icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

petrinka
22. apr 2011

ahojte baby, tak ja vam to predvelkonocne upratovanie zavidim! ja som tiez dva dni upratovala a potom som skoncila v nemocnici s rizikom predcasneho porodu, lebo som sa zacala otvarat 😨 teraz som uz nastastie doma, ale musim stale len lezat 😝 😝 😝 no a este mi zistili aj tehotensku cukrovku, takze aj sladke je tabu...

@simib aj my v maji robime detsku izbu a uz ju chcem dorobit nakomplet, keby nahodou bolo treba skor... a podobne ako ty, budem len dohliadat🙂

barca127
22. apr 2011

@simib mno čo sa týka výbavyčky tak ja ešte nič moc nemám len nejake to oblečko pre našu malu princeznu.....ale o par dni sa už dúfam vyberieme na nákupy do polska..kočiar aj postielku mám už vybraté takže už to stačí len pokúpiť....ani neviem poriadne čo všetko mi bude treba ale budem sa snažiť toho nepokupovať nadarmo veľa...mno postupne to už všetko treba pochystat lebo ako hovoríš nikdy nevieš kedy skončíme v nemocnici náhodou 🙂
Baby chcem sa vás opýtať či nemáte niektorá skúsenosť s prevažne čiernym kočíkom????????Či v ňom nie je v lete teplejšie ako vo svetlých?????Mne sa jeden strašne páči ale neviem nie som si istá tou čiernou...

zora256
22. apr 2011

@januska712 Ahoj!
Tak ja som sa vnoci nevyspala,ak od 22-do 1:30,a potom som sa len prevracala,a behal každú hod.na wc,o 4:30 som zaspala a o 7:30 som už bola hore stále kopalo,tak mám unavené oči,dúfam,že nebudem mať takéto noci do pôrodu ☹ .Mne sono robil lekár,len preto,lebo som ho ja žiadala,ináč by som si počkala,až do 32tt..Tak včera som umyla všetky okná,zamatala,prala,aj umyla dlážky.A večer ma užkríže boleli,a aj na ľavej strane bruška pichalo.Tak dnes budem leňoštiť.Už mám doma aj kočík,postieľku,a klokanku,čomu som hrozne rada a všetko aj z dovozom ma vyšlo len na 334eu.Čisto nové sú. 🙂 Tak sa držkajte! 😉

zora256
22. apr 2011

@anickaknm Ahoj!
To sa malému čká,to je ok.To máme aj my každý deň.To znamená,že mu fungujú pľúcka. 😉

zora256
22. apr 2011

@barca127 Ahoj!
Tak ja zatiaľ vyzerám ako tehuľky z časopisu mamaaja.Ja som totiž za prvé 4mesiace schudla,a teraz mám len to bruško a ešte to 1kg chýba zo schudnutého,takže ak počas pôrodu pôjde bruško preč,tak budem chudšia než pred tehu,čomu som rada,lebo o to menej budem mať čo chudnúť po dojčení.A čítala,som že žiadna tehuľka nie je tučná,ale tehotná,a každá je krásna.Občas mi je ľúto,že sa to celé onedlho končí,ale zato niekedy som aj rada,najmä kôli spánku.Tak nesmúť,a nie si ty ako slon,ale maminka. 😉 Príjemné tehu!

zora256
22. apr 2011

@simib Ahoj!Podľa mňa nebudeš ako trúba,aj my ju už máme hore,hoci,ešte nie je poskladaná,lebo manželík robí chodník,ale ešte cez výkend ju budem mať v spálni,to je isté.Tak veď istota je istota,a čo už má človek pripravené,tak už nadtým nemusí ani rozmýšľať,no nie? 😉

zora256
22. apr 2011

@barca127 Ahoj!
Skúsenosť nemám,ale môj názor na čierny kočík je,že na slnku vybledne a zosivie,a nie je pekné mať anjelika ako v hrobke,to je môj názor,ja by som na tvojom miete,vybrala inú farbu,ak sa Ti ten model páči.Majte sa krásne! 😉

simib
22. apr 2011

@zora256 Tak som rada,že niesom sama.Pevne verím,že sa do tej nemocnice dostanem až po 35tt a to rovno na porod,ale môže sa stať čokolvek,kedže už skúsenosť s krvácaním mám.A šetriť sa musím aj tak až do konca.

