Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
No tak dufam, ze uz začne kopkat maly bogar, ja idem až 24.2 na 3D, a 21.2 na poradňu uz sa jej neviem dočkať, lebo píšete ze kopkaju, môjmu sa nejako nechce 🙈👶🏼
@ivonkaivikk no tak mne také nič nespomínali, že si mám zobrať citronku či citrón, ale kamoška čo tam bola, tak povedala, že to nebolo nič strašné, že 2 deci sa dali vypiť..
Mna utesuju tym ze som prvorodicka tak sa zacinaju hybat neskor...ale podla mna je to individualne.... uz aby bol stvrtok a doktora zasypem otazkami 😀 😇
@ivonkaivikk skús, keď ležíš, jemne pritlačiť rukou na brucho, možno zacítiš. zrejme budeš cítiť hlavne svoj tep, ale keď bábätko štuchne, rozoznáš to. ja cítim štuchance hlavne po stranách maternice, teraz sa už dá pekne nahmatať. minule dokonca kopalo tak silno, že to cítil i manžel, ale väčšinou je to také slabšie, že to cítim len zvnútra, nie vyslovene na ruke.
@jance333 no skúsim 😉 Ďakujem
@kattky, to fakt? mňa zase okrem pohotovosti nevyšetrujú odspodu ani utz už veľmi dlho. ale čo tak sledujem, tak ženy lekárky sú nejaké "mäsiarky"..česť výnimkám, no ja som takú výnimku stretla asi len jednu. keď ma kvôli špineniu na pohotovosti vyšetrila lekárka, bolelo to a krvácala som potom neskutočne. deň na to ma vyšetroval tak isto lekár a žiadna bolesť ani krv. bohužiaľ, po početných pobytoch v nemocnici mám so ženami lekárkami dosť zlé skúsenosti, čo sa týka citlivosti pri vyšetrení.
každopádne, pred tým utz upozorni lekára, že máš citlivé brucho, snáď bude jemnejší
Ahojte🙂 vysledky triple testov v poriadku sme zdravucky🙂 tesime sa na ultrazvuk😘dlho som uz nasho spuntika nevidela🤰
@gabrielenka blahozelam 🙂 len tak dalej 😉
Babenky s tymi pohybmi,to mate rozne ja som sice druhorodicka,ale beriem to vsetko ako novotu ved od prveho uz ubehlo skoro 11r.
A pohyby tiez citim nepravidelne,hockefy aj 2dni nic a potom ako aj vcera celyyyyy den,az mi smiesno bolo.
Tak premyslam nad tymi datumami porodov...pekny by bol 7.7.2017 alebo 17.7.2017 ..... 😉 ale v podstate to je jedno,hlavne nech su zdravucke a my s bezproblemovym porodom,ze? 😉
Mne lekar na poradni vysetruje len krcok,sono mi nerobi.
Najblizsia poradna 22.2 a 23.2 morfolog ultrazvuk,tak sa tesim ze uvidim to male krasne,snad aj pohlavie uz zistime.
@blondie257 no ja som z tých pohybov už tiež celá mimo, lebo už ani neviem či cítim či nie ale dnes na poradni mi sestrička povedala, že za týždeň by som už mala cítiť a som jej hovorila aj lekárke že sem-tam niečo cítim ako keby také šteklenie či puknutie a sa smiala lekárka, že áno to je ono a že sa nemám báť, no len mi vyšetrila krčok a to bolo všetko, takže si musím počkať na morfo utz a to idem presne takto o týždeň, ale už chcem vidieť to malé mimi, veď som ho už dlho nevidela 😕
@zuzacka16 ..mne doslova chyba vidiet to miminko.
A si predstav,ze nase mamy a babky a pra pra....vobec mimino nevideli,ani pohlavie,ultrazvuky neboli.....
A nam to je umoznene a chceli by sme furt 😀 malinke vidiet
@blondie257 mne tiež, naposledy som ho videla v 11tt a mám z toho aj foto, odvtedy nič 😢 ja nemusím stále, ale som myslela, že dnes mi moja DR urobí, lebo to mám aj v knižke poznačené, že II.skríning - ultrazvukové vyšetrenie a nič ale myslím si, že preto nerobila, keďže takto o týždeň idem na ten morfologický..snáď bude všetko ok..a aj tak si myslím, že prvorodičkám, ktoré ešte necítia pohyby, by mali na každej poradni robiť utz, aby boli kľudnejšie 😉
@zuzacka16
kludne mozu aj.druhorodickam aj treto...atd....😀 vzdy mame o to mimi strach ci je vsetko v poriadku
@blondie257 ja mam termin 17.7.2017 👶🏻 ale dúfam, ze to bude skôr. Lebo v lete s bruchom sa mi veru nechce chodit.
@diannna krasny...my sme terminovo 15.7.2017. Prvu dceru som mala termin 15.9 ale musela byt sekcia 23.8
Pamatam,ze to leto bolo strasne horuco,nohy mi opuchali od maja. Avsak mne to neprekazalo som julova,slnko a teplo zboznujem,zima bleee,neznasam cibulove obliekanie.
Velke brusko sa dalo zniest v lete v pohode,volne letne satky,pohodicka na hojdacke na dvore,kopec ovocia a zeleninky....mne by skor velke bruch v zime prekazalo,uz teraz mi to vadi...
Kocky mam problem. Od vcera mam take zvlastne jemne bolesti v bruchu a aj od vcera mam taky hlienisty vytok
Dnes az brutal az taky natahovaci ako sopel a je zltozelenkavej farby. Nic ma inac ani nesvrby a ani nestipe. Male sa hemzi cely den. Mam to brat ako normalne alebo mam zajtra zavolat do gynekologa? V stredu mam poradnu, tak preto neviem ci mam pockat alebo radsej volat skor o den ak to budem mat aj zajtra.
@kattky Ja by som zavolala. Drzim paste, nech to nie je nic dolezite.
@blondie257 jasné, že každá žena má strach o to malé, to je prirodzená vec, ale aspoň druho a viac rodičky už cítia pohyby (ak teda nemajú po takom odstupe ako ty) a aspoň tak vedia, že to malé je v poriadku 😉

@lili_1 tak nie som jediná "šikovná".. včera som dostala na ľade poriadny šmyk. našťastie som dopadla tak na pol zadku, nenarazila som kostrč ani nič, ale zľakla som sa poriadne. pohyby tiež cítim tak nepravidelne, väčšinou je jeden deň bábätko extrémne aktívne a potom dva dni kľudné, ale od včera večera čakám na tie pohyby jak na spasenie. dnes ho už trochu cítim, tak som pokojnejšia,ale vystraší to teda.. kiežby bolo v našich silách zabrániť takým nepríjemnostiam 😒
@kattky a utz cez brucho sa neboj. možno závisí od lekára,ale tiež mám niekedy brucho veľmi citlivé na dotyk, ale utz mi robí takto už dlho a nikdy to nebolelo. príp. povedz, kde to je najcitlivejšie, možno to zoberie nejak po stranách.