Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@zora256
mno ja sa akosi stale držim na ej mojej vahe:D:d ale čo už ... dnes som bola na nakupy pre maličku:D:D: uz mam s veci aj s kozmetiky takmer všetko akurat este postielku vanicku a pampersky... a to ej uz malickost... pomaly sa idem pustit do kupowania weci do porodnice pre mna... a potom začiatkom juna zacnem prat pomaly veci:D:
@keena ahoj aj ja sa natieram tým kremom a tiež nemozem nan dopustit je welmi dobri a tiež ešte nemame zatial žiadne strie... uwidime po porode.... D::d
@januska712 Ahoj!
Tak,my už máme,akmer všetko,už len drobnosti,matrac,kýblik na kúpanie,teplomer do vody,bodyčká,podložka na prebaľovanie.A do pôrodnice len voda.Prať sa tiež chystám začiatkom júna.Tak sa majte krásne! 😉
@keena ahojky, ja som mojej malej od narodenia prala v ariely a davala som je avivaz silan sensitiv a nemala som s tym vobec problem a pokracujem s tym az do teraz a mala ma uz 2roky a 8mesiacov. uvidim ako to bude fungovat pri druhom babatku, dufam ze opat nebudem mat s tym problem, pretoze to urcite nebudem menit, jedine zeby nastali nejake problemy. ono to mozno zavisi aj od babatka, ved kazde je ine 🙂 prajem vela stastia a aby sa nevyskytli ziadne problemy 🙂
@zora256 ja som to pri Karolinke tiez tak robila...ale dr. mi to zakazala ked sa vyhadzala...a to mi este aj kazala plakat dva x a este pridat do plakania trosku octu aby to neutralizovalo vsetky tu chemiu ☹ ...ale ked sa priznam s tym octom som to uz nerobila...ked bola malinka tak som aj dva x vyplakala...ale casom som prestala...teraz uz viem ze ju nesmiem umyvat ziadnym mydlom, pretoze to jej velmi skodi...a uz som aj pocula,ze niektore maminky aj vecicky vyvaraju, ale to sa mi uz zda dost...treba aj aby si nejak vybudovalo imunitu a ked ho budeme az takto velmi pred vsetkym chranit to asi tiez nie je velmi dobre...
@januska712 ja som ho tiez pouzivla pri malej a strie na brusku neboli len tak jemnucko na stehnach a na prsiach...ale to som mala aj pred tym...pretoze pred pubertou som bola tucko a potom som schudla...a teraz pouzivam iba modru indulonu - ta je fajnovucko mastna a tiez do teraz nic - asi pred tyzdnom som si zbadala jemnucke na brusku...ale myslim,ze teraz uz mam riadne brusisko tak niet divu...pri malej som mala ovela menej kg ked som sla rodit...o chvilu budem ako vagon ☹
ahojte baby, tak prat uz viem ako :D a chcem sa spytat kozmetiku pre mimco aku mate alebo planujete??? u nas je tiez zvysene riziko ze drobcek bude mat citlivu pokozku, kedze moj ocino ma psoriazu...ale tak dufajme, ze nic take nas necaka...
@zora256 ja uz z oblecka mam tiez vsetko asi aj vela...neviem ci to stihneme aj vynosit 😀 uz chcem iba stojan na vanicku - bo ma dost bolievaju krize, aby som nemusela byt velmi zohnuta...potom latkove plienky - i ked nejake este mam ale to je malo...stojan na baldachyn...paplonik s vankusikom do postielky a kozmetiku...a myslim,ze by to malo byt vsetko...i ked som chcela este aj fusak do kocika, ale aj keby som nekupila mam stary a stale pekny - len to je stara klasika a zle sa pouziva v sportiaku - smyka sa...tak ked ho aj neskor kupim 🙂
@mirkaradko ahoj...neviem ti presne poradit...viem ze kamoska pouzivala od narodenie niveu a v pohode...co viem urcite si nekupuj bubchen krem na tvar...pretoze som s nim kremovala malej tvaricku a strasne vrieskala a stale sme nevedeli preco...az si ho dal raz manzel po holeni na tvar a stipala ho z neho cela tvar...takze ten by som neodporucala...
@lusia30 aj som si myslela, ze radsej to necham na klasiku na niveu... kazda kamoska pouziva nieco ine a zatial sa stale stazuju ze drobci su vyhadzany...
@mirkaradko ved vyskusaj a uvidis...ja som zo zaciatku ani velmi nekremovala...len po kupkani som natrela olejcekom a bolo...zo zaciatku sa ani velmi neodporuca pouzivat roznu kozmetiku az neskor...
