icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

sandy5
3. feb 2011

@s_helienka skus ten zazvorovy caj co tu baby radili. on prehrieva organizmus, tak by ti mohol pomoct sa vypotit

tinal
3. feb 2011

@s_helienka Mám šéfku, ktorá sa stravuje podľa rád jednej pani, čo základom tej stravy je nejesť mäso, mlieko, vajcia a kombinovať stravu správne. No a neodporúča brať lieky, niekedy povolí aj lieky, ale to ona sama zváži. No od nej viem o tom cesnaku a potom som aj čítala o ňom na internete. Ja tiež nemám rada lieky, aj keď sa nestravujem podľa tej stravy. Občas som si dávala aj imunoglukan sirup a keď som bola chorá tak sirupy od Mullera a aj pastilky na cmúľanie od neho. Naposledy som mala antibiotiká v lete, keď som mala opuchnuté uzliny v krku tak, že mi nešlo prehĺtať nič. A to bolo hádam po 8 rokoch, čo som si dala antibiotikum.

monilik
3. feb 2011

ahojte dievcata 🙂 uz som tu davnejsie nebola, ale priebezne som si vas citala. pozeram ze ste tu viacere nachladnute ☹ tak rychlo lahnut do postele a vylezat!!! ten zazvor je dobry napad - aj cajiky a c-vitamin, aj cesnak..
drzim prsteky nech ste rychlo fit!

monilik
3. feb 2011

@janka987 drzime vsetky prsty aj s babom nech je vsetko v poriadku. myslim ze ste sa rozhodli spravne. ani ja by som asi na amnio nesla. vysledky TT budem mat o jeden a pol tyzdna tak dufam ze nebudem musiet podstupit taketo tazke rozhodovanie... ale v kazdom pripade uspesnost TT ma presviedca o tom, ze amnio je mnohokrat zbytocne riziko.

akinorev30
3. feb 2011

Ahojtky tehulky 🙂 , vidím, že sa tu rozoberaju tripple testy..........ja idem na odber az 7.2. ale obávam sa, že tiež mi to vyhodnotia zle, teda za predpokladu, že rozhodujúcim termínom je termín urcený sonom a nie podla PM. Ja mám totiž už od začiatku "problem" s tým ze doktorove sono mi ukazuje o 2 týždne menej ako v skutocnosti som. Uz som bola na dvoch sonách (nie u môjho doktora) a tam, keďže majú lepšie sono mi vychádzalo že malé je ešte o 2-3 dni staršie ako podľa PM (to mi presne sedí, lebo som mala kratsí cyklus ako 28 dni). Takže som presvedčená, že nie som 2 týždne pozadu, tak ako mi tvrdí môj doktor a štve ma, že mi podľa toho robí aj všetky vyšetrenia.

tinal
3. feb 2011

@akinorev30 Nepovedala si mu to? Môj lekár mi nechcel dať knižku po prvej návšteve, lebo povedal, že je tam 10 dňový rozdiel podľa sona a podľa PM, že si ešte počká, potom tam bol rozdiel len nejakých 6 dní tuším, tak sa drží termínu podľa PM. Podľa mňa 2 týždne je veľký rozdiel než pár dní.

akinorev30
3. feb 2011

@tinal Nepovedala som mu to, lebo som tam odvtedy nebola, ale opýtam sa aký termín mi budu dávat na tripple testy a ohradím sa. Lebo od toho jedneho doktora mám aj papier, ze podla PM som bola 16+6 a podla velkosti babatka som bola 17+2. Takže to mu skúsim ukázať a uvidím čo povie. Tak či tak mu ten papier musím dať, aby to založil do karty, lebo som bola na pohotovosti, a tam mi aj doktor naznačil, že to asi bude dievčatko, lebo, že nevidí pipíka 😀.

Inak holky k tomu zázvorovému čajíku..........že vraj sťahuje maternicu, to som čítala neviem čo je na tom pravdy, ale mylsím si, že pokiaľ ho nebudete piť litre tak to bude v pohode.

tinal
3. feb 2011

@akinorev30 No ten zázvor neviem, či sťahuje maternicu, to som nečítala, ale odporúčali ho tehotným na nevoľnosť, hádam by neodporúčali niečo, čo nám má uškodiť, nie?
ja som zvedavá, či mi bude vedieť povedať pohlavie doktor, keď tam o pár dní pôjdem. 🙂

akinorev30
3. feb 2011

@tinal Neboj, podľa mňa zázvor ako taký v normálnej miere nemôže uškodiť. A asi je lepšie vyliečiť prechladnutie. Môj gynekológ mi určite ešte nepovie, čo to bude. Počkám si na 3 D a tam sa snáď babatko otočí tak, že ukáže čo má medzi nožičkami. Ale to si budem musieť, ešte pár týždňov počkat 😠

tenisek
3. feb 2011

ahojte 🙂 tak som sa dnes k vam pridala 🙂 nemam este vobec skusenosti s nicim ale tak verim, ze spolu to zvladneme 🙂 predbezny termin mam tak na prelome jun-jul tak uvidime ci budem patrit medzi vas.....