petrinka
22. apr 2011

@barca127 ahoj, ja mam skusenost s ciernym kocikom. vyhoda je, ze ak das nejake farebnejsie doplnky, aby nebolsmutny, tak to vyzera elegantne a na necistoty nie je taky citlivy ako svetlejsi kocik. no pravda ale je, ze na slnku vybledne a potom vyzera skor ako tmavohnedy:-/
teraz sme pre malinku kupili ruzovo-cierny kocik, tak tzo je taky kompromis🙂

elledriver
22. apr 2011

@petrinka ahoj, akoze si skoncila z upratovania v nemocnici? mala si nejake problemy, resp ako si zistila, ze si sa zacala otvarat? ja to trochu posledny tyzden s namahou prehanam a tiez ma casto napada, ci krcok drzi...

petrinka
22. apr 2011

@elledriver ahoj, no nechcem povedat, ze to priamo bolo z upratovania, ale namaha tam urcite zohrala svoje... ja som sa rano zobudila s tym, ze som mala dost mokre nohavicky...:-/ zlakla som sa, ze ci to nie je plodova voda. isla som doktorovi a ten po vysetreni ma okamzite poslal do nemocnice☹
pri prvom tehotenstve to bolo v pohode a robila som vsetko, teda, kym som nebola uplne ako sud 🙂 a krcok drzal... len toto tehotenstvo mam nejak cele komplikovanejsie.
urcite vsak ti poradim, aby si sa setrila. po porode sa narobime az az 🙂 🙂 🙂

januska712
23. apr 2011

@zora256
ahoj mno aj ja som prala vysawala umywala dlazky... tiež som si poupratowala ešte vo štvrtok aby som mala teraz cez sviatky pokoj... včera sme boli s drahym a znamymi na chate tak som si tiež odychla.... a dnes idemem asi zas aniekam konecne pekne pocasie... ale aj mna už častejšie poboliewaju križe... a včera bol zasa moj den cely den som vracala... ešte sme aj svokre išli gratulowať mala narodeniny,... a som si musela normalne na ceste odstawit auto a ist sa vyvracat.... mam taky pocit že sa mi zasa začinaju vracat prve mesiace tehotenstva:(

zora256
23. apr 2011

@simib Ahoj!
Tak snáď nebudeš,tak skoro rodiť,ukludňuj sa s tým,že všetko je vporiadku,a ešte to vydržíte obaja.Bola aj taká žena,že tiež sa otvárala,mala kludový režima nakoniec malé nechcelo von,tak museli vyvolávať.Tak nepanikár,všetko bude ok. 😉 .
Ja už aj postieľku už mám pri posteli,ledva vládzem,tak mi rastie brucho zo dňa na deň,aj svrbí,občas i bolí,ale tých pár týždňov už nejako vydržíme.Tak sa držkaj,a buď vpohode.Veď aj tvoje telo iste vie,čo má napráci.Peknú Veľkú noc vám prajem! 🙂

zora256
23. apr 2011

@januska712 Ahoj!
Tak to mi je ľúto,že Ti tak zle býva znova.Mne našťastie tak netlačí na žalúdok,včera večer ma zato dosť bolelo akoby srdce mala som pocit na infark,musela som si sadúť a predýchať a otočiť sa na pravý bok.Čítala,som otom,že je to normálne v poslednom trimestri,keď tlačí maternica na pľúca a tak.Nejako to už dobojujeme,za našich anjelikov. 😉 Aj tebe akosi viac vidieť žily na prsiach?Mne už celkom,až mi je ztoho nanič,len dúfam,že po ukončení kojenia,zmyznú. 😒 Peknú Veľkú noc vám prajem! 🙂

