icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

lucyka1
5. mar 2011

@katren ahoj si tu? nebojis sa chorôb? ved zo zvierat je tolko alergii.... a co toxoplazmoza? vraj je to nebezpecne. ale asi iba z nezaockovanych zvierat.... 😉

rianka7
5. mar 2011

som nervozna, a smutna. spravil sa mi herpes 😢 dokonca az dve, nad hornou a dolnou perou ☹ mam s tym stale problemy, ale myslela som si, ze ma to nejako obide cez tehotenstvo, no nie!!! moze to nejako teraz ohrozit babo, a nahodou neviete, ci to moze znamenat, ze ho mozu sprevadzat herpesy pocas zivota? fnuk 😢

rianka7
5. mar 2011

prave citam: V čase tehotenstva sa ale nedoporučuje používať maste proti herpesu, tie by plodu mohli uškodiť.
no super, ja som sa rano namastila, aby som to trochu zmiernila.
bozinku baby, neviete o tom viac? nemali ste niektora teraz herpes? co si mam teraz nato davat?

dooscoby
5. mar 2011

rianka 7 myslim ze zinkovu mast len dlhsie bude trvat hojenie....ale ja som zvykla pouzit normalny krem na herpes a vphode...neboj take male mnozstvo babu neuskodi

katren
5. mar 2011

@lucyka1 ahoj, som tu az teraz...a o chvilu odidem, lebo pojdeme kupat......
vies co, nebojim sa, keby som sa mala vsetkeho bat, co na nas ciha, tak sa zblaznim......

janushkabb
5. mar 2011

@akatka @mimi147 @katren ďakujem baby za pozitívne správy :D ...malá sa hýbala skoro celé poobedie tak som už v pohode...a náš havko je tiež očkovaný a všetko jedine mi veterinárka odporučila viac dodržiavať hygienu okolo neho a hlavne častejšie ruky umývať - tak myslím že všetko bude fajn...ale vdaka za pozitívne správa ...tá cica v kočíku je roztomilá 🙂 - aj tá čierna 😀 😀

katren
5. mar 2011

@janushkabb no nemas zac, ved na to sme tu 😉
a my mame tiez psa ockovaneho, ale macky nie.....no momentalne ked zbadaju malu, tak utekaju prec, lebo ich tahala za chvosty 😀

kiwinka21
5. mar 2011

dievcata uz len styri mesiace..-) a ten moj krpcek uz zacina davat najavo ze aj on je tu a tesi sa na sestricku.. 😲 😲 takze uz sa tesim na kramare..

gabika84
5. mar 2011

@rianka7 ahoj. tak mna herpesy obchadzali snad aj dva roky a teraz sa mi spravil uz 3krat za dva mesiace!! 😒 je to dost neprijemne. neviem ci mam oslabenu imunitu, alebo v com je pricina. tiez som pouzivala masticky, teraz si na to davam Compeed naplaste.

janushkabb
6. mar 2011

ahojte,táák včera prvýkrát oficiálne s rukou na brušku zacítil pohyby aj náš tatino 😀 😀 ...skoro som sa rozplakala z toho aký bol šťastný 🙂

salinka28
6. mar 2011

Ahojte kočky, už len 4 mesiace do pôrodu....už sa nám to kráti. Aj ste už rozmýšľali nad spôsobom pôrodu?? Asi áno. Ja som študovala už všetky možnosti ako si uľahčiť celý priebeh. Samozrejme idem na epidural, ale ešte ma dosť zaujal ten pôrodnícky gel Dianatal. Dostanem ho kúpiť v každej lekárni?? Nemáte s ním náhodou skúsenosť?

lucia1981
6. mar 2011

ahojte babenky! rada by som sa k Vám tiež pridala.... no ten termín Salinka28 to máš pravdu kráti sa to a už teraz sa neviem dočkať nášho druhého drobčeka, ja mám problém kam ísť rodiť, prvého som rodila v LC a povedala som nikdy viac tak teraz zvažujem BS alebo či predsa len nepôjdem ešte raz do LC a tiež uvažujem aj nad dianatalom....

