icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

zora256
29. apr 2011

@adusased Ahoj!
Tak tá mastička mi pomáha vtedy keď si natriem,lenže ak zas budem mať potrebu,len o 3dni,tak to vyjde znova.Opuchy nemám.Ja som zatiaľ,pribrala,len to čo som chudla počas prvých 4.mesiacov,lebo mi bývalo zle a to 5kg.Ale i tak mám 72kg.A ty koľko vážiš?Ja dúfam,že budem mať max 75kg,a po pôrode to pôjde dolu,aspoň na 65kg.A po dojčení sa budem musieť pustiť do športovania a zdravej výživy.To je vtom,že ja mám ťažké kost,lebo tučná som nikdy nebola,iba ak plnoštíhlejšia.Nosila som max veľ.40-42.Výšku mám 168cm.Najlepšie sa cítim so 59kg.A ty si akej stavby?
Tak nakupovanie po pôrode,dúfam,že nebude treba,až max v septembri,ja sa snažím nakúpiť,ešte pred pôrodom,na prvé 3,mesiace,lebo u nás s kočíkom sa nedá ísť do obchodov,a tak už od 3.mesiacov budem môcť používať klokanku.A aj v terajšíe autobusy sú také,že kočík sa doň nezmestí,iba ak autom ísť,ale aj malého vláčiť a aj nakupovať sa naraz moc nedá,keď máš plné ruky,ešte v Hypernovách sa d,tam je tá baby sedačka na košíkoch. 🙂 Tak dúfam,že tak skoro nebudem musieť nikam,nanajvyšš keď pôjdeme s pôrodnice v Lv asi tak do dm-skočím,a zatiaľ bude tatino s malým. 😉 Tak sa majte krásne!

zora256
29. apr 2011

@helka193 Ahoj,nie žalúdok ma páli,ale v brušku.Tak viem čo je to pálenie záhy,mala som s tým dosť na strednej.
Je to úplný rozdiel 😔 Proste na jednom mieste ťa z vnútra maternice páli,tam kde sa ťa hlavička dotkne. 😉
A ty ako sa máš?Tak už si začala 8.mesiac?Matúško sa teší na sestričku?Tak sa majte krásne! 😉

helka193
Odpoveď bola odstránená
adusased
29. apr 2011

@zora256 no ja som mala pred tehu vahu tak cca 63 kg, potom v septembri na dovci som sa akosi rozjedla a dako v oktobri sa nam podarilo babenko, teraz mam 80 kg, ale tipujem, ze este do tych 86 kg to dam na konci tehu, teda ak nie viac, ja mam vysku 173 cm, ale nemam pocit, ze by som bola dako pribrata, do 5 mesiaca som ani brusko pomaly nemala, a teraz to mam viac menej v brusku a prsiach, ale okolie mi vravi, ze vyzeram ok, tak to neriesim,sak po porode to pojde vsetko dole dufam, sak nebudeme mat ani cas jest a mam chvalabohu dobru volu na chudnutie 😀 ale hlavne ze je maly v pohode, sak nemusime byt ako modelky 😎 no ja sa uz tiez tesim na to nakupovanie s babatkom, teraz ked chodim po meste sa mi paci, ze chodia take getta s kocikmi, nie ze jedna dve, ale aj 5 bab s kocikmi 😝 haha budem aj ja tak chodit s babami, akosi sa nam viacerym podarilo, tak aspon nebudem sama 😀 v utorok pride svokra normalne sa tesim, aspon nebudem doma, skocim ku nim na dedinu a budem sa slnit, maju vysoky plot,tak ma aspon nikto nebude vidiet 😀

zora256
29. apr 2011

@januska712 Ahoj!
Tak aj ja mám len tých 5kg späť,čo som schudla.Tak rátam ešte tak 2-3kg,že pribudnú ku koncu.Tak to ma mrzí,že ťa tak trápi to ucho,mňa zráno hrdlo trápilo z alergie,lebo nič naň neberiem,je to hrozné,ale už mi je lepšie terama hlava pobolieva,ale len tak od alergie,nie veľmi.Nevravela Ti doktorka čo máš v uchu,možno,že ťa preto bolí,lebo sa maz,alebo niečo také uvoľňuje štupeľ či ako to nazývajú z ucha,a potom,keď to vyjde von,tak budeš počuť.Tak skoré uzdravenie Ti prajem! 😉