simib
23. apr 2011

@zora256 Ďakujem.Veď sa snažím byť kludná.Ja verím,že v piatok mi povie,že je to lepšie a že aspoň nemusím stále ležať.Našťastie mi sestra tiež pomáha.Manžel pere,varí,upratuje a segra pomohla teraz pri sťahovaní a malovaní.Ja som len ležala alebo sedela a dirigovala. 🙂 🙂 🙂

januska712
23. apr 2011

@zora256
ahoj moja mno ja som si už na to zvykla že mi byva takto zle... ale už som bola s tym zmierena ze mi už nebude byvať zle a vratilo sa to:((: mne zasa moja malička tlači hrozne na mechur stale chodim na WC.... a občas sa aj men zel dycha tiez si musim sadnut a predychat to..... no jasne aj mne je strašne vidiet žily na prsiach a dokonca už mam aj na prawej nohe jednu veľku krčovu žilu...:(:(:(: aj vám prajem krasnu Veľku noc:D

zuveru
23. apr 2011

jeeej vy ste sa rozdebatovali :D som tu dlhsie nebola, co sa tyka diskusie pohybov - ked mam narocny den (prerabame dom) tak mimi je v klude, niekedy som sa aj bala ci je OK - kazdopadne vecer to dozenie 😀
Najhorsie je ze ma trapia krcove zily a bolest noh.... mam take akoby modrinove nohy a doki ze vraj treba pretrpiet... hmmm lekarska rada co? 😝

zora256
24. apr 2011

@simib Ahoj!
No ja by som ,nevládala,len ležať,a čumieť.A prečo musíš ležať?Začala si sa otvárať?A na koľko?No,mňa začalo obmedzovať bruško,lebo pri zohýnaní,ma hrozne bolí žalúdok,a aj kyselina sa mi tlačieva hore.Tak už nebudem môcť v záhrade už ič robiť,včera som dokončila kopanie a tak neviem si ani predstaviť ako to tam bude vyzerať o 10-11týždňov.A potom ako budem môcť sa hýbať.Dúfam,že to moc nezarastie. 😢
Možno,že ani ty nemusíš stále ležať,ide len oto aby si nič ťažké nerobila a aby ťa malé dole netlačilo.Tak sa majte krásne! 😉

zora256
24. apr 2011

@januska712 Ahoj!
Tak ja krčové žily zatiaľ chvala Bohu nemám ale zato mám menšie strie na zadku,ešteže nenosievam tanga plavky,tak stým sa viem zmieriť,že to nikto nebude vidieť.Mňa malý tlačí viac na žalúdok,ale občas poriadne zatlačí hlavičkov na mechúr.Ale čo už,budú aj viac tlačiť keď priberú okolo 2kg do konca.Budeme si musieť zvyknúť,nejako,veď už to tak ďaleko nemáme. 😉 Tak príjemnú Veľkú noc vám prajem! 🙂

zora256
24. apr 2011

@zuveru Ahoj!
Tak ja proti krčom v nohách a aj proti bolesti brucha ja beriem vitamín Magneziové tablety Lactici,sú do 3eu,30ks.Tak si ich kúp sú bez receptu,mne ich odporučil,ešte obvodný keď som dospievala,potom kardiológ,a teraz aj gynekológ,proste keď chýba magnézium,tak sa ohlasuje krčmi.Ale vraj v 9.mesiaci by sa nemali brať,lebo zastaví aj kontrakcie maternice.tak pohodové tehu! 😉 A príjemnú Veľkú noc! 🙂

simib
24. apr 2011

@zora256 No ja som začala krvácať,lebo sa mi odluplo kus placenty a bola som otvorená na špic prsta.Takže ani mne sa nehce ležať,ale riskovať to nebudem.Ak nabudúce začnem krvácať,tak to môže znamenať aj rýchlo cisarák a malý by to ešte neprežil.Takže ležím,aby som nerodila v podstate.Ale kludne sa to môže upraviť a ja budem ešte pred porodom behať.Je to individuálne. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

anickaknm
24. apr 2011

@zora256 heej, to som ani nevedela, teda, sa mi to ani nezda, ze uz buduci tyzden zacinam 8.mesiac, ale nam to ubehlo, no nech to len pekne ide, uz sa na maleho strasne tesim,nech uz ho mame pri sebe,