salinka28
6. mar 2011

Ahoj lucia1981 a vitaj medzi júlovkami 😉 ak si mala nejakú zlú skúsenosť v LC, tak by som tam určite nešla, alebo by som si aspoň iného doktora vybrala

zuzula221
6. mar 2011

@s_helienka no mna niekedy aj zo spodu pali 😒 ... a vysledky mam dobre... ale si myslim, ze mozno aj ja tie kvasinky mam 😠 a bojim sa, aby to nedopadlo zle ☹
@lemge tak to ano 😀 ... a aj krvacanie vraj nie je v tehu a vidis a aj to som si prezila 😀 ...
@mirkapb jeeej tak to by som aj ja chcela dievcatko, ale budeme radi aj chlapcekovi 🙂
@januska712 ahoj... a aky si mala pocit z doktorky... je zlata vsak? 🙂 ... tak drzim palce aby sa ukazalo

janushkabb
6. mar 2011

@salinka28 akurát som kukala na nete ten Dianatal - vyzerá to naozaj dobre,ale či to má aj také účinky...no ak nájdeš nejakú maminku čo odporúča ..uvažujem teraz nad ním už aj ja...ak by si niečo nové zistila - dáš vedieť?? 🙂 ..dakujem

lucia1981
6. mar 2011

@salinka28 ahoj! ja som mala doktora vybaveného a ten bol naozaj super a mala som tam aj manžela, len sestričky tak to bola hrôza, bola som prvorodička, nevedela som čo a ako, rodila som 12 hodín a už 4 hodiny po pôrode mi doniesli maličkého a nechali ho pri mne, nevládala som sa postaviť, nevedela som čo robiť, sestričky si nás ani nevšímali, boli neochotné, mrzuté a veľmi nepríjemné..... najlepšie tam boli upratovačky tie boli ochotné pomôcť... tak fakt neviem čo a ako ale ešte mám čas..pozerám že budeš mať dievčatko, ja som tiež veľmi túžila po malej princezničke a od začiatku som si inú možnosť ani nepripúšťala ale teraz sa už veľmi teším aj na drobčeka a náš synčeka na bračeka...🙂

lucia1981
6. mar 2011

@janushkabb ahoj! ja tiež uvažujem nad tým gélom a aj som tu o tom čítala vo fóre "dianatal" , v BS kde by som chcela rodiť ho vraj bežne používajú a odporúčajú a tuším sa tam dá kúpiť za 85 euro inak stojí okolo 100

janushkabb
6. mar 2011

@lucia1981 no tak to si ja musím zistiť či aj v BB ho používajú 🙂 ...a uvažuješ aj nad epidurálkou?..akurát som čítala na nete nie práve najlepšie skúsenosti žien s epidurálkou...ja zvládnem dosť čo sa týka bolesti a tak - ale pôrod - moj prvý na to sa nejak necítim,kedže ani netuším čo ma čaká..tak zvažujem teraz dosť...ale dobre že je tu táto debata -inak by som to nechala asi tak - čo má prisť príde.... 🙂

januska712
6. mar 2011

@zuzula221
ahoj ja som mala veľmi dobrý pocit nebola zlá bola príjemná... ideme ešte terza v utorok tak uwidime ani som nič neplatila že až ked budeme wideit malicke...a ty teda čakaš toho chlapčeka či ako to u teba dopadlo?? 🙂

