Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@martina2001 Vidíš, toto ma nenapadlo. To je tá dnešná doba. Voľakedy to také nebolo. No my sme sa o bábo snažili 7 rokov. Teda nie v tom pravom zmysle slova. Proste 7 rokov bez akéhokoľvek chránenia sa a nie za účelom, že ideme splodiť dieťa. Posledný rok to bolo také, že som mu kupovala vitamíny, ale nič také ako robia niektoré ženy, že si hľadajú rôzne spôsoby ako otehotnieť som nerobila. Myslím, že ono to príde vtedy keď má. 🙂 Aspoň u mňa. Nechcem tým nikoho raniť. No a moja polovička si nie je sám sebe pánom, ale zasa ho zamestnávať nemusí uhnať rovno do hrobu. A za tie peniaze, čo dostáva to určite nestojí. Niekedy mi je ľúto, že si nevie dupnúť v práci, lebo ja niekedy dostanem viac než on. :(
@tinal my sme najprv nechceli, odkladali sme to a potom to už bol problém otehu, ale vyšlo to bez zásahov našťastie. Ja som si tiež myslela, že nebude problém, ale bol. Pani v centre nám povedala, že v našom veku je to bežné, ale majú čím ďalej tým viac báb okolo 20ky čo otehu nemôžu. Tak v podstate sme na tom dobre 🙂 Tak to máte blbé, neskúšal hľadať aj niečo iné?
@martina2001 My sme nechodili po lekároch, ja som to nebrala ešte tak, že mi uteká čas ako niektoré baby, neriešila som to. Možno okolo tej 30tky by som to začala riešiť, ale dovtedy som to brala tak, že keď bude tak bude, keď nie tak nie.
@zuzula221 Nielen natiahnuť, ale nejako psychicky vypnúť. Proste mať kľud a čas na svoje myšlienky.
@tinal no ja som ten prípad už po 30ke 😀
@martina2001 Maťka, ale ty máš už jedného synátora. 😉 Obľubujem pozerať Dr. Housa, včera tam bol taký smutný príbeh, tak som si poplakala a zaklincovali to správy. Včera bol veľmi plačlivý deň pre mňa. Chcelo by to zmenu. Ide sa dnes na nejaký nákup. 🙂))
@tinal no to mám, ale už sa ňom začal prejavovať jedináčik, tak najvyšší čas to bol 😉 ja housa nemusím veľmi, skôr kukám chirurgov. Aj ja by som dnes chcela kuknúť niekam do obchodu, len neviem kedy ocinko príde domov 😀 a ako sa budem cítiť predvečerom
@martina2001 No aj ja uvidím ako sa budem cítiť po práci, či budem mať chuť behať ešte po obchodoch. Či nesadnem na prvý bus, čo mi pôjde a rovno domov.
No práve som doštudovala, že jedna baba sa objednala k tej Jahnátkovej a kurz začal 21.01.2011 o 8:00 hod. To ja v tej dobe sedím v robote. 😠
@lubenka131 no fajn tak teraz už som si istá ,že to boli pohyby a nie "črevá)" ako to nazval môj manžel 😀
@tinal budeš brať dovolenku, alebo kašleš nato? však skús nájsť číslo a spýtať sa či nerobia kurz aj poobede
@martina2001 Číslo viem, však ešte cez víkend si to rozmyslím a rozhodnem sa. No a ja mám dobrú šéfku, tak ona by ma tam pustila aj ráno toho sa neobávam.
@tinal tak to máš potom dobré, len sa rozhodnúť 😉 skús sa spýtať doma mami čo povie ako zdravotníčka, alebo nech sa spýta priamo na pôrodnej sále či to pomáha
@lucia26r Ahoj,
no moj nick som si vymyslela sama, pouzivam ho skoro vsade 🙂
No mas pravdu, chuda som... ale teraz v 17tt sa mi uz kusok crta to moje brusko...
Aj ja si zelam aby vsetko dopadlo dobre a v juni by sme mali zdrave deticky 🙂 Jedine co ma teraz kusok trapi je bolest brucha, idem v pondelok k dokimu, tak dufam ze dovtedy sa nic nestane, ale urcite mu to spomeniem.
@erov jeeej tak gratulujem k dievcatku, aj ja by som chcela 🙂))
no mna trapila bolest hrdla pred Vianocami a aj som volala s obvodnou doktorkou- tak mi jedine co mi mohla odporucit su tabletky na cmulanie HOMEOGENE- uzivat kazdu hodinu. Pomohli mi behom 3 dni🙂 a samozrejme caj s medom a som si davala aj satku okolo krku.
@tinal Ahoj, ohľadom kurzu u p. Jahnátkovej, práve dnes ráno o 8 sme tam boli viaceré, iba nám rozprávala čo všetko bude v tom kurze, čo to stojí, ako dlho to bude trvať atď. Júlovky máme prvý krát už ako normálny kurz 4.2. o 8:00 hod. Ak chceš chodiť, tak jej zavolaj a dohodni sa s ňou. Len skús jej zavolať skôr, lebo ak tam budeš chodiť, potrebuje tvoje údaje aby to mohla nahlásiť tvojej poisťovni (časť z toho kurzu platí poisťovňa) a ešte musí mať potvrdený nejaký papier od tvojho doktora. A tie kurzy sú aj pre baby, ktoré majú majú mať kľudový režim, len jej to treba povedať. Ak nemáš číslo, môžem ti ho poslať.
