icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

januska712
4. máj 2011

@zora256
jasne ozvem s ati ale až tak podvečer lebo idem tam až o pol stvrtej ..::D:d mno aj ja som rozmyšlala že si dma este potom aspon jedno urobit aby som si bola istejsia.. uwidim co mi dnes powedia:D:aj vy sa drzte,.d

dooscoby
4. máj 2011

ahojte tak poradnu mame uspesne za sebou a na sto percent potvrdeny chlapcek 🙂 ...je uz dolu hlavickou otoceny a ma daco okolo 1200-1300 gr a som 30tt+2 a termin stale vychadza okolo toho 7 Jula plus minus...ja valibuka nechcem...staci ked bude mat medzi 3-3500 gr to je tak akurat ved potom sa dokrmi....na matersku idem okolo 23-26 maja ale rozmyslam ze ak lekarka by suhlasila tak potiahnem asi do 6 juna lebo to mame akuraz zavierku v praci
nakupene este nemam nic...par veci neutralnych mam po malej...vanicku mam takze uz len veci pre mna a plus kocik...ja to zacnem riesit asi az tyzden pred porodom...dako momentalne nie je nato casu

barca127
4. máj 2011

ahoj baby tak my sme dnes konečne absolvovali vyšetrenie na cukrovku...mno nebolo to až také hrozné ako som si predstavovala 😉 aj to čakanie v čakárni mi celkom rýchlo zbehlo aj keď som myslela že tam asi zadriemem keďže som toho v noci moc nenaspala, manžel ma tak rozčúlil že bolo po spánku a ešte aj vychrapoval k tomu všetkému sa pridali vrany ktoré škriekali ako o dušu no hrôza

adusased
4. máj 2011

😀 @barca127 tak vravis ze si mala super noc 😀 no ja som na tom podobne zaspala som o tretej rano, a tiez muz strasne chrapal, som mu rano povedala, ze ak bude takto chrapat tak nam to nase dieta nikdy spat nebude 😀 tak vidis, ten test na glukozu sa dal prezit, ale uz by som ho nemusela opakovat 😀

barca127
4. máj 2011

@adusased mno môj chlap chrápe len ak ma vypité tak to ešte nie je také hrozné ja si neviem predstaviť že by chrápal stále ako môj otec ale myslím že vekom sa toho ešte dočkám 😀

adusased
4. máj 2011

@barca127 moj ma take dni kedy chrape viac, niekedy vobec, ale teraz je to blbe pelove obdobie a on je alergik, tak ma stale plny nos, chudacik za to ani nemoze ale mne to vadi, ked sa pokusam zaspat, ked uz spim, tak mi to nevadi, lebo ma to nebudi 😀 a jasneee ked si vypije, tak to asi kazdy chlap 😉

barca127
4. máj 2011

@adusased mno čo už s nimi narobíme 😎

adusased
4. máj 2011

@barca127 no ved prave 😀 o hodinu mam predporodnu pripravu , tak ma snad naucia dychat pri porode, som zvedava 😀

ninan2
4. máj 2011

@dooscoby Ahoj, tak to gratulujem k uspesnej poradni 🙂 Mna caka teraz v piatok, a potom o dalsie 2 tyzdne ten velky ultrazvuk. Inak my sme kocik uz davno objednali, pretoze je na neho dodacia lehota 2 mesiace.... (vyraba sa na priame objednavky v Nemecku). Z ostatnych veci mam akurat tak oblecenie a pre seba par veci do porodnice, pre babo uz nic ine, ved este je dost casu 🙂

zora256
4. máj 2011

@mirkapb Ahoj!
Tak to asi závisí aj od lekárov,tu v Lučenci,najrašej ak som dobre rozumela,jednej žene,že jeden lekár robí cisársky takmer každej a to aj pred termínom,len tak aby to mal za sebou.
A nástrih hrádze robia skoro vždy vínimka je iba máo krát.V Leviciach cisársky robia len nad 4kg pri menších len ak sú komlikácie.Tak to je aj na lekároch ako im vyhovuje,alebo ako uznajú za vhodné.
A ty by si ako radšej rodila?
Ja v pôrodnom kresle by som ale cisársky nechcem vôbec,iba ak by sa muselo.
Tak sa majte krásne s mimi! 😉

zora256
4. máj 2011

@januska712 Ahoj!
Tak Ti prajem aby si mala všetko ok. 😉

zora256
4. máj 2011

@dooscoby Ahoj!
Tak to máte akurát chlapčeka.Aj Ja len do 3400g by som chcela mať malého,a do 52cm,predsa aby bol ako miminko,a nie ako 1-2mesačné dojča.Veď vonku môžu narásť. 😀 A tak to je fajn keď už aj vy máte dole hlavičkou.To jezvláštne že ty máš termín na 7.7 a týždne máme rovnako a ja mám 12.7.A veľkosťou sú asi rovnako,lebo ja som mala malého v 28tt 1190g a takmer bol celkom dolu hlavičkou,trošku krížom,teraz je už celkom,lebo ma viac kope pod rebrami ako naboku.Tak váhovo je asi tak podobne alebo trošku viac ako váš.Dúfam,že aj mne sa zmení termín aspoň o týždeň skôr.Tak sa majte! 🙂

