icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

lucia26r
31. jan 2011

@sandy5

tak to si musím naštudovať čo je to triple test 🙂 ja som v tomto hrozná.

tinal
31. jan 2011

@lucia26r V jednoduchosti sa tým krvným testom zisťuje napríklad, či bábo nebude mať Downow syndróm alebo iné choroby a či sa vyvíja všetko tak ako má. Dúfam, že som to dobre napísala. 🙂

tinal
31. jan 2011

@lucia26r Dúfam, že sem môžem vložiť odkaz na stránku. Skús si prečítať toto: http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2064-Sestnasty...

sandy5
31. jan 2011

@rianka7 ten test ukazuje riziko Downovho syndromu

lucia26r
31. jan 2011

no na krvý obraz idem až v pondelok, tým pádom to padá a všetky tie testy HIV....... to už tiež mám za sebotu. Takže toto bol určite odber na zistenie vrodených chýb bábätka, ale ja sa to presne spýtam v pondelok na poradni. Presne, ktoré choroby boli preskúmavané týmto testom.
Ďakujem baby

zuzula221
31. jan 2011

@sisanka tak na tom nieco kludne moze byt.... ale ja by som si aj lahla, ale potom sa nie a nie prebrat a do vecera chodim ako strasiak 😀

salinka28
31. jan 2011

@rianka7 ja som si minulý týždeň kúpila v dm olejček špeciálny pre tehotné proti striám a natiahnutiu kože. Značka HIPP a stál cca 10 euro. Takže to sa ešte dá. Natieram sa s ním každý večer aj masírujem a zdá sa mi celkom v pohode. Mám takisto krém z Biodermy, ale ten sa mi zdal málo mastný, tak som stavila na olejček. 😝

salinka28
31. jan 2011

Ešte k téme izbička: Je pravda, že malé bábo musí byť pri matke, aby si aj ona bola istejšia. Takže určite si nechám malinké zo začiatku v našej spálni v noci. a cez deň je už jedno,kde bude spinkať. Zdá sa mi to určite rozumnejšie, aj keď sa potom asi manžel nevyspí 😝
Mám jednu kamarátku, ktorá celý čas nechala svoje dieťa spať vo jeho izbe, a veľmi si to pochvaľovala, že je to lepšie aj pre dieťa. A rýchlo si zvykne prespať aj celú noc. No neviem..... 😒

lucia26r
31. jan 2011

dievčence, koneče začínam jesť ako normálny človek a nie ako prasiatko. Už jem normálne množstvá a nie kvantá ako také prasiatko 🙂

zuveru
31. jan 2011

baby Julovky, kolko ste uz pribrali???? kto sa prizna?
ja dve kila 🙂
jo inak ja sa natieram normalnym detskym olejickom AVIRIL a je super 🙂
ale normalne vam kozna povie ze natieranie moze zmiernit priznaky strii ale nie ich zastavit, ankolko praska 3.vrstva koze a nie pokozka 🙂)))

s_helienka
31. jan 2011

@zuveru preto treba aj masirovat... ale aj to treba vediet ako... ale ako vravis, uplne to nezastavis... a ja zatial 2 kg... ale nadvahu som mala uz pred tym, takze...

slniecko612
31. jan 2011

@zuveru Iba 2 kila? no ja som uz pribrala 8 kg, a to sa neprezieram, jem tak, ako pred tehotenstvom. A brucho pri tom nemam az take velke.

ninan2
31. jan 2011

@zuveru Cauko 🙂 Ja nic, hoci mi velmi chut jest po cely cas a ani raz mi nebolo zle ani nic podobne 🙂

lucia26r
31. jan 2011

@zuveru ja tak 6 kíl ale fest som sa prvé tri mesiace prežierala, až to nebolo pekné. Až teraz sa to ukludnilo a jem zasa ako človek 🙂
predtým som bola ale veľmi chudá na moju výšku. rifle oblečiem ešte všetky ale s odopatými gombíkmi. a rifle mám
veľkosť 34 a 36. nezapnem ich ale oblečiem 🙂

rianka7
31. jan 2011

@lucia26r @salinka28 @zuveru diky kocky za rady 😉
@zuveru ja som pribrala 4-5 kg. @ninan2 to ti zavidim, ze ty ani kilecko 🙂

mirkaradko
31. jan 2011

baby ja nejakchy 6-7 kg a to som nejedla takmer nic pretoze zo vsetkeho mi strasne bolo zle.... ale vsetko oblecenie mi je dobre...ale tak mam dobry geneticky zaklad...

salinka28
31. jan 2011

Ahojte, ja som pribrala zatiaľ 1,5 kilo a cítim sa perfektne, lenže mesiac mi bolo zle v prvom trimestri, tak tam som niečo schudla 😉 Moje rifle už nezapem, preto nosím nohavice len elastickým pásom určené pre tehotné, lebo ani mať stiahnuté bruško ceý deň nie je nič pre mňa, keď mám ešte aj sedavé zamestnanie 😎 Dokedy plánujete pracovať???