@mirkaradko ahojky, ja pouzivam od narodenia sebamed a skusala som aj inu kozmetiku, ale vzdy som sa vratila k sebamedu, dcerka ma po tejto kozmetike velmi peknu a jemnu pokozku bez problemov, Po narodeni som najprv pouzivala iba obycajne mydlo a olejcek a neskorsie som presla na telove mlieko, sprchovy gel, samponik a emulziu do kupela. Ak mozem, tak vrelo odporucam 🙂 ... a urcite budem pouzivat sebamed aj pri dalsom babatku 🙂
no baby, tak ja som už včera skoro porodila..... 😒 vychádzala som z parkoviska a odfaklila som jednému ŠPZku a nám tá značka odtrhla zadný nárazník.... 😲 proste sa nedalo inak vyjsť z toho parkoviska len cez takú malú medzierku a takto to dopadlo... ☹ našťastie dotyčnej sme kúpili nový držiak na značku, náš nárazník manžel prichytil a je dobre.... ale ten šok, keď som videla to dielo..... ☹
@tamtamka26 tak uz radsej nesoferuj, ja som to uz tiez vzdala, bo sa presne bojim, ze by sa nieco take stalo, hlavne ze si ok, a relativne dobre to dopadlo 😉
@adusased no bohužiaľ musím... auto potrebujem a keby ma má všade voziť muž, neviem, kam by sme došli..... 😒 len škoda, že ma v AŠ vôbec neučili parkovať a cúvať..... 😖
@tamtamka26 no tak to chapem, ked musis tak musis, skoda ze to AS nenaucili, sak to by mala byt jedna z hlavnych veci, mne tiez parkovanie robi problem a to ma to aj ucili 😀
@lusia30 Ahoj!
Tak to hej,a tvoja má alergiu?Alebo exzém?Jeden suded je tiež tak,aleon ani hociaké látky ani nesmie mať na sebe a všetko mu matka žehlí a už je dospelák.Ale to závisí aj od človeka,každý sme iný a ajpotraviny sa skrižujú s vonkajšími alergénmi,tak aj ináč reaguje telo na ne.
A ako sa máš?A malé kopká?Ten náš je kľudnejší,než min.týždeň,len opčas sa hýbe,viac spí.
Tak sa držkaj! 😉
@lusia30 Ahoj!
Na stránke www.mamaaja.sk nájdeš stojany na vaničku a aj iné veci.Ja som oblečeni zatiaľ nekupovala,len 3 body a ešte chcem dokúpiť ďalšie boby,ostatné mám po sestre aj pomne a bratovi namä biele košielky,perinky,podbradníky,a dupačky,tak tie nekupujem,lebo y sme znich mali zbytočne veľa.
Fusak mi slúbila svokra,tak uvidím,a ak nedá,tak do zimy sa kúpi,teraz v teple neptreba.Látkové plienky aj ja musím dokúpiť,našťastie viem kde majú u nás slovenské výrobky a sú aj lacnejšie než na internete 10ks sú za 13eu.
Vankúšik a paplónik som tiež tam kúpila za 18eu s macíkmi žlto-zelený.
Kozmetiku mám len šampón a telové mlieko Bupi,veľmi kozmetiku používať nechcem,lebo by sa ani nemalo.Niekde som čítala,že na kúpanie bábätkám stačí čistá voda,lebo sa oni nezašpinia.Ale tak na tie krémiky z genitálií,treba niečo,čo to zmyje,a tak si myslím,že šampón na telo stačí 2v1.A aby zas nemalo vysušenú pokožku o šampónu,tak treba niečím natrieť.A olejček keď sa d viac,tak má opačný efekt,mne vysušuje pokožku,a najmä exzém,ale tak mastnejšie krémy sú fajn,a najmä tie čo sú určené pre deti v tenkej vrstve stačia.
Tak sa držkajte! 😉
@zora256 Ahoj!
...ano mala ma atopicky exem...ale na buduci tyzden by sme mali ist na imunologiu a tam sa uvidi ci je tam aj nejaka alergia...ale vyzera to tak,ze asi tam nieco bude...pretoze ako prisla jar velmi jej slzili ocka aj dva mesiace v kuse alebo aj vcera sme boli chvilku vonku a dost tu fukal vietor a mala potom cely cas kychala...tak si myslim,ze tam asi nieco bude ☹ ...no ved uvidime co nam povedia vo stvrtok...
Ja sa mam celkom fajn az na to ze ma niekedy pobolieva brusko ako keby som mala dostat menzes a sem tam mi aj stvrdne ale dr. v stredu na poradni povedal, ze je vsetko v poriadku...tak mam jest dva x za den magne B6...a malinky kope o sto sest...to sa s Karolinkou neda ani porovnat...ona bola kludnejsia...toto je stale v pohybe...hlavne cez den...ale niekedy aj v noci ale to pomenej...niekedy mam pocit,ze ani nespinka 🙂 ale aspon viem ze je tam...len dufam,ze ked sa narodi nebude hyperaktivnym dietatom 🙂))
@zora256 ...dakujem za tip...hned idem tu stranku pozriet...hlavne pozrem ake su tam ceny...ci sa vyplati 🙂....ja uz som pozerala paplonik s vankusikom...len maju dlzku paplonika 135 a neviem ci ja nemam navliecku kupenu len 120-tku este to musim pomerat...aby som zasa nekupila taku co mi nebude pasovat...to by som nerada 🙂...a latkovie plienocky mam uz vyhliadnute...celkom super kvalita na dotyk - bo niektore byvaju strasne drsne...ja by som chcela take jemnejsie...nie je nad plienky co vyrabali za nasich cias ked sme boli babatka...takych mam par ale tie su super jemnulinke...skoda,ze uz take nevyrabaju ☹ ...a z kozmetiky tiez toho nebudem vela kupovat...len nejaky kremik na ritulku...olejcek...a asi detske mydielko...este uvidim...ja som tiez neni moc za pouzivanie roznych samponikov a pien do kupela pre novorodeniatka...vzdy len tak jemnucko...vsetko dobre prajem...pa pa 🙂
@lusia30 Ahoj!
