icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

monilik
6. dec 2010

@katren tak tak, ale najlepsia je prevencia! a ked k tomu nahodou dojde (nie vzdy sa da tomu ubranit) tak vitaminiky a cajiky a lezat v klude a debatit s fazulkou 🙂

katren
6. dec 2010

@monilik no, ale tomu, kto caka prve, sa to este da, ale co ja s tou mojou princeznou????? 😖 ja mozem len vtedy, ked aj ona a to som rada, ze sa stihnem najest a sem spravit kuk 😀

adulik23
6. dec 2010

dievcat a v tehotensve (hlavne v 1. trimestri) sa nesmu brat lieky s ucinnou latkou PARACETAMOL, takze kuk pribalove letaky a hned viete, co si mozte dat. ja som pri miskovi, ked bolo zle brala aspirin

@danka.k - teraz ma normalne mrzi, ze tie kiahne este nemal 😅
uvidim, co povie dokina, zajtra tam aj tak ideme na kontrolu, tak sa spytam. lenze ako ju poznam - ona uznava vsetky ockovania zaradom, takze uz teraz tusim jej odpoved

monilik
6. dec 2010

@katren jooooooooj, no vidis, to mi nenapadlo, predsalen nemam ziadne prakticke skusenosti... 🙂
tak uz len musime dufat ze budeme zdrave aby sme vsetko zvladali 😵

katren
6. dec 2010

@adulik23 praveze paracetamol sa moze, ale kyselina acetylsalicylova nie....takze acylpyrin a lieky obsahujuce tuto kyselinu sa nesmu......
@monilik veru tak 😀

monilik
6. dec 2010

@adulik23 a preco mi potom lekar povedal (po tom co mi vytrhli zub) ze v pripade silnych bolesti si mozem dat Paralen??? (ktory obsahuje paracetamol?)

adulik23
6. dec 2010

baby sorry - napisala som to naopak 😔

miyya
6. dec 2010

Ahojte 🙂

@monilik paralen môžeš to viem v celom tehu. joj čo všetko ja nemôžem a na udržanie tehu mi to dali a neni to pre tehulky.

monilik
6. dec 2010

@adulik23 😉 nic to, aspon sme si to uzrejmili

danka.k
6. dec 2010

@katren ja som to tam studovala a nenasla nikde.. asi zabudli napisat 😀 😀 😀

ako myslim ze aj lekari by sa mali dohodnut. jeden povie tak a druhy tak.. a potom sa z toho vysomarit ma kto?????

katren
6. dec 2010

@danka.k ja vacsinou pozriem letak na internetovej lekarni, tam byva podrobnejsi.....ale mas pravdu, jedne povie tak, druhy tak a potom vezmi si nieco 😖

katren
6. dec 2010

@danka.k to je z letaku 😀

Coldrex HotRem sa nesmie užívať pri známej precitlivenosti na účinné alebo pomocné látky. Vzhľadom k obsahu účinných látok sa nesmie podávať deťom do 15 rokov. Prípravok nesmú užívať pacienti s ochorením srdca, s vysokým krvným tlakom, cukrovkou, so zväčšenou prostatou, s glaukomom, s ťažkým ochorením pečene alebo obličiek, s ochorením štítnej žľazy. Ďalej sa nesmie užívať súčasne s niektorými liekmi k liečbe depresie (inhibítory MAO, tricyklické antidepresíva). Prípravok nesmú užívať tehotné ženy. Dojčiace ženy môžu prípravok užívať len na odporúčanie lekára

danka.k
6. dec 2010

@katren a teraz som bola kuk pribalovy letak doma co mam a toto tam vobec nepisu... tak asi zalezi aj aky druh Coldrexu to je

katren
6. dec 2010

@danka.k ja som kuk vsetky, co mali v ponuke na nete 😀 ale je pravda, ze vacsinou to je na tych vrecuskovych......a pozrela som aj theraflu a aj tam to je 😀 (Dominika mi prave zaspala, tak sa chvilu flakam 😀 )

babula
6. dec 2010

no moja skusenost prve tehu v 9tt som si dala paralen a na druhy den som krvacala,tento krat som to zvladla len s homeo,cely tyzden sme boli s malym chori

danciacik
6. dec 2010

@danka.k , @monilik ďakujeme, no veru pucovali riadne, zato dnes sú ako 100 čertov, aj zo škôlky som prišla napálená, lebo Larka nám už dlhšie odmieta v škôlke papať a neviem prísť na to prečo. A dnes mali na obed šišky čo zbožňuje a vôbec ich nezjedla. Ma skoro porazilo. Nič na ňu neplatí.