sandy5
3. feb 2011

@tenisek vitaj 🙂 jasne zvladneme a spolu este lahsie 😉

mirkapb
3. feb 2011

ahojte, tak dnešnú poradňu mám za sebou. Všetko je našťastie OK. Brali mi aj krv na triple test, tak dúfam, že výsledky budú ok, výsledky budem mať za 10 dní. Bábetko som teraz riadne nevidela, doktor mi síce robil sono, ale len vnútorné a len chvíľočku, len sa kukol, či bije srdiečko. Ďalšiu kontrolu mám 1.3. a vtedy bude robiť podrobný ultrazvuk, tak sa teším, že drobčeka uvidím dlhšie a možno nám už povie aj pohlavie. 🙂

slniecko612
3. feb 2011

@tinal ,@akinorev30 baby, urcite vam to uz bude vidiet, ake ma vase babo pohlavie. Ja som bola presne v 18 tt + 2 a bolo to krasne vidiet. Babo je este male, ma kopec priestoru okolo seba, moze sa tam zatial bez problemov hybat a roztahovat. Nas maly rozcapil nozicky a vsetko nam ukazal. Takze vidiet to uz urcite bude, len ci sa bude chcet ukazat. 🙂

tinal
3. feb 2011

@slniecko612 NO ja budem myslím 17 tt + 5. No však hlavný problém je ten, či nebude spať a zadkom smerom k bruchu. .) Čo mu nastavím budík? 🙂))

sandy5
3. feb 2011

@tinal budem drzat palce. ja budem 17+3 teda aspon podla mojej doktorky, bohvie ako to je naozaj... tak snad sa nam ukazu 🙂 ja som hrozne zvedavaaaaaaaaaaaaa. a nemam absolutne ziadne tusenie ci je to chlapec alebo dievca

tinal
3. feb 2011

@sandy5 No podľa sono, čo bolo naposledy bol rozdiel 6 dní, tak som zvedavá, či sa ten rozdiel zmenší alebo nie. Ale podľa mňa záleží aj od toho ako presne asi meria lekár to bábo. Stačí 1 milimeter menej odmerať a už sa zdá menšie a nezodpovedá tomu, čo by malo byť podľa PM. Inak konštatujem, že mne brucho ešte nie je vidieť, a v kabáte už vonkoncom nie.

sandy5
3. feb 2011

@tinal no co som bola na sone kvoli NT tak tam bol rozdiel +3 dni. Ale ja som mala hrozen nepravidelne cykly, tak neviem ako to vlastne je. Ved uvidime. No mne uz je vidiet, ale len ked si dam nieco obtiahnute. Takto normalne kto nevie, si nevsimne. A zatial sa mi nic ine nezvacsuje, takze pohoda.

luc771
3. feb 2011

Ahojte, tak mam dnes dalsiu poradnu za sebou, doktorka mi davala k nahliadnutiu aj vysledky II. screeningu na AFP, no bolo tam kopec cisel ani som si ich nezapamatala, nejake grafy no vobec som tomu nerozumela a k vysvetleniu mi len splechla ze su do dobre vysledky, nizka pravdepodobnost chromozomalnych vad, do knizky mi len supla poznamku k amniocenteze - neg. Tak som stastna jak blcha 😉 co ma prekvapilo bol vysoky tlak, namerali mi 150/94 tak ma nechali 10min sediet na recepcii a dalsie meranie bolo 140/82, to som mala aj minule, doktorka mi tvrdila ze je to ok hodnota a napisala ju do knizky, podla mna sa mi zdvihol tlak ked som sa tesne pred prvym meranim trochu rychlejsie obliekala v kabinke... Aj tak ho mam ale vyssi ako pred tehu vtedy som nemavala viac ako 120/80. Aj vy mate teraz trochu vyssi ?

tinal
3. feb 2011

@luc771 Gratulujem k tomu negatívnemu výsledku. Nebola si stresovaná tým ako skončia výsledky krvné alebo si neprišla nejako rozčúlená? Ak máš doma tlakomer, skús si sledovať tlak sem tam. Ja si skúsim večer odmerať, som zvedavá na to. Naposledy som mala veľmi pekný tlak, čo som taký ani nečakala, že bude. Mala som tuším 110/70. Kamoške sa tiež zvýšil tlak okolo 5 mesiaca a potom si ju občas nechali na sledovanie v nemocnici, ale to len keď išla na poradňu a mala naozaj vysoký tlak, tak jej odporučil hospitalizáciu. A to sa tam len nudila a občas jej zmerali tlak, dali nejakú infúziu a po týždni išla domov.

