Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@slniecko612 ano v genetone
@erov a mozem sa opytat, co to stalo? a za ako dlho si vedela vysledok? Ja som nad tym tiez rozmyslala, ale stale som sa k tomu neodhodlala. My by sme tiez chceli strasne dievcatko.
@slniecko612 presne ako pisala pikha na www.geneton.sk v casti sluzby/prenatalne DNA testy je to podrobne popisane.su tam odpovede na vsetky otazky.aj ohladom ceny aj kolko im to bezne trva. ja som bola minuly utorok a vysledky som mala dnes doobeda.
@slniecko612 u nas v rodine vsetci tipovali ze to bude chlapcek 🙂 len brat a svagrinka hovorili ze dievcatko.tak boli poriadne prekvapení ked im tip nevysiel.ale je to mile take tie odhady a ked si kazdy snazi obhajit tu svoju pravdu ze preco si mysli ze to bude to alebo ono :D som sa na tom pobavila.este aj stavky uzavreli :D
@erov to tak dlho trva? ja som si myslela, ze do 3 mi daju vediet. Sice som na tej ich stranke bola, ale to bolo uz davno, to som este ani tehotna nebola. Ja idem 1.2. na poradnu, to budem akurat v 19 tt, tak dufam, ze mi doktorka uz povie.
@erov mne tiez kazdy vypraval, ze to bude chlapec, iba ti (svagrina, jej sestra....) co chceli aby to bolo dievcatko, tak ti vypravaju ze dievcatko. Ale ostatni, ze chlapec, niekedy mi to pripadalo az tak, ze mi to vypravaju naschval, lebo vedia ze chceme dievca.
@slniecko612 no niektore baby pisali ze to mali dokonca do 24h.u mna to dlhsie trvalo,lebo mi hned povedala ze to bude analyzovat az buduci tyzden,v ten co som tam bola riesili ine veci.ale vsak o nic som neprisla ked aj to dlhsie trvalo.a mas pravdu ze okolo 19tt uz urcite budu vediet co cakate.a niekedy to vedia aj skor.tak potom napis ze ako si dopadla 🙂 no vies pokial to neni iste,tak rodinka bude rozpravat co si myslia a co "cítia" ..ale podstatne je to ze sa tesia s nami 🙂.mojmu bratovi sa este aj snivalo ze sa hral s nasou malou,tak on inu moznost ako by to malo byt dievcatko ani nepripustal.
@andrea_robko ahoj tak termin mame rovnake a ano pohybu uz citim vyse tyzdna 🙂
@lucia26r ahoj ja meriam tak 165 cm a pred tymto druhym tehu som vazila 52 kg... prvy trimester mi vobec nechutilo jest, nevracala som, ale ani nic som do seba nemohla dat takze som schudla na 48 kg... teraz sa mi to trosku zlepsilo... ked som nebola tehotna, zboznovala som sladke, teraz sa nan ani nemozem pozriet, skor mi chuti kysle 😀 (aj kysla kapusta mnam 😝 ) a tiez mi este sem tam je zle... a este co nemozem citit je maso... to mi neslo na chut ani pri prvom tehu
Ahoj dievčatá. Ako som sa dočítala, tak z krvi zisťujú pohlavie? Hmmm... zaujímavá novinka aj pre mňa. Ale nie je to milšie a krajšie, keď Vám to povie lekár podľa sona a ukáže na sone? Nie je niekedy lepšie počkať na to prekvapenie ako to silou mocou vedieť čo najskôr?
Čítala som, že v 15 týždni by už ranné nevoľnosti mali odznieť. No moje bábo si so mnou každé ráno robí srandičky. Asi sa mu páči, keď sa mama ponáhľa do práce a v tom bum, chcem nechcem hľadám najkratšiu cestu do kúpeľne. :( Skončí to niekedy?
Môžem sa spýtať báb, čo sú z Nitry príp. okolia, či aj im odporučili pani Jahnátkovú a či jej už volali a zapisovali sa na kurz? Rozmýšľam, že by som asi mala, len sa neviem k tomu dokopať. A čo vy ostatné baby? Idete na nejakú prípravu na pôrod?
@tinal ja nie, lebo mám kľudový režim celé tehu, som skoro od začiatku na rizikovom a prípravu ani nepotrebujem, budem mať plánovanú sekciu zo zdravotných dôvodov, ale to sme mali už upozornené pred tehu, tak sme s tým počítali.
@martina2001 Matka, ty už máš synátora, tak vieš čo ťa čaká. 🙂 Ja by som tam asi len kvôli tomu správnemu dýchaniu, čo myslím učia chodila. Inak sa nebojím, že by som s bábom nevedela narábať. Keď som mala 14 rokov, tak sa sestre narodila dcéra, tak som mala doma všetku výučbu na nej. 🙂 Priateľova sestra porodila svoju dcéru a bála sa ju kúpať do neviem koľkých mesiacov. Čo som sa jej strašne čudovala, že čo na tom je také, aby sa ju bála kúpať.
