icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

monilik
13. jan 2011

@magdik1985 no neviem ako s tymi hribami, asi je riziko ked ich jes a nevies odkial su a co su to za hriby. take muchotravky by mohli byt nebezpecne 😀
ja som hribiky papala celu zimu v kapustnici, v hribovej polievke, ako prilohu k masu ale stale to boli hriby ktore som si sama nazbierala a poznala. niekde na navsteve by som asi nejedla. a take sampiony z obchodu ti podla mna nemozu ublizit. zase surove ich nikto neje a musia byt dobre uvarene lebo inak su tazke na zaludok. ale nevidim dovod preco by mali ublizit babu ked neublizia mame? ??? 😕 ktovie. to je len moj nazor.
mne doktor nic nezakazal jest iba polotovary s eckami a glutamanom sodnym. ze nech jem radsej co si sama uvarim z cerstvych surovin. a vela zeleniny a ovocia. tak jem z kazdeho rozku trosku a citim sa fajn 🙂
akurat v robote je to s tou stravou horsie... 😝

monilik
13. jan 2011

@dreamer4 vsak? 🙂
uz sme to tu raz rozoberali s babami a zhodli sme sa ze mozeme vsetko ale s mierou 🙂

monilik
13. jan 2011

@aniicka24 to je jasne ked mas narocnu pracu aby si si neublizila aj ja by som sla na tvojom mieste na PN 😉 ja sedim len v kancelarii a pisem na PC tak som zatial nemala dovod to oznamovat a riesit, ale uz to zacina byt vidno tak rozmyslam kedy a ako to poviem 🙂
len teraz je kopa roboty tak sefka asi dostane infarkt 😅

dreamer4
13. jan 2011

@monilik ved jasne, s mierou, sak ani alkohol sa nesmie a ked si das raz za cas deci cerveneho vinka, tak to je len prospesne pre mamu.....(krvny obeh....) to mi vravela lekarka.....ale samozrejme ze s mierou. tak asi tak by to malo byt so vsetkym, lebo keby sme mali papat iba to, co mozeme, tak nepapame NIC, lebo vsade je bud farbivo, ecko, chemia....aj v zelenine a ovoci....ked uz idem tak do krajnosti 🙂

aniicka24
13. jan 2011

@monilik no mne sa v robote tiez vsetci cuduju co tam este robim 🙂

monilik
13. jan 2011

@aniicka24 vidis vidis najvyssi cas odist 😀 😀

monilik
13. jan 2011

@dreamer4 ved to :-/ a teraz je to este horsie. keby som bola tehotna v lete a na jesen tak by som papala same babickine vypestovane zeleninky a ovocia a ani nic ine by som nepotrebovala a vedela by som ze je to bez ecok bez pesticidov a farbiv a arom a lestidiel a co ja viem coho este.. ale takto v zime - uz len zavaraniny ostavaju 🙂 a co sme si stihli zamrazit a este nepojedli... 😀

salinka28
13. jan 2011

Ahojte, podľa úvodného príspevku patrím aj ja do tejto skupiny 🙂 Veľmi sa teším, že existuje takéto fórum pre budúce mamičky, aspoň sa môžem podelliť o moje radosti a takisto sa tu všeličo dozviem 😉 Som prvorodička a termín máme začiatkom júla. Teraz prežívam nádherné obdobie, je to pravda, že žena v druhom trimestri takpovediac ožije. Pre mňa bol prvý trimester dosť hustý, bývalo mi aj nevoľno, niekedy aj celý deň a bývala som aj dosť unavená.... Teraz je to nádherné a užívam si to naplno. Bruško teda už mám aj viditeľné a rifle už nezapnem. Kúpila som si teraz perfektné rifle pre tehotné s elastickým vyvýšeným pásom, perfektné sa nosia 🙂 Teším sa na 20 týždeň, keď pôjdeme s manželom na 4D a uvidíme "možno" konečne pohlavie nášho bábätka 😝

lubenka131
14. jan 2011

@salinka28 tak gratulujem k tehu poriadne si to uzivaj 🙂 a odkial si?

