Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
ahoj baby. tak mam za sebou poradnu. vsetko dopado ok, bejby spolupracovalo 🙂 aj ked spalo cely cas, trosku sa "pohemlesilo" a ukazalo nam znovu susku a aj sa na nas usmialo, vyplazilo jazycek a zase spalo 🙂 najblizsie idem na ten gluko test, cca v 30tt.. tak dufam, ze to opat rychlo ubehne. inak je vsetko ok, kopeme o 106, hlavne pred polnocou 😀 inak zatial som od zaciatku tehu +6kg, som zvedava ako to pojde dalej... 😉
@lucyka1
mno to máš super... aj ja som chcela chlapca... stále som si myslelal že to je chalan a ked mi powedali že to je dievčatko tak si vrawim super aspon mi bude pomahat:D::d potesila som sa aj dievčatku:D:d. a co ešte ta tak v nocci kope??? ja ako som ti tu napisala tak mam zatial pokoj::D.d teraz citim skor cez den ako v noci:D:D
@januska712 Aj ja mám strach,ale verím,že to zvládnem,veď koľký to zvládli.Tak to ma trochu ukludní.Občas by som nedbala,keby sa to dalo preskočiť 😀 a bábo by tu bolo,bez rodenia,ale čo už budeme to musieť prežiť,už aj kvôli tým našim anjelikom. 😉 Tak sa držkaj!
@sisanka Tak to dúfam,že tá bolesť zmyzne keď uvidím nášho anjelika 🙂 .Len sa obávam že budú robiť asi aj kyretáž po tom ako sa placenta porodí,vraj po novom sa robí,tak neviem to vraj dosť bolí. ☹ Tak dúfam,že nebude trebať.Ja som už ríbezle a jahody sadila v sobotu,aj semiačka kvietkov už mám v nádobách zasiate,tak dúfam,že vyjdú a narastú.Tu včera pršala v noci ani elektrika nebola,teraz z poza oblakov vychádza slnko.Tak sa držkaj! 😉
@bubu4125 , ja zatiaľ nemávam také tie bolestné kopančeky, som rada, keď sa malá pohne, až sa mi bruško nadvihne 🙂 a je to celkom príjemné. Neviem, čo je to tá serkláž. Ale určite by si sa mala spýtať v poradni na tie pohyby, ktoré ťa dosť bolia, písala si že si mala až slzy v očiach 😒 Potom to asi nie je nič moc.
cawte baby, ako sa dnes mate??? ja mam za sebou poradnu a vseko je ok...len moja dr. sa dala na kontrolu mojej hmotnosti vraj za cele tehu mam narok pribrat 8 Kg a este kilo na viac a prekrocim svoju hranicu 😀 takze je zo mna nezodpovedny pacient 😀 len moj drobcek nejako nechce kopkat lenivcek 🙂
@zora256
mno ako sa howoí ked musiš tak musiš:D::D ale tak hadma to zvladneme.... vsak neiktori rodili aj viackrat a takto newieme co nas caka... mnozno ked budemem cakat druhe tak to bude uz nieco ine uz budeme vediet do coho ideme... aj ty sa držkaj a užiwaj si krásne slnečne dniD
inak babenky dlhsie som tu nebola... tiez robim danove priznania, tak mala som mensi frmol 🙂 ... citam, ze niektore tu riesite uz porod.... nebojte sa porod sam o sebe netrva dlho a je to raz dva... trikrat zatlacite a drobcek je vonku 😀 ... inak zajtra ideme na poradnu tak som zvedava co a ako s drobcom... a v stredu ideme na 4D utz - budeme mat uz aj fotecky... potom ich tu dam 😀
@mirkaradko ahoj.. to co je za kravinu? optimal je 12kg az 16 kg za cele tehu.. netrap sa tym vobec, to je blbost 😉 Ja uz mam teraz 10 kg na sebe naviac.. sice sa nie je cim chvalit, ale este som nemala ziadne pripomienky od dr., vlastne nikto sa nejako necuduje. Iba ja 😀 😀 😀
inak babenky mne drobcek vyvadza aj ked ideme verejnou dopravou 😀 hlavne autobusom alebo ked zapnem hudbu 😀 asi tancuje v brusku 😅
@salinka28 ono to bolí tam dole, ked tam neustále kopká! serkláž je steh na krčku maternice, aby som sa neotvárala...ja som tak potratila už 2x v 19tt a 17tt...mám to kvôli tomu, lebo už teraz pri zákroku som sa začala otvárať!