zora256
29. apr 2011

@januska712 Ahoj!
Tak ja som včera toho môjho presvedčila 😉 ,a dohodli sme sa na raz týždenne,tak snáď dodrží 😀 .Aj môj sa unavil,lebo po práci ešte sekal drevo,ale tak pred prácov si dal energy drink,a tak mal ešte energiu aj na to.
ale tak,snáď aj tvoj keď nebude moc unavený,tak aj sám navrhne.Tak sa majte krásne! 😉

zora256
29. apr 2011

@helka193 Ahoj!
Ja som tak vedela,že 8.mesiac končí 36tt a začína 32tt a 9.mesiac sa začína od 36tt a končí 40tt.
Tak veď sú baby ktoré majú radšej autíčka ako aj moja švagrinka sa hrávala radšej autami,a bábiky ničila. 😀 Ale sú zlatšie tie baby ktoré sú jak princezné a hrajú sa z bábikami.Tak to pálenie v maternici,je dosť nepríjemné,tak to hej,ale našťastie,to mám len zo 2-3 razy za týždeň,tak sa to ešte dá vydržať.Kamoške vraj keď bol malý dolehlavičkou,tak stále ju aj pichalo,keď sa postavila,tak to muselo byť dosť nepríjemné,lebo malý mal poriadne dlhé vlasy.Tak sa majte obe! 😉 Ty už máš všetko,alebo teraz aj meníš aj na ružové,červené, a tak?

helka193
Odpoveď bola odstránená
zora256
29. apr 2011

@adusased Ahoj!
Ja by som sa na tvojom mieste neslnila,lebo počas tehu Ti vyskočia hnedé fľaky,neodporúča sa ja aj teraz chodím v tenkom svetríku keď som vonku.
Tak pevnú vôľu mám aj ja lenže aj čas potrebujem na cvičenie,a ten bude asi pomenej.Tak chudulinká byť nechcem,ale aspoň mať tak do 60kg,tak som v norme,lebo pri mojej výške mám mať tak 58kg,ale vtedy mi je už zle,najme tlak mám vtedy niekde na dne,ja som už raz chudla,za rok som dala dolu 10-12kg a to som behávala,cvičila,s dvd-čkami,a mala som až 57kg,to mi bolo hrozne,raz 220tlak potom 120,a také extrémy,tak to by som už nechcela,ale zo 60kg,mi je super,a aj viac sebavedomia mám vtedy,aj mne teraz každý chváli,moje malé bruško,aj mne len v 20tt zaalo rásť,takže mne nejde ani o to koľko priberiem,ja len sa toho chcem čo najskôr zbaviť potom.Lenže sa aj ťažko udržiava,po schudnutí tá váha. 😒

zora256
29. apr 2011

@helka193 Ahoj!
Tak otých 10lunárnych mesiacoch i ja viem,len lekári to tak rátajú,a tak som sa preorientovala na 9.Tak ja mám takmer dolehlavičkou malého,ja od 5.mesiaca som kupovala žlté a zelené veci,od minulého utorka viem len že budeme mať chlapčeka,a tak som pri týchto farbách aj ostala,veď ružových máme dosť po mne,a sestre,mám všetko vyprané,len musím ešte kúpiť žehličku,a ja chcem ešte v júni preprať a potom žehliť,aby to bolo akosi čerstvejšie.A tak,zelená a žltá je fajn pre obe pohlavia,tak preto moc modré a ružové nemám vláske,lebo takmer každý má malé v tých farbách.A takto i druhé ak bude dievčatko bude môcť nsiť i tieto po bratovi,a do kúpim nejaké dievčenské s fodričkami a tak.A kočík máte akej farby?My olivovo-zelený.Tak sa majte! 😉

