Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@s_helienka
to je pravda s nohavicami je to horsie, to mam problem si kupit aj normalne v obchode, v kazdych tehotenskych rifliach vyzeram jak slon tak som rezignovala a nosim len cierne leginy a k nim tuniky, v tom sa citim najpohodlnejsie...
@slniecko612
Toto sa aj mne stalo, ze som chela magnezium, tak mi sestricka na gynde povedala, ze si mam pytat Mg pre tehotne... Tak mi pani magistra dala Magnezium, lebo ze pre tehotne nepozna a v letaku ctam, ze nie je vhodne pre tehotne... Vravim si fakt super odbornicka, ked ma prehlad co predava 😠 Blocek som si nezobrala, inak by som jej to sla vratit...
@luc771 aaaaaaaale, aky fesacisko z neho bude. 😀 Celkovo tie male vecicky su strasne krasne. Ja som zas hotova z tenisiek. Ja som este ani tehotna nebola a vzdy ked som bola v sportovom, a pozerala som pre seba nejake tenisky, vzdy som skoncila pri detskych. Oni su take krsne take male 🙂
@akatka Ja kedy som si zobrala blocek, tak dnes rano o 8.00 by som ju tam cakala ako prva a taky bordel by som s nou narobila. 🙂 No a nakoniec sa dozviem, ze mala pravdu. A vdaka nezobratemu blocku som si neurobila hanbu 😀
@januska712 ano pohyby ja uz citim od 16 tt 😀 , ale to len preto, ze som uz druhorodicka... ale aj ty uz mozes citit... prvorodicky citia tak od toho 20 tt
@slniecko612 neutralna je aj zelena a zlta... ja som vacsinou obliekala svojho prveho synceka do zeleneho alebo bieleho ;) a zelena pasuje aj dievcatkam 🙂
@miskadusko ahoj, pridám sa.. s tou červenou.. my sme si vybrali cerveny kočík a pritom nevieme čo čakame a ani nechceme vediet... Mangel to tiež najprv nevedel stravit, že cervená, ale uz si to vie predstavit... on má tiež dost vci v červenej.. 🙂 inak kaslem tiež na vsetkých, nech si myslí kto chce co chce..
@luc771
Mozem sa ta nieco spytat? Ja som tehu rifle tiez uz odpisala... vsetko maju strasne siroke, ani do ciziem to nestrcim... Tiez mam leginy, ale co mi troska vadi, ked si dam obtiahnute tricko, tak mi vyrazne vidiet guma na leginach 😒
Ty mas nejake bedrove leginy? ci? Taka blba otazka, co? 😀
@akatka
pre tehotne je Magnerot http://www.worwagpharma.sk/produkt/magnerot.htm
ja som ho uzivala, teraz ho nemali tak mi magistra dala nejaky iny ktory povedala ze tiez mozem ale neviem ako sa vola. Ja chodim kupovat len na Racianske myto do tej nonstop lekarne, tam ta majitelka a jej synovia su strasne komunikativny a nikdy sa mi nestalo ze by pri niecom co mi davaju zavahali, bola som skusit zo zaciatku aj ine lekarne ale vela krat sa mi zdalo ze lekarnicky nevedeli co mi mozu dat, studovali letaky akoby tie lieky nepoznali a to mi prislo dost nedoveryhodne...
@akatka
ale co si, mne neni nic blbe 😀
no ja mam take tehotenske leginy ktore maju gumu az niekde hore pod prsiami a tam sa ta guma nejak strati pod vecami, nosim na nich tuniky alebo saty ktore su pod prsami stiahnute a trochu nazberane takze guma mi vobec nie je vidno, alebo mam dvoje take hrubsie uplatove ani pod nimi ju nejak neregistrujem, ked si dam normalne netehu leginy tak sa mi kvoli bruchu stahuju dolu a mam z nich take bedraky a guma je zasa pod bruchom schovana ale to mi dost vadi a stale si ich vytahujem a tiez si na ne vacsinou natiahnem take hrubsie termo tielko a pod nim je tiez guma nenapadnejsia...
