Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
dobre ranko kočky, no k vcerajsej debate, ja som pribrala zatial cca 10 kg ale som spokojna, ja priberam od zaciatku tehu, predtym ma to stvalo a ked ma to stvat prestalo a som si povedala ze je to jedno, tak priberam len tabulkovo 🙂) 😀
@lucia00123
ahoj ja som zatial vobec nepribrala... na zaciatku mi bolo stale zle tak som schudla 5 kil a teraz sa mi vratilo 5 kil spat... takze tak....
@alexksa ja som na rizikovom od začiatku! kvôli tým dvom potratom!
ešte som nebola veľmi otvorená, ale bolo to nutné...robili mi to v 16tt!
pozor na to, je to nebezpečné...ked som lezala v nemocnici, bola tam baba čo sa tiež otvárala a bola v 26tt...po 3týždňoch ju pustili s tým, že bude ležať doma! serkláž robia cca do 24tt!
to, že ten krček sa začal otvárať, konzistencia je zrejme polotuhá, mala by si ležať!
ja by som sa zrejme o tom informovala aj u iného dr...nepodceňuj to, 26tt ešte nie je bezpečný pre malé!
Ahojte tehulky. Zistila som, ze patrim do tejto diskusie. Tak sa chcem pripojit. Citam, ze rozoberate vahu. Ja som zatial plus 7kg. Na zaciatku som schudla 3 kg, ale uz to je spat aj s urokmi.
@bubu4125 Ahoj, to mi je luto, ze tie predchadzajuce tehu nedopadli dobre ☹ Davaj na seba pozor, nech si ty aj mimi v poriadku. Ja som tiez na rizikovom, aj kvoli potratom, ale este inym problemom
@beruska64 ☹ čím všetkým si musíme prejsť! naozaj závidím mamičkám, čo majú bezproblémové tehu...ja čo si možno 1x za týždeň sadnem niekde na kávu a vidím tie čo sa premávajú po meste, chytá ma depka!
ďakujem a držím palce! 😉 bude to v poriadku...napriek tomu, že mám zlé skúsenosti, sa snažím si to užívať!
až na tie bolesti z ležania, čo ma už kĺby na nohách a chrbát bolí! ale vydržíme! 😉
@bubu4125 Neboj neboj, aj ty sa budes v auguste prechadzat z kocikom! A ine bude chytat depka, to je taky kolobeh 🙂 Ja teda lezat stale nemusim, akurat mam pocas dna viac krat oddychovat. Ale tiez som cela ubolena. My sme prisli o mimi vzdy v prvom trimestri. Ale my mozme mat mimi iba po umelom oplodneni, tak uz teraz nechceme a nemozeme nic riskovat. Tak preto je to rizikove.
@beruska64 mám povolené dokonca aj do NR odísť! že to je v pohode! aj na kávu, do Tesca 😀 do mesta a na menšie prechádzky! 😀 😀 😀
ale strach je väčší! pokiaľ nebudeme v tom týždni, že by sa to relatívne dalo zachrániť, sa budem veľmi báť! rátam, že ešte cca do toho 32tt si poležím, potom sa už budem musieť trochu rozhýbať, lebo pôrod nezvládnem! môj muž sa vytešuje, že on bude chodiť nakupovať vecičky pre malé! 😀
doteraz sme sa aj báli niečo kúpiť, minulý týždeň sme kúpili balenie 3 malých body s KR biele, keďže ešte nevieme pohlavie! ☹ a zajtra možno kúpime niečo farebné, ideme na sono, tak sa hádam ukáže! 😉
u mňa je to možno preto horšie, že ja som o ne prišla vždy v 5mesiaci tehu! ☹ a už teraz to nevyzeralo dobre! ☹
a nepovedali, že prečo? či sa len neuchytilo? predpokladám, že ste za to aj platili, že? ak smiem vedieť, koľko? nie je to podstatné! len ma to zaujíma.
