tt+6 a malo 76,1mm. Tak uvidime teda v tom 20tt 😉

juliane126
19. jan 2017

@kattky a kedy ti 3D urcilo termin porodu? Mne 5.7.
Ja som mala byt tiez 13+6, ale zevraj uz 14+1. A malo uz cez 8, ale mne vravia zas, ze je moc velke. U nas vsetci chlapi maju tak 1,90, styria i k 2 metrom

Mne teraz tiez nemeral. Cely bol zaneprazdneny zistovanim pohlavia☺. Sa mi zda, ze ho to zobralo viac ako mna. A este sa ma stale vypytoval, ci mam komplikacie a nechcel verit, ze ziadne. Vsetky moznosti mi tam vymenoval.