icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

mirkaradko
3. máj 2011

ja mam zopar bodyniek, ponozticky a rukavicky a to je vsetko...manzel momentalne odchadza na 2 mes. prec a ked sa vrati tak sa chystame do PL a tam si vsetko nakupim na raz...a vobec sa mi nechce lietat po obchodoch 😒 a ani pohlavie nevieme tak mi je aj tazko vyberat...ale tak vela veci podostavam...skor nejaka ta kozmetika, plienky a hlavne kociar...

januska712
3. máj 2011

ahojte babenky prosim Vás newiete kde zozeniem tu žiadost na peniaze kedze som prvorodicka???? dakujem

barca127
3. máj 2011

Ahojte tak včera ma nepríjemne začalo pichať v podbrušku vpravo tak som sa naľakala že som radšej zašla k doktorovi, vyšetril ma na koze (prvýkrát od kedy som tehu) a našťastie je všetko v poriadku tak som si vydýchla, stáva sa to aj Vám.Poradňu máme zas o týždeň tak dúfam že malá už bude otočená dole hlavičkou.Zajtra idem na cukor na čo sa moc neteším keďže neznášam strašne sladké veci tak snáď mi nebude zle.čo sa týka vecičiek tak my už máme nejaké oblečko od známych, celkom slušná zbierka 🙂 tak už stačí dokúpiť len pár drobností a v sobotu ideme do PL tak tam sa chystám podokúpovať čo sa bude dať, len dúfam že budú mať kočik a postielku na ktoré mám zálusk 🙂 ak nie budem objednávať cez net.

adusased
3. máj 2011

@elly2009 tak to ozaj taky dlhy slizik 😀 no jasne, pokial mala je spolocenska, tak naco ju nechavat doma, bude taky extrovert, ja tiez dufam, ze maly bude taky , isto lepsie ako by sa mal bat...ja som mala prvy termin na 8.7 tiez ale teraz mi to doktor posunul najskor podla sona na 4.7. a teraz na 28.6. tak tiez dufam, ze bude malinkato skor, lebo ak bude moc teplo, tak to potom s tym bruskom neviem ako vydrzim.. ja mam oficialne md od 23/5 ale uz som doma, este si cerpam dovolenku, tak sa pripravujeme... 😝

adusased
3. máj 2011

@barca127 neboj, to bude v pohode, ten glukozovy test sa da zvladnut, ja tiez nemam moc rada skladke a teda bolo to ako kopec praskoveho cukru s troskou vody vypit, ale dalo sa to zvladnut, esteze to je len raz 😀 my sme boli tiez v pl , ale tam som kocik nekupila, zdali sa mi drahe, na svk nas vysiel ten isty lacnejsie, my sme boli v tom obchode babyboo, vsetci nam ho velmi chvalili a ja som aj s kamaratkou bola velmi sklamana, dokopy nic, niektore postielky tam mali pekne, ale bolo ich ozaj zopar, uz mas aj vyhliadnuty daky kocik? 🙂

adusased
3. máj 2011

@januska712 aku ziadost presne myslis na ten prispevok?

adusased
3. máj 2011

@januska712 skus pozriet tento link http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por... tam sa preklikas a je tam aj tlacivo ak myslis to

barca127
3. máj 2011

@adusased mno šak jasne nejako to vydržím skúsim si zo sebou vziať citrón či mi ho dovolia....aj my sa chystáme do babyboo ja mám už vybratý kočík aj postieľku takže keď ich nebudú mať alebo by mal vyjsť drahšie tak určite ho radšej objednám, tak dúfam že sa tam nepotiahneme nadarmo a kúpim aspoň niečo potrebné

adusased
3. máj 2011

@barca127 jasne, sak ak tam mate cestu naplanovanu, tak ano, ja som si tam celkom dost veci kupila, ale skor take hovadiny, kamaratka tam kupila latkove plienky ale hrozna kvalita tak tie ak chces, tak radsej na svk kup, mne doniesla svokra z ciech a tie su vyborne, v tom babyboo si uz bola? na stranke to vyzera ako neviem aky velky obchod a pritom take nic, ale predavacky ochotne, maju tam aj take zavinovacky za dobre ceny, ja som tam kupila aj prebalovaci pult, a ake blbosti, poporodne nohavicky sa tam oplatia ale detske veci na oblecenie nic moc, este lutujem, ze som si tam tu babysatku nekupila, tam bola za lacne prachy cca 20 alebo 30 euro a tu som taku videla za 50 euro a este pampersky sme kupili ale nie v babyboo ale v carrefoure o ulicu dalej

barca127
3. máj 2011

@adusased mno nie ja som tam ešte nebola ale bola kolegynka a celkom dobre nakúpila aj kočík aj postielku tak uvidíme potom dám vedieť že ako sme dopadli....ja už sa teším jak malé decko na tu sobotu 😀 ....aj na plienky pôjdeme pozrieť bo sesterka kupuje pampersky v polsku že sa veľmi oplatia aty už máš všetko pokúpene?

