Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@veroninika no mne to doktorka teraz v 12 tt este predpisala... mozno na buduci tyzden ked pojdem na poradnu tak mi to uz nepredpise 🙂... to som aj ja citala ze sa to neuziva dlhsie... ale co si ja pamatam tak aj pri prvom tehu som to brala az do konca 3 trimestra... asi to zavisi od lekara
@mirkaradko vitaj, si tusim tak stvrta s 25.7. - zatial 😀
ale mam taky pocit, ze to bude asi aj neskor no uvidime :D ale kym pride ten cas budem mat vlasy sedive 😠 inak ja teraz nepouzivam ziadne vitaminy...1 trim.som brala calibrum babyplan a teraz zatial nic...pockame do buducej poradne co nam povedia...
Ja urcite TN, bola som tam aj na laparoskopii pred 2rokmi, mladi lekari a mili... sestricky tiez... Dufam, ze nesklamu, ale ja urcite TN 🙂
no ja som o tom citala v knihacha aj na nete, ze kocky na tom boli. Je pravda, ze Dr. mi o tom nic nespominala, ja som sa jej len na to spytala. Tiez som si myslela, ze to robi ona. A ked som jej povedala, ze by som to chcela, tak ma poslala do TN a dala mi doporucenie. Este ma tam aj hned telefonicky objednala. NT meranie sa robi do 13+6tt a ja som bola 13+5tt. A to uz bol bobek velky, nechcel sa otocit z profilu, merali to na 2x. Pokial nemas v rodine nejake take ochorenie ako Downow syndrom, tak sa podla mna nemusis bat. Len my mame znamych, co maju dceru s tymto postihnutim, tak mam pred tym troska respekt.
@akatka ja som pri prvom bola strasne zvedava :D... aj mi vtedy doktorka hovorila, ze preco sa nechcem dat prekvapit, vsak prve, ze mi to moze byt jedno, co to bude, ale proste som to chcela vediet.... a teraz by som chcela zas vediet aky je to pocit, ked sa to zena dozvie az pri porode :D... len neviem ci to tolko vydrzim 😖
@zuzula221
Zuzi, mne je to tiez jedno, ale chcem sa tak nejak psychicky pripravit... Farby neriesim, idem do neutralnych farieb. Kamoska ma tiez presviedca, aby som sa nechala prekvapit, ona sa nechala pri oboch detoch, ale ja by som to aj tak asi nevydrzala 😅
Moja mama to vediet nechce 🙂 Vsetci okolo sa pytaju, ci uz vieme 😀
co sa vsetci cuduju, ze chceme vediet, ci budeme mat chlapceka alebo dievcatko??? 🙄
inak, tento poznate? neviem, ci si ho dobre pamatam...
Mamicka caka dvojicky a lekar sa jej pyta: chcete vediet pohlavie? a mamicka: nie, len mi povedzte, ci su rovnake... Lekar: nie 😀
@slniecko612 Viem, že sú aj iné vitamíny pre tehotné na trhu, práve tá moja sestrička mi hovorila o femibione a ten som aj brala počas prvého trimestra, tak som ho už poznala. Len mám pocit, že lekári odporúčajú asi tie vitamíny, ktoré im prídu prezentovať obchodníci.
@malinovka333 Pregnium vyrába Walmark, tam som zaregistrovaná a keby som si to objednávala cez nich, tak by to bolo možno lacnejšie. Pozriem cenu ako pre členov klubu.
@zuzula221 Myslím, že asi Calibrum mami je zo všetkých vitamínov najlacnejšie, aspoň sa mi tak zdá. Ja som aj zo začiatku mala calibrum babyplan, potom sa mi minul a kúpila som si femibion, lebo v lekárni nemali calibrum.