@tinal ja keď som mala malého kurzy neboli tak rozbehnuté ako teraz, tak som ho nenavštevovala a pôrod som zvládla, rodila som 16hodín a dýchanie by mi tam nepomohlo. Ja som už tiež chodila bábo kúpať, lebo mamička sa bála a zas kámoška sa bála a jej manžel kúpal v pohode. Tu ide len o odbúranie prvotných pocitov, že dieťaťu ublížiš 😉
@martina2001 Mám kamarátku, kde jej manžel tiež kúpa malého, ale nie preto, že by sa ona bála, ale jeho to baví. .) Tak majú rozdelenú funkciu. Ona ho potom ošetruje po kúpaní. 🙂 Neviem sa rozhodnúť či tam chodiť, či nie. Musím si asi zistiť, čo tam všetko preberajú a či vlastne to budem aj potrebovať. Doma mám 2 ženy a k tomu zdravotné sestra (mamina a sestra), takže sa nebojím, že by som niečo nezvládala (Bývame v rodinnom dome, kde sú 2 byty, preto sme všetci spolu 😀 ).
@tinal k tomu je ťažké sa vyjadriť či chodiť alebo nie, ale u mňa by to bolo zbytočné. Však skús a uvidíš 🙂
@tinal A môj manžel by mimčo kúpať ani krémovať nemohol, má trošku veľké a silné ruky 😀 a tým že veľa cvičil a teraz boxuje nemá dáko jemnocit 😀
@martina2001 Skúsim pohľadať nejaké informácie o tom, či na koníkovi nejaké baby tam chodili a aké majú pocity. 🙂 Inak nenudíš sa, keď musíš byť doma?
@zuzula221 Ja tiež nad tým rozmýšľam, že to nechám tak a zasa neviem, či by som mala chuť niekam letieť z roboty, aby som stihla nejakú hodinu. Niekedy som rada, že idem rovno domov z práce a môžem doma vypnúť. A zasa dnes na internete sa nájde toľko vecí, čo si môžem preštudovať. Ešte sa stretnem s kamoškou, ona chodila pred pôrodom na tú prípravu, len ona mala individuálny plán, lebo tam išla až počas materskej, inak by nestíhala.
@martina2001 Tak ani ja nerátam s tým, že môj drahý bude bábo kúpať. 🙂 Ona sa aj svoju neter bál zobrať na ruky, keď sa narodila, nie ešte kúpať. 🙂 A ešte k tomu chodí domov večer o 8mej, tak pochybujem že by stíhal ešte aj bábo kúpať.
@tinal nudím - nenudím, už som si zvykla, lepšie je byť doma ako v nemocnici, stačilo koncom minulého roka. A ako som ti písala, my sme vedeli že keď otehotniem budem musieť viacmenej len ležať a s tým sme do toho išli, upozornila nás doktorka že to bude vysoko rizikové tehu, s možnosťou potratu, krvácania. Ale keď sme chceli druhé dieťa bolo to buď - alebo. U nás už aj vekom, ja mám po 30 už hodnú chvílu a manžel po 35ke . Toto tehu bolo dosť komplikované, čakali sme na neho viac ako 2roky a ja som aj pred otehu odišla z práce na podnet lekára. Nepracovala som nikdy manuálne ale zas to bolo v nervovom vypatí. Ja napríklad navarím, utriem prach, požehlím, ale riad umýva manžel, vysáva, dá prať, povešia prádlo,umyje podlahy.
@tinal jááj tak to budeš mať ako ja ráno manžel vypadne a večer sa vráti 😒 ale sľúbil že sa polepší keď sa mimčo narodí a bude doma častejšie. Už teraz to sem tam dokazuje a je so mnou doma 😉
@martina2001 Tak myslím, že vek manžela veľmi nerozhoduje pri plodení detí. 😀 Skôr vek ženy a jej zdravie. Tak nech ti rýchlo ubehne toto obdobie v čakaní doma a nech je všetko v poriadku! Inak, keď čítam, že požehlíš, nemôžem ti poslať aj naše prádlo, keby si náhodou mala toho málo? 🙂)))))) Ja rada rovné veci žehlím, ale pri komplikovanejších veciach niekedy strácam nervy.
No a s tou dochádzkou domov neverím, že sa to u nás polepší, ale keď človek nikdy nevie, hoci mu to hovorím, že to nie je dobré, aby ráno o pol šiestej vypadol a prišiel večer. Do leta ešte času dosť, možno dôjde k tej zmene k lepšiemu.

@erov na tu krv si bola v tom genetone?