Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@luc771 ahoj nemôže byť problem v tom, že sa ti veľmi naťahuje koža a tým padom ťa to bolí? Ja som niečo podobné citila zase na chrbáte. Velmi ma to ťahalo a svrbelo, ale keď som sa natrela krémom tak bolo ok.
@akinorev30 to ma tiez napadlo ze ci mi brucho netaha kozu, mam ho uz celkom velke, ked ho vidim tak si poviem preboha kam to este pojde ved ma cakaju este 3 mesiace 😕
Natieram sa rano/vecer olejom proti strijam, pouzivam ho asi od 2. mesiaca. Pred chvilou som nasla starsiu diskusiu kde mali baby tento problem co ja ale nejake riesenie som tan nenasla, lekari nevedeli z coho to moze byt a preslo to po porode, no ked mam tuto bolest zazivat kazdy den tak ma slak trafi, neboli to rovnako cely den, su to take navaly palenia raz za cas, neprajem nikomu...
@luc771 hm, kto vie čo to môže byť.... Mne tiež burško podrástlo za posledný týždeň o 2 cm a nestačím sa čudovať kam ešte môžem narásť 😉 . No snáď ťa tá bolesť časom prejde. Skus to povedať aj doktorovi.
@luc771 Ahoj, ja mam rovnaky "problem" - je to vraj normalne, ze to tak pocitujeme kedze sa nam koza rapidne natahuje. Ja som sa natierala kazdy den kremom aj pred tehotenstvom a teraz sa natieram olejom od zaciatku, brusko mam sice pekne bez strii a koza je jemnucka, ale to nijak nezabrani tomu, aby ta natahovanie koze trosku nebolelo, resp. palilo. Ja som to zacala - aspon doma riesit spevnujucimi trickami namiesto podprdy.
Co sa tyka bolesti a opuchov noh, tak mne dal doktor magne B6 - pomohlo mi to. Ale mne osobne najviac pomaha proti ulave bolesti studena sprcha na nohy. 🙂
Ahojte, aj ja mam taky podobny problem, ale ja to citim skor, ako by ma tlacila podprsenka, az ma tak bolia rebra. Niekedy si neviem vobec najst polohu, ako sediet. TIez sa mi zda, ze sme dost podrastli, maly kopeeee 😉 vcera som skoro vobec nespala, ako kopkal, niekedy sa mi to zda uz tak dost silno a tiez rozmyslam, ze kam to brusko este bude rast 😅 Tiez ked nieco zjem, tak som uplne plna a to dlho potom, co som jedla. Az taky neprijemny pocit...Ale velmi sa tesim 🙂 uz tiez pomalicky pozerame kociky, aj nejaku postielku. A prestali ma teraz boliet krize posledny tyzden, tak som rada, uvidime, na ako dlho 😉
@januska712 no, ked je malinka je to krasne meno, ale nevadi ti ked bude starsia v puberte a tak ju budete volat stale Lili? my sme sa este nedostali do stadia, aby sme si sadli a hovorili o menach pre babo, lebo môj manzel ma stale cas. on ma cas v podstate na vsetko 🙂 ja si tiez planujem naucit martinka ked bude starsi na pomoc v domacnosti a vôbec mi nevadi to ze je chlapec. pomoc je pomoc. a zide sa to aj jemu ked bude starsi. aspon bude sebestacnejsi a bude sa pekne vediet o seba postarat. 😉
@lucyka1 noo dobre, takze je to normalne... 🙂 lebo ja uz vykrikujem priatelovi, ze snad nebude hyperaktivny ako on 😀 ja som tiez akurat tuto noc nevedela ani lezat, ani sediet, mala som pocit, ze ma uz v hlave kope 😀 to bolo strasne cosi.... Mne akurát prišli nejaké vecičky pre malého, tak som ich ukladala 🙂 je to krásne také drobunké.
@lucyka1 Hej objednavala som aj tu z bazaru take vecicky, co nam na doma budu stacit a na vacsie nakupy pojdeme koncom mesiaca do Polska do obchodu. Chcem si tam kupit aj kocik, postielku aj nejake nove vecicky, kedze ja nemam po kom dedit 😀 a chodime skoro kazdy mesiac za kamarátmi do Liptovského Mikuláša, keďže sme tam obaja študovali, tak odtiaľ to máme do Poľska kúsok.
@lucyka1 Nie nemam nic vykukane, lebo nemam velmi na to cas - keby som mala tak stravim pri tom cele 3 mesiace este 😀 viem len to, ze chcem kocik s velkymi kolieskami aj v predu, lebo s tymi malymi otocnymi su v zime problemy, to som si vyskusala. Jeeej vy budete mat kolisku?
My tiez prerabame komplet spalnu, takze bude vsetko novucke aspon 🙂
@dankamat nooo, parada to mam rada take prerabanie, aj ty? ja sa viem tak vyburit na tom... ano kolisku a neskôr postielku. koliska je dedicna, este ja so sestrou sme v nej spinkavali. je rucne robena. ozaj krasna. ked ju budem mat uz na byte tak ju odfotim a ukazem ti ju. 😉 aj martinko v nej spinkaval, ona sa kolise vodorovne, takze babatko sa v nej neprevaluje zo strany na stranu. a je dost velka cize este aj ked trosku podrastie, bude dobra. ja mam vsetky vecicky po malom odlozene cize nemam problem kedze to bude zase chlapec 😀
@lucyka1 Noo ja rada stahujem, prerabam a menim veci 🙂 to asi kazda zena, preto nas nasi chlapi tak zboznuju 😝 Mas dobre, ze nemusis skoro nic kupovat... ked moje rovesnicky a kamosky su uplne kdesi inde - na babo ani nepomyslia a v rodine nemam nikoho kto mal nedavno babo, takze vsetko si pokupim. Vsak mozno sa mi to este tiez zide pre druhe 🙂
@dankamat a este som ti zabudla povedat ze akurat kocik sa mi pri matkovi pokazil tak ten budem mat po bratrancovej dcere taky oranzovo-bezovy a klasika. normalne 4 velke kolieska a ten taky hlboky, ten obycajny. na tych 6mesiacov mi staci, potom mam uz po matkovi co som si kupovala karicku, myslim ze "baby design walker".
