icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

adusased
17. máj 2011

@katarina194 no ja co som sa rozpravala s jednou sestrickou, tak ta vravela, ze tato neprijemna asistentka je tam od 7.00 do 15.00 tak sme sa vsetky baby smiali na tej priprave, ze musime rodit bud cez vikend, alebo po tretej denne, to tam vraj uz nie je, ale aj sestricka povedala, ze pokial mas napriklad partnera pri porode, tak ma respekt pred nim, ked je tam ale maminka sama, tak ze je teda dost neprijemna, ja som ju mala na dvoch tychto pripravach a teda ja by som sa s nou asi pri porode aj pohadala, keby mala taky pristup aky mala 🙂 ale neboj, zostava nam verit, ze ju bud nebudeme mat, alebo ja este verim ze sa podari ta CA 🙂 ty ides do ZA na predporodnu pripravu?

katarina194
17. máj 2011

@adusased Vsak uvidime 🙂 Ty budes mat partnera pri porode? Moj o tom nechce ani pocut. O tej predporodnej som uvazovala ale ani neviem kolko krat sa tam chodi a kolko sa plati. Ani by som tam sama z Bytce netrafila. A manzel robi denne 12 hodin. Akoze viem ako prebieha cely porod videla som aj mnozstvo videi. Ale akou silou tlacit ma tam asi nenaucia. To bude na mne. A potom pri porode su aj pokyny od lekarov alebo sestier vsak? A ani ja nemusim taku sestricku co si mysli ze kazda uz rodila a vie vsetko a na nic nezabudne. Take ja nemusim ze sa robi ze je ona najmudrejsia alebo ze je ona nieco a musi byt zato hnusna ku inym. Tiez nie som ten typ co sa rad hada ale pri porode aby mi toto robila by som jej cosi povedala asi.

adusased
17. máj 2011

@katarina194 no moj muz povedal ze pri tom samotnom porode asi byt tiez velmi nechce, lebo nie je zas taka povaha silnejsia ako ja a jemu robi zle aj ked som chora a mam obycajnu chripku, ale povedal, ze bude so mnou cely cas, co sa tyka prvej fazy a aj poslednej, len priamo to tlacenie nechce vidiet, tak mu vyhoviem, kazdy je iny a ked sa na to neciti, to on sam vie najlepsie 😀 no v ZA je to tak, ze mas 4 tie pripravy kazda trva asi tak hodinu a pol, prve dve mozes absolvovat bez zaplatenia to je prednaska o pupocnikovej krvi a tiez prehliadka saly a tiez nadstandardov a dalsie dve to su cvicenia a rozpravas sa s porodnymi asistentkami, ja som bola rada, ze som tam bola, lebo kopec veci ukazali, vysvetlili a podobne a stale precvicujem dychanie to na tom bolo dobre, ze to precvicujes a obe sestricky sa z hodli na tom, ze dychanie ti velmi pomoze a skrati porod, ked budes vediet dobre dychat, tak to poctivo doma cvicim...

adusased
17. máj 2011

@katarina194 a ozaj stoji to 20 euro

sisanka
17. máj 2011

@katarina194 ja urcite do Cadce...tam je super...preto sa pytam ci ides do Ziliny lebo nie je pocut na tu porodnicu vobec ziadne chvaly...ani pred tromi rokmi nebolo a ani teraz...

katarina194
17. máj 2011

@sisanka Netusim nie som odtialto.Rok tu uz byvam a mala som skusenosti len s gynekologiou v 8 tyzdni som cely cen zvracala aj vodu nic som neudrzala. Inak som byvala v okrese Prievidza v Kanianke.A musela som odist pre brata z domu som s nim mala vazne problemy.A nastatsie som mala kam. Isla som ku vtedy este priatelovi aj s rodicmi to bolo zle. Ale uz je lepsie.Akoze z Bytče mam blizko len Povazsku a ta ma dlhy tak vybavenie nebude neviem ake. Tazky vyber mam a rozhodovanie.

adusased
17. máj 2011

@katarina194 myslis ze ty by si tu CA nestihla? no to je sice tazko povedat z Bytce, ale mysli na to, ze ta tam prijmu aj bez predchadzajucej dohody, tak urcite ak by si mala cas , tak tam chod aj ty, pozri stranku 🙂

katarina194
17. máj 2011

@adusased No moj zas nemusi krv a ked je lutostivy ked ma cosi boli a tiez respektujem jeho nazor len som sa pytala lebo by mi dobre padlo keby tam bol prave on vzdy mi pomohol ked mi bolo tazko a mala som cosi. A tu pupocnikovu krv uvazujes o odbere? A to upne vsetko cela priprava stoji 20€?

