icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

tenisek
4. feb 2011

@zuzula221 ved prave ked mi bolo na zaciatku zle, tak sa mi zdalo, ze to bude dlhe obdobie 😖 ale teraz je to taka pohodicka, a ako to aj v zivote byva to uteka rychlejsie 🙄 chcem sa spytat, baby tu hovoria o tom 3D UZ a tak vselijako, ty mas nieco take?? ja som popravde videla nasu fazulku len raz u gynek. ale este v nejakom 8tt....a mi je to luto, aj tu na MK vidim vselijake fotky a my nic nemame :((

mirkaradko
4. feb 2011

no a ja ze mi ponuknete nejaky lepsie recept 😀 ale dakujem.... tak som rada ze niesom sama :D doteraz som len pocuvala co nemozem a popritom mi hovoria ved niesi chora... ja mam strach asi uz zo vsetkeho ale zacnem sa riadit svojimi potrebami a pocitmi....no ak je to tak ze ked je nam dobre tak aj babatku je dobre, tak preco si nespravit tak aby to tak bolo 😉

luc771
4. feb 2011

@tenisek Ahoj, ja som tiez bola v 16tt na 3/4D, nejake fotky mam aj v albume mozes si kuknut, neda sa to porovnat s tym obycajnym utz kde nic poriadne nieje vidno, hradila som 17€, dostala som CD s fotkami a kratkymi videami. Je to nadstandartny tebou hradeny ultrazvuk, moja lekarka ma len obycajny tak som sa na to prihlasila sama do ineho centra, konkretne Gyn-fiv na Zahtradnickej v Ba, vidim ze si z okresu Ba tak by si to nemala daleko ak by si sa objednala. Teraz chcem ist po 25tt, povedali mi tam ze vtedy uz dobre vidno tvaricku a dieta uz nie je take uniformne... tu je ich stranka s kontaktom http://www.novedieta.sk/?IDe=6233

zorina82
4. feb 2011

Ahojte,už dávno som sa neozvala,výsledky z odberov mám v poriadku.Ja si dávam denne 2 šálky kávy s mliekom a myslím si,že je to ešte v pohode.O 2 týždne idem opäť na poradnu,tak dúfam,že bude na utz vidieť viac.Už máme syna,očakávame teraz skor dievčatko,ale vlastne je to jedno,len nech je malé zdravé.

luc771
4. feb 2011

@tinal super, je to ok hodnota, mne doktorka na 140/82 povedala ze je ok.

zuzula221
4. feb 2011

@mirkaradko ahoj ja jem vsetko... ziadne zdrave veci... proste na co mam chut... takze aj vysmazane a aj sem tam kavu... nie vo velkom, ale kludne si daj ak ti ide na to chut... babatko si to pyta 😀 ... mna teraz boli hrdlo a kloktam si raz so slanou vodou (ale to mi moc nepomaha)... my doma mame propolis namoceny v domacej palenke (lebo svokor ma ule) a trosku som si kvapla do letnej vody - a to mi zatial pomaha... tiez som si kloktala so salviou, ale vraj sa moc nemoze v tehotenstve 😒

zuzula221
4. feb 2011

@tenisek akurat dnes sa idem objednat na 3D utz, ale ta lekarka tiez nie je u nas... tiez mi ju poradili zname... a vcera som jej volala a povedala mi, ze najkrajsie ci uz foto alebo CD z 3D utz je az tak okolo 24tt... lebo teraz je babatko este bez svalovej hmoty a je chudunke :D

zorina82
4. feb 2011

@zuzula221 ja jem tiež,na čo dostanem chuť,presne tak s tým súhlasím,ked dostanem na niečo chuť tak to vlastne si malé pýta. Mám velmi rada pikantné jedlá,ale neprehánam to. Na hrdlo, ked boli sa nebojím streknuť stopangin ale to až vtedy ked to trvá dlhšie a je to už na nevydržanie.