zora256
4. máj 2011

@barca127
@adusased Ahojte!
Tak môj muž chrápe len keď je na chrbte,ale tak ho zobúdzam a poviem mu nak sa otočí na bok,a potom mám kľud.
Ja som mu to vysvetlila,že nak sa neľaká,keď ho budím,niekedy stačí keď ním pomykám a už vie že sa má otočiť,je nebezečné keď niekto chrápe,môže mu zapadnúť jazyk a zadusiť sa.Tak ja mám z toho hrozný strach ani neviem ako to v pôrodnic vydržím,lebo ja sa na to občas a zobudím.Je to vomne,aj ja som alergik,tak sme sa dohodli,že ak by som chrápala,tak nak aj on mňa zobudí,ale teraz mi to moc nehrozí,lebo na chrbte veľa nevydržím,lebo ma malý dosť tlačí na vnútornosti.
Tak,skúste aj vy takto sa z manželmi dohodnúť,nobojte sa zvyknú si,aj môj si zvykol aj je rád,že mám oňho strach. 😉

katkka
4. máj 2011

baby no ja neviem ako to robite ze nepriberate az tak vela ja uz mam neakych 15kg navyse a pri prvom som pribrala 23kg celkovo ale do 4 mesiacov som to mala dole tak dufam ze aj teraz to tak bude . v pondelok mam poradnu a dufam ze nase mimino sa uz poriadne ukaze lebo zatial nemame potvrdene na 100% dievcatko tak uz by som aj chcela vediet ake vecicky mozem nakupovat 🙂 ten test sa dal vydrzat ale tak bolo mi uz dlho male mi kopalo cely cas v brusku lebo sa tam tak nepohodlne sedi ale zvladli sme a vysledky su v poriadku 😉

barca127
4. máj 2011

@adusased mno ja chodím na predpôrodnú prípravu už dlhšie aj to len na cvičenia na prednášky sa mi nechce lebo mám pocit že aj tak mi nepovedia nič čo som sa neučila už na škole, ale tie cvičenia sú ok vždy na každom cvičíme dýchanie tak dúfam že mi to bude pri pôrode aj platné

@zora256 aj ja do toho môjho vždy štuchnem keď chrápe a väčšinou to zaberie a on sa pretočí ani si to neuvedomí, niekedy ho však musím až prebudiť a povedať aby sa otočil

@katkka no ja sa pridávam k tebe ja už mám na sebe teraz 12 kg ale snažím si z toho nerobiť ťažkú hlavu lebo mi ma porazilo veď po pôrode budeme mať čas sa s tým nejako popasovať

katkka
4. máj 2011

@barca127 tak ja som pri samulovi prvom pribrala 23 kg a to som bola uz ako slon ale do 4 mesiacov som mala este menej ake pred tehotenstvom samozrejme postava sa zmenila prsia mi ostali velke a panvova cast trosku sirsia ale aj teraz urcite schudneme nemam strach len idem leto a neviem co si uz mam obliekat 😝 😀

mirkapb
4. máj 2011

@zora256 ja by som tiež nechcela cisársky. Po prvom pôrode som sa zotavila rýchlo, malý sa narodil o 16.25 a už v ten deň som večer prešla sama na WC a do sprchy, sestrička išla pre istotu so mnou, ale nepotrebovala som ju. Na druhý deň som si už aj sadla na kraj stoličky a po týždni som už skoro ani nevedela, že som rodila. Tak dúfam, že to bude tak aj pri druhom. Kamarátka rodila cisárskym a potom ju ešte dlho bolievala hlava. Ani náš druhý drobček asi nebude moc veľký, ani ja ani muž nie sme moc vysoký, ja mám len necelých 160 cm, a ked som bola na sone v 20 tt, tak mimi malo 288 g, teraz neviem, ale v utorok idem na sono, tak sa hádam dozviem a potom dám vedieť, aký je drobček veľký. Mal by to byť chlapček podľa 4D sona a meno máme vybraté Miško.
Pozdravujem malého Emka v brušku.Emko je pekné meno, aj mne sa páči, ale manžel nesúhlasil.

zora256
4. máj 2011

@mirkapb Ahoj!
Tak aj Miško je pekné meno,len mi z nich u máme 3-ch.Ďakujem za pochvalu mena.A pridala sok Emanuelovi ešte Tadeáša,hoci sa mužovi nepáči ale tak na krsnom liste môže byť je to meno Ježišovho príbuzného je svätý a veľa pomohol ľuďom,ktorý sa knemu modlili,tak sa mi preto zapáčlo,a skratkou je Ted,Tady.Tak to budete mať akurátneho,v norme malého a to je fajn.A to si Adamka rodila s nástrihom?Tak dosť rýchlo si sa zotavila,tak Ti prajem aby si to mala aj tentokrát
také rýchle.Majte sa a potom sa ozvy. 😉

