Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@lucyka1 jeeej, to bolo pekne 🙂 a s tou futbalovou loptou zas dobreeeee 😀 😀 😀
Ja ked som sa ho na to pytala, tak stale hovori, ze on byt pri porode nechce, ale ked nahodu nejaky znamy povie, ze bol pri porode, tak je na nom normalne vidiet, ze asi aj on by chcel. Takze sme v stadiu, ze ked sa nas niekto opyta, ci bude pri porode, tak ako prve povie, ze musi. Ale podla mna by to chcel vidiet, ako to prebieha a ako sa to narodi. Vzhladom k tomu, ze si ma stale dobera, ze aj do porodnice sa budem musiet doniest sama a ze az ked dorobi, az potom pride za mnou, tak sa s nim o tom radsej ani nebavim, iba co sa naseriem, a beriem to tak, ze ho tam mat budem 🙂
@lucyka1 ale ked ta tak pocuvam (teda citam) tak zacinam byt cim dalej tym viac presvedcena, ze ho tam chcem mat. Kamoska ked rodila, nemala manzela pri porode, povedala, uz po porode, ze dobre ze tam nebol, ze ona by ho tam nechcela. Tak som aj ja nad tym tak rozmyslala, ze ci vlastne chcem aby tam bol, ale uz som asi fakt presvedcena, ze tam bude 😀
@slniecko612 a spravne 🙂 no ten môj ma dokaze niekedy riadne prekvapit 😉 jaaj a este povedal ze je tam krvi ako na zabijacke.... neboj on nakoniec tam bude s tebou. ten môj mal odomna fialovu ruku ako som ho stlacala 🙂 ale nic mu nevadilo hlavne ze to mne pomohlo. a chces aj ty to prve prilozenie babatka na prsnik?
@lucyka1 ak mi ho daju, tak ano. Ak som dobre pamatam, tu v BA to robia v kazdej nemocnici, tak ak bude moznost, tak urcite ano. Ale to si este zistim a jedna podmienka k rozhodovaniu bude aj tato.
@slniecko612 neviem ci to funguje automaticky, ale asi ako kde. vacsinou o to treba vraj poziadat. 😉
@danciacik
mno tak to hej na spanie... ja som aj taká unawena cely den ale malinka mi nedowoli si lahnut... ako som si lahla tak hned zacala kopat a ani pospat si nemozem ... tak oddychujem na PC 🙂
@lucyka1 ani ma nestras s tou horucavou...toho sa bojim, ja totiz nemusim take horucavy a s bruskom to bude pre mna este horsie zvladnut...tak len dufajme, ze jul taky nebude=) ja este neviem, ci moj manzel bude pri porode...nechavam to na nom, aj ked by som bola rada, keby bol pri mne...jeho opora sa neda nahradit nicim...
dievcata, moj manzel tiez nechce byt pri porode.... ☹ ale nenutim ho, nechavam to na nom, lebo aj co psychologovia hovoria, tak nie vzdy je to vraj dobre. Vraj niektori potom mozu dostat nejaky blok voci dietatu alebo voci partnerke ked to vsetko vidia... Ja som zatial este nerodila, tak ani neviem, ci by som to chcela, alebo nie. Ale asi skor ano. Moj kolega tiez teraz cakaju babo a tiez povedal, ze jeho tam nikto nedostane, takze aspon viem, ze zase nie kadzy chlap tam ide. Hovorim si, ze niekedy tak moznost ani nebola a nase mamy a stare mamy to same tiez zvladli, tak to zvladneme snad aj my. 😉
@ada222 Môj muž tiež nebol lebo nechcel a nenútila som ho. zobrala som si sestru a bolo to super, pomohla a bola tam na masírovanie a proste všetko čo bolo treba. takže nezúfaj a zajednaj si nejakú kamarátku , sestru alebo dulu. 😀
@januska712 pozerala som, že ste vybrali krásne meno pre dievčatko, ja som strašne chcela Lili ale manžel nechce. Ale nevadí.
No ja trávim celý deň pri PC alebo pečiem, ale musím si dávať nútené pauzičky a dávkovať do seba magnézium, lebo inak ma môj doktor šupne do nemocky a to nechcem v žiadnom prípade.