@dankamat urcite sa ti to vsetko zide to uvidis, aj pre surodencov, alebo svagrine. 😉 ja som si vsetko nechavala, nic som nepredala, aj ked bol o to velky zaujem zo strany kamaratok... 😉 ved ja som toho ani v podstate moc nekupovala ale vacsinou som podostavala darom. strasne mi pokupovali toho vela moji rodicia a tiez svokra. môj ocino velmi lubi maleho aj modre z neba by mu zniesol... aj martin ho ma velmi rad. on mu aj sam povie z nicoho nic "dedko ja ta tak luuubim" a to ma 3,5roka. 😀
cawte babky...ja sa uz tak nemozem dockat jula...ja este nekupujem nic kupila som len biele body a to je vse...kocik ma cas niekedy v juny a postielka ta je dedicna :D a oblecko ze s tym si nemam lamat hlavu tak nelamem 😀 ale co sa tyka kocika mam trosku dilemu ze aky...inak mne ten moj drobec nechce dat spat :D a cez den ma kope do mechura 😀 a strasne mi zacalo praskat brusko 😠
@mirkaradko rychlo si ho zacni natierat aj dvakrat denne. mne velmi pri prvom tehu aj teraz pri druhom pomaha krem z lekarne "elastic Q ". koza sa pekne napina a nepraska. ja teda nemam ziadne strie a to som pri matkovi pribrala 22kilov. skus a uvidis. mozno ti to pomôze.
@lucyka1 zlaty 🙂 no vsak ja som preto nove nic nekupovala zatial, lebo vsetci sa mi "vyhrazaju" ze kolko mi toho nakupia, tak ja som si len take na doma pozhanala zatial.
@mirkaradko urcite vsetky sa nevieme dockat nasich drobcov, hlavne ked vidime ako nam v brusku krasne rastu. Ja sa tiez nechcem unahlovat s kupovanim, ibaze mna cakaju este statnice a ucenie, tak aby som sa potom s tym nerozptylovala. A k tomu brusku - natieras si ho olejcekom?? Lebo ja si natieram od zaciatku a zatial ziadny naznak praskania.
@lucyka1 ja sa natieram ale nepomaha ono mi to praska len okolo pupka...a strie mam uz od puberty...zacalo to prsiami a trosku stehna...u mna je to asi geneticke...ved uvidime ci sa aj tieto tak pekne upravia ked bude po vsetkom :D
ozaj baby, boli ste u zubara pocas tehu? vraj v teho by sa malo ist zubarovi aspon 2x.. jaj, ja zachvilu zacnem 3trim. a este som tam nebola :(
@keena ano ja tiez nedam nanho dopustit, uz pri prvom tehu sa mi osvedcil a to som mala brucho ako keby som cakala dvojicky. 😀 a krasne vonia. i ked teraz to trosku zanedbavam a nenatieram kazdy vecer, nechce sa mi 😉 pri matkovi som natierala aj rano, aj vecer. co uz, asi som trosku zlenivela... 😉
@keena u zubara som tiez este nebola a neviem kedy vôbec pôjdem, uvidime ako sa nam bude chciet, ved co ti spravi pôrodnik? co ti nepomôze odrodit?? 🙂 ja som bola pocas tehu zatial aspon na povinnej prehliadke u svojho obvodneho lekara, a tak to uz mam za sebou, razitko od neho v tehu knizke. ale tak to mi padlo vhod aspon mi spravil prehliadku....
@mirkaradko aj mna svrbi brusko, ale myslim si ze je to asi natahovanim koze. asi musis tych kremov vyskusat viacej druhov, aby si zistila ktory ti sadne... 😉

Ahojte baby davnejsie som vas necitala tak neviem co ste preberali... musim to dohnat ked bude viac casu...,
chcem sa spytat ci nemate podobny problem a sice palenie hornej casti brucha tesne pod prsiami 😕
trva to uz asi 2 tyzdne, vadia mi vsetky podprsenky. Pocit je asi taky ako ked sa vam na slnku spali koza a potom to boli ked sa jej co i len dotknete, ale koza je na pohlad ok nie je cervena ☹
Tiez ma zacalo trapit opuchanie noh, normalne som si prsty a priehlavky na nohach nespoznavala, nebolo vidno ani kosticku mala som ich po celom dni vecer doma ako vankuse ale nasla som na to riesenie co mi pomohlo, vecer a rano si ich natieram octanovym kremom a kupila som si kompresivne podkolienky v zdravotnickych potrebach, posobia preventivne proti krcovym zilam, musim si zaklopat ale po opuchoch ani stopa 🙂
Co sa tyka glukotestu, ten som absolvovala minuly tyzden a bolo to vpohode, zoberte si so sebou pol citronu alebo limetu a vypila som to uplne v pohodicke, ale ja som celkovo dost na sladke tak mozno preto 😀 Vysledky mi povedia tento piatok na poradni...