adusased
29. apr 2011

@zora256 neboj, budeme behat okolo malych, kojit a kila pojdu dole same ani nestihneme na vahu skocit 😀 ja uz som sa slnila a pekne ma do hneda chyta nie kazdemu sa robia flaky, tak hadam mna to obislo 😀 mam nervy od rana nemozem vycistit plech a uz tak ma namale ze pojde z okna, tak hadam sa spamata 😀

zora256
29. apr 2011

@adusased Ahoj!
Tak dúfam,že budem kojiť,veľmi chcem,lebo vraj aj maternica, sa kojením rýchlejšie vráti do normálu,atak by som nedbala,keby aj prebytok zišiel s kojením,tak pár kočiek bolo omnoho chudších keď kojili ako pred tehu.Tak aj preto malého by som nechcela nechať na starké,lebo tie majú tendenciu nachovať z fľašie.Mama,že odsajem mlieko a tak,lenže nestačí,že dá materské,keď ho dá z fľašky,no nie,veď terajšie deti sú tak rozumné,že by cicať potom nechcelo.Tak všade chcem so sebou malého mať,kým bude dojčený.Istota je istota.Keďže som alergička,tak nechcem aby aj malý mal,keďže mňa len 2týždne dojčili.
Tak dúfam,že máš pravdu,a pôde to dojčením,atď všetko ako má podľa prírody.Tak sa majte!

helka193
Odpoveď bola odstránená
adusased
29. apr 2011

@zora256 no my sme vramci predporodnej pripravy mali aj laktacnu sestru a ta velmi dobre vysvetlila aj presne to co hovoris, ze mimco ked je kojene z flase, tak zlenivie pretoze tam nemusi robit nic a ked ho davas ku prsniku tak tam si musi robit podtlak aby sa napapal, ja som rada, ze sme sa s tou sestrou mohli o tom rozpravat, lebo nam pekne vysvetlila ako drzat prsnik a ako ma dietatko papat aj rozne myty nam vyvratila, tak hadam sa nam podari koniec koncov 90 percent zien materske mlieko ma, tak dufam, ze aj ja, aj tak je to vsetko o psychike, akurat vravela, ze ked musis ist cisarom, tak sa mliecko spusta az na 5 den, tak ze sa netreba bat, na tej prednaske bol aj moj muz a ten ani brvou nepohol ako tak pozorne pocuval a doma mi vravi, ze ak bude daky problem, ze on mi pomoze s tym kojenim, tak som sa smiala ze ci bude dojcit za mna 😀

lucyka1
29. apr 2011

@dooscoby ja som pri prvom pribrala 22kg. a nikto mi nic nehovoril ani so mnou neriesil. a zhodila som vsetko, iba 2kg mi zostali. teraz zatial mam navyse 13kg ale upokojujem sa ze ten posledny mesiac som nepribrala pri matkovi ani gram. to vraj byva uz ustalene... 😉 🙂 tak dufam ze to tak bude. lebo uz teraz sa ledva hybem. a aj si zhodila vsetko po malej???
inak aj mne stale posuvaju termin... 😒

zora256
29. apr 2011

@helka193 Medenej farby na čelách je macík s dvoma obláčikmi,tri polohy sú na matrac,bočné strany sanedajú zosúvať,a s perináčom na kolieska,ktoré je ako šuflík,čiže je na postieľke na spodu,ale nie na zemi.Môžeš pozrieť na www.lacnejsie-nekupis.sk sú v troch farbách cena je od 89eu bez šuflíka.Nás vyšla na 119eu,je bez matraca.Aj ja som kúpila komodu,ale obyčajnú a podložku chcem dokúpiť,predsa vyjde takto lacnejšie,komoda ma vyšla v obchode Maximum 49eu.A potom malý využije v detskej na prádlo a tak.Ty máš akú komodu?A postieľku máš po synovi,však?

