icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

monilik
11. jan 2011

@katren aj ja mam v TO rodinu 😀

medullienka
11. jan 2011

@slniecko612 no najlepsie bude asi ked mu zavolas a on ti povie v kolkom tyzdni mas byt. Ja idem vo februari do Martina na specialne geneticke sono- skrining strukturalnych anomalii plodu a to sa robi 3D/4D formou a od 18-22 tt.
Kamosky na to boli a aj im povedal co cakaju 🙂

gebriela
11. jan 2011

@monilik hádam ano, držíme si palce! :D

cipuska_
11. jan 2011

@katren to je jasne ked tam máš celú rodinu. inak ja som tiež z noveho mesta.no teda už terza nie priamo ale kusok odtial bývam.ozaj plánuješ aj surodenecký kočík kupovať? ja dufam že mala už bude chhodiť na tolko že nebudeme potrebovať, ale šak uvidíme....

katren
11. jan 2011

@cipuska_ ja som sa vydala do Hornej Stredy pred 5 rokmi...ale ked sme okres NM, tak som dala NM.......surodenecky neplanujem, mala mi zacala teraz krasne chodit, tak nejak sa tym nezaoberam....v lete bude mat 1a pol roka tak hadam uz nebude treba....ale ak ano, tak asi len nejaky skladny golfac z bazaru, co by sme vyuzili na dlhsich vyletoch a tak.... 😉

katren
11. jan 2011

@monilik no vidis, mozno sa aj pozname 😀

mirkapb
11. jan 2011

@monilik určite nie ste jediné, čo sa bojíte o mimi. Ja minulý týždeň, keď som išla k lekárovi v 12. tt som mala tlak 138/87 a to mávam väčšinou nízky, všetko bolo našťastie ok a potom doma, ked som si tlak merala znova, mala som už len 113/74, a taký obyčajne mávam.

peony
11. jan 2011

@katren jeeej ty si okres Nove mesro nad Vahom,moj otec pochadzal z Hôrky nad Vahom a jeho rodina je cela z Noveho mesta nad Vahom,aj ich tam dost ludi pozna.Su tam dost znami podnikatelia.

anw
11. jan 2011

@katren ... a kto ta v TO rodil? (som totiz z doktorskej TO rodiny)Ja som chodila ku Silesovi ale momentalne som v zahranici.... tak budem rodit tu...

katren
11. jan 2011

@anw mna Urbanec a Kerekova....k dr. chodim k Pospisilovej, ale Urbanec je bratranec prizeneny, tak si ma nechali na poradne hned v nemocke 😉

rianka7
11. jan 2011

@gebriela aj ja stale rozmyslam, ci je vsetko v poriadku. ked je po vysetreni, som spokojna, ale ked sa blizi dalsia poradna, uz zacinam stresovat. v utorok idem konecne po dlhych 5 tyzdnoch, tak sa uz neviem dockat. rozmyslam vsak, ze NT mam iba 0,8mm ☹ ked sa o tom bavili baby tak az teraz viem, ze hranica je od 1 az 2,5mm. bojim sa, ci to nie je zle znamenie. ja som z tych hodnot totalne mimo.
@mirkapb ja som mala poslednykrat tlak 120/60 😖

kocky, vsetky mate NT nad 1mm? ked je pod 1mm, moze ist o Downovn syndrom?

gebriela
11. jan 2011

@rianka7 tiež mám také pocity, ale myslím že sa nemusíš vopred stresovať, ani ja nemám všetky hodnoty presne od-do. Držím palčeky, nech je všetko v poriadku.

rianka7
11. jan 2011

este ak sa mozem spytat, ako pocitate tyzdne? mam sa objednat na morfologiu v 20.tyzdni, t.z., ze to mam brat tak ako sa pise aj tu na konikovi, ked mi bude ukazovat 20.t, tak vtedy? to budem napr. 19+3.
lebo mi to nesedi s tym, ze na AFP mam ist v 16.tyzdni a sestricka ma objednala az o tyzden 18.1, a to budem uz v 17.tyzdni nie? teraz neviem ci sa pomylila v tyzdnoch alebo ma mala objednat skor. a mam zmatok kedy sa na tu morfologiu vlastne objednat 😕

rianka7
11. jan 2011

@gebriela dakujem, ale fakt neviem co si o tych hodnotach mysliet.

