icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

s_helienka
17. jan 2011

baby, tiez ste take nervne? ja som nenormalne podrazdena a vybusna... mam pocit, ze to je stale horsie, pritom prvy trimester by uz mal byt absolvovany... a moj muz to akosi nezvlada a nema moc pochopenie... ked poviem, ze to hormony, tak mi povie, ze sa vyhovaram... a mam aj pocit ked soferujem, ze som prave vysla z autoskoly... je tu este nejaka taka nestastnicka s takymito problemami? ☹

karin1234
17. jan 2011

@s_helienka ahoj, ja som bola strašne náladová prvé tri mesiace, buď som bola nervózna, zúrivá, alebo sa mi chcelo plakať alebo som sa smiala bez príčiny 😀 😀 teraz už je to lepšie mám pocit spokojnosti, nechce sa mi riešiť nič, až mám z toho hrôzu lebo o tri týždne ma čakajú štátnice a učenie mi ide tak ako keby som prichádzala aj o mozog 😀

akinorev30
17. jan 2011

Baby kedy ste absolvovali alebo budete absolvovať Tripple testy? Mňa totiž objednali až na 7.2 a to vlastne budem 17+6 tt. Sestrička povedala, že vtedy mi stačí prisť aj na krv. Nie je to neskoro?Ďakujem.

s_helienka
17. jan 2011

@karin1234 no, mna cakaju v juni, radsej by som mala teraz, ako v horucave s obrovskym bruchom :D drzim paste... snad aj mna ta neprijemna "nervnost" prejde, lebo samu seba tym vytacam asi najviac 🙂

s_helienka
17. jan 2011

@akinorev30 ja idem 8.2. na krv... prvy raz mi bral zaciatkom decembra... toto bude vlastne druhy raz... ako vlastne tripple funguje, co kedy ako a kde, to velmi ani neviem, ten vyraz pocujem druhy krat...

lusia30
17. jan 2011

@monilik Ahoj...dakujem za krasne privitanie 🙂 ...no ono sa to povie, ze nestrachuj sa i ked sa snazim velmi na to nemysliet...ale cloveku to neda... ten maly "cervicek" je niekde skovany a stale hloda...ved aj tebe behaju vselijake myslienky po rozume...ako si pisala... ja sa snazim mysliet len na tie krasne chvilky...a teraz najviac cakam na tie krvne testy idem 2.2.na odbery tak snad bude vsetko v poriadku...potom budem kludnejsia 🙂

monilik
17. jan 2011

@tinal dobraaaaaaa kupa 😀

luc771
17. jan 2011

@akinorev30 Ahoj, neviem co je tripple test ale aj ja som objednana na krv tiez v 17tt+2, nazov tripple test lekarka nespominala ale AFP a na nete som citala ze je to to iste. Zatial mi brali krv 3x, raz na potvrdenie tehotenstva, potom I.screening medzi sviatkami v decembri v 13tt z ktoreho sa spolu s NT (meranie sije) zistovala pravdepodobnost na Downov syndrom, minuly tyzden som mala poradnu tam mi brali tiez krv ani neviem na co, no a buduci tyzden idem na ten dalsi odber co spominas aj ty.

monilik
17. jan 2011

@s_helienka ahoj aj ja som stale nervna a neviem to ovplyvnovat. a strasne rychlo sa rozplacem - na hocicom 😒

monilik
17. jan 2011

@akinorev30 myslim ze sa to robi medzi 16 a 20tt, takze to isto nebude neskoro 😉

monilik
17. jan 2011

@lusia30 🙂 celkom ta chapem s tymi obavami, ale myslim ze kazda sa cohosi bojime 😒 musime vsak verit ze bude vsetko supeeeer 😀

lusia30
17. jan 2011

@monilik no ved ja verim ze bude...musi byt 🙂

tinal
17. jan 2011

@monilik ďakujem. 🙂 Aj ja si myslím. 😀

cipuska_
17. jan 2011

@karin1234 ja som tiež prvý krát štátnicovala v 6 mesiaci, tiež mi bolo všetko uplne jedno a bolo to super, všetci sa nervovali, len ja osm bola v pohode, este som aj s bruškom obsluhovala všetky poroty a zabezpečovala komplet občerstvenie, lebo nikto to nebol schopný robiť 🙂

@s_helinka ja tiež štátnicujem v juni (6.) tteiž sa moc neteším, tie horučavy a obrovské brucho, dosť mám z toho strach....budem sa musieť začať učiť počas druhého trimestra a potom zopakovať , lebo po predchádzajucom tehotenstve viem že v osmom mesiaci by som to učenie určite nezvládla...

ninan2
18. jan 2011

@cipuska_ no vidim ze sme tu viacere co budeme mat statnice v juni 🙂 Tiez neviem ako to zvladnem veru... Keby aspon to priserne teplo vtedy nebolo...