slniecko612
14. jan 2011

Baby Bratislavčanky, chodí niektorá z vás na nejaké cvičenie pre tehotné? Alebo viete o ničom dobrom? Ja nie som Bratislavčanka, ale pracujem v BA, a chcela by som začať cvičiť, len to tu nepoznám, tak neviem čo kde je. A viete kedy je najlepšie začať s cvičením v tehotenstve?
Dakujem

salinka28
14. jan 2011

@lubenka131, Ďakujem. Ja som z Trenčína.
Prečítala som si tvoj komentár, o tom prevaľovaní bábätka. Ja mám od včera taký zvláštvny pocit v podbrušku a cítila som ako keby sa tam niečo mrvilo. Len sa mi to nezdá, či to boli naozaj pohyby dieťaťka, lebo všade píšu, že prvorodičky cítia pohyby až okolo 20teho týždňa. Tak teraz nie som si istá, ale bolo to také príjemné 🙂

luc771
14. jan 2011

@slniecko612 Zatial nechodim cvicit, bala som sa ci tym nieco nepokaslem ale uvazujem ze by som predsa zacala. Vcera som bola v gyn-five na ultrazvuku na zahradnickej, su v budove SNOP je to take stredisko ortopedie a rehabilitacii a tam mali letak s cviceniami pre tehotne v telocvicni alebo v bazene. Cvicenia su od 4.mesiaca. Maju rozpis a cennik na nete. www.snop.sk. Tiez som citala ze sa cvici v studiu miracle, http://studiomiracle-new.webnode.sk/

lubenka131
14. jan 2011

@salinka28 neviem ci uz to mozes citit skus to pravidelne sledovat a uvidis ked to bude stale rovnake a postupne castejsie tak potom to rozoznas 🙂ale kedze si prvorodicka tak to este asi nie

mirkapb
14. jan 2011

ahojte tehulky. Vítam nové budúce mamičky. Ja som to minule asi zakríkla, ked som hovorila, že už mi nebýva zle, lebo posledné tri dni, je mi zase blbo a zase som aj zvracala. Tak som dúfala, že to už prejde. Ale dnes mi ja zase lepšie. Ja som prvé pohyby pri Adamkovi ako prvorodička cítila v 19. týždni, bolo to akoby sa mi v brušku prevaľovala rybka, bol to úžasný pocit. Aj teraz sa už nemôžem dočkať, kedy budem cítiť v brušku bábo, ale ešte som len v 13. tt, takže ešte je skoro.

slniecko612
14. jan 2011

@luc771 Dakujem, ja som okrem www.sancatanca.sk nenasla nic. Ale to cvicenie vo vode sa mi paci. 🙂

s_helienka
14. jan 2011

@monilik @dreamer4 ahojte, necitam od zaciatku, ale som zahliadla, ze pisete, ze sa moze vsetko, ale s mierou... (papat) mna ale dost specialne varovali kamosky pred plesnivym syrom... kvoli tym bakteriam a pliesni, ze tam su urcite druhy, ktore mozu velmi uskodit, takze tie radsej v tomto obdobi uplne vysadit...
ale ja osobne jem zdrave aj nezdrave... stale by som nieco jedla, ved som rada, ked mam na nejake konkretne jedlo chut bez toho, aby mi nebolo pri myslienke na to jedlo zle 😀

malinovka333
14. jan 2011

@s_helienka no to som pocula aj a ze plesnove syry by sa nemali,a aj pecienka tak aspom tomuto sa snazím vyhybat,obsahuje veľké množstvo vitamínu A, čo nie je pre vývoj plodu priaznivé

luc771
14. jan 2011

@slniecko612 mna tiez laka voda ale bojim sa kvoli mykozam ☹

luc771
14. jan 2011

Co sa jedla tyka taktiez je zakazane surove maso. Takze ziadny tatarak, sushi, proste vsetko tepelne neupravene maso, neverim ani udeninam...