januska712
24. apr 2011

@zora256
ahoj mno ja si tiež už zykám na to že ma tlači na mechur ale dnes ma už od rána bolí brucho... cely den len ležim ešte že prši.... že nei ej tak pekne ako bolo lebo by som to tu asi v tej posteli nevydržala....:(

katkka
25. apr 2011

ahojte tehulky aj my budeme mat druhe babo v juli ja sa uz neviem dockat :D

zora256
25. apr 2011

@simib Ahoj!
Tak Ti držím palce aby sa Ti polepšilo!A to sa môžeš ešte zavrieť?Alebo ako môžeš byť na tom lepšie?Tak príjemné tehu!Tak snáď to malý ešte vydrží ešte aspoň tých 9tt. 😉 Držkajte sa! 🙂

zora256
25. apr 2011

@anickaknm Ahoj!
Tak to je super keď už začínate 8.mesiac,my až 12.5.začneme 8.mesiac.A ako sa cítiš,nemáš kyselinu žalúdkovú?Ja občas ano,najmä ráno.A už máš dolehlavičkou malého?A ako sa bude volať?My malého máme trošku krížom,vraj takmer dolehlavičkou,tak vravel lekár,že pravdepodobne čoskoro bude celkom dolehlavičkou.A akého máte veľkého,my sme ho mali min.týždeň 1190g.Tak má asi tak 1300g.Tak 16.5.budeme v 32tt a budeme mať posledné sono,ale na žiadosť nám spravia ešte v 36tt.Tak sa držkajte! 😉

zora256
25. apr 2011

@januska712 Tak občas keď sa aj náš malý dolu vystiera,tak aj mňa zabolí bruško,ale zatiaľ pohoda,a zo 3dni ma na ľavom boku znovu pálilo,ale teraz nie,tak asi sa zas tá maternica naťahovala,tak ešte pár týždňov,a bude nás trápiť sťahovanie sa maternice,ale tak sa nám to oplatí pre našich malích anjelikov 😉 .Tu včera nepršalo,ale prší dnes.Tak aspoň chlapi toľký nechodia 😀 .A ty neberieš magnézium?Ja si ho dávam,keď ma bolí brucho,predsa aby sa to nezhoršilo.Tak príjemné tehu!

zora256
25. apr 2011

@katkka Ahoj!
Tak Ti Gratulujem,k malej!A už máte aj meno pre ňu?A ako sa máš?Tak malý samko sa teší,že bude veľký brat 🙂 Príjemné tehu Ti prajem! 😉

adusased
25. apr 2011

@zora256 ahoj, anickaknm je moj nick, len som musela zmenit, lebo som tam mala zly email nastaveny a to sa zmenit neda....no ja nemam ziadnu kyselinu, ani zaha ma nepali ani nic, ale tak mozno to este pride, 😀 zajtra mam poradnu a ten posledny ultrazvuk, tak hadam mi uz doktor povie , ale uz dufam je dole hlavickou, len este neviem, ... mne doktor vobec este nepovedal aky je velky ani nic, tak hadam zajtra aj cosi povie, lebo ani kamaratke/ ma termin o mesiac skor/ a tiez jej nic nepovedal taketo tak som bola aj prekvapena, ze to doktrori hovoria, zajtra mu poviem, nech aj mne povie aky je maly, no my sme mali vela mien, ale zvitazil šimonko, aj v rodine sa paci to meno, takze uz nebudem vymyslat, aj ked sa mi aj adrian paci velmi, 😀 a vy mate ake meno?tak to uz mas riadneho chlapa v brušku 😀

katkka
25. apr 2011

@zora256 ahoj dakujem meno stale hladam ale zatial nemam konkretne este mi mozu povedat ze to bude chlapec :D ako sa to stalo sestre v 8 mesiaci tak stale vyberam aj pre chlapca aj dievcatko pacia sa mi Noemi , Sarinka , Lilly a chlapcenske asi Alexko a Tobiasko ....moj samulko sa uz tesi no podla mna bude potom trosku ziarlit