@slniecko612
ano botiky su nadherne, mame vo vybavicke cervene, ktore su tak male ze si neviem predstavit ze mu ich natrepem a na zimu ma hnede semisky ktore budu podla mna tiez uz v zime male, no co uz aspon na fotenie vyuzijeme 😀
@lusia13 vsak konik ti pise rovnako ako mne 20 tt... 18 +7 to ti lekar povedal? 19 tt je do 18+6... od 19+1 do 19+6 si vlastne v 20tt... tak to tu aspon konik rata... 😀 ... takze spravne sme ukonceny 19 tt, t.j. zaciatok 20tt 😉 tak preto ta 20-tka... dufam, ze som to spravne vysvetlila
@luc771, akatka ahojte baby, ja som si kúpila perfektné rifle pre tehotné. Majú strih ako klasické rifle, čo som nosila aj predtým, len namiesto gombíka so zipsom majú asi 30 cm elastický pás, ktorý si potiahnem až po prsia cez celé bruško. Perfektne sa nosia a keď si dám nejaké tričko navrch, vyzerjú ako normal jeansy. S takýmto strihom som si kúpila ešte jedny nohavice, aby som mohla striedať. Legíny tiež moc nemusím, lebo mi vadí na nich tá guma, ťahá ma na brušku... Lenže to mám klasické legíny čo som nosila aj ako netehotná, preto ma asi ťahajú.... Takže nie je pravda, že rifle pre tehotné musia vyzerať ako vrece 🙂
ahojte dievčatá! tak sa Vám musím pochváliť - pred chvíľou prvé zreteľné kopančeky 😀 zajtra idem na sono a hádam sa už dozviem, či chlapček alebo dievčatko 🙂
Ahojte dievcata, ak mozem, pridavam sa k vam julovym. Cakam 1.babo po jednom spont. potrate, termin mam 18.7., dnes som v 19+1tt, tak zacinam 20.tyzden. V pondelok idem na morfologicky ultrazvuk, tak by som uz mala vediet co to bude. Vcera som citila prvykrat pohyby, ale bolo to len akoby take vlnenie na pravej strane brucha 🙂
Inak magnezium sa podla mna moze hocijake. Ja mam kamarata gynekologa a mne povedal ze si mam kupit hocijake, ze to je uplne jedno, ci magne B6 alebo sumive... ze nepozna magnezium nevhodne pre tehotne, lebo je to vlastne len mineral, doplnok.
@ninan2
no super ze si si pocvicila...
Ja sa chystam rodit na kramaroch tam mam kontakt na nejaku dr. Jandovu ktora robi tuto pripravu pre mamicky aj pre oteckov co chcu byt pri porode, aj nejake cvicenia ze tam robia, ale asi len take o dychani. Svagrina mi povedala ze staci si dojednat termin tak mesiac pred porodom, ale chystam sa to riesit aj skor lebo som pocula ze je teraz vsade naval rodiciek. Suseda rodila zaciatkom februara na Antolskej a bola dost vytocena lebo ze to tam islo ako na pase a skoro vsetkych rodili sekciami lebo nestihali cakat na to kym deti vytlacia prirodzenou cestou 😉
no mne osobne by sekcia asi nevadila, ja sa prirodzeneho porodu bojim, natrhnutia a tak, ja si myslim ze maly bude velky aj ja som mala 4kg ked som sa narodila a mama chuda musela byt mesiac v nemocnici na antibiotikach take zapaly mala 😨
Inak odkedy som v Miracle tak aj tam robia hocijake predporodne pripravy a kurzy a uz mi prislo zopar sms ci nechcem prist ale vzdy to bolo tak zle nacasovane cez vikend ze mi to nevyhovovalo, ale inak by som to isla niekedy omrknut...

@akatka no tak to ti závidim, že v noci nemusis nikam behat.. ja od samého zaciatku, aj 2-3 krat, niekedy ked uz idem nad ranom, tiež mam problem znovu zaspat, naposledy dnes 😉 ja sa tiež už tesim na teplejsie pocasie a suknicky.. to bude pohodicka.. aspon dufam.. 🙂