aniicka24
14. jan 2011

@monilik veru hej a po dnesku som uz maximalne rozhodnuta moj sef mi zakazal chodit ku koleginy ze sa nesmiem s nikim bavit to je fakt debil ked sa musim tak vyjadrit repac za tu nadavku 😒

embabuli
14. jan 2011

fuh holky, tak ja som prave riadne odpadla v Tescu, uz skoro volali sanitku, ale dala som zavolat len priatela, byvame blizko..
nikdy sa mi predtym take nestalo a prislo to velmi rychlo a necakane, asi tlak neviem..
kazdopadne davajte pozor, ja uz veru sama na nakupy netrufnem...

monilik
14. jan 2011

@s_helienka no o tych plesnovych syroch som pocula, tie veru ani nejem odkedy som tehu... ani ziadne nepasterizovane mliecne vyrobky sa vraj nesmu.

monilik
14. jan 2011

@aniicka24 kludne si ulav, ja som dnes nadavala na kolegynu bo ma maximalne vytocila a tiez som mala sto chuti s tym prastit a hodit sa na PN...

monilik
14. jan 2011

@embabuli moja zlata, davaj si pozor, ked ti pride na odpadnutie treba si kvoknut alebo sadnut - kludne aj na zem a predychat to. mne sa to casto stava ze mavam zavraty, na stefanskej v kostole som takmer odkvecla ale kedze sa uz poznam kedy to prichadza tak som rychlo kvokla na zem, hlavu sklonila medzi nohy a potom sme bezali von na cerstvy vzduch...

aniicka24
14. jan 2011

@monilik 🙂

tinal
14. jan 2011

Ahojte, pridávam sa k Vám do skupiny. Dneska som konečne dostal tehotenskú knižku. Doteraz som sem nikdy neprispievala, len som si chodila pozerať bábätká iných, ktorým sa podarilo to, čo mne za 7 rokov nie. 😢 Tehotenský test mi vyšiel pozitívny 30.11.2010. Robila som si ho len kvôli tomu, že mi zrazu z ničoho nič bolo 2 dni ťažko a zle od žalúdka. Občas sa stalo, že menštruácia meškala, tak som ani nesnívala o tom, že som tehotná. Odvtedy som si chodievala pozerať rady iných báb ako riešiť nevoľnosť a keďže sa objavila aj žalúdočná kyselina, tak som hľadala nejaké "babské recepty" aj na tú. Pomaličky si zvykám aj na nevoľnosti aj na kyselinu a verím, že zmiznú samé od seba.

monilik
14. jan 2011

@tinal ahoj, blahozelam k vytuzenemu tehotenstvu a drzim prsteky aby vsetko islo dalej hladko ako po masle nech sa uz mozeme aj my vytesovat s babätiek 🙂
mne uz nevolnosti presli a kyselinu som mala len na zaciatku tehu - asi do stvrteho tyzdna, potom to preslo akoby uťal 🙂

tinal
14. jan 2011

@monilik Ďakujem. Aj tebe. Vidím, že máš termín o jeden deň neskôr ako ja. 🙂 No sa na 2 týždne tá nevoľnosť tiež stratila, ale teraz sa vrátila opäť a nedá sa to predýchať ráno a zistila som, že radšej to nepredýcham a potom je mi lepšie ako to udržiavať. Už je to súčasťou rána ako keď sa zobudíš a ideš si napríklad umyť zuby. 🙂 No tá kyselina ma vytáča viac. Hádam len po čistej vode mi nenabehne. :( Dostala som dnes Prenatal box a bola v ňom minerálka s príchuťou Tatranskej bazy. Vyskúšala som, kyselina sa ukázala.... 😒

monilik
14. jan 2011

co nas caka v druhom trimestri: http://primar.sme.sk/c/4117141/tehotenstvo-2-tr... 🙂

monilik
14. jan 2011

@tinal nooo, mozno ze aj naraz budeme rodit 😀
ja som nemala take nevolnosti ze by som vracala, skor mi bolo tak tazko a nic mi nechutilo jest a dvihalo mi zaludok... rozmyslam ze co na tu kyselinu pomaha, skusim cosi pokukat 😉