@bubu4125 tak to drzim na zajtra paluchy! Neboj vybavicku dokupis, az sa miminko narodi. Alebo nakupuj cez internet, z pohodlia domova. My uz toho mame dost pokupeneho, sme dostali nakupomaniu 😀 Ale hovorime si, ze uz to musime obmedzit. Lebo urcite este aj nieco dostaneme, a bude toho fakt zbytocne moc. Alebo uz toho je, zbytocne moc,hmm 🙂 Umele oplodnenie je fakt palka, my sme boli dva krat a kazdy pokus nas stal okolo 110-tis ceskych. Ale zalezi, na tom aky je problem. U nas to bola samozrejme ta najdrahsia, mozna varianta. A poistovna na moju diagnozu nic nedoplaca. Ale niektore kocky platia okolo 20-tis. Ked maju nepriechodne vajecniky, alebo endometriozu. Je to rozne. Ale my sme radi, ze sa zadarilo, a peniaze nam luto nie je. Poznam kocky, ktore za to dali majland, a tehule nie su 😖 je to krute
@januska712 A akej farby si kúpila muškáty?Ja mám jasno červené a plazivé svetlo fialové.Tak príjemné nakupovanie muškátov. 🙂 Tak máme podobné detičky spavé,keby boli také zlaté aj keď budú tu na svete,aby sme mohli vkľude aj navariť a aj upratovať i oddychovať.Tak sa majte krásne! 😉
K priberaniu.Ja som schudla 5kg v prvých 4.mesiacov čo mi bolo zle a naspäť znich mám 3,5kg,čiže ešte stále mám menej ako pred tehu,ale bruško mám pekné guľaté také akurát. 🙂
@zora256
ja som si kupila červene.:D:D::d a ani newiem či su plazive ale mylsím že ano... dnes som ich dala na slniečko ale večer ich schowam lebo u nas bol dnes ráno aj mráz... mno to dufam že aj tu na svete budu take poslusne.... vsak aj my si musime aspon trosku oddychnut... :FD
baby prosim Vas, od rana ma boli lavy bok, hlavne pri nadychu, uz ste sa s tym stretli, ...
@zora256
u mna to je presne tak isto ako aj u teba.. a tiež mám bruško guľate... ale mne doktorka powedala že niektore nepriberu a niektore zasa priberu ze to moze byt aj geneticky
ahojte kočky, pridávam sa k vám... tiež mám termín júl a zatiaľ +7kg... som síce na PN, ale inak všetko zatiaľ hladko prebieha 🙂 držím všetkým palce, aby sme to všetky perfektne zvládli 😵
@januska712 ahojky. som tu dlhsie nebola, vies, mam manzela doma 😉 a samozrejme stale okupuje pocitac. 🙂 ale uz je to s tym kopanim v noci kludnejsie, ale trva to stale. inak glukozovy test mi dopadol v poriadku, tak sa tesim. teraz idem na kontrolu aj na poradnu 13.4. tak doma oddychujem. a tak je vonku kraasne. normalne tusim prisla jar. neviem ci som ti spominala, ale podla 3D utz mi posunul doktor termin na 19.7. 😒 tak uvidim kedy sa vypyta na svet. pekny dnik 😀
@lucyka1 Ahooj Luci, pozeram, ze sme v rovnakom tyzdni a ja tiez chodim k doktorovi do HC a tiez idem na poradnu 13.4. ja som bola na glukoze len tento tyzden, takze na vysledky stale cakam. Ale snad bude vsetko ok.
Inak ja som mala povodny termin 15.7. a tiez mi ho posunul na 10.7. lebo drobec je dost velky.
@januska712 Presne,tak,veď budeme uťahané už aj z pôrodu,a to sa už od vtedy budeme venovať len našim anjelikom,to asi nebudem vedieť ani oka zažmúriť ak sním bude sama,aby som sa naň mohla dívať,to iba ak bude manžel doma,tak asi na chvíľku,že si zdriemnem.
