icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

adusased
25. apr 2011

@zora256 aaaa teraz pozeram meno mas emanuel jozef? preco si sa rozhodla pre 2? inak emanuel sa aj mne paci, nebude ich aspon 5 v jednej triede, 😎 uz ta pooblievali?

adusased
25. apr 2011

@katkka jeee, tak to super, budes mat kompletnu rodinku 😉 my sme mali pre dievcatko alicka vybrate., ale mne sa tiez Sara velmi pacila 🙂 hlavne nech je vsetko ok a mala je zdravucka

tintinamartina
25. apr 2011

@simib
ahojky,
čítala som tvoje príspevky, hľadám na nete všetko možné o krvácaní. termín mám okolo 15 júla a včera podvečer som začala krvácať, vlastne ani nie krvácať, skôr špiniť a dnes to pokračuje. asi tak 2 týždne dozadu som to mala tiež, ale prestalo to po 4hodinách. no teraz mám stále kúsok špinavú slipovú vložku. dr mi povedal, že mi možno praskla nejaká cievka na krčku a mám byť pokojná, no na nete som našla odlupovanie placenty a čítam, že ty s tým máš bohužiaľ skúsenosť. krvácala si veľmi? mala si aj nejaké bolesti?
inak mňa v poslednom čase pobolieva spodok bruška, nie intenzívne, ale cítim ho. toto je moje druhé tehu, prvé bolo pred 11 rokmi a úplne v poho. že by sme stárli???? 🙂

katkka
25. apr 2011

@adusased no ja alicku nemozem dat kamoska ma alicku tak hladam ine ani nelinku nemozem dat uz mame v rodine a aj priezvisko sa zhoduje takze chcem ine len sa neviem rozhodnut :D

adusased
25. apr 2011

@katkka neboj dobre vyberies a tie mena mas krasne vybrate, uz len pre to jedno sa rozhodnut 😀

januska712
25. apr 2011

@zora256
mno u nas začalo včera pršat až tak poobede .. a dnes to vyzeralo na krásny den ale zasa prši.... mno newadi vsak aj voda musi byt mna ani nikto dnes ešte neoblial... drahy nechce aby som nebola chora.... a chalani nedošli žiadny.:D::D mno ja neberiem magnezium brala som ale iba zo začiatku ked ma strašne bolilo brucho mi ho dala doktorka a potom som ho prestala uživať ked ma to už nebolilo... musim sa jej spytat ci to mám ešte vobec uziwat:D::d aj tebe prijemne tehuD:

zora256
26. apr 2011

@adusased Ahoj!
Tak ja som sa pri ultrazvuku pítala,lekára na váhu,malého,lebo to vedia povedať,ale dľžku nie,lebo majú skrčené nôžky,ale pri sone,ktoré zapisuje do knižôčky,tak tam je hmotnosť plodu,tak nanajvyš tam to nájdeš,len teraz mne nezapisoval,až od 30-32tt sa aznamenáva, aj od 20-24tt,potom je tam posledné čo zapisujú je 36tt.Ostatné je dobré sa opítať a niekde si zapsať,aby sme vedeli,ak by bolo treba.Ja som vybrala men už pred 7 rokmi,a to Emanuel,lebo zn.Boh s nami.A pridala som aj manželové Jozef,lebo oni už 3generácie majú to isté meno,tak nak je aspoň na krsnom liste.A manželovi je jedno,takže aspoň sa na menách nedohadujeme,a ostatným je to jedno.Hoci manž.starká hneď povedala,že ona si to meno nezapamätá,ale čo už veď má už pomaly 80-tku,tak dlho to už vedieť nemusí,a ostatný sním nemajú problém. 🙂 Tak aj na mamaaja,je v 28tt 1190g v norme teraz by mal byť 1300g-vý.A o dva týždne približne 1500g.Ale tak sa nám to blíži,pár týždňov a sú tu,naše poklady.Len dúfam,že bude do normy,že nebude mať blízo k 4kg.Lebo nechcem cisársky. 😖 A potomnapíš koľko má váš Šimonko.Majte sa krásne! 😉

zora256
26. apr 2011

@adusased
Ahoj!
Tu unás ešte nik nemá Emanuel-a.Radšej majú Tomáškov,Kristiánov,Peťkov,Marka,Lukáškov,atď.
Oblievanie neznášam,tak u mňa bol len krsný syn ten má 10,tak tomusom nevedela povedať aby nechodil,a ostatným som dala najavo aby doma oddchovali,lebo ja chcem mať kľud 😀 .A teba?