gebriela
11. jan 2011

@rianka7 asi bude najlepšie počkať na vyjadrenie lekára, ale verím,že váš malinký človiečik je zdravučký!

embabuli
11. jan 2011

@rianka7 podla mna cim vyssia NT hodnota tym vacsie riziko, takze 0,8 by malo byt uplne ok 😉

lisula
11. jan 2011

Ahoj baby kde ste sa to schovali vsetky 😒
My sme boli na prvotrimestralnom este v decembri, a vsetko je ok, vyzera to na d.... ale manzel nechce vediet, tak to nepoviem nikomu v rodine. mama je nastvana, to ani mne nepovies......xixixi 😀
Vydim ze sa julovcata rozrastli...

slniecko612
11. jan 2011

@lisula a to ti uz v decembri bolo vidiet na ultrazvuku, co to bude? Ja som bola 21.12. a este nebolo nic vidiet. Ja by som uz tiez najradsej vedela co to bude. Ak vydrzis do jula, nepovedat nikomu co to bude, tak to si fakt dobra, to ja by som urcite nevydrzala.

rianka7
11. jan 2011

@embabuli tak si ma aspon trosku potesila 😉 uvidim ako nakoniec dopadnem.

lubenka131
11. jan 2011

aj ja uz chcem vedet co cakame ja sa neviem dockat a vselijako spekulujem ako sa to dozviem co najskor ☹

lubenka131
11. jan 2011

@rianka7 urcite si ok taka hodnota je dobra..ja mam 1,74mm..a tlak nizky naposledy som mala 110/65

karin1234
11. jan 2011

ahojte, tak ja som dnes mala kontrolu u dr. robila mi ultrazvuk, babo je vyvinuté krásne, srdiečko bilo 🙂 akurat som sa vylakala lebo sa nehýbalo, dr. mi hýbala bruchom dobrých 10 min. a stále nič... 😠 tak som mala divný pocit, nakoniec sa prebudilo a hýbalo ručičkami, nohami 😀 takže je to spachtoš 😀 Zajtra si ho obzrieme na 3D ultrazvuku, teším sa 🙂

ninan2
11. jan 2011

@karin1234 tak to je super. A preco takto skoro ides na 3D? Nerobi sa az ovela neskor?

karin1234
11. jan 2011

Poslala ma tam moja dr., idem do Žiliny k dr. babjakovi, je to ako súčasť tých gen. testov... najprv mi odoberali krv na vývojové vady a teraz ešte pôjdem na ten ultrazvuk.

ninan2
11. jan 2011

@karin1234 aha, myslis 1-trimestralny screening, budu Ti merat NT a NB. Ale neviem o tom ze je to 3D - no, daj potom vediet ake to bolo 🙂

karin1234
11. jan 2011

@ninan2 ok 🙂 možno som to aj poplietla, ale ide tam o to meranie hrúbky šije a nosnej kostičky... som už z tých ultrazvukov jeleň 😀 hlavne, že bude všetko ok. 🙂

ninan2
11. jan 2011

@karin1234 jj, to je to NT a NB. A zrejme 2D, ved ako inak by to presne vedel odmerat. 3D sa robi az okolo 30tt myslim... aj s fotkami a videom.

mirkapb
11. jan 2011

@ninan2 mne sa zdá, že 3D sa robí v 20-28 tt

ninan2
11. jan 2011

@mirkapb moze byt - ale vacsinou sa na to chodi neskor, lebo v 20tt mas morfologicky ultrazvuk, a ten je dost dlhy a podrobny.

slniecko612
11. jan 2011

@ninan2 ja som zas pocula, ze 3D sa robi okolo 20 tt. A ze ak chces vediet pohlavie, tak 25 tt je uz neskoro, lebo babo je velke, a nemoze sa v brusku dobre hybat, tak aj malo toho ukaze.