@ada222 no tak to nejak spiklujeme a budeme rodiť v jeden deň a smutno ti nebude. 😀
@lucyka1 no mám už vyše mesiaca zospodu také tlaky, niekedy sa to nedá vydržať také ako keby som sa otvárala, také niečo som mala pri Paťkovi tesne pred pôrodom, môj doktor ma chcel nechať v nemocnici ležať ale som zatiaľ odmietla, lebo kto by sa mi staral o deti? Tak som dostala lieky a magnézium, lieky už neberiem ale magnézium musím už do konca tehotenstva a kľudový režim, len keď je teraz daňové obdobie tak mám kľudový režim za počítačom a mám objednávky na torty, ktoré pečiem ale tie sa snažím rozložiť na niekoľko dní a dávam si oveľa väčší pozor a viac oddychovať.
kocky, vidim, ze riesite mazela pri porode.......moj mm bol pri porode prvej dcerky, bol mi velkou oporou...najskor nechcel ist, ale potom sa rozpraval s chlapmi v rodine, co uz deti mali a boli pri porodoch, tak mu to velmi odporucali....a dokonca mu odporucali, aby mi dal pichnut epidural 😀 no normalne toho vedel o porode viac ako ja 😀 velmi mi pomohol a odvtedy si ma aj viac vazi....povedal, ze chlapi by tolko, co zena nevydrzali.... 😀
teraz sa ma pytal, ci moze ist pri porod hned, ako uvidel 2 palicky na tehu teste..... 😀
ahojte, chodievate uz na pred porodnu pripravu?
@danciacik ahaaa, no ja nemam tlaky, ale skôr take pichanie uplne dolu v podbrusku, ze sa nemôzem ani pohnut, ale vraj je to roztahovanie maternice tak sa tym ukludnujem, ale v pondelok idem na poradnu a pre istotu to môjmu gyndovi spomeniem. 🙂 inak aj moja sestra piekavala torty, ale ona bola vyucena cukrarka, teraz sa uz tomu nevenuje, co je skoda 😉
@anicka1981 ja nechodim ani neplanujem. ani pri prvom som nechodila. ty chodis?
@lucyka1 tak to je fakt škoda, keď má talent a každému chutilo je to škoda. Možno sa raz k tomu vráti. 😉
No môj muž bol tiež pri obidvoch pôrodoch a určite pôjde aj ku tretiemu. Pri prvom mi strašne pomohol, nebyť jeho ktovie ako by to dopadlo 😔 a pri druhom sme sa dobre zabavili 😀
@lucyka1 lebo som nemala žiadne bolesti a malý už išiel vonku tak sme mysleli že nedobehnem ani do pôrodného boxu, na to prišla doktorka a môj muž s ňou začal vtipkovať a keď mi pichli niečo na zosilnenie kontrakcií tak pri každej kontrakcii utrúsil nejakú hovadinu, že sa smiala aj doktorka aj sestrička. Ešte keď som odchádzala z pôrodnice tak mi kázali nech pozdravím manžela 😀
@lucyka1 a prvý pôrod si mala ťažký?
Mňa nechali pri Larke nejakých vyše 20 hodín samú v pôrodnom boxe, potom mi prepichli vodu a až tak som mohla zavolať muža k sebe a to prišla na večernú smenu nejaká uvrčaná sestrička čo po mne len vrieskala a keď som na ňu kričala už aj ja že už musím tlačiť že už nevydržím, tak mi povedal, že ešte musím vydržať. A nechala ma tak až dovtedy kým som nevládala rozprávať už som len na manžela pozerala a plakala a nedokázala som mu odpovedať a začínala som byť mimo. Viem len že manžel vtedy odbehol odo mňa, počula som ho riadne kričať a zachvíľku bol pri mne doktor a do 5-tich minút bola malá na svete. Ale tá sestrička mi ešte dala zabrať, lebo keď ma previezli na izbu tak mi kázala prejsť samej do postele, vďaka čomu som už bola tak vyšťavená, že som im pár hodín nato odpadla. Takže už nikdy nechcem taký pôrod a najmä nie takú potvoru sestričku.

@slniecko612 a inak ako sa maly narodil hned ho zobrali poumyvat a tak, to isiel muz s nimi. a vtedy im povedal nech mi ho prinesu aspon ukazat, tak to bolo tiez dobre ze tam bol. keby som bola sama tak si nepomôzem, len by som tam tie dve hodiny lezala ako blba. teraz takto nechcem, chcela by som to samoprisatie hned po pôrode.