To je ok.Som čítala,že v 29tt sa najviac hýbu,tak aj môj malinký sa v tom týždni prekonával,ale tento týždeň,len občas,keď ho niečo vyruší,alebo sa pohne asi zo spánku,lebo potom je zas kľudný,a večer alebo aj cez deň ak si ľahnem na pravý bok,tak kope ostošesť.Ale som už rad,že sa nám to kráti,hoci ešte mám do termínu 67dní,ale ja ten posledný už ani nerátam,tak ešte 2.mesiace.Už sa neviem dočkať,mňa pálieva v brušku a je to dosť nepríjemné,vraj preto,že má malý vlasy,tak ja by som nedbala,keby ich nemal 😒 Tak zrejme po tatovi,on mal tiež,ja som mala veľmi máličko,tak mama somnou takéto nepríjemnosti nemala.Aj ja beriem magnéziumale len keď ma bolí bruško,alebo ťahá krč v nohe,niekedy mi stačí 1-2 za týždeň a od 36tt by sa nemal brať vôbec,aby nezastavil kontrakcie.
@lusia30 Ahoj!
My máme paplónik 90x130 a vankúšik 45x65 obliečky má moja mamina po našej sestre a aj čisto nové,tak mi ich požičia,tak dúfam,že dve stačia,veď dlho v postieľke spávať nebude asi do 2,5roka.Tak plienky sú bavlnené,tak za našich čias bola tá kvalita omnoho lepšia po mne a bratovi ešte ajsestra používala,a tie nové čo mala naša sestra po nej ostalo málo celých.Tak aj ked kúpim 20ks k 13-tim,tak som zvedavá,koľko znich ostane pre druhé bábo celých.
Tak sa majte krásne! 😉
@lusia30
@slobodovci baby diky...
inak asi sa budem musiet pustit do prania...dostalo sa ku mne plne vrece veciciek tak sa idem vytesovat :D
@zora256 to byva palenie zahy...moja mala bola dost vlasata ked sa narodila, ale ja som palenie zahy skoro vobec nemavala...ono sa to vravi, ze ked pali zaha deticky budu mat vlasky...ale myslim,ze nie vzdy je to pravdou 😉 ...hodim si tam fotku...ked bola novorodeniatko a posud sama 🙂
a co sa tyka magnezia...najradsej by som ho nebrala vobec ale nakolko chodievam este do prace a aj mi dost napuchaju nohy a bolievaju a este aj to brucho...tak ho radsej papam...pretoze pri malej som mala skrateny krcok maternice a hrozil mi potrat...som aj v nemocnici lezala a doma som potom musela od pol tehotenstva az do konca lezat dolu hlavou ☹ tak pre istotu teraz radsej tie lieky papam ked dr. kazal...to mas super...ked mas tolko veci este po Vas a aj po sestricke...my uz velmi nie aj co bolo som predala...predsa len 30-rocne veci uz vyzerali vseliako 😀
@zora256
Ahoj tak aj som sa rozhodla nakoniec pre tu vaničku... a u na sv žiline som videla teraz aj taku kde je uz teplomer zabodovatelny... takze ho uz nebduem musiet dokupowat k nemu... ale čitala som tiež v mamaaja ake su vyhody v tom kybliku...a konecne tu mame krajsie pocasie sice rano bol u nas aj mraz ale snad sne nenapada:DS:D
@lusia30 Ahoj!
Páleniezáhy je úplne iné mávala somproblémy s ňou ešte na strednej,ale toto ma páli v maternici na stene brucha a len občas,tam kde má hlavičku.
A pálenie záhy je nad žalúdkom ,a to mňa našťastie netrápi.Tak pozrela som si tú vašu princezničku je zlaá a aj ako miminko bola. 🙂
Pekná rodinka,a to ste kde boli na výlete?
Tak tie naše vecičky vyzerajú skoro ako nové,len tie etikety sa akosi opotrebovali,ale tak na tých ani nezáleží.
@januska712 Ahoj!
Ja som sa rozhodla pre ten kýblik z mamaaja.A teplomer aspoň budem môcť využiť aj do bazénika a aj vo veľkej vani,keď sa bude kúpať.A koľko ťa taká vanička vyšla?Tu aspoň netreba podložka do vaničky pri kýbliku.Tak sa majte krásne! 😉

@ninan2 Prečítala som si a čítala si,že po polroku sa má už dospelácky dávať?A tento Silan je dermatologicky testovaný,takže nič nehrozí.Ale tak každý bude robiť ako uváži za správne.Ajtak sa to aj žehlí ešte,takže nič by nemalo byť.