@tinal ahoj no ja by som tiez chcela ist na kurz pre buduce mamicky, teraz sa chcem na to spytat doktora ( chodim do BS) - som zo ZH, tak by sa mi velmi nechcelo chodit az do BS...
@masiiik Ahoj ďakujem za info. Nerozprávala aj niečo o tom, že by robievala kurzy poobede? Všetko bude len ráno na 8mu? Ďakujem, číslo na ňu mám, dostala som letáčiky u gynekológa. Mám aj kamarátku, ktorá absolvovala ten kurz u nej, ale skrátene, lebo pracovala v inom meste a určite by ju nepúšťali z práce, bolo to komplikovanejšie u nej. Koľko má p. Jahnátková asi rokov? To len tak pre zaujímavosť? Čítala som, že je to milá a zlatá pani.
@medullienka U vás v ZH nemáte nejakú takúto pani, čo by poskytovala kurzy? Musíš sa popýtať. Zasa myslím, že tam máte obchodnú akadémiu, ak sa nemýlim, tak by ste mohli mať aj takéto niečo. Bola som tam u Vás 2krát ešte zo strednej. Raz na obchodnej ako návšteva a raz v nejakom stredisku, neviem ako to nazvať, či to bol nejaký kultúrny dom alebo čo, neviem to pomenovať. 🙂
@tinal @pikha
Ako náplň bude aj nejaké cvičenie, potom sa budú preberať ako prebiehajú jednotlivé doby pôrodu, ako dýchať, ... Ak chceš, aby bol manžel pri pôrode, mal by spolu s tebou absolvovať 4 hodiny z toho kurzu. Ďalej sa potom bude preberať starostlivosť o bábo (kúpanie, staroslivosť o ústnu dutinu, genitálie, ...), dojčenie, ako podporiť dojčenie, ako predísť zapáleniu bradaviek, ....Je tam aj návšteva pôrodnice. To je asi všetko čo som si zapamätala.
Neviem či aj poobede sú nejaké kurzy, ale hovorila, že teraz im prebieha asi 20 kurzov, asi sa treba ňou dohodnúť. Bola tam aj jedna baba, čo má termín 1.3., tak tá bude mať taký individuálny plán, že bude chodiť na každú časť toho kurzu s inou skupinou, aby to všetko stihla. My to budeme zatiaľ mávať každý druhý piatok. Absolvovanie kurzu ona aj zapisuje do knižky.
A poobede býva nejaké cvičenie mimo tohto kurzu, to sa už nezapisuje do knižky. Ale to neviem ktoré dni a o koľkej, lebo ja na to chodiť nebudem, keďže mám rizikové. ☹
@tinal
no popytam sa doktora a ak mi nebude vediet povedat nic o kurze v ZH, tak sa urcite popytam u nas v nemocnici, alebo v materskom centre- to mi napdalo teraz, ze by tam mohli vediet viac.
Ja to chcem nielen kvoli priprave na porod, ale odporucila mi to aj kamoska, ze tolko veci sa tam dozvies, ci uz ohladom porodu ale aj hlavne o starostlivosti o babo. Nemam prolem sa postarat o mimco, vzdy som mala okolo sea male deti kamosiek, ale rada sa dozviem este nieco nove... 😀
Ahojte baby, včera som bola na 4D, no fantázia 🙂 Naše bábo bolo hrozne aktívne. Najskôr si pretieralo očká, potom kopalo s rúčkami stále hýbalo, no zázrak. Dokázala by som sa na to dívať aj celý deň 😉
@medullienka myslím, že každým dňom sa učíme niečo nové. 🙂 Nikdy človek nebude môcť povedať, že už všetko vie. 😀
@masiiik Ďakujem za info. Musím sa cez víkend rozhodnúť a v pondelok by som jej zavolala. Keď to bude každý druhý piatok, tak to by bolo fajn, piatok býva taký už predvíkendový deň, aj keď v práci som občas v piatok bývala aj do polnoci. :( No a tie cvičenia poobede, to sú klasické cvičenie pre tehotné. To viem. Inak vám kázala chodiť v teplákoch alebo priniesť si so sebou? Či to len som zle čítala niekde?
@pikha Myslíš skoro tak, že máš ešte ďaleko do pôrodu? Na takom letáčiku, kde si budeme každý kurz zaznamenávať, tak tam je napísané, že najlepšie je začať od 15tt, takže to spĺnaš 🙂
@tinal Inak je to taká staršia, veľmi sympatická a milá pani. Neviem koľko má rokov, ja to málokedy viem niekomu odhadnúť 🙂

@tinal no s tým s tebou nesúhlasím, my sme boli v takom štádiu že sme absolvovali návštevu odborníka a problém nebol len u mňa ale aj u manžela. A povedal nám že v tejto dobe je veľká časť chlapov po 30 už skoro neplodných, mnžel nikdy nefajčil, nepil dáko on úplne príležitostne a spermiogram mal už len 45%, tak nasadili mu vitaamíny a zabralo to. Nie dík ja žehlím z nutnosti, priam ho neznášam 😀 No nevieš ako sa mu zapáči postava ocinka 😉 Ak je sám sebe pánom ako môj manžel tak môže ak nie nič s tým neurobíš, lebo žiť z niečoho treba 😉