katarina194
17. máj 2011

@adusased Netusim ci by som stihala alebo nie. Tazko povedat,ked som este nerodila.A je to predsa len trosku dalej myslim.Ale pozriem stranku dakujem za radu 🙂

adusased
17. máj 2011

@katarina194 hej, ta cela priprava stoji 20 euro, ale v podstate tie prve dve su zadarmo, tak ak by si chcela mozes ist lenna tie prve dve aspon si to pozries, ...ja si nejdem dat odobrat pupocnikovu krv, podla mna je to zial nechutny biznis, ☹ no mozno si to tvoj muz este rozmysli, sak nikdy nevieme ako sa ti nasi zachovaju ked pojde do tuheho 😀 moj muz stopoval cestu za normalnej aj za plnej prevadzky do CA aby potom vraj nestresoval, tak som sa smiala, ze uz robi plan cesty 😀

adusased
17. máj 2011

@katarina194 ved prave, to je tazko povedat, niekto hovori tak, niekto tak, jedna sestricka povedala, ze treba hned po odteceni plodovej vody ist do nemocky, druha vravela, ze pokial je tehu bezproblemove a zena nema este take silne kontrakcie, tak ze v klude si moze zariadit doma vsetko, od holenia cez nalakovanie nechtov na nohach 😀 no ale zial na to lakovanie sa asi uz nezohneme 😀 😀 😀

mirkapb
17. máj 2011

@slobodovci ahoj neboj, ved niektoré baby tu píšu, že podľa sona sú ich detičky ešte ťažšie ako tvoj drobček. A tvoja dcérka bola aká veľká, ked sa narodila? Adamko bol dosť maličký, mal len 2850 g, ale ani ja, ani manžel,nie sme veľmi vysoký, tak asi aj preto.
Adamko sa na bračeka zatiaľ teší, ale potom bude asi riadne žiarliť, on je v poslednej dobe na mňa akýsi naviazaný. A doteraz spáva s nami v spálni v detskej postielke a teraz ju bude musieť prenechať Miškovi. Neviem, či bude chcieť spávať sám v izbe, ale pochybujem o tom a už rozmýšľam, ako sa pomestíme všetci do spálne. Tvoja Tamarka už spinkáva sama v izbičke?
Super, že vám to vyšlo a prvé máte dievčatko a teraz čakáte chlapčeka. Už máte aj vybraté meno? Ja som teraz tiež chcela dievčatko, ale nevyšlo to, možno nabudúce, aj ked muž sa na mňa nechápavo díval, ked som mu povedala, že tretie bude dievčatko, že som ešte neporodila druhé a už uvažujem o treťom 😀

barca127
17. máj 2011

@ttina Ahoj ja som si pltila DNP teraz som na PN takze uz poberam aj z toho marodku 🙂

katarina194
17. máj 2011

@adusased Radsej pojdem hned ako mat problem sa tam dostat aj zapchy na cestach a podobne komplikacie. A veru mam problem ked potrebujem sa zohnut. Nieje to jednuduche.

mirkapb
17. máj 2011

@katarina194 ahoj, ja som z Považskej Bystrice a chystám sa tu aj rodiť. Rodila som tu aj prvého synčeka a nemôžem sa na nič sťažovať, ale nemali sme nijaké problémy. Pôrodnica je rekonštruovaná, pekne vymaľovaná a aj sprchy a WC sú nové. A minule som niekde čítala, že nejaká nadácia im dala peniaze a nakúpili niečo pre novorodencov, myslím, že nejaké lôžke, kde bábenká ležia, ked majú žltačku. Minulý rok v októbri som bola so synom v nemocnici v Žiline, ale to bolo na urológii a veru tu v Považskej Bystrici sa mi páčilo viac, v ZA boli ošarpané steny, špinavé periny a WC a sprcha tiež nič moc. Ale to bolo na urológii, tak neviem, ako je to v pôrodnici. A doktorov v PB si tiež chvália.

adusased
17. máj 2011

@katarina194 no to aj ja a ked si predstavim,ze toeste bude horsie 😀 ale uz to mame za par 😀

katarina194
17. máj 2011

@adusased No ved ano vzdy som rozmyslala preco tak malo o tom pocut ze si dali odobrat.Az ked som dostala brozurku kolko to stoji som pochopila preco 🙂 Mozno stava sa ze si ludia prehodnotia a zmenia nazor ale neverim moc tomu ze zmeni nazor 🙂 I tak nejaku polhodinku treba pridat na cestu aj ked vie kolko to tam trva bezne. 🙂 Ale muselo to byt zabavne tam ist a naspat 🙂 Zaujimave napady 🙂

adusased
17. máj 2011

@katarina194 zial, ked som bola aj na tej prednaske, tak ma ten chlapik teda nepresvedcil, v postate na to uchovanie pupocnikovej krvi mozes dat cely ten prispevok co dostanes, ale tu ide o princip, ☹ hej sme tam isli v nedelu, keby si ho videla, s akym zaujmom pozeral kde je prijem a tak, no som sa smiala, este aj hniezdo zachrany si okukal neviem preco 😀

katarina194
17. máj 2011

@mirkapb Vies som pocula ze ma dlhy ta nemocnica dlhuje poistovni tak som myslela,ze stale to tak je a nevedela som ci ju pre dlhy nezavru.A veru bola som na gynekologii a wc spinave myslim stare. A co zavinovacky ciapocky a rukavicky tam maju take?

