Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@juliane126 mno nas fesak s ukazovanim pohlavia nema vobec problem je bez hamby 😀 mne termin vysiel na 6.7. Podla 3D.
Ahojte, mozem sa spytat ci vas pri predchadzajucich porodoch nastrihavali a ak ano ci aj pri dalsom porode?
Pomýlili sa niekomu na ultrazvuku pri určení pohlavia?
Takto sa tu vola jedna tema na konikovi a je tam 20 stran pomylenych odhadov i ked uznavam kvalita niektoryh ultz je strasna. A je pripad ze i 3D v 20. Tyzdni.
Namiesto pipika je odfotena pupocna snura a u odhadovanych dievcatiek tam akosi nieco dorastlo.
Skoda ze v obchode maju malo neutralnych farieb.
@juliane126 daakuujeem za podrobny popis priebehu porodu,clovek ma aj preto strach lebo kazda ma inu skusenost a ako to byva tak viac zien pise tych zlych ako dobrych☹a je to aj strach z nepoznaneho,ale zas mozno mensi ako pri druhom porode😎a ja nenavidim bolest,som myslela,ze si na nu zvyknem, kedze mam strasnu menstruaciu,rokmi som si na nu vobec nezvykla😢ibalgin bol moj kamos,aj to som musela vediet kedy si ho vziat,aby hned zaucinkoval😠 ale snad dajak prezijeme😕
@ttami Tamarka sa mala volat nasa dcerka. Ale mala sa narodit na svoje meniny, tak sme to zmenili 🙂
Ja som mala pocas porodu tolko kontrakcii, ze sa mi ,,minuli,, vsetky menstruacne bolesti a od porodu som uz ziadne nemala. Iba taky naznak.Ruzove tabletky ani nemam doma.
A ked budes kojit, moze sa ti oddialit mrcha i o 2 roky. No zial, niekomu pride hned po sestonedeli.
Samozrejme na pozitivne veci pocas porodu sa nepamätam, ale s bolestou som pocas neho ratala, (zial nie na tie potom). Ale za tu cenu to stoji.
Najviac mi redlo, ked som pocula, ako vedla zena vrieska na plne usta, ze co ma vsetko caka. Ale ta uz mala v sebe adrenalinu a spracuvavala bolest po svojom. A mozno mala 4kg babo..
Ale ty mas tolko diagnoz, tak neviem ci za teba doktori sami nerozhodnu..
@juliane126 vdaka za opis....nevyzera to az tak hrozne 😉
@ttami aj ja neznasam bolest ale si myslim ze ked som to prezila pri sekcii a dojde na normalny porod,ze to zvladnem.i ked priznavam sa,ze obcas ma pochyti strach ale vtedy nasilu doslova zmenim myslienky,na pocit ked som drzala svoje prve dieta v naruci a zabudnes na vsetko. A snazim sa mysliet na to ako budem drzat toto miminko v rukach a divat sa na neho ake je krasne,vytuzene,studovat kazdy kusok tvaricky kazdu grimasku...to mi pomaha prekonat strach
@blondie257 @juliane126 dakujem za povzbudzujuce slova,ja by som asi radsej ten prirodzeny skusila,aby som hlavne bola hned fit,u mna najhorsia dg je ta so ❤,ale s dr.sa mame dohodnut v aprili ked pridem na kontrolu😝ja sa tiez spolieham,ze po porode sa to zlepsi s tou bolestou,bo ten ibalgin neni ziadna slava furt ho brat😠
@juliane126 mate dobry vkus na mena😉😉😉
@blondie257 ja sa tiez snazim co najviac nato nemysliet,este mame cas,aj ked to rychlo zbehne,a tiez sa snazim v takej chvili rychlo zmenit chod myslienok,a dufam ze ten adrenalin a zvedavost na babetko to vsetko zmierni i tu bolest i strach,ved to je neuveritelne,ze vobec cakame 👶 som ani nedufala a su to vsetko nove pocity,vy co uz mate 👶 si to viete vsetko predstavit,aj ked vzdy je to akoby poprve😉
Ahoj maminky😊citili ste uz pohyby?mne sa zacal drobcek motkat v utorok a dnes tie pohyby uz citim castejsie je to uzasny pocit😍Viete uz niektora aj pohlavie bábätka?ja idem 23.1 na ultrazvuk uz som zvedava😊.