sandy5
18. jan 2011

Ahojte baby, tak sa pridavam aj ja 🙂 zatial vsetko prebieha v pohode, uz mam za sebou ultrazvuk na NT aj prvu poradnu. Uz to vie aj rodina aj sef v praci. A okrem toho, ze v noci nemozem spavat ani neviem, ze som tehotna

tinal
18. jan 2011

@sandy5 Vitaj medzi nami! Odkiaľ si inak? Aj ja sa v posledných pár dní budím v noci a potom nie a nie zaspať. 😠

s_helienka
18. jan 2011

@monilik ja sa ani tak nejdem ze rozplakat, skor ma vsetko tak rychlo rozculi... niekedy som zla na najblizsich a niekedy v robote - no neviem, co je horsie... a za volantom? to uz ani nehovorim... prestane to? 🙄

s_helienka
18. jan 2011

@ninan2 mozno bude liat ako z krhly... a zevraj ma byt dlha zima, a mozno bude v aprili a v maji 30 stupnov a v juni 15... ja by som sa fakt ani necudovala, ved to pocko je uplne pomylene...

s_helienka
18. jan 2011

@cipuska_ no, snad to bude v pohode :( ja si tiez vravim, ze uz zacnem, no ked mne sa tak strasne nechce NIC... ledva sa naucim na riadnu skusku... dufam, ze tato unava a lenivost ma coskoro prejde... no ale ved co, nejde o zivot, nejde o nic, ze? 🙂

tinal
18. jan 2011

@s_helienka Ja by som aj brala, keby v júli nebolo teplo, ale len tak príjemne, kým porodím. 🙂 Potom môže byť aj teplejšie, aspoň sa bábätká so žltačkou môžu slniť na slniečku.

ninan2
18. jan 2011

@s_helienka hmm, toto leto boli najvacsie horucavy v juli, v auguste stale prsalo... mohlo by sa to veru vymenit 🙂 Prinajhorsom nebudem vobec vychadzat cez den von ak to nebude nutne...

sandy5
18. jan 2011

@tinal Dakujem za privitanie. Som z BA. Ja sa kazdu noc zobudim okolo 3 a neviem zaspat. Vyzeram jak po zurke potom v praci 🙂

tinal
18. jan 2011

@sandy5 Ja som sa včera v noci tak okolo tretej zobudila a hodinu som sa točila v posteli, potom ako tak horko ťažko som zaspala a zasa o piatej ma polovička zobudila ako vstával do práce. Potom zasa zaspím na chvíľu a odrazu zvoní budík do práce mne. ☹ A potom večer som už aj o 7mej mŕtva od únavy.

sandy5
18. jan 2011

No ja praveze vecer vobec nie som unavena. To len na zaciatku som uz o pol deviatej zalamovala pred telkou. Baby a s tym teplom tak snad nebudu uplne horucavy v juli a auguste, lebo ja chcem chodit vela von. Ked mam byt doma zavreta tak sa idem zblaznit

monilik
18. jan 2011

@s_helienka aj mna vsetko rozculuje az do nepricetnosti a na druhej strane ten plac..., no ma to so mnou manzel velmi vtipne 😀

tinal
18. jan 2011

Tak tá moja polovička je na tom dobre, ten ma vidí večer o ôsmej a nejako tie dve hodinky, kým ideme spať, tak vydrží moje rozčuľovanie. 🙂 Horšie to má cez víkend. 😀 Ale drží sa s nervami na mňa, môžem ho pochváliť.

rianka7
18. jan 2011

ahojte, konecne som dnes bola na poradni 🙂 vsetko je ok, len drobceka som poriadne ani nevidela 😠 o 3 tyzdne idem na morfologiu.

rianka7
18. jan 2011

@akinorev30 ja som sa tiez strachovala, ci nejdem o tyzden neskor na tie testy. ale ked ta tak objednala sestricka, tak myslim, ze nie je na to neskoro. mne dnes brali krv ale na AFP tak som zvedava ake budu vysledky. na tripple sa zistuju asi az 3 zlozky.

"Pri tripple testoch sa odoberá vzorka krvi nastávajúcej mamičky. V nej sa analyzujú určité látky, pri AFP teste je to hľadina AFP (alfatetoprotein) v krvi, pri tripple teste sú to tri: AFP (alfatetoprotein), hCG hormón a estradiol."

rianka7
18. jan 2011

@karin1234 @s_helienka @cipuska_ @ninan2 drzim palce na statnice 😉
mne by sa uz veru nechcelo ucit. som rada, ze som zo skoly vonku, ja som strasne stresovala, a to by babu urcite nerobilo dobre. teraz mam uz kludnejsie obdobie, aj ked obcas aj ja mam stavy zurivosti a zbytocne prehanam 😅