lucia1981
6. mar 2011

@janushkabb ja som sa prvého pôrodu veľmi bála tak som chcela rodiť s epidurálkou, v LC som absolvovala aj potrebné školenie od anesteziológa ktorý ma uistil, že epi mi pichnú kedykoľvek či cez deň alebo v noci a mne začali bolesti večer o šiestej, o jednej mi odtiekla plodová voda a vtedy aj začali také riadne kontrakcie tak som si pítala epi ale sestrička vždy hovorila, že ešte je čas....nakoniec o štvrtej ráno prišiel zamnou môj gynekológ čo ma aj odrodil a povedal mi, že budem musieť porodiť bez epi... lebo nevedia zohnať doktora čo to pícha neviem ako teraz ale vtedy bol v LC len jeden čo to robil... tak si vieš predstaviť ako mi bolo, v tých bolestiach som čakala na úľavu ale neprišla...nakoniec sa maličký narodil ráno pred šiestou a poviem Ti vtedy som si povedala, že sa to dalo vydržať, lebo pôrod už nebol taký hrozný ako kontrakcie...no a teraz keď ma to čaká zasa tak zase sa pohrávam s myšlienkou epi alebo ten dianatal....

janushkabb
6. mar 2011

@lucia1981 ale tak bez epi sa to dá tiež zvládnuť 😀 ...no ja zvažujem ten gél...poradím sa aj s doktorom a uvidíme..

salinka28
6. mar 2011

@janushkabb jasné že sa podelím, keď niečo zistím. Tiež ako prvorodička zvažujem všetky výhody ako si spríjemniť tie nepríjemné chvíle pri pôrode
😒

salinka28
6. mar 2011

Už som tu raz písala o výtoku počas tehotenstva. Viem že je to normálne v tomto oboobí, ale v poslednom čase ma začína už tam dole aj svrbieť. Doktor mi už dvakrát robil kultiváciu na možnú kvasinkovú infekciu, ale zatiaľ nič nenašiel. Tak tomu nerozumiem. Podľa mňa by som si na to mala niečo dať, krém ale čípky, ale on mi stále tvrdí, že infekcia tam nie je. Tak prečo mám už pocit svrbenia? Nemáte niečo podobné??

s_helienka
6. mar 2011

@zuzula221 ja ani neviem, co robit... jeden lekar hovori, ze tie streptokoky a kvasinky treba riesit hned, bo ze pri porode to moze ublizit mimi... druhy, ze kym mi to nerobi tazkosti, mam skusit vydrzat, aby mi to nenarusilo floru liecenie, alebo vlastne aby som sa nestala imunna voci tym liekom, ked budu musiet ucinkovat naozaj... so streptokokmi mam dlho problemy, tak ja neviem... co lekar, to ine vysvetlenie a dovod a vyber si... ☹

rianka7
6. mar 2011

@gabika84 fuuha, uz 3krat ☹ ja som mala tiez obdobie, co sa mi robili dost casto. som zvedava ci sa mi este do konca tehotenstva spravi, no dufam, ze nie. je to naozaj neprijemne 😒

s_helienka
6. mar 2011

@janushkabb ja si skor myslim, ze citi babatko a preto sa tuuuuli 🙂

livika
6. mar 2011

@rianka7 Ahoj.....Som v podobnom termine ako ty.....Dost casto Vas citam 🙂
To je mi luto s tymi herpesami,som lekarnicka.....Tie klasicke masticky si nedavaj,su tam ucinne latky,ktore mozu ohrozit babetko.....ale su dostat v lekarni masticky,ktore su zmesou rastlinnych latok,tie sa mozu,samozrejme nie kazdemu zaberaju,ale za pokus to asi stoji.....
Tak sa drz....pekny vecer

rianka7
6. mar 2011

@livika a nevies mi prosim ta poradit nejaku konkretnu masticku?

livika
6. mar 2011

Napr.Thermal herpes krem,je to zmes vit.B,E a medovky lekarskej.....pouzivala som ju pri prvej dcerke a nic sa nestalo 😵
Ked niesom v praci,nejako ma tie nazvy nenapadaju,ale ked prides do lekarne,urcite ti poradia....

rianka7
6. mar 2011

@livika dik 🙂