Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@alexksa Jasne, rodoit budem v Poprade. Myslim, ze teraz to tam ma celkom fajn uroven, ved ked ti lekari boli v Kezmarku, vsetky zeny chodili rodit tam. Lekari su vacsinou velmi prijemni a sestricky tiez. No ja sa na predporodnu pripravu nechystam. Myslim si, ze to zvladneme nejak aj bez toho 🙂 Sice je to nase prve, ale ani sestra, svagrinka a ani kamosky nikam nechodili a zvladli to, Dnes uz je informacii plno, tak radsej tych 27 EUR usetrime na nieco ine 😉 Ja som dokonca na rizikovom, takze by som ani ziadne cvicenia nemohla absolvovat... Inak nemam kupene este vobec nic. Ani nitku. Pozeram uz aspon kociare, no neviem sa rozhodnut, na kazdom mi nieco vadi... No asi neexistuje taky, ktory by splnal uplne vsetky poziadavky, takze nejaky kompromis budeme musiet urobit. 🙂
@januska712 Nam sa zase pacia take slovanske mena, teda skor manzelovi 🙂 mne sa paci aj Dominika, Laura, Kristina, no manzelovi nie... ☹
@ada222 skoda, ze si na rizikovom ☹.....ale zase zavidim, ze mas klud, aj ked nenudis sa trochu?....ja uz normalne pocitam v praci dni do materskej 🙂 .... no ja na pripravu chcem chodit, lebo vraj je potom mamicka viac pripravena na porod hlavne psychicky, aj vie co ma robit ako dychat a prezit tu bolest, tak uvidime a najma chcem cvicit lebo nic nerobim odkedy som tehotna, ziaden sport, svalstvo chabne a tuky sa ukladaju ☹. Ja chcem s nakupmi zacat uz v aprili pomalicky, navstivit konecne predajnu s kociarmi a nechat si poradit od odbornikov (dufam, ze takych v pp mame)
@lucyka1 jasne len s apýtaj, ja som mala dovtedy ručnú, odsávala som iba ked som potrebovala isť do školy a musela som spraviť zásoby mliečka pre malú do mrazáku. čo som potom neminula podávala som do príkrmov.
v žiadnom prípade si nerob zásoby na laktačnú krízu, ja som ich mala niekolko a pri prvej som spravila dosť vela chýb....je zásada že nikdy nemýnaj vo velkom zásoby, hlavne musíš čo najviac prikladať a oddychovať, bábo dávať kožu na kožu a prikladať kludne aj každu pol hodinku, hodinku, ak je bábo moc hladné treba mu dať mliečko ale nie mo iba trošku, inak sa ti zasýti a nebude chcieť za tu hodinku papať a tebe sa tvorba neobnoví (tak prestalo vela mamičiek kojiť)a ešte nedávaj určite do flaše hlavne prvé mesiace si bábo velmi rýchlo zvykne, treba dať piť ked tak bud cievkou prstom alebo lyžičkou .
ale v podstate odsávať ani nebudeš musieť nejako vo velkom iba ked bábo dlhšie pospí alebo tak že sa ti vela vytvorí, ale aj pokial budeš mať nadprodukciu, čím viac budeš odsávať tak tým viac bude mliečka.....
takže suma sumárom ak budeš chcieť mliečko do zásoby tak budeš odsávať ak nie tak treba odsávať čo najmenej (samozrejme pri siilnej nadprodukkcii sa tomu asi nevyhneš)
po polroku už osm mala mliečko upravené a ked si mala náhodou aj nevypila to čo mala prsia sa už tak bolestivo nenaliali.
inak pokial budeš mať upchatý mliekovod alebo zápal tak nepomože nijaká odsávačka.
dufam že som to napísala zrozumitelne 🙂
@cipuska_ dakujem 🙂 celkom ano, len neviem ako budem vediet ze ked sa napapa tak ci mi tam v prsniku este nieco zostalo? potom ten zvysok by som mala odsat? a inak aj pred papanim by som to nemala trosku uvolnit, aby nebol naliaty a lepsie sa mu prisalo a papalo? ja len teoreticky, lebo pri martinkovi som mala problemy a kojila som tri tyzdne.... dufam ze tentokrat to bude lepsie. 😉
@lucyka1 po napapaní by som určite neodsávala pretože by sa ti produkcia neupravila lebo telo by si myslelo že tolko potrebuje tvoje bábo a tvorilo by stále velké množstvo a pred papaním iba ak by sa ti bábo nechcelo prisať ale mne sa to napr nikdy nestalo že bysom musela odsať pred aj ked som mala velmi naliate....
ak by si mala problemy určiteje dobre sa spojiť s laktačnou poradkynou, mne osobne to velmi pomohlo
a este tu je jeden link na príručku o kojení, uplne nová, bude s adistribuovať aj pediatrom a do nemocníc vydala ju mamila v spojení tuším unicefu ale ked si ju objednáš do 16.marca tak ju máš zadarmo.....tak baby kto má zaujem objednávajte https://sites.google.com/site/vasamamila/Home/k...
Baby neni ste tu niektora z trenčína?
babenky ja som nasho prveho drobceka kojila dva roky 😀 ... prsia sa mi nalievali neskutocne... ale nikdy som nevyuzila odsavacku 🙂 ... budil sa mi kazdu hodinku a pil ako divy 😀 ... takze asi tak... sice to trvalo par mesiacov a bola som z toho unavena, ale som stastna, ze sme vydrzali az tak dlho... a kojila by som ho mozno az dodnes... bol problem ho odstavit... a teraz ked ma vidi prezliekat, tak nad mojimi prsnikmi slinta viac ako manzel 😝 😀
@henulienka boli sme spolu na tom morfologickom, vsetko sme videli na velkej 46palcovej obrazovke, lekar bol uzansny a z celeho vysetrenia sme boli nadseni strasne velmi... aj v tom tridsiatom tyzdni to bude takto podrobne, nevies?
a tiez gratulujem, mangel predsa nebude mat uplny babinec, co? 😀 tesite sa? mate nahradne meno? 😕
@zuzula221 k tvojej statistike, nechce sa mi hladat kde sa o tom pisalo, ale ja pohyby najviac citim na lavej strane a je to chlapcek 🙂
a este inak k tym poveram, o ktorych sa tu pisalo pred par mesiacmi... keby to bolo podla chuti na sladke, mala by to byt baba, lebo som velmi na sladke teraz, no je to chlapcek a keby to bolo podla toho, ako som oskaredela, tiez by to mala byt baba, no je to chlapcek... asi bude velmi pekny 😀 lebo ja mam tvar dodobanu ako nikdy a kruhy pod ocami strasneee, ale to asi kvoli nespavosti 😅
tak pekny dnik babenky 🙂

ahojte,kocky co sa tu bavite o tych prenosnych taskach teutonia,ake maju rozmery?my ideme kupovat este surodenecky kocik a maly tam bude tiez v taske.