icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

slniecko612
16. mar 2011

@macekova ano, mas v niecom pravdu, ze pohlad na babo urobi svoje.... ale skusenosti su skusenosti. Ja ked som tam isla na kyretaz, ani som vlastne nevedela kam mam ist, tak som prisla na gynekologiu, odtial bez ziadneho vysetrenia ma poslali anesteziologicke. Kym som ju nasla, nikto mi poriadne nevysvetlil kam mam ist, a ked som ju konecne nasla, tak mi sestricka o 14.30 doslova vynadala, ze kedy som sem prisla, ze ci som neveda prist doobeda, ze snad si nemyslim,ze ona bude so mnou nieco robit, ved o 15.00 konci. Tak ma poslala domov, ze mam prist na druhy den. A potom zistila ze je akurat velka noc (bola streda), tak ze mam si urobit vsetky vysetrenia v HC a mam prist po velkej noci. A ked som prisla po velkej noci, obliekli na mna koselu, ktora bola skoro po pas s vystrihom, a na nej ziadny gombik. Stary uchylnu sanitak, co isiel so mnou na izbu, mi furt len do vystrihu cumel.... Ked som dosla na zakrok, tak okrem doktorky, ktora mi ho mala robit, tak mi este dalsi 4 sanitaci do pi.. kukali a pritom tam ani nemali co hladat. A to ako doslovne. Ked som sa po zakroku zobudila, tak som mala cely prsnik vonku a doktorka, ktorej moja mama strcila peniaze do vacku, sa na mna neprisla ani raz pozriet.
No trochu som sa rozpisala, ale mam na trnavsku nemocnicu take nervy, ze as. Dufam, ze tam v zivote nebudem musiet ist.

danciacik
16. mar 2011

@januska712 áno v lekárni som ho kúpila a je super. Kúpila som ho vlastne kvôli tomu, že sme mali doma klasický ortuťový a aj digitálny taký klasický a deti mi stále pokašlievali no a ja som im stále merala teplotu a nikdy teplotu nemali aj keď mne sa zdalo, že majú. Tak som ich zobrala k doktorke a ona vytiahla bezdotykový teplomer a Larke namerala 38,2 to ma tak nahnevalo, že som hneď išla kúpiť nový teplomer a tie dva predchádzajúce už nechcem ani vidieť.

januska712
16. mar 2011

@danciacik
aha mno dobre ... ja som newedela aky mam kupit tak som sa radsej spytala ...ked ste tu už aj maminky... my mame doma tiez len ten ortuťovy a som si vcera meralal teplotu a toez mi ukazalo že nemam ale som citila že mam teplotu lebo mi bolo nehorazne teplo...:(a este som k tomu aj chora...

danciacik
16. mar 2011

@januska712 ja som tiež skúšala aj na sebe, lebo som bola chorá v rovnakom čase ako deti a mala som cez 38 a na ortuťovom 36,2 😝

januska712
16. mar 2011

@danciacik
tak ten ortuťovy už asi nie je taky dobry ako bol kedysi... lebo on bol ako prvý však???,

danciacik
16. mar 2011

@januska712 bol niekedy by som na ortuťové teplomery nedala dopustiť, ja som mala ku deťom kúpenú aj ortuťovú rýchlobežku do zadočkku ale tiež sa mi neosvedčila. Teraz sa už mesiac nevieme dostať z choroby tak ten bezdotykový teplomer funguje niekoľkokrát denne a našťastie ma nesklamal. Najmä v noci som spokojná že deti nebudím a zmeriam im teplotu bez toho aby o tom vedeli. 😉

sisanka
16. mar 2011

@zuzula221 no ja si mojho predstavit neviem,aj keby mi bol pri hlave... 😀 😀 😀 keby videl krv tak by ho asi museli hned hospitalizovat 😀 😀 😀

salinka28
16. mar 2011

@gabika84 ahoj, no ja som zistila že sa nemôže fastum gel v tehotenstve až keď som si ho natrela. Ale myslím, že po jednom ráze by sa nič nemalo stať, ale už si ho určite nevezmem. S tým cvičením máš pravdu, asi začnem aj ja niečo trénovať 🙂 A ešte mám smolu, že mám sedavé zamestnanie, takže cez deň sa moc nehýbem a tým trpia moje kríže ešte vyše..... Ešte otázočka, a tie mentolové chladivé masti sa môžu používať v tehotenstve?

lubkasungirl
16. mar 2011

Babenky, chcem sa opýtať - počas tehu mám stále nejaké bacily zistené pri výtere, brala som už Macmiror 2x, Penicilin a este taky vaginalny krem... Už som z toho trochu nešťastná, lebo nech robím čo robím, stále mi na výtere niečo nájdu... Neviete poradiť? Robím niečo zle? Nepoškodí to bábätko? 😒

gabika84
16. mar 2011

@salinka28 cisto mentolove sa podla mna daju, ale lepsie sa opytat priamo v lekarni (ci nemaju nejake pridavne latky). ja som si tiez dala dolobene, az potom som si precitala, ze sa nesmie, ale bolelo ma to tak, ze mi to bolo jedno. tiez som si povedala, ze ten jedenkrat to neuskodi. jasne, ze ho uz brat nebudem, hlavne kvoli tomu, ze mi vobec nezabral 😕 resp. mozno na pol hodinku. naozaj sa mi najviac osvedcilo cvicenie, zatial aspon take doma 🙂

rianka7
16. mar 2011

@lubkasungirl som na tom podobne, po kontrolnom vytere mam ist po nejaky krem ☹ tiez by ma zaujimalo, ci to nema skodlivy vplyv na babo.