lusia13
31. jan 2011

caute. ja som tiez pribrala ved je to uplne normalne mala som 53 a teraz to je 56,5 hura na priberanie 😨

zuveru
31. jan 2011

oprava dve kila boli do posledne j poradne teraz mam 4 kila hore 🙂

lusia30
31. jan 2011

no baby ja som na moje prekvapenie pribrala skoro 3 kila ....som si myslela,ze to uz bude viac 🙂

sisanka
31. jan 2011

@rianka7 jedna znama si brusko kremovala obycajnym telovym mliekom a jemne si brusko pri tom stipkala...sa jej tak koza trosku ponatahovala a brusko mala pekne hladke...skoda ze ked mi to hovorila uz bolo neskoro 😠

sisanka
31. jan 2011

@zuveru ja zatial nic,teda podla vahy v poradni 😀 ...ale ked sa na seba pozriem do zrkadla tak neviem neviem bo sa mi zda ze aj ked ku niecomu privoniam tak sa ulozi na mne 😀

zuzula221
31. jan 2011

no ja som tiez teraz v poslednom mesiaci konecne pribrala 3kg, ale na zaciatku tehu som zhodila 4 kg, takze este kilecko, aby som bola na povodnej vahe pred otehotnenim 😀 ... ja som si tiez kupila krem proti striam elasti-q... viem, ze aj pri prvom tehu som sa natierala, ale vtedy olejcekom no uz si znacku nepamatam (ale to len sem tam) a strie som nemala... az potom ked sa maly narodil mi prsia nabrali mliekom 😀 a sup uz sa mi spravili strie, ale len na prsiach... no teraz mi zmizli aj tie 😅

s_helienka
1. feb 2011

baby mozem sa spytat, trosku menej pritazliva tema, ale mate problemy s vyprazdnovanim? teda, ja na chodim na malu snad kazdu druhu hodinu a po deviatej vecer kazdu hodinu, no na velku, to som rada, ak idem raz za tyzden 😖 na gynde mi lekar na vsetko povie, ze proste zmeny... ale ked som to vravela kamoske, ktora uz bola tehu a je zdravot. sestricka, tak ma skoro prefackala, ze to mam riesit... dakujem 😅

a mozno trosku prijemnejsie... hlavne babenky, ktore uz su maminy... je to mozne, ze som citila pohyb? tam, kde je slepak, len na druhej strane... rano o piatej sa mi zdalo ako keby dva silnejsie pohyby - kopnutie zvnutra ci co... a creva sa inak hybu, tak neviem 😕

tinal
1. feb 2011

@s_helienka Ahoj. Ja momentálne problém s vyprázdňovaním nemám, ale predtým som tiež nemala pravidelne ako by malo byť, ale všetko bolo v pohode. Skús si dopomôcť niečim. Napr. slabá káva s mliekom, ale taká kombinácia, že polovica šálky kávy, polovica mlieka. Skús papať dostatok ovocia a zeleniny. Alebo niekedy pomôže acidofilné mlieko ráno. Mne väčšinou zaberala tá káva. Ale počula som raz od jednej nejaký recept, že treba namočiť ľanové semiačka a potom ich zjesť, alebo ich treba zomlieť a dať si do jogurtu alebo tvarohu alebo do niečoho, čo ti bude chutiť (2 polievkové lyžice 3x denne).

salinka28
1. feb 2011

@s_helienka, ja tiež nemám problém s vyprázdňovaním, ja dokonca som na WC každé ráno pravidelne. Urobím si ráno slabšiu kávu s mliečkom, niečo malé zjem a už to ide 😝 Treba naozaj jesť trochu vyše zeleniny a ovocia, alebo skús 100% šťavy, tie sú tiež dobré na zápchu. Ja pijem napr. mrkvovú štavu každý deň pohár a cítim sa výborne.

sandy5
1. feb 2011

@s_helienka ja tento porblem tiez nema, chodim aj viackrat denne. Ale skus ako baby radia tu kavu s mliekom rano, pripadne biely jogur alebo acidko.

luc771
1. feb 2011

@s_helienka Ahoj, ja som problem s vyprazdnovanim pred tehu nikdy nemala ale teraz tiez citim ze je to horsie, podla mna je to tym ze mam menej pohybu. Predtym som chodila kazde rano po kave, teraz mi nie vzdy kava zaberie tak si pomaham obcas glycerinovymi cipkami potom idem vzdy do 5 min. Kazdopadne treba s tym nieco urobit nemozes to drzat v sebe tyzden je to hrozne nebezpecne pre hrube crevo. Kazde rano ranajkujem ovsene vlocky s jogurtom a ovocim to mi tiez pomaha a tiez vecer pri telke si vzdy dam nejake citrusove ovocie pomaranc alebo pomelo, citala som nedavno clanok ze to pomaha cez noc cistit creva ako kefa ked si ho das ako posledne jedlo, ale ja to jem uz sama od seba velmi dlho lebo mi to takto vecer moooc chuti 😀

mirkapb
1. feb 2011

@s_helienka ja problémy s vyprázdňovaním nemám.
pribrala som 3 kg, a aj to sa mi zdá málo, lebo bruško už mám dosť veľké, myslela som si, že som pribrala viac, ale zo začiatku mi bývalo zle a aj som vracala, tak asi preto.
Aj mne sa zdá, že už cítim pohyby, prvýkrát som to pocítila v piatok. Nebola som si ale istá, či si to len nenahováram. Cítim ich ked kľudne sedím, alebo ked ležím na chrbte. 🙂

s_helienka
1. feb 2011

dakujem pekne za rady 🙂 ja by som bez kavy ani na ulicu vyjst nemohla, takze to ja s mlieckom si davam kazde rano zalievanu... ovocie citrusove nemozem, ani jablka... acidko som volakedy pila kazdy den, no teraz mi nerobi dobre... no mozno to bude aj tym, ze som unavena a vobec sa nehybem, navyse pred tehu som fajcila, co mi vzdy pomahalo, teraz ale nesmiem samozrejme... skusim susene slivky, snad moje zuby nedaju vypoved, bo su citlive... este raz dakujem 🙂