zora256
29. apr 2011

@adusased Ahoj!
Tak o tom všetkom som čítala v mamaaja,odoberám ho už takmer 4roky.Tak v nich je vždy o dojčení,a aj z prenatalboxu je knižočka o zdravom stravovaní počas tehu a dojčenia a sú vnej obrázky ako dojčiť,tak dúfam,že to bude ok,viem iné je čítať,vidieť a prax,ale predsa aj psychika musí byť nastavená,tak že chcem a budem dojčiť.Ja si chlapov vôbec neviem predstaviť aby boli tehu,či rodili a dojčili,to by sme snáď vymreli,ale terajší tatkovi sa aspoň snažia zapojiť do výchovy a to sa mi moc páči,veď sú to aj ich potomkovia. 😉

dooscoby
29. apr 2011

lucyka1...no mne sa pri malej este podarilo aj zhodit 😀 ....pred tehu som mala medzi 60-62 a po porode som sla na tych 56-58 kg ale to bolo asi tym dojcenim a nespanim.....babo praveze bude teraz najviac naberat....prezierat sa neprezieram tak snad viac ako 4 kg do konca tehu uz nepriberiem a potom aspon 10 necham v porodnici...s tym terminom netusim ...v pondelok snad budem mudrejsia lebo ja som cyklus mala vzdy rozhadzany tak mne je tazko vyratat datum otehotnenia a ako pisem skoro do 22 tt bol o tyzden mensi a potom sa vyrovnal na pocet tt podla poslednej menzes...po tom 35 tt keby sa narodil uz je za vodou tak neriesim...on vie kedy je jeho cas a mne uz ostava len cakat

keena
29. apr 2011

ahoj baby, tak uz viem vysledky z glukozy 🙂 cukor je vraj v norme, ale vraj som "statocne chudokrvna"... takze malo zeleza, mam vraj jest pecen, bravcove a hovedzie a musim mat lieky ☹ ... a vlastne od dnes som uz aj na PN..
@zora256 jj, to som si pamatala, ze budes rodit v LV len som nevedela, ze ci tam mas aj dr. 🙂 jj, meno uz mame, resp. zopar viac, takze este to stale nie je iste 😀 sak ale urcite sa na nejakom zhodneme...
@januska712 ty uz nepriberas?? teda, zato ja mam uz 11kg naviac... a kolko gramov ma babo? mrzi ma, ze to tvoje ucho sa nelepsi...
@lucyka1 a kedy mas teda termin? mne dr. povedala, ze sa to uz teraz moc nezmeni, ze hlavny urcujuci faktor je urcenie terminu v prvom trimestri.. takze my ostavame pri tom 14. juli... ale celkom rada by som aj o tych 7 dni skor porodila... ved uvidime 🙂

mirkaradko
29. apr 2011

ahojte baby.... pozeram ze takmer vsetky mate termin zaciatkom a v polke jula ja az kde si na konci a mozno to bude aj august... baby jak vas babatka kopaju??? su to silne kopance alebo len take jemnucke a citite aj normalne aj ked nieco robite??? bud ten nas drobcek je lenivsi alebo sa nieco deje...vcera som ho takmer vobec necitila...
aj vy mate take pocity strachu o babo? ja uz si pripadam ako chora, nemozem sa nijako dostat do pohody... a este aj okolie ma strasi poverami, pretoze som bola na pohreb a som tam vraj ani nemala chodit...

januska712
29. apr 2011

@zora256
ahoj nie nei nehwoorila mi nič ... len mi powedalal že niektore ženy mozu mat problemy počas tehotenstva so zvukom tak idme v pondelok na zvukoterapiu či nie som nahodou pohluchšia.. ale ja už dobre počujem len ma stale boli a este stale mi v nom huči vies... a newedia z čoho tak uwidim v pondelok na dalsej kontrole:(:( inak aj mna vcera strasne bolla hlawa ale dnes je to uz lepsie a to moze byt aj s toho počasia:D

januska712
29. apr 2011

@zora256
mno newiem newiem dnes sme boli v robte obaja... a sme unaveny riadne terza akurat kukame okej a on už zaspawa tak zasa nič nebude.. newadi čo uz pomalicky si zvykam D::d.