januska712
26. apr 2011

Ahojte babenky chcela by som sa Vás spýtať či mávate s vašimi manželmi ešte sex... lebo moj drahý ma včera nehoraznu chuť ale ja som sa bála že sa može neičo stať maličkej a tak som ho omietla bol taký smutný s toho až mi ho bolo ľuto tak sa radšej spýtam .... dakujem

zora256
26. apr 2011

@januska712
Ahoj!
Tak ja som sa o tom magnéziu dočítala na nete,že ho ženy berú do konca 8mesiaca,aby nemali krče.Aj u nás včera pršalo,teraz svieti slnko,aj teba malé dosť tlačí dolu?Mňa teraz hej,a mala som akýs biely hlien na nohavičkách,dúfam,že to nie je nič vážne,nebolo ho veľa.Ako sa máš?Už máš ucho vporiadku?Tak ja som mala,len krsného syna na oblievačku s voňavkou,a iným som dala vedieť,že chcem mať pokoj od oblievania.Neznáša oblievačku.Tak sa majte krásne! 😉

zora256
26. apr 2011

@januska712 Ahoj!
My sme do 28tt mali každý týždeň raz,ale môj je opak tvojho,to on sa bojí o nášho malého aby mu neublížil,takže asi až 5mesiacov nič nebude,a najmä keď vidí moje rastúce bruško,tak sa mu ani nepostaví,robím si zneho srandu,že kvôli malému je ako inpotentný,ale čo už každý chlap je iný,ako i mi ženy.Tak ak moc hlboko nevráža,tak sa vašej maličkej nič nestane,neboj. 😉

ninan2
26. apr 2011

@januska712 Ahoj, sex pocas tehotenstva je uplne prirodzeny, ved si o tom nieco precitaj na nete, najdes kopec clankov... Napr.: http://rodicovstvo.wordpress.com/tehotenstvo/se...
Rozhodne to nemoze nijak ublizit, ak nemas rizikove tehotenstvo. A lepsie je uzivat kym sa da, po porode to uz bude tazsie.

zora256
26. apr 2011

@katkka Ahoj!
Ak maléhozapojíš do kúpania,a nosenia vecí na oblikanie,tak sa malej,alebo malému bude tešiť a nebude brať súrodenca Sarinka a Lilly.Alex sa aj mne páčilo.Tobiáška majú už veľa.Nemal by Samko žiarliť ak bude môcť byť blízko súrodenca a teba,a budeš sa aj sním rozprávať pri pestovaní menšieho.Len sa mu nezabudni venovať,a všeo bude ok. 😉

zora256
26. apr 2011

@ninan2 Presne tak ako píšeš,aj ja som o tom čítala.Len manžel na moje tehu takto reaguje,tak čo už,bude to preňho ťažšie asi než mne,lebo ja si tak myslím,že potom mne tak chýbať nebude,kým sa budem hojiť. 😀 To asi budeme opačne.Tak nejako bude.Ja som mu už otom tak veľa rozprávala,ale keď je nepoužiteľný,tak nemám na výber.

ninan2
26. apr 2011

@zora256 to hej, to je potom ina situacia... Kazdy to evidentne znasa inak. Ale je to iba kratkodobe, tak to sa da prezit 🙂

adusased
26. apr 2011

@zora256 ahoj, tak ja uz mam poradnu za sebou, malinky bol bohovsky na sone, doktor povedal , ze je vsetko ok, a malinky je o 6 dni vacsi takze termin porodu nateraz posunuty na 28.6. supeeeeer, no a v kolonke hnotnost mam praaazdno, nenapisal tam nic, no nevadi, staci ze je vacsi ako je norma nateraz som pokojna 😀 juuuuj velmi sa tesim, ked som lezala, tak doktor sa smial, lebo mi cele brucho behalo uz sa simon asi nevedel dockat kedy ho uvidim, dostali sme fotecku hlavicky tak sa vytesujem, muz akurat ide domov, dnes ide so mnou na predporodnu pripravu, tak je az taky hrdy, ze jeho syncek je taky valibuk 😉

katkka
26. apr 2011

@zora256 jej no dakujem dufam ze to tak bude 🙂 nemam v plane odsuvat samula nabok a uz teraz mi vie pomahat 😎 a ty cakas teraz prve babo?

sisanka
26. apr 2011

@januska712 u nas je to naopak...manzel dako nechce kvoli mne a brusku...ze az ma potom nic neboli...a uz ma to hneva 😠 lebo je tolko poloh kedy mi brusko nezavadzia...pri prvom tehu sme mavali sex pravidelne..skoro kazdy den...a dokonca skoro aj v den porodu keby ze sa mi nezdalo ze mam nejako velmi tvrde brucho a teraz dako uz daaaavno nie...a mne to tak chyba 😔 😅

dooscoby
26. apr 2011

pokial nemas rizikove tehotenstvo tak by som sa sexu nevyhybala...jasne ze nie dake krkolomne polohy a rozne experimenty aby sa neublizilo babatku....moj mal teraz naladu tak sme si uzili 3 dni po sebe...inac nam to vychadza tak 2 krat za tyzden az dva...kedze mame este jedneho drobca a kopec povinnosti okolo....zaniest dieta do jasiel vencit psa chodit do prace tak to nam ubera chuti a clovek uz vecer mysli len na spanok...viem ze od dakeho tyzdna by sa mal pouzivat aj kondom lebo vraj spermie mozu vyvolat porod ale presne nepamatm odkedy...pri malej sme to dodrziavali teraz kasleme nato.....zalezi od teba a manzela ako sa citite...kazdy to berie inaksie...ako pise sisanka da sa milovat este predtym nez zacnu prve kontrakcie 😀 a vraj je to pre babo aj prijemne take hupacie pohyby
ak manzo nema chut by som ho nenutila ono sa to vrati do normalu popripadne sa skuste dohodnut ved je aj kopec inych moznosti 🙂 ..urcite najdete daco co bude vyhovovat vam obom