luc771
4. feb 2011

@zuzula221 zatial mi nedala nic na tlak ale to magnezium si asi naordinujem sama ked to ma pomoct, doktorka pripisala tu prvu vyssiu hodnotu tlaku rozruseniu a ked vyslo kontrolne meranie ok tak sa tym uz nezaoberala... Tesne pred meranim som sa trochu zadychala v satni pri obliekani, mam take vysoke cizmy a trochu s nimi pri obuvani musim bojovat tak to je moje vysvetlenie 😀 moc som mala v poriadku, no ale pytala sa ma tiez ze ci neopucham, no vecer ked sa pozriem na nohy tak ich mam urcite trochu opuchnute oproti tomu ake su rano ale to som mavala aj pred tehu, mam sedave zamestnanie tak som to vzdy pripisovala tomu, chodila som davnejsie kvoli tomu aj na strojovu lymfomasaz. Doktorke som to vcera hovorila a nejak to nekomentovala tak neviem ci by to malo nieco znamenat...
o preeklampsii som si co to precitala tak sa toho trochu bojim, hrozim sa toho byt co i len jeden den v nemocnici, neviem ako to vydrzim tych par dni po porode ☹

zuzula221
4. feb 2011

@luc771 tie fotky su uzasne, krasa... no skoda, ze uz nebolo vidiet co to je 😀

tinal
4. feb 2011

Ahoj dievčatá. No tie čo máte zapálené hrdlo. Neviem, či kloktanie šalviou môže ublížiť, v podstate tú vodu nepijete, len kloktáte. Ja som si na začiatku tehotenstva tiež kloktala hrdlo ale repíkom, lebo ten mi pomáhal aj keď som bola v lete chorá s tými uzlinami. Možno sa mýlim, ale myslím si, že to nie je také ohrozujúce, ak sa to použije na kloktanie.
No a k tomu jedeniu: jediná zmena je asi v množstve zeleniny a ovocia, ktoré sa zvýšilo, ale že by som stravu nejako veľmi zdravo vyberalo, to asi nie. Sú veci, ktoré mi nechutia už len sa na ne pozriem. Ale nejaké obmedzovanie, tak to nie. Chuť je chuť. 😀 No a chilli je myslím dobré, štipľavé sa môže, nie? To iba korenené veci by nemali tie, čo ich trápi kyselina.
@tenisek Spýtaj sa na to lekára, že prečo ti nepozerá bábo cez sono. Veď už minimálne mal kontrolovať to šijové prejasnenie u bábätka. Mne tuším aj lekár povedal, že každá poradňa bude o tom, že pozrieme bábo cez sono. Myslím, že je to aj kontrola pre neho, že bábo je v poriadku a hýbe sa.

zuzula221
4. feb 2011

@luc771 tak to je dobre, ze mas moc v poriadku a tie opuchnute nohy vecer, to si myslim, ze je tiez v poho na to co cez den prekonaju... ale ak by si mala take tlaky v litkach tak to uz by som lekarke hned vravela.... no to magnezium by ti nemalo uskodit ;), len ja som bola posledny mesiac s nim doslova nadopovana a potom som mala problem sa pri porode otvorit... stale som bola otvorena na jeden prst...
a kvoli babatenkam si vytrpime vsetko len, aby boli v poriadku 🙂 ... a aj tych par dni v nemocnici po porode tak rychlo ubehne, ze sa clovek nestihne ani spamatat a uz je s uzlickom doma 😉

salinka28
4. feb 2011

Ahojte kočky, včera sa sesternici narodilo krásne dievčatko 🙂 Takže ona to už má za sebou. Nás to ešte len čaká ☹
Pred polnocou prišla do nemocnice a o pol 4 už bola malá na svete. Takýto timing by sa aj mne celkom páčil a nie trápiť sa 12 hodín.
Dnes sa moja malinká zobudila o 7.15 hod, lebo začala byť dosť aktívna 🙂 Je to nádherný pocit, keď cítite nový život v brušku. Vy ako? Cítite pohyby?

tinal
4. feb 2011

@salinka28 Ešte nie, tak ale ty si o 2 týždne popredu. ☹

tenisek
4. feb 2011

@tinal praveze on mi babo pozera...ale je to riadny sebec a mne nahliadnut nanho neda..... ☹

@luc771 dakujem za ten kontakt, to bude super 🙂 idem to hned omrknutt, som z ba takze to mam doma 😎

@ zuzula221 ci chudunke ci tlustucke, uz ho chcem vidiet 🙂))

sandy5
4. feb 2011

@tenisek to je diven, ze ti ho neukaze. Skus mu nabuduce povedat, aby otocil trochu monitor, ze aj ty si zvedava 🙂

tinal
4. feb 2011

@tenisek Môj má v ambulancii v rohu TV a tam ho vidím aj ja a on má svoj monitor, takže pekne vidím, čo robí a potom si len pýtam foto, keď sa mi nejaký záber páči.