salinka28
3. feb 2011

Ahojte babenky, ja keď som bola naposledy v poradni - minulý týždeň, tak som mala práveže nízky tlak. Na tie tripple testy čakám inak už druhý týždeň. Keď som tam včera volala, tak mi sestrička povedala, že mám zavolať až budúci týždeň. Nie je to nejak pridlho?? Inak baby už som si na 100% istá, že cítim pohyby bábätka. Pretože ich cítim celý deň a dosť a často. Takže 01.02. je ten prelomový deň 🙂

sandy5
3. feb 2011

@luc771 jej to je super, ze mas dobre vysledky, Dufam, ze vsetky baby tak dobre dopadnu

salinka28
3. feb 2011

Ešte k tomu zázvoru. Myslím, že nemá nepriaznivé účinky na tehotenstvo, pretože sa odporúča v 1.trimestri proti nevoľnostiam. Ja som si ho dávala každý večer pred spaním, taký malý hryz 😉 Vyštípal ma dosť vtedy 😝

s_helienka
3. feb 2011

@luc771 ja som vzdy mavala nizky tlak, ale tiez mi naposledy meral nejakych 130/75... co je podstatne vyssi ako to u mna byva pravidlom... a som aj dost zadychcana... staci trosku pohybu a srdce sa mi uplne rozbusi... lekarka mi povedala, ze si to mam sledovat a ked sa to nezlepsi, ze ma posle na interne, lebo ze na taketo veci je este trochu skoro 🙂 ale podla mna to len z toho, ze sa takmer vobec nehybem... bud som chora alebo unavena alebo ubolena... hruza 😅

luc771
3. feb 2011

tinal , sandy5, s_helienka Dakujem 😉
bohuzial tlakomer doma nemam ale normalne rozmyslam ze si ho idem kupit a budem sa sledovat, hned cez cestu mam zdravotnicke potreby... ja tiez pozorujem na sebe ze som rychlejsie zadychana ako pred tehu ale mam ovela menej pohybu a z coho som pribrala uz 8-9kg tak to pripisujem tym kilam, uz som sa prihlasila aj na cvicenie pre tehotne, bola som prvy krat v utorok ale bolo to len take "valkanie s fittloptou" 😀

salinka28 tie triple testy su asi AFP, bola som na odbere presne pred tyzdnom a dnes mala uz doktorka vysledky.

rianka7
3. feb 2011

@salinka28 ja som za vysledkami cakala 2 tyzdne, takze sa neznepokojuj, a tyzden este vydrz 🙂

rianka7
3. feb 2011

@salinka28 inak mame rovnaky termin 🙂 a podla utz ti kedy vychadza?

salinka28
3. feb 2011

@rianka7, nechcem sa práveže stresovať, len som už zvedavá, či je všetko OK 😒

slniecko612
3. feb 2011

@luc771 ja som mala vzdy tlak normalny az dokonca nizky a teraz odkedy som tehotna mam vzdy vysoky. Naposledy som mala 140/82. Tiez som uz ale 8 kg pribrala, ale skor si myslim, ze to bude tym, ze som sa bala, co mi doktorka povie, lebo vzdy ked k nej idem, tak mam strach.
A ako, babo sa ukazalo? viete co to bude, alebo ste si nedavali zistovat pohlavie?

lusia30
3. feb 2011

Ahojte...ja som bola vcera tiez na odberoch...a mam zajtra volat...tak som zvedava ci uz budu alebo si budem musiet pockat az do pondelka...dufam,ze bude vsetko ok...pretoze sestricka spominala,ze v poslednej dobe ma kazda tretia mamicka zvysene hodnoty ,aby som sa nezlakla,keby nieco...dufam,ze bude vsetko ok...

luc771
3. feb 2011

@slniecko612
utz mi dnes moja doktorka nerobila, ani nezvykne len tak na poradni, objednala ma o 2 tyzdne na morfologicky utz tam by uz malo byt vidno pohlavie, to budem v 20+3tt, potom v 25t sa chcem objednat na 3/4D kvoli fotkam a videam nech mame na pamiatku. Uz by som strasne chcela vediet co to bude a mat morfologiu za sebou nech viem ze je babo ok. Naposledy som ho videla v 16tt na 3/4D a uz mi je dlho ked nevidim co stvara 😀 , vtedy este nebolo vidno pohlavie...