a s tym porodom hmm indy vindy..su baby ktore maju bolesti aj rok po porode hlavne ak su po cisaraku a odmietaju sex....su take co su po 6 tyzdnoch fit....hlavne to treba s partnerom riesit ...moj napr.sa priznal ze po porode mu chut na sex uplne odisla cize pozor aj nato...daktorych chlapov to dost zoberie

zora256
26. apr 2011

@ninan2 Ahoj!
Tak hej,nejak to vydržíme obaja 😉 Tak nás snáď zamestná maličký a ubehne nám to,nejak 🙂 Príjemné tehu!

zora256
26. apr 2011

@adusased Ahoj!
Tak to máš super,bár by aj nám dal termín skôr,aspoň tak ako tebe.Alebo keby sa malý pítal aspoň toho 7.7. 😅 Predsa sa to blíži,ale tých 10tt,je ešte dosť.A už je dolehlavičkou?Tak sa majte krásne! 😉

zora256
26. apr 2011

@katkka Ahoj!
Áno,prvé.Možno by si rada vedela,skade takéto viem,no ja som najstaršia z 3detí,sestra sa narodila keď som mala 14rokov,a dosť som mamae pomáhala a aj brat a máme všetci pekný súrodenecký vzťah.A aj v časopise mamaaja je veľa takýchto rád.Tak si ho kupujem už 3,5roka.Tak Ti držím palce,aby aj vaše detičky boli dobrými súrodencami. 😉 Hoci kým sme boli zbratom dvaja,najmä kým sme mali do 3rokoch tak sme boli naseba žiarlivý najmä kvôli hračkám sme sa aj pobyli,lebo medzi nami bol len 1,5roka.Ale v škôlke sa to upravilo. 😀

barca127
26. apr 2011

@januska712 ahoj tak mi máme sex s manželom tak dvakrát do týždňa..podľa chut 😉 i...aj keď z mojej strany tej chyti je akosi pomenej teraz...ale keď sa manžel posnaží aj chuť príde....zo sexom sme si dali pauzu keď mi doktor povedal ze mám placentu pri kŕčku ale kedže sa posunula vyššie tak teraz sa mu nevyhýbame aj kd pravdu povediac manžel má trošku obavy tak je to u nás skôr o ručnej práci 😀

adusased
26. apr 2011

@zora256 hej, malinky je pekne dole hlavickou uz tak je super, no ved ani mi nehovor ja som stastna ako blcha, ze aspon skor, ono sa to nezda, ale uz zacinam mat toho dost, akurat sme dosli z predporodnej pripravy, som akurat v kurze co su vsetky maj jun, tak ja mam asi najposlednejsi termin 😀

zora256
26. apr 2011

@adusased Ahoj!
Tak to Ti verím,aj ja by sm to celé už mala najradšej za sebov,lebo ma dosť tlačieva dolu na hrádzu,i konečník,a začali sa mi aj zápchy,tak mám dosť.Ale tak každým týdňom sme bližšie,to je aspoň akotaká útecha. 🙂 Tak sa držkajte! 🙂 A už meno máte?

adusased
26. apr 2011

@zora256 ano bude šimon, celej rodine sa paci, ale stale sa pohravam s myslienkou aj na adrian, ale necham simona, aspon sa to neda nejak spotvorit 😉

kyska
26. apr 2011

aj ja sa hlasim do klubu Juloviek 😝

ketrin007
26. apr 2011

@januska712 jasne možeš mi tiež stale mame sex ale už to nejde až tak dobre treba davat pozor 🙂 ale ak nemaš komplikacie nemaš sa čoho bat poznam baby čo maly sex den pred porodom 😉

katren
26. apr 2011

@januska712 kludne mu sex dovol, pokym mozes....my sme mali pri prvej zakazany od augusta do konca sestonedelia..tj. do konca januara....ako mne to moc nechybalo, ale mm som niekedy az lutovala...ale tak daju sa aj ine alternativy pouzit 😉

januska712
26. apr 2011

@zora256
Ahojte... mno aj u nas dnes svietilo slniečko ale potom začalo pršat... man včera nikto neoblial... a ucho nemám v poriadku tak zajtra idem k doktorke.... počujem lepšie ale stale mi v nom huči asi mam nejaky silny zapal lebo uz ma aj hrdlo boli tak nech sa na to pozrie radšej... a malička aj mna tlači dolu strašne stale chodim len na WC... a inak aj ja om mala taky biely hlien dnes na nohawičkach a tiez len trosku...