sandy5
4. feb 2011

@tinal moja to vzdy pozera tak, aby som aj ja videla a vsetko mi ukazuje. uz sa tesim ked to male zas uvidim 🙂

tinal
4. feb 2011

@sandy5 Aj u mňa je to tak, že ho vidím aj ja. Preto sa čudujem, že neukazuje sono a ešte k tomu lekár v BA. Veď to je pre tú mamičku potešenie. Asi by som ho zaškrtila, keby nič neuvidím. A ja sa riadim heslom, radšej sa opýtať ako neskôr ľutovať, že som sa neopýtala. Veď z nosa mi neodhryzne. A ja musím povedať, že môj lekár je veľmi zlatý a všetko komentuje, čo robí.

zorina82
4. feb 2011

@salinka28 To je super,že to má za sebou,že porod netrval dlho.Prajem si,aby aj naše porody boli "rýchle" a uspešné 🙂

tamtamka26
4. feb 2011

@tinal a chystáš sa rodiť v NR??? ja nie som o tom veľmi presvedčená 😖 😖 😖 😖

zuzula221
4. feb 2011

@salinka28 ja uz citim pohyby... vcera vecer ked som lezala pri telke, tak sa drobcek ohlasil, ale riadne :D... a dnes rano som mala pravidelne take ako keby bublinky... tak som normalne mala pocit, ze ci sa drobcekovi necka :D (neviem ci je to v tomto tt mozne, aby sa babatku ckalo :D)

zuzula221
4. feb 2011

@tenisek tak to ti verim aj ja by som chcela vidiet na malinke... a aj kazdy den... 😀

zorina82
4. feb 2011

Na každom vyšetrení mi doktor ukazuje na monitore,ktorý je odo mna vzdialený asi do 1,5 metra,všetko ukazuje a na požiadanie mi spraví aj snímok.A teším sa o 2 týždne,čo bude to sledovať podrobnejšie,želám si,aby už bolo možné zistiť pohlavie,nech viem,v ktorom rode sa mám možem už malému prihovárať 🙂 .Pohyby zatial necítim,aj ked je toto už druhé dieťa.

tenisek
4. feb 2011

tak to vam baby zavidiiim 😔 ale ved ja sa toho tiez dockaaam 😵

salinka28
4. feb 2011

U môjho doktora to funguje tak, že on má vlastný monitor a ja mám vlastný monitor pred sebou. Takže vidíme obidvaja to isté a nemusím sa otáčať. To je inak super. 😀 Bola som tak aj na 4D a videli sme, ako sa bábo krásne pohybuje, očká si pretieralo, nožičkami kopalo atď. Vtedy ukázalo aj pohlavie a doktor povedal, že je to na 90% dievčatko 🙂 Hrozne moc sa na ńu teším

tinal
4. feb 2011

@tamtamka26 No určite áno. Čítala som tu rôzne názory a jeden ma asi presvedčil najviac, že keby sa bábu niečo stalo alebo by potrebovalo, tak ho aj tak prevážajú do NR. A posledné reakcie z nemocnice od báb sú dobré. Sledujem jednu tému tu na koníkovi a akurát tam písala jedna baba reakciu, čo rodila pred 5 dňami. A ešte priateľova mama pracuje v tej budove, tak možno budem mať aj nejakú protekciu u sestričiek. 🙂

tinal
4. feb 2011

@salinka28 Jééj budeš mať dievčatko? Pekné. 🙂

salinka28
4. feb 2011

@ tinal Tak podľa doktora to bude baba 😉 Aj keď prvé dieťa by mi bolo asi jedno, lebo ja by som chcela mať v budúcnosti aj dievčatko aj chlapca 🙂 S manželom sme sa potešili, ale stále tvrdíme že tam ostáva tých 10% 😉

tamtamka26
4. feb 2011

@tinal no ja mám veľmi zlé skúsenosti z prvého pôrodu, dokafrali mi dieťa tak, že má diagnózu na celý život a to len preto, že som nikomu nedala tučnú obálku! 😖 tak ak si teraz nevybavím nejakého dr., tak neviem, či tu budem rodiť.... a okrem iného, samozrejme - svokra robila sestričku na pôrodnici 30 rokov.... 😖 tým jej bývalým kolegyniam to bolo tak lajtrom jedno..... 😒