adusased
3. máj 2011

@barca127 ale jasne, isto dobre nakupis, ja mam kamaratku, co tam chodi pravidelne a nevie si vynachvalit, no ja uz mam takmer vsetko, este matrac do postielky monitor dychu a este vanicka mi chyba ale inak mam vsetko, teda dake drobnosti do porodnice este potrebujem, ale to uz nie je nic bez coho by som neprezila ja alebo moj maly 😀 vsetko som dako priebezne kupovala, takze vsetko sme zvladli, kocik je uz v detskej nachystany,postielka stoji,lehatko tiez uz poskladane, tak my uz len cakame ....a este jednu lampicku nasrobujeme 😀 akurat vcera som sa smiala, lebo muz behal s pumpou na bike, tak sa ho pytam ze co robi a on na to ze dofukava malemu kolieska na kociku, tak uz cista nuda 😀

keena
3. máj 2011

@januska712 no, mne sa tiez uz moja vaha asi zastavila, resp. ide velmi pomalicky dopredu... uz asi 5-6 dni mam tolko isto
@lucyka1 tak potom daj vediet ake miery ma tvoj princ, som zvedava 🙂

ozaj, baby - prvorodicky hlavne 🙂 mate uz zajednaneho pediatra?? ja uz ano, som si najprv pozistovala infosky a referencie a minuly tyzdne bola uz doktorka zajednana 😉

ninan2
3. máj 2011

@keena ja este nemam, a to ako prebieha, musis sa osobne zastavit a dohodnut sa? A je jedno kedy v case ordinacnych hodin?

keena
3. máj 2011

@ninan2 tak najprv mi suseda odporucila, a potom som aj tu na konikovi citala referencie.. a potom som dr. zavolala a dohodla sa, ze ci teda - aj ked pod nu nepatrime (ulica), ci teda mozeme k nej chodit. tak sme sa dohodli, ze sa jej ozvem ked sa vratim do BA, ked porodim a mame sa vtedy zastavit... 🙂

ninan2
3. máj 2011

@keena aha cize si to riesila po telefone. Inak pediatri maju povinnost prist za Tebou domov ked sa vratis z porodnice, ziadne take ze ty tam ides...

januska712
3. máj 2011

@adusased dakujem veľmi pekne... mala som na mysle to že ked sa ti anrodi prve dieťa... čo tam dostaneš nejake tie eura... ešte raz dakujem velmi pekne_D

barca127
3. máj 2011

@adusased mno teda vy ste ale šikovní 😎

@keena mno ja už mám dr. tiež vybratú ale ešte treba sa ísť k nej dohodnúť, ale myslím že na to bude ešte dosť času

januska712
3. máj 2011

@keena
no aj ja mam uz stale taku istu vahu... ale tak hadma ešte priberiem lebo doktorka mi zasa powie ze som nepribrala ale tak my za to nemozeme no nie.:D:d inak newiem ci si dobre pamatam ale ty si pisalal ze mas leiky na železo... tak mam ich aj ja a musim ich uziwat aj po porode...(

keena
3. máj 2011

@ninan2 jj, po telefone som to riesila, ale bola mila, taka, ze sa zaujima... a to mi aj baby vraveli, co k nej chodia. A to som nevedela, ze pediatri maju povinnost pris za mnou domov. To odkial vies?
@januska712 tiez si myslim, ze este co to priberiem.. ale uz asi nie tak rychlo.. hej, mam lieky Ferro-Folgamma 100 tabliet, 2x1 tabl. po jedle si mam davat. skoro som umrela, ked som to zbadala, ze 100 tabliet! 😲

ninan2
3. máj 2011

@keena no prisli za vsetkymi mamickami, ktore poznam... aj co som citala v nejakej knihe... skusim najst na nete nejake info.

