icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

katarina194
18. máj 2011

@adusased Mi doktor nadal ja mal nato pravo. Do teraz som pribrala 22kg. Jem rovnako ako do teraz len pred tehotenstvom som nejedavala po 18h a mavala som krce od hladu tak som jedavala aj o 21h a chodim spavat okolo 23h 24.A jeden rozok mi zial nestaci tak mozno zato som tak pribrala. A mi povedal ze je bezne pribrat 11kg viac nie. Teraz chodim spavat hladna a budim sa s krcami v brusku.A niekedy aj mna to chyti do mesta uz chodim autobusom posledny mesiac inak je to 45 minut pesi do mesta a 3 poschodia ku gynekologovi. Niekedy mozem chodit niekedy nie lebo ma to boli a tiez mi je trapne sa tam chytit lebo vsetci po mne pozeraju aj bez toho mavam zocinu kazdy pozera na moje brusko a na mna.

adusased
18. máj 2011

@katarina194 teda ale ak mas krce v brusku tak jedz, sak zasa nie je ani normalne aby si hladovala nie?tak ti mal skor chytrak poradit ako mas jest a nie ta rovno zdrbat, mna moj zjazdil za to, ze som pribrala doteraz cca 14kg, ze tiez som tolko nemala, prvy krat ked mi to vycital tak som az taka smutna z toho bola, ale potom som mu povedala, ze pokial je maly v poriadku, tak potom ja sa obmedzovat nebudem a to sa ani neprejedam, ani nic podobne,...a tych ludi nechapem,niektory /doteraz vacsinou starsi ludia a babicky 🙂 / sa tak zlato na brusko pozeraju, ale niektori ludia ti pozeraju tak skaredo,ze som az cervenu stuzku zacala nosit, a to nevravim,ked stretnem niekoho kto nam fakt nedopraje, 😀

katarina194
18. máj 2011

@adusased No jemu tazko vysvetlit tiez sa neprejedam. Ani nejedavam ako niektore aj v noci okolo 3 a normalny obed ja take zas nie. Najprv som v sebe nic nudrzala do 4 mesiaca co som vsetko vyvratila a teraz taky prirastok na vahe ani som necakala ze tolko. Aj ja vycitim uplne taky hnusny pohlad a zazeranie. Potom ma cely den hlava boli niekedy mi to az do criev udrie co ma prehana vsetko co zjem kym sa neumyjem od zociny a zahadne to potom prejde. Len mne nieje dopriate ani od vlastneho brata mozno zato som pred rokom potratila. Ked mi niekto praje zle nedari sa mi potom dlho.

adusased
18. máj 2011

@katarina194 fuuuha, tak to ma mrzi,ze niekto z rodiny dokaze byt taky,....skoda reci,...teraz na to ani nemysli, hlavne nech je drobulko v poriadku, ty si tiez pekne uviaz snurku cervenu abude dobre 😀 tie pohlady su neprijemne, ale ja si zas vzdy poviem,ze to musi byt riadny chudak clovek, ked sa odbavuje na tehotnej zene, alebo na dietati, no nie? ja som uz pocula, ze byvala frajerka mojho muza este aj nase nenarodene babatko pourazala, no tak to uz je vrchol hyenizmu, ale kazdeho nech zoziera vlastna zavist a nenavist 😀 , ....a nemas len vela vody ked si tolko pribrala??

sisanka
19. máj 2011

@adusased
@katarina194 ahojte..ja som zatial pribrala len 9kg ale za posledny mesiac to boli 4kg 😀 ma skoro porazilo ked som to videla na tej vahe...a dr nepovedal nic,len ze od zaciatku som nepribrala vela tak nevadi...len sa bojim ze len teraz zacnem priberat lebo mi zacalo viac chutit...predtym som vobec chut nemala na nic a teraz by som len sladke jedla...a tiez ked uz vecer nechcem jest tak ma brusko boli od hladu,aj v noci sa na to budim a rano mi byva zle od hladu...tak sa snazim jest len nieco lahke vzdy...

lusia30
19. máj 2011

@romanecka no ved aj ja rozmyslam ci nevydrzim..len ma odradzaju tie teple dni...pretoze mam momentalne take neprijemne problemi...(svrbenie...a je to fakt na nervy...ked sa clovek spoti a nema sa ani kedy umyt ked je v praci...nastastie to mykoza nie je-ale je to strasne...doki vravel,ze to mam len taky silny drazdivy tehotensky vytok ☹ nikdy som to nemavala len teraz pocas tehu a to uz asi treti alebo stvrty krat ☹ je to otrasne)...tak len preto uvazujem ci nezostat doma o dva tyzdne skor...

lusia30
19. máj 2011

@lubkasungirl ahoj....ja som bola vcera na sone a tiez ma to zaujimalo, ze aky velky je asi nas chlapcek a doki vravel, ze priblizne 1800 az 2000 gramov...sa mi to tiez zdalo dost...som si potom robila srandu,ze co to bude do 40tt aky valibuk...ze ako ho zo seba vypudim 😀

januska712
19. máj 2011

@adusased
Ahoj tak mne to včerajšie slnko riadne vadilo.. som išla do mesta až o pol šiestej ked už take slnko nebolo... newiem ja milujem teplo ale ako som tehotna tak mi nehorazne wadi... aj doma ked som tak mam zastrate žaluzie v izbe... nemusim ho:D:d sna d sa to zmeni ked porodim chcem sa opalowatD::D.d mno ja do tej nemocnice nemam nic.... ako pokupene by soms časti mala ale este pobalene nemam .. aj sa tak chystam v polke junaD?