lucia00123
16. mar 2011

@macekova ahoj no ja si myslim ze PN su super ale jasne 100 ludi 1OO chuti, ja pojdem do Trnavy a nie som nadsená este som nic pozitívne o nich nepocula,😀 ved uvidime ako to nakoniec vsetko dopadne

alexksa
16. mar 2011

@chari6 ahoj, no super tak blizko, co by kamenom dohodil 🙂...a preco do Zvolena? Na priprave som este nebola, v praci s tym maju problem.....ale chystam ist az buduci piatok, tak dufam, ze sa podari 🙂

alexksa
16. mar 2011

@lucyka1 tak to mas stastie, moj manzel k porodu nechce ist, ze to nechce vidiet.....myslela som, ze mu to jednoducho prikazem, ale vraj je to zbytocne, neodporuca sa, ked nechce, lebo potom by Ti mohol byt aj na pritaz, tak uz som to vzdala ☹, ked nechce tak nechce.....no uvidime, mozno pojde so mnou mama neviem....no urcite tam chcem niekoho mat

alexksa
16. mar 2011

@zuzula221 joj zavidim, kiez by to bol aj moj pripad

zuzula221
16. mar 2011

@lubkasungirl ja mam zas vsetky vysledky ok a v poslednej dobe mam vytok taky tahavy lepkavy biely, nie je hrudkovity ani nezapacha, ale ma sem tam pali zo spodu ☹ ... a rozmyslam ci pockat do dalsej poradne, ktoru mam 29.3., alebo radsej ist skor 😔
@alexksa neboj mozno aj tvoj pripad to bude, drzim palce aby bol 😵

alexksa
16. mar 2011

@zuzula221 dakujem....no uvidime, mozno ked ma bude viest do porodnice tak tam aj so mnou ostane......teda dufam, ze nebude akurat niekde na cestach, ked to na mna pride

zuzula221
16. mar 2011

@alexksa to je presne aj nas pripad... muzicek robi v zahranici a som mu povedala, ze nech si to zariadi tak, aby tyzden pred prvym terminom bol doma 😀 😎

lubkasungirl
16. mar 2011

@zuzula221 Ja by som radšej šla skôr, lebo ja ani nemám výtok a stále mi napriek tomu tam niečo nájdu. Fakt si dávam poriadny pozor - umývam ruky pred aj po wecku, no aj tak...

zuzula221
16. mar 2011

@lubkasungirl ja som niekde citala, ze mikozu moze sposobovat aj jedenie sladkeho vo velkom.... tak si myslim ci to nie je aj tym 😖

lubkasungirl
16. mar 2011

@zuzula221 Nejem nejako vela sladkeho a skôr mam nejake bacily zistene - napr. minule som mala nejaku nemocnicnu bakteriu, ci co... Lekar mi vravel, ze tehotenstvom je teraz oslabena imunita a preto sa ma tak chytaju tie bacily... Len by som chcela vediet, ci aj ine baby maju s tym problem. 😒

lilla244
16. mar 2011

@lucyka1 moja kamoska rodila u Karabu 3tyzdne dozadu a nevedela si vynachvalit.. ma sice svojsky humor,ale vraj to aspon odlahci ten stres na porodnej sale 😎
co ale citam,tak takmer vsetkych piestanskych doktorov tu chvalia.. teda okrem nejakej doktrorky 😀

lilla244
16. mar 2011

@lucyka1 no a som este chcela,ze ja idem rodit do PN 🙂

zuzula221
16. mar 2011

@lubkasungirl no mne brali stery a nic nezistili... aj moc mam v poriadku... ja mam len ten vytok a tak priblizne kazdy druhy den ma pali zo spodu 😒 ...mne zas sladke zacalo chutit vo velkom, tak aj preto to pripisujem tomu

lubkasungirl
16. mar 2011

@zuzula221 Aha, tak to máme presne opačný problém - ja nemám výtoky - len blbé výsledky 😉

sisanka
16. mar 2011

@zuzula221 hm aj mna dako vcera zacalo odspodu palit...na poradnu idem buduci tyzden...rozmyslam ci pockat abo ako...asi sa nieco siri vzduchom 😀 😀 😀 a vysledky boli ok...tak snad to prejde...

lucyka1
16. mar 2011

@lilla244 vazne. super mozno sa tam stretneme. a mas vybaveneho doktora? alebo to nechavas na nahodu?

lucyka1
16. mar 2011

@alexksa urcite je dobre niekoho mat so sebou, je to velka opora. i ked ja som manzela vôbec nenutila, chcel ist sam od seba, co ma velmi tesilo, aj teraz by chcel ist, len pri prvom nechcel prestrihnut pupocnu snuru, ze to uz je moc povedal, no a teraz by som to chcela nejako takticky poriesit, aby si ju prestrihol 😉

lilla244
16. mar 2011

no buducu stredu idem Karabovi do nemocnice na sono a rozmyslam,ze mu poviem.. aj ked uvidim ako sa bude chovat, lebo okolo neho koluju historky o tom,ako vie byt "nie velmi prijemny" ked vela priberas...
tak ak mi nevynada,tak sa ho spytam na porod 😀

lilla244
16. mar 2011

@lucyka1 to malo byt pre teba ta predchadzajuca sprava 🙂