januska712
3. máj 2011

@keena
tak dobre som si pamatala:D::d mno ja mam zasa Aktiferrin compositum a tie 2x1 tabletka denne ale ja nemožem po tej tabletka hodinu jest nič čo obsahuje mlieko... a v krabičke ich mam 30 takže ja si ich musim davať predpisowat... a inak ani ja ešte nemam vybaweneho detskeho pediatra... musim sa do toho pustiť.... kym este vladzem...D

keena
3. máj 2011

@januska712 ani ja nesmiem mlieko 2-3 hodiny potom 😠 ale asi ten interval skratim.., takze nic moc, a ja mliecko moc rada 😀 , aj v pribalovom letaku som to citala... vraj sa to ani ciernym cajom nesmie zapijat ani mliekom... ja to mam niecim kyslym zapit...
@ninan2 hmm, to by bolo fajn keby dosla.. ale fakt som o tom nepocula.. 😖

januska712
3. máj 2011

@keena
ja to zapijam džusom... a ten interval mam kratsi... a ja ani mlieko nemusim ja skor jogurty a tak :D:d ale tu hodinku vydrzimD::d

ninan2
3. máj 2011

@keena Takze je to tak, ze po prepusteni z porodnice tam staci len odniest nejaku dokumentaciu (to moze aj iba manzel), a nasledne je povinna prist detska sestricka domov, a do tyzdna aj pediater, a tam ho aj vysetria.
http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?Cat...

zora256
3. máj 2011

@januska712 Ahoj!
Tak Ti držím palce,aby to tvoje sono dobre dopadlo,a všetko bolo ok.Potom napíš,čo máš nové.Ja mám posledné až 16.5.A potom si dám ešte spraviť v 36tt,a možno i pozdejšie ak dovtedy nebudem rodiť.Pre istotu,aké je veľké a či je v poriadku. 🙂 Tak sa držkajte!

zora256
3. máj 2011

@mirkaradko Ahoj!
Tak ja rada nakupujem,najmä keď mi už nebýva zle ako prvé 4.mesiace,boli pre mňa utrpením vkročiť do obchodov.
A mám rada,keď už mám veci doma,a nemusím sa stresovať,či to všetko stihnem kúpiť a či aj dobré budú tie veci,ktoré nakúpim.Ale tak je predsa dobré kupovať z mužom,ak je v nakupovaní aktívny,tak s mojím som zatiaľ nič nekupovala okrem postieľky a kočíka,ta ostatné by som mu musela vysvetľovať čo načo potrebujeme a prečo.A tak radšej kúpim,čo uznám za potrebné alebo sa dohodnem s mamou,na veciach,ktoré má ešte po nása po sestre keďže má len 10rokov,tak ostali aj čisto nové vecičky,a menej potrebné ako aj držiak na cumeľ,tak tie veci kupovať nemusím 🙂 .Tak potom príjemné nákupy.

zora256
3. máj 2011

@ninan2 Ahoj!
Tak u nás sa tak robilo,pred 20rokmi,u nás už pediatera a detská sestra mimo ordinácie nechodia,aj súrne prípady musia k nim prísť do ordinácie ☹ .
Zatiaľ aj ja mám len vybratého pediatra,ktorému chodím ešte aj ja,ale zajednaného nemám,ale tak dúfam,že prijme aj moje dieťa.Ale tak snáď povie gynekoóg,kedy by sa malo za pediatrom ísť.

adusased
3. máj 2011

@zora256 pediatra musis mat vybrateho a zajednaneho uz ked ides do nemocky, tak je lepsie si to uz pomaly pripravovat, ja co som citala, tak ku pediatrovi mas ist so spravou s nemocnice prvy pracovny den po prepusteni z porodnice, /...

adusased
3. máj 2011

@zora256 na dietaaja je :
Pri odchode z pôrodnice dostanete do rúk dve prepúšťacie správy - jednu pre vás, druhú pre dieťa a jeho očkovací preukaz. Prepúšťaciu správu dieťaťa treba odniesť k pediatrovi v prvý pracovný deň po prepustení, s ním sa dohodnete na prvej poradni (niekto chodí domov, k niekomu treba ísť)
Adresu aj telefón pediatra treba pribaliť už do pôrodnice.

zora256
3. máj 2011

@adusased Ahoj!
To viem aj ja ale,tiež sa môže hočo do vtedy stať,a tak viem,že stačí v ôsmom mesiaci ísť za pediatrom to jest po poslednom sone čo platí poisťovňa 30tt-32tt,alebo alebo max,keď už máš papier od Gynekológa na materskú to je 6tt pred termínom pôrodu čiže v 34tt.Tak sa netrba náhliť,do vtedy aj lekár pozabudne,veď majú samých pacientov.Tak kľud baby,a pohodové tehu! 😉