@erikababula ahojček 😉 ja ešte nič necítim, teda ja ani neviem vôbec ako to má vyzerať tie "pohyby" lebo budem prvorodička 😅 na pohlavie som sa zabudla opýtať teraz v pondelok, keď som bola, nevadí, počkám si do ďalšej poradne 😉
@zuzacka16 ja uz cakam tretie tak uz to viem rozoznat ja teraz v pondelok idem tak som zvedava ci aj sa ukaze😊
@erikababula ja pohyby asi este necitim, neviem, lebo cakam prve no v stredu mi doktor potvrdil , ze na 100% budeme mat chlapca, tak sa uvidi. Ukazoval mi aj pipik a aj vajicka 😀
@juliane126 aha, díky za typ na klobúčiky . asi si to kúpim tiež 🙂
@erikababula bublinky citim uz asi mesiac a par dni uz riadne pohyby. I ked väcsinou len vecer.
Vy nemavate zapchu a vecerami brucho ako balon?
@slimstar nie je to sice baby friendly, treba zacat bez nich, lebo prostrednictvom slin nam babätko vysiela signal ake mliecko mame tvorit. Napr. v pripade horucky baba zmeni farbu.
A dolezite aby sa vedelo prisat najskor bez nich, lebo neskor to mozu odmietat.
@kattky ja som mala uz dva tyzdne prisernu zapchu a teraz mam skor hnacku 🙂 ale nestresujem, lebo aj pri prvom tehotenstve som to mala, na zaphu mi velmi pomahali susene slivky. A kazdy vecer mam brucho ako balon a bolest akoby svalovka. esumisan je momentalne moj najlepsi kamarat...a najuzasnejsie je kychnut, ked mate nafuknute brucho...vcera som nestihla ani stiahnut nohy, tak mam pocit, ze mi odtrhlo kus creva, alebo ze som dostala pruh 🙂
@ttami mne povedala babica, ze som bola bej najtazsi pripad za jej 22 rocnu prax. Tolko komplikacii po kope sa len tak nevidi. Na druhy den som isto nemohla chodit bez pomoci. Lenze jediny strach co mam je o babätko. Ci to zvladnem. Porod je vstupnou branou do materstva. Preto nerodia chlapi. Lebo by sme uz davno vymreli☺.
@laura1804 nooo o kychnuti tiez viem svoje. Riadna bolest ak pi nepridrzim brucho rukou. Nafuknuta som kaaazdy, kazducky vecer a priatel mi vzdy brucho nad pupkom masiruje, tak niekedy to povoli a niekedy nie. Nad espumisanom tiez rozmyslam, ze si ho kupim. Zapchu tiez mavam. Vcera som zjedla polovicu balicka susenych sliviek, tak uz dnes polavilo. Uvidim co bude dalej. Zistila som ze ani na chrbte nemozem dlho lezat, lebo ma krize potom dost bolia a ta bolest mi potom ide do noh.
baby a intimna otazocka, co sex? my sme mali vcera asi cca po 12dnoch a uplne v podbrusku mam dneska tlaky...
@kattky parada gratulujem😊a ako sa citis dobre?
@erikababula ja sa citim v pphode akurat vecerami spm nafuknuta a sem tam mi je este zle ale to uz iba tak cca 2x za tyzden inac pohoda.

@ttami vsak nemusite sa toho porodu tak bat. Samozrejme su aj prijemnejsie veci, ale take strasne to zase nie je.
1. Faza u prvorodiciek nekonecne dlhe otvaranie 10-12 hodin, hodiny kontrakcii, ale nie takych intenzivnych. Bolest sa da prirovnat k menstruacnym krcom. Nuda
2. Faza, castejsie a silnejsie kontrakcie. Tu to proste jede. Nieco sa deje. Kontrakcie skoro stale, kazdu minutu asi, ale stupa adrenalin v tele, tak to uz ide akosi samo a na bolesti netreba mysliet, ale na babo co budete za chvilu drzat na rukach. Mne trvala hodinu a strasne mi pomahal manzel predychavat.
3. Faza ma vobec nebolela. Kontrakcie sa zmenia a budete citit take vypudzovacie sily, teda ak nebudete mat epiduralku. A vtedy treba tlacit. Treba vediet pekne dychat do brucha a pouzit tie spravne svaly. Tempo si urcujete vy same. Babo je ale v dost nepohodlnej polohe, tak do 2 hodin sa to musi stihnut. V priemere je to kratsie 15- 30 min.
A potom uz len porod placenty a zasivanie ak je potrebne.