Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
To ano, ale jej diabetologicka vravela, ze nie kazdy tu pumpu dobre znasa.
@gabrielita3 čo cievkujú? a to je čo? a to robia pri tom glukózovom teste? či to si ako myslela, hm?
@kattky ja mám najbližšiu poradňu 13.02. - deň pred Valentínom 😍 a hádam mi bude aj sono robiť, teda robila mi aj minule, lebo som ju poprosila a o týždeň na to, teda 20.2. idem na ten morfologický aj s priateľom, už sa nevieme dočkať, keď uvidíme naše malé ňuňu 👶 a ty? viem, že tebe urobia u tvojho gyndy aj ten morfo, ale myslím, kedy zas ideš 😉
Ahoj babenky u vas ako casto vas lekar robi ultrazvuk?ja som bola pred vianocami a teraz som bola v poradni to len mi omerali tlak doktor ma pozrel odspodu a to bolo vsetko a 27.2 idem na morfologicky ultrazvuk.Uz som sa tesila ze na ultrazvuku sa dozvieme co cakame a ci je vsetko ok ale ultrazvuk sa nekonal😒
@erikababula u mňa je to takisto, iba 3krát za tehu robí moja DR utz, samozrejme ak by som bola riziková alebo nejaké problémy, tak si myslím, že aj viackrát..a to som sa bála, že budem jediná, ktorej bude robiť tak málo utz, ale vidím, že viacerí lekári tak robia 😉 a inak ani ja ešte neviem, čo budem mať 😉
@zuzacka16 no mne ked pozerali ci som tehotna som mala ultrazvuk a a to bolo v 8tt a potom som mala v 12tt a odvtedy nic teraz som 18tt a idem na ten morfologicky ale ze tam tiez vidno pohlavie babatka hlavne aby bolo zdravucke.Inac odkedy zistili ze som tehotna som na rizikovom tak preto nechapem preco nerobi ultrazvuky ci je vsetko ok...ale uz citim pohyby tak aspon to nieco pozitivne☺
@erikababula mne tiež robila pri potvrdení v 7tt, potom v 11tt a naposledy, čo som bola v 15tt nechcela, ale som ju poprosila, lebo ja som mala predtým zápal močových ciest, tak som chcela vedieť, či je malé v poriadku, tak urobila len preto..hej na morfologickom vie povedať pohlavie tiež, lebo to ja taký podrobnejší, no ja idem ešte týždeň predtým na poradňu, tak som zvedavá, či mi bude robiť utz, no mala by, lebo to mám aj v tehu knižke tak napísané..hm keď si na rizikovom, tak sa čudujem, že ti teda nerobí..ale tak máš zas výhodu - cítiš pohyby, ja si ešte musím počkať, som totiž prvorodička 😉
@zuzacka16. Ja sa uz nemozem dockat kedy konecne budem v poradni☺
Kocky, nestalo sa vam niektorej, ze ste museli opakovat odber krvi, lebo krv bola zrazena a nemohli spravit rozbor? Mne teraz brali na tripple testy a vraj mam prist znovu kvoli zrazenej krvi... vystrasila som sa poriadne :/
@erikababula no to asi všetky sme také, najradšej by sme tam boli aj každý týždeň 😅
@erikababula jasne ja som bola teraz v 16tt a nerobila mi tak dufam ze v 20tt uz spravi ... Som bola nervozna z toho ale uz som zacala citit malinke tak som sa ukludnila troska ... Ale pri rizikovom by mala podla mna treba sa jej spytat...
@erikababula ja spm tiez od 7 tt na rizikovom a zatial mi nerobil ultrazvuk naviac. V 16tt som bola na poradnu mi brali krv a doktor mi robil ultrazvuk ale krcka ci je vsetko oki. Nahliadol na paru sekund na babatko lebo on bol zvedavy na pohlavie. Teraz pojdem na ultrazvuk babatka v 20tt
@zuzacka16 a co by som tam kazdy tyzden robila. Pocity materstva sa mi na koze rozhodne nezväcsuju a ultrazvuk je vysokofrekvencne ziarenie, s kt. to netreba prehanat hlavne u takych citlivych stvoreni ako su embrya.
Teraz je dolezite len skontrolovat krcok ci je zavrety, aby nedoslo k predcasnemu potratu. A pekne si pockat na 20. Tyzden na morfologicky ultrazvuk, kde vedia zistit ci nema babo vyvojovu vadu, napr. Srdiecko, aby po narodeni mohlo byt co najrychlejsie operovane.
Do porodu ti nevedia spravit nic, jedine potrat, co samozrejme nikto nechce. Vsetko je na prirode.
Potom je dolezity az vtedy, ked uz je mozne vybrat babo cisarskym, ak v maternici neprospieva napr. Pre malo plodovej vody. Dovtedy vsetky informacie vedu akurat k vystresovaniu matky. Este 2 max. 3 tyzdne a babo sa bude ozyvat samo z bruska, ze je v poriadku.
@juliane126 veď ja som to myslela len zo srandy samozrejme, viem že nie je vhodné stále robiť utz 😉 no ja by som privítala, keby aspoň raz za ten mesiac mi ho spravila, teda pokiaľ žena necíti aspoň pohyby, viacrodičky už cítia, tak to zas vnímajú inak..vždy je všetko na prírode, takže čo má byť bude, no každá žena má lepší pocit, keď vie po poradni, že srdiečko bije a je to OK 😉 na tie pohyby sa už neviem dočkať, no zatiaľ stále nič 🙄
ja uz zacinam citit pohyby vecer ked lezim na lavom boku......citim ako keby mierne steklenie kopkanie
@kattky uz nie dlho. A zase taka baculka nie si.
Ja ich citim od 16 uplne na isto. A teraz skoro vzdy ked lezim, ako teraz napr., na boku. Ale prvy raz riadne bolo na chrbte. Alebo ked sedim opreta a nohy mam pokrcene hore. To je najintenzivnejsie.
Ani sa mi nechce verit, ze sme uz v piaom mesiaci.
@juliane126 Ultrazvuk je vysokofrekvenčné vlnenie, nie žiarenie 😉
Cawte baby uz dlhsie vas tu sledujem tak reku prihodim aj ja zopar slov...som 18+5tt,bude to nase prve babo tiez sa obcas obávam O drobceka ci je V poriadku ale už týždeň cítim pohyby tak som oveľa kľudnejšia aj ja som baculka ale už cítim...ešte nevieme čo to je poradňa 8.2 tak snáď sa už ukáže 👶
kattky my sme nechodili spolu na vodičak???

@zuzacka16 no presne. Este ta tam kontroluju, ale poniektore idu skor na izbu ako po 2 hodinach