Nech sa už začne jarné až letné obdobie, aby bol otvorený aj trh so zeleninou a ovocím, lebo to čo predávajú teraz v zime má trošku ďaleko od kvalitného ovocia a zeleniny. :(((( Už sa teším na našu zeleninu zo záhrady!!!! ach jaj
@s_helienka No to bolo dobré. 😀
jooj ja by som tiez nevydrzala cakat az do porodu 🙂 ja uz pri prvom som chcela strasne dievcatko a bol chlapec..tak dufam ze teraz to vyjde a bude dievcatko..aj ked ma vsetci presviedcaju ze je to jedno...len aby bolo zdrave 🙂 som povedala ze chcem tolko deti az kym to nebude dievca 😀
@akatka
Akatka, no tak budem už len veriť, že bábeno bude OK, ale myslím, že aj tripple testy by napovedali o možnom riziku na DS,ale či spoľahlivo, to netuším. Ja tiež plánujem 3D alebo 4D sono - musím sa u nej na to nformovať, nech mi bližšie k tomu povysvetluje, kedy a kam ísť, zrejme do Pruského pôjdem. Už sa nemôžem dočkať, keď sa bude dať zistiť pohlavie, či to bude dievčatko, ako mi inštinkt hovorí.
Robili ti už tie tripple testy? Ja idem na odbery 8.2. - myslím, že zrejme kvôli nim ma objednala.
ahojte baby.. mozem sa pridat?? som tu novaaa.. a aj ja som julova.. 3.7 mam termiin 🙂 vsetkym tehulkam vela stastia 😉
@tinal no k tym vitaminom... mne doktorka vravela, ze nech ich moc neberiem iba kyselinu listovu. A segra farmaceutka mi doniesla od GS Mamavit tak sem tam si dam, ked si spomeniem. Ale nie pravidelne kazdy den. Keby bolo v obchode aspon normalne ovocie a zelenina... Snazim sa toho jest dost ale tak pre istotu. Hlavne je tam aj zelezo a ine mineraly
aj ja som strasne zvedava co to bude. Poradnu mam v 18tt myslite, ze uz bude nieco vidiet? Teda ak babo ukaze 🙂
@sandy5 Aj ja mám poradňu v 18tt. 🙂 Idem 11.2. Tak aj ja by som rada nejaké vhodné vitamíny si dávala, ale niekde som aj čítala nejaký názor, že niektorí lekári hovoria, že od tých vitamínov sa rodia veľké deti. Každý lekár má iný názor. :( Tak radšej väčšie ako choré, nie? 🙂 Vonku nám pekne sneží ani pracovať sa mi nechce. 😖
@tinal mi hovor, ani mne sa nechce 🙂 v poslednej dobe som sem ani nestihala chodit. U nas uz nesnezi, ved uz aj stacilo. No ja poznam baby co aj brali vitaminy a nemali velke deti, takze asi je to individualne. Segra co robi v lekarni vravela, ze mi prestudovala vsetky tie vitaminy a ze tie GS sa jej videli dobre aj v pomere cena/vykon. Ja idem az 15.2. A tyzden predtym na krv na triple testy, tak dufam, ze vsetko bude ok
@akatka s tymi farbami to riesim aj ja tak ako pises - neutralne... aj pri malom som to tak riesila a aspon teraz, ked sa nam nahodou zadarila aj babenka, tak bude mat tie vecicky aj ona na sebe... aj u nas su vsetci zvedavi co to bude a pacia sa mi ich dohady, ze ci vyzeram na dievca alebo chlapca... na tom sa vzdy pobavim :D... inak aj ja mam taku povahu, ze som velmi ale velmi zvedava... tak tiez neviem ci to vydrzim 🙂
@s_helienka to bolo dobre :D... inak mne minule znamy povedal tiez jeden dobry, sice je trosku vulgarny... ze ci viem preco chlapci pri porode neplacu a dievcata ano?.... lebo vedia, ze sa tam este niekolkokrat vratia :D

@mirkaradko ahoj 🙂... to uz by sme chceli mat za sebou asi vsetky 🙂, ale neboj to tak rycchlo preleti ze az :D... a v lete budeme kocikovat ;)