keena
4. máj 2011

@lisula mne sa skor paci meno Zoja, ako Zoji... ale to je iba vec vkusu.. citam, ze aj chlapca mas Michaila.. takze Zoji by vam slo 🙂 inak mala je uz riadna baculka 🙂

keena
4. máj 2011

@barca127 tiez mi vysetrenie na cukor rychlo ubehlo 🙂 som si precitala vsetky letaky v cakarni 😀
@adusased inak ja som bola tiez alergik ale vraj som uz vyliecena, aj ked sa mi to moc nezda, lebo stale - teda hlavne od rana do obeda mam bud nos zapchaty, alebo plny.. tri tyzdne pred porodom som objednana k alergologicke, tak som zvedava... najvacsia haluz bude to, ked budem dychat pri kontrakciach a budem mat plny alebo zapchaty nos... 😠
@ninan2 a aky mate kocik, ked vam ho vyrabaju na mieru? my mame Teutoniu 🙂

keena
4. máj 2011

@katkka ja mam zatial plus 11, a teraz sa mi zda ze vaha nejak zastala, resp. ide velmi pomaly.. teda co mi aj vyhovuje, lebo moja mamina pri mne priblala 17kg a pri bratovi 27.. tak dufam, ze ja tak nedam 😀
@barca127 ja chodim tiez na cvicenia, aspon trochu pohybu.. a aj to dychanie je fajn ked cvicime... este chcem s muzom absolvovat tu prednasku pri porode, ale to asi cca mesiac pred porodom a tiez chcem ist na prednasku o dojceni a veci s tym suvisiace... aj ked ono to asi pride samo a postupne sa to naucime, ale aspon takto dopredu nech viem co ma asi tak caka 🙂
@zora256 citam, ze si zmenila druhe meno.. preco?

ninan2
4. máj 2011

@keena no ved nieco podobne, tusim sme si o tom uz davnejsie pisali aj 🙂 Gesslein. Ale zvazovali sme aj Teutoniu a Hartan, su to vsetko velmi podobne znacky/kociky. A uz ho aj mate doma?

keena
4. máj 2011

@ninan2 jj 🙂 uz si spominam.. jaj, ale ja zabudlivec 😀 hej, my sme ho uz celkom skoro kupili, cca v 18tt, bo mali akciu na kolekcie 2010 😀 no nekup to! to sme este nevedeli ani, ci budeme mat babu alebo chalana, ale kocik sme nechceli babsky, tak sme kupili taky cokoladkovo hnedy. ale je doma u nasich, este pekne zabaleny, aby prach nepadal nan. 😀

alexksa
4. máj 2011

@lisula ahoj, myslis zoja? Ja som chcela dat meno dievcatku Zoja, velmi sa mi paci, takze nie bezne a pekne kratke, ale kedze bude chlapcek, bude Samko

ninan2
4. máj 2011

@keena aha jasne, no my ho budeme mat az o nejaky mesiac... a farba azurova, s ciernym podsedakom 🙂 Do toho bude ta prenosna taska, tiez azurova.

katkka
4. máj 2011

@keena aj ja by som chodila no pri mojom samulovi nic nestiham :D a neboj pride to samo hned ako sa ti babo narodi budes vediet co a ako 🙂

adusased
4. máj 2011

@zora256 no na mojho by to nezabralo zial, ja sa ho ked spim nemozem ani dotknut, lebo on by mal hned poruseny spanok, zial, ma pracu kedy potrebuje sa riande sustredit, byt v pohode a vyspaty, takze ja to uz budem musiet dako vydrzat, ale o tom som este nepocula ze moze zapadnut jazyk, si tu normalne rozsirujeme obzory 😀

adusased
4. máj 2011

@barca127 ja mam uz buduci tyzden poslednu tuto pripravu, ja som spokojna, teda tuna v ZA su ani nie prednasky, ale skor rozpravame so sestrickami, mozeme sa pytat a samozrejme dychove cvicenia, takze ja hoci teda uz od zaciatku tehu studujem vsetko mozne okolo som sa vela takych praktickych veci, co ti povedia sestricky skor z praxe, ja som bola napriklad predtym rozhodnuta aj co sa tyka masaze hradze a od dnes viem, ze to robit nebudem, takze aspon u nas ta predporodna priprava je viac prakticka, chvalabohu prednaska bola len co sa tyka tej pupocnikovej krvi... 🙂

adusased
4. máj 2011

@keena no to sa akurat pytala jedna mamina na tej mojej predporodke sestricky ze akoto je ked si alergikalebo nebodaj nachladnuta, hovorila, ze si mas zobrat so sebou lieky hlavne sprej do nosa, ale aj tak vacsinou baby musia dychat ustami, co moze byt trocha problem, ☹ to ti nezavidim, ale ked pises, ze uz celkom vyliecena, tak to bude isto ok 😀

januska712
4. máj 2011

@zora256
Ahoj tak už som doma po sone.... dopadlo dobre a malička važi 1070 gramov tak som rada že konečne viem aj jej vahu:D:d a doktor mi powedal že ešte mam prist na sono o šesť týždnov takže toto nebolo moje prve sono:D:d tak sa tešim že znovu uwidim moju maličkuD::d