martina_r
6. dec 2010

@adulik23 vies, ci si mala v detstve kiahne?

ockovanie iba znizuje riziko nakazy, ale nie je to 100% ochrana pred ovcimi kiahnami. ak si kiahne sama nemala a kedze si tehotna, urcite by som syna nechala ockovat, aby si znizila riziko. ked dieta ochorie a ty si kiahne nemala, je len velmi mala pravdepodobnost, ze by si ich nechytila od neho. su vysoko infekcne aj na relativne velku vzialenost a maju dlhu inkubacnu dobu. odhliadnuc od toho, ze je to pre babo v bruchu velmi nebezpecne, tak priebeh kiahni u dopseleho byva tazsi nez u deti. viem o com hovorim 🙂 dostala som ich od syna minuly rok. ak si kiahne mala, tak ich druhykrat nedostanes.

evulik6
6. dec 2010

ahojte baby... ja sem sice nepatrim, ale chcem sa iba spytat .... 😅

Nema niektora zaujem o vitaminy pre tehotne Femibion 800??? Ja mam jedny na predaj, sice som z nich zjedla 6 tabletiek, no mne su uz na nic... Cele balenie stalo 13, 43 eur ...ostalo tam 24 tabletiek... Predam ich za desat eur aj s postovnym. Ja uz potrebujem ine, takze tieto uz nedouzivam. Ak by mal niekto zaujem napiste mi IP. Dakujem

A vsetkym zelam super tehotenstvo bez nevolnosti a problemov. Drzim palce nech vam to vyjde. 😉

peony
6. dec 2010

ahojte kocky,mala som zaujimavy vikend-uz nechcem...od piatku ma boleli zuby,myslela som,ze sa zblaznim.A to som si ziadne tabletky nedala,vydrzala som 😉 .Dnes som bola u zubarky a mam chronicky zapal nervu,tak som si este tam vytrpela,kym to vycistili.Teraz som uz hrdinka,nic neboliiiii 😀 .
Hned som sa objednala na januar,nech skontroluje vsetky zuby,lebo babo uz tvori kosticky a zuby trpia.

monilik
6. dec 2010

@peony ahoj, no to ti teda nezavidim tie zuby 😒 chudatko. hlavne ze je uz dobre.... tak vravis ze treba vela vapnika papat, co?

peony
6. dec 2010

@monilik presne,aspon 3 pohare mlieka denne,plus nejake syry.Len kam to dat,ked nic nechuti 😝

monilik
6. dec 2010

@peony veru ani mne nic nechuti 😒 teraz som sa prinutila zjest zeleninovu polievku. hm hm, zeby som si dala teraz pre zmenu mliecko? 😵

ninan2
6. dec 2010

Ahojte baby, mala by som byt tehotna (mam kopec pozitivnych testov, ale k doktorovi idem az vo stvrtok). Podla poslednej MS by som mala mat termin 29.7., podla ovulacie (merala som si BT + robila ovulacne testy) by bol termin 3.8. Tak co si mam z toho vybrat a do ktorej skupiny sa pridat, jul ci august? 🙂
A este by ma zaujimalo, ci niektorej z vas, ktora tiez mala ovulku neskorsie ako 14ty den, bral toto doktor do uvahy, a ze podla coho potom vyratal datum porodu nakoniec? Dikes za info 😉

peony
6. dec 2010

@ninan2 najlepsie ti to povie lekar na usg,mne to sadlo presne podla mojej ovu

zuzana1710
Odpoveď bola odstránená
lenka.s
6. dec 2010

@ninan2 stale sa pocita termin podla poslednej ms ... berie sa samozrejme do uvahy aj oneskorena ovulacia, ale termin sa prvotne urcuje podla ms

ninan2
6. dec 2010

@lenka.s @peony hmm oki... tak ak to mam ratat podla MS, mozem byt v tejto teme hej? 🙂
Mate inak v plane dat ju neskor ako sukromnu?

peony
6. dec 2010

@ninan2 myslim,ze to tu nepadlo,zeby sme chceli,aby bola tato tema sukromna,teda aspon ja o tom neviem

lusika02
6. dec 2010

Ahojte,
zajtra rano o 5:00 idem do tej bystrice na moje prve tehuvysetrenie.
Prosim myslite na mna, aby som zvladla tu cestu uz sa strasneee tesim, dufam,ze sa dozviem len dobre spravy.
Prajem krasny nevolnostami neruseny vecer 😉

peony
6. dec 2010

@lusika02 drzim palce,ked sa vratis,tak hned sa nam pochval 😉