hádam to nebude problém, však tomu, aby tam kopalo, nikto nezabráni! 😉
@miselka11 ale ja uz na to kaslem...keby som sa prezierala alebo chodila po nociach do chladnicky tak nepoviem jem pravidelne a v podstate zdravo na mensie prehresky...tlak mi stupol na 130/85 a uz ma strasila s nejakou chorobou, ze to su prve priznaky...ale tak este stale vladzem chodit :D ja som nikdy chuducka nebola a teraz nebudem azda hladovat to budem az po 😀
@mirkaradko no presne tak. ja som na tom podobne, tiež som mala vždy okolo 60 kg... a tiez sa snazim jest pravidelne.. a zdravo som sa tiež snazila, len sa mi to nejako prstalo darit... 🙂 co ma akurat zacina trapit a asi sa mi aj vypomstilo, su krcove zily na pravej nohe pod kolenom a ked dlhsie stojim, tak ma to veru aj riadne boli 😠 A to je isto tou vahou..ale co uz.. chudnut predsa teraz nemozme.. treba vydržat 😉
ahojte babule, som tu teraz dlhsie nebola, no mne akoby zo dna na den tak vybehlo brusko az no, ... boli sme na nakupoch cez vikend /cz a pl/ tak uz na 80 % zariadena detska izbicka, zial kocik nie a nie kupit
@mirkaradko , optimal počas tehotenstva je pribrať takých 12-13 kilov... a ty si ešte v norme. nechápem, čo stresuje tá tvoja dr. Moja kamoška pribrala skoro 30 a bola v pohode 😉 Hoci sa jej narodil malý s hmotnosťou 4,7 kg ale prežila to. Podľa mňa brutal je pribrať cez 20- 30 kilov. Inak to by som nechcela. Ja som zatiaľ na 7kg. 🙂
Baby, neobjednávali ste niektorá vecičky cez http://www.kojenecke-obleceni.eu/ ?? Ja som si včera objednala tam oblečko pre malú za 60 éčiek. Zdali sa mi tam niektoré pekné a dosť lacné vecičky. Dúfam, že mi nepríde domov nejaký šmejd 😝 Nemáte skúsenosti???
@salinka28 my sme nekupovali komplet detsku,, uz sme v izbe mali vstavanu skrinu, postielku a tiez aj policku, takze my sme kupovali take ze prebalovaci pultik, lampičku detsku /perfektna v ikei taka lienka zelena/ a hlavne sme chceli ist na kocik do pl, ale sa to tam neoplati a tolko ludi mi chvalilo obchod babyboo a nakoniec velke sklamanie, ceny pomaly vyssie ako na svk, tak asi cez net objednam, uz som tam jeden omakala🙂)) boli sme v ostrave tiez v ikei, ale v bratislave su na moje pocudovanie lepsie ceny, ja som to uz mala očekovane cez net, tak som bola tiez taka rozcarovana takze buduci tyzden este do ba ideme pozriet,
@salinka28 uz som odtial objednavala 2 x oblecko a som velmi spokojna co sa tyka kvality, vyborny a prijemny material, navyse tieto veci casto vidim v niketorych obchodoch a samozrejme o kus drahsie... len s tymi velkostami je to niekedy zahada, ale tak radsej vacsie treba objednat, to zachvilu babo dorastie, a paci sa mi, ze to rychlo dovezu, asi na treti den po zaplateni..
@miselka11 ale ved hej... no nemienim hladovat :D
@salinka28 ja sa tiez nejak nestresujem len moja dr. a kazda sme ina ale myslim, ze to ma aj nejaky geneticky zaklad....a ked je to tak tak poto sa vobec nemam co stazovat....moja mamka ma vysku 160cm a ked bola tehotna tak to z vahy 55 bola 75 a je tu :D
baby aj vas drobec dlhsie nekope??? mna uz druhy den len tak letmo ze keby som nebola sustredena ani neviem....

@bubu4125, ja také pocity nemám, možno ma aj kope do toho krčku ale ja to necítim. Zatiaľ ma tie kopance nebolia, sú také príjemné. Viem, že malinká je tam dole a je v poriadku.