katarina194
17. máj 2011

@adusased Ty si ale aspon nieco asi odrobila. Ja sa bojim ze nedostanem ani matersku.Od skoly som nidke nerobila a je tomu dva tri roky. Nebolo mi umoznene robit a vsade sa na mna pozeraju ako na cvoka ze som este nikde nerobila len pol roka absolvenstka prax,Ale co som mala robit. Nikde kde som poslala ziadost nebolo volne ani sa neuvolnilo vsetci si dobru robotu drzia zubami nechtami a ja co nemam ani rok praxe nikde ma nikam nezobrali aj preto. Teraz v case krizy kde len vsade prepustaju. A ani neviem ci na ten prispevok mam preto narok po narodeni. Az v tretom mesiaci som sa dozvedela ze mam si platit sama poistku tych 270 dni tak som nestihla. Aj aj vo vnutri nemocnice ste boli. a to hniezdo zachrany sa boji ze ho v strese poporodnom tam odlozis 😉 😉 😉

ttina
17. máj 2011

@barca127
ahojky, takze uz si asi platila 270dni a z toho ti potom ratali marodku?...lekar ta vypisal?

ttina
17. máj 2011

@keena
ahojky..mne konci 270 teraz v maji..platila si si sama, alebo aj zamestnavatel?...takze ti este pn neprisla?

ttina
17. máj 2011

@miselka11
prve tehu som mala ukazkove...ale ked mi odtiekla plodova voda, tak lekar zistil ze malej prepadol pupocnik a zacala sa dusit, tak som ani nevedela co sa deje uz som bola na operacke a zaspala...bez predoperacneho vysetrenia...ale chvala Bohu vsetko dopadlo dobre....a teraz mi moj gyn...povedal ze nevidi dovod /zatial/ ist cisar...ale moj porodnik..povedal ze asi radsej nebudeme riskovat...ale ja by som asi radsej rodila klasicky..ak ked sice neviem co to je....

ttina
17. máj 2011

@martina2001
v 32 tt moze lekar vypisat MD zo zdrav. dovodov a v 34tt by uz mala ista kazda tehu...
a ako dlho si uz platis?..uz si mala z toho aj PN?..

mirkapb
17. máj 2011

@katarina194 ahoj, neviem, ako to je na gynekológii, ale pôrodnica má WC nové, teda tam sú dve WC, jedny staré a jedny nové, sprchy sú tam nové, ale to bolo pred štyrmi rokmi. To som aj ja počula, že nemocnica má dlhy, ale snáď ju nezavrú, minule hovorili v správach, že sa má zatvoriť nejaké oddelenie, ale o pôrodnici nehovorili nič. Oblečenie pre detičky tam nové nemali, ale nebolo to ani roztrhané, ani špinavé. Vtedy ked som tam bola ja, práve niečo prerábali, zariaďovali nadštardantnú izbu, tak sme nemali detičky pri sebe, len nám ich nosili na kojenie, ale teraz majú už prvorodičky maličké pri sebe a ak sú voľné tie izby, tak ak viacrodička chce, môže mať bábo pri sebe.

katarina194
17. máj 2011

@mirkapb no to ja tiez nie som myslela gynekologiu v Ziline ze wc sa mi moc nepacili. A bolo niecosi treba doniest pre babatko co tam nieje? Myslim deku ciapocku rukavicky ci take sa bezne nosi z domu? A par hodin po porode davaju male na izbu?

mirkapb
17. máj 2011

@katarina194 ja som tiež momentálne nezamestnaná. Pred prvou materskou som síce robila 9 rokov v jednej firme, ale počas materskej sa firma presťahovala a ja som nemala kam nastúpiť. A keďže sme chceli druhé bábo, ani som sa nesnažila si nájsť nejakú prácu. O tom, že si môžem dobrovoľne platiť minimálne 270 dní to poistné, som sa tiež dozvedela neskoro. Pýtala som sa na to, a mám nárok na rodičovský príspevok, ale nie od nástupu na MD, ale až od pôrodu, takže od pôrodu by som mala dostávať tých cca 190 Eur. Takže myslím, že aj ty by si mala tak dostávať.
A čo sa týka toho odberu pupočníkovej krvi, tak mne doktor povedal, že sa mám rozhodnúť do cca 30 tt, aby sa stihli vybaviť papiere k tomu, tak možno by už bolo aj tak neskoro.

martina2001
17. máj 2011

@ttina ja to platím už dáke 2 roky a áno šak celé tehu som PN, prečo?

barca127
17. máj 2011

@ttina mno ja som si platila po20€ kedže ešte amm aj od zamestnavatela tak mi teraz vysla marodka z DPN okolo9 € na den tak ked sa to spoji aj s tou od zamestnavatela tak to je celkom slusne 🙂)

miselka11
17. máj 2011

@ttina trufla by si si na klasicky porod aj ked by sa ti maly neotocil..ak by si si mohla vybrat?? to ja by som si vybrala cisarsky ak by som mohla.. ja mam z toho velky strach, pocula som, ze to moze byt dost komplikovane
😒 brrr.. ja som taky maly poserko.. a okrem toho hlavne mi ide o to, aby sa malinke narodilo v poriaadku.. 😉