Tak červené sú pekné kvety,aj u nás bol ráno mráz.Tak sa držkajte! 😉
@januska712 Aj ja si tak myslím,že priberanie je genetické a závisý aj od genetiky plodu,lebo moja mama somnou a sos estrou pribrala 20-22kg a z bratom len 6kg.Tak možno malé bude po mojom bratovi a starkom.Lenže zato brat mal 3950g ,ja 3450g a sestra 3400g.Vraj keď menej pribereme tak asi bábo bude väčšie,a tie čo viac priberajú,tak len na seba,viac.Ale,tak dúfam,že nad 4kg nebude,lebo ja chcem prirodzene rodiť,a nie cisárskym. 😉
@dankamat @lucyka1 no citam, ze tie baby co cakate chalanov, tak sa vam posuva termin... ja si stale drzim ten svoj, este dokonca UTZ u dr. naposledy vypocitalo, ze dokonca 16.7.... no asi to bude tym, ze ja cakam babu a uz teraz si drzime take tie miery modelky 😀 😀 aj ked rada by som porodila aspon o tyzden skor 🙂
@dankamat kde sa chystas rodit? v LV, ci HC...bo citam ze si z okr. LV, ale dr. mas v HC...ja budem rodit v LV 🙂
@keena ja som sa len pred mesiacom nastahovala do okresu LV, a doktora som menit nechcela, pretoze nemam problem do HC chodit. Ale rodit chcem v LV, kedze to mam najblizsie aj teda dobre ohlasy pocuvam. Len som sa este neinformovala co a ako tam chodi, ci si mam uz teraz zajednat doktora - teraz mam ine starosti - dokoncit diplomovku a v juni ma cakaju este statnice, tak snad neporodim tam 😀
@dankamat no ja som sa tiez este nejak neinformovala, chystam sa ale precitat si tu vo fore ohlasy na LV pôrodnicu, aspon som si uz stiahla aky - taky zoznam co si treba so sebou vziat do LV pôrodnice. zrovna citam, ze si tam tiez pisala do toho fora 😀 ja pochadzam z LV, a tiez tam mam dr., (a je to moja teta - takze nie je o com) 😅
hlavne, dobojuj tu diplomku a statnice a az potom roď 😉
@keena hej pisala som tam, lebo sa priebezne informujem. Ale idem v nedelu za kamoskou co rodila teraz nedavno v LV, tak sa jej spytam ako to tam chodi - predsa kazdy ma iny nazor co zalezi od mnohych faktorov, ktore sa pri porode mozu vyskytnut. Vsak mozno sa stretne v porodnici 😉
@janushkabb ďakujem držkáme sa,malá bude asi futbalistka v "nočnej lige" 😀 len čo sa uložím na spánok,už kope..ale som aj kludnejšia,lebo cez deň má útlm-asi búva a ja si ju aspoň na večer "vychutnávam"..cítim,že bude úžastná a že si budeme mať stále čo rozprávať...zatiaľ mám nejakú perinku,košielky,dupinky,od kamošky poštolky a nejaké svetríky a čiapočky,myslím že ona toho aj tak moc potrebovať zo začiatku nebude.Mamina a ocino idú budúci týždeň autom na vačšie nákupy-vaničku/aby sme mali aj doma aj u babky/,plienkové osušky,postielku,chcela by som aj baldachýn,a veci čo nám na začiatok treba-odsávačka na soplíkya také drobnosti..júj,keď to už bude doma,budem rada-už cítim tú blízkosť mojej dcérky,akoby tu už bola-Milujem ju-len dúfam,že sa nehnevá na mňa,že ešte nemám meno rozhodnuté-mamine aj tatinovi sa páči Mirka a Saška,a mňa nejak láka tá Connie ☹--bože to je ťažé rozhodnutie-bojím sa aby som nevybrala zle ☹
@elizabethn Connie je naaaaaaadherne meno, mne sa tiez velmi paci... pre dievcatko by som si ani ja nevedela vybrat. Ja som tiez mala problem s chlapcenskym - slovenskym menom, nakoniec vyhral Patrik 🙂

@lucia00123 ano som od uplneho zaciatku 🙂 nastastie zatial bez vacsich problemov len pre istotu 🙂 som zvedava ci aj deti budu take kludne v akom klude si to teraz uzivam ja