januska712
29. apr 2011

@keena
ahoj aj už akosi nemozem pribrat newiem prečoo asi vsetko dawam len malickej a na mojej vahe nie je nic ... newiem kolko ma malicka v stredu idmeme na sono tak ti powiem :D:d. a moje ucho je stale horsie... mno co uz:(

mirus2202
30. apr 2011

@mirkaradko Ahoj ... aj ja mám termín koncom júla,tak nie si sama 🙂 ....mňa malý kope celkom silno a rád dáva o sebe vedieť 🙂 ale je to dosť individuálne,každé bábo reaguje inak a každé tehotenstvo je iné,ale mala by si ho cítiť každý deň .... strach je prirodzený,ale nesmieš naň myslieť,treba myslieť pozitívne 🙂

barca127
30. apr 2011

@mirkaradko ahoj aj ja mám termín až na konci júla presnejšie 26. takže určite nie si sama. 😉 ...čo sa týka kopancov od malej tak aj u mňa to je také jemnejšie nie sú to žiadne šupy...ale za to naťahovať sa vie poriadne.každé bábo je iné a myslím že ani nie každý deň je rovnaký, niekedy sa hýbu viac niekedy menej 😝 ..ináč strach o bábo mávam aj ja teraz je to už lepšie ale na začiatku to bolo strašné, keďže v lete som potratila prvé, to som sa bála neustále a len čakala na najbližšiu poradňu....teraz keď už cítim pohyby tak som oveľa kľudnejšia...minule keď malá mala akýsi útlm a celý de) sa moc neprejavila dokonca ani v jej najneobľúbenejšej polohe (ktorú zas ja naopak milujem 😀 ) tak ma opäť prepadli obavy, tak to som si hneď počúvala domácim monitorom srdiečko...ale ináč snažím sa myslieť pozitívne a nie len na to najhoršie...

mirus2202
30. apr 2011

@barca127 Ahoj,ja mám termín 27.7. tak sme tak celkom pekne po sebe 🙂 ...aj ja si myslím,že pozitívne myslenie urobí veľa ...treba sa tešiť 🙂

barca127
30. apr 2011

@mirus2202 ale áno aj ja si to myslím , moja staršia kolegyna to do mňa furt vštepovala aj keď sme sa snažili otehotnieť tak mi hovorila že musím myslieť nie bodaj by sa mi to podarilo ale že si mam povedať že na další mesiac už neprídem do práce lebo budem tehotná a veriť tomu 😀 a naozaj sa to podarilo na prvý šup....ale tie obavy tam boli v prvých mesiacoxh aj tak veľké...predsa len po nepríjemnej skúsenosti to človek prežíva úplne inak...a ty si odkiaľ?

mirus2202
30. apr 2011

@barca127 to ti verím,ale tak to má byť .... ja som priamo zo Žiliny ...nám sa zas pol roka nedarilo,stres,veľa práce a povinností v zamestnaní a potom som si povedala,že aj bez mojej maličkosti si tam poradia a prišlo to 😀

zora256
30. apr 2011

@mirkaradko Ahoj!
Tak malý kope keď je hore silnejšie,až mi brucho nadvihuje,a keď búva tak len tak jemnučko sa sem tam pohne,ale zato zo 3 razy za deň čká a to je iná sranda,vtedy len cítiť také pravidelné hopkanie. 😀 Neboj prei práci si ani ja tak nevšímam ale keď sa chystám spať,tak dobre že mi jednu stranu nevykopne.Ale to najviac sa hýbu,až od 29tt,no mne tak,ale až kým má ešte miesto,pozdejšie už to bude pomenej.Neboj, v 28tt aj náš viac spinkal.

zora256
30. apr 2011

@januska712 Tak Ti držím palce,aby Ti tá slucho terapia dobre dopadla!A ako malá?Ten náš večer poriadne kope,až mu viem chytiť nožičku,ručičkami,až tak nie,a občas hlavičkou vrtí.A zo 3 razy za deň čká.Už veľmi čakám 16.5.aby som mohla ísť do poradne na sono.Tak sa držkajte! 😉