ttina
19. máj 2011

@martina2001 mati nechapem...on mi ma vypisat papier na dobu platenia DNP...nemali by to vypisat na socialke?dakujem za odpoved!

martina2001
19. máj 2011

@ttina teraz som nepochopila ja

lucyka1
19. máj 2011

baby, ako vas tu tak citam tak asi matersku mat nebudem. asi mi to nevyjde. koncom augusta som nastupila do prace, ale predtym som bola na rodicovskej dovolenke, lebo teda az koncom augusta mal tri roky. a teraz som od konca marca na PN-ke. ako pocitam tak pocitam, ale asi to nevychadza. som to asi nedomyslela.... neviem, uvidim.

dooscoby
19. máj 2011

lucika1 podla mna narok na materske by si mala mat...ono sa to berie za posledne 2 roky tych 270 dni a do toho sa rata aj rodicovska....ja som trebars robila na dobu urcitu do juna 2010,potom do novembra som este bola na rodicovskej a od Novembra 2010 som zacala znovu pracovat a teta my tvrdila ze narok my vznikne cize podla mna aj tebe lebo tych 270 dni sa berie aj z predchadzajuceho uz ukonceneho zamestnania aj z rodicovskej dovolenky...napr.vela bab nastupi znovu na matersku kym dieta ma 3 roky a im tiez vznika narok...skus si tam zavolat a popytat sa

dooscoby
19. máj 2011

dnes som dostala papier s nastupom na MD od 01 juna tak sa vytesujem...ja neviem kolko drobec vazi ale co porovnavam oproti vam tak aj o dobreho pol kila menej.....v dakom 30 tt mal cca.1300 gr ale lekarka nevravela nic tak sa s tym dako nezaoberam

inac s tou vahou mam problemy aj ja....dietu by som nevolila to nie je dobre...jest radsej menej a castejsie vela zeleniny ovocia a pit vodu hlavne v tomto teple...ja mam plus tusim 15 kg ale lekarka to berie ako normu vraj viac ako 20 uz treba riesit ale to patri do ruk lekara tak ak si pribrala viac mal by ti spravit test napr.na cukrovku a zostavit jedalnicek co mozes a co nie sama by som to neriesila

barca127
19. máj 2011

@martina2001 mno ona myslela asi že doktor ti vypíše MD ako dobrovolne poistenej osobe...mne napríklad vypíše dve MD ako zamestnancovi aj ako DPNO

martina2001
19. máj 2011

@barca127 tak som jej to písala v príspevku predtým 😉

keena
19. máj 2011

@januska712 my ideme kupit matrac kokos-molitan-kokos 10cm, a asi aj ten monitor, ale nie taky ako mas ty, ale ten co sa dava iba pod matrac. Ozaj, zistila som co s tym mojim vypisanim na MD a vraj to nevadi, ze pojdem az toho 3.6. na poradnu..vraj to nejak potom spravime aj s vypisanim...tak je to v pohode a som kludnejsia 🙂
@zuveru tak od buduceho tyzdna si MD...super. tiez planujeme postielku skladat niekedy v stredu juna, nakolko este ani ten matrac doma nemame 🙂 na Kramare idem ja, ale nie na tu pripravu, ale cvicit a tusim na stredu to mam zapisane..tento tyzden som nebola, lebo som bola KO a uz mi to celkom chyba..opat sa hlasia aj krce do noh...vrr
@lubkasungirl my sme mali v 32tt 1794 g... tvoje rastie ako z vody, asi to bude chlapcek, nie? 🙂
@ttina jj, tak super suma na MD veeelmi potesi 😎

keena
19. máj 2011

Ozaj zienky, uz mi je konecne lepsie, tak sa dnes chystam tulat do mesta.. a potom niekedy navecer sa snad pustim aj do mojej veeeeeelkej varky zehlenia. Pekny slnecny den prajem. 😎

t1nulka
19. máj 2011

@dooscoby moj mal v 30. tt 1200 g a tiez mi doktor nic na to nevravel... 🙂 trosku sa mi to zda malo, ale tak tie pristroje nie su uplne presne...
ja som zatial pribrala 7-8 kg, takze este mam par kil do normy 🙂

januska712
19. máj 2011

@keena
nam už dnes došla postielka tak sa tešim:D:d. si ju aj poskladame a celu si ju oblečiem potom si ju odfotim a dam do fotoalbumu mozes kuknut... a potom ti presne napisem aky mame ten matrac:D::d mno tak to mas dobre s tou MD aspons a nemusis trepat k doktorke... to som rada že ti ej konečne lepšie... ja idem tiež do mesta... ... a som zistila že ma asi neikto uriekol .. stale mi ej zel a na vracanie a mylsim si že s toho slnka by som to tak dlho nemala lebo vcera som bola až večer vonku ked už nebolo take silne slnko... asi si dnes kupim nejaky červeny naramok an ruku:D:d.

lucyka1
19. máj 2011

@dooscoby ahoj. vidis, to ma nenapadlo. vdaka. ale v utorok idem na poradnu, budem 33tt. uvidim kedy mi povedia, ze pôjdem na MD. ale ak sa pocita aj ta rodicovska, tak to je super, lebo mne tam chybaju len nejake dva mesiace... ak to pocitam ze som pracovala od konca augusta do konca marca. si ma potesila. 🙂
ty si uz dostala papier na MD? super. inak a kam s nim potom ides? na socialnu poistovnu? alebo urad prace?

lucyka1
19. máj 2011

@dooscoby a este som ti chcela povedat, ze môj maly vazil v 30tt 1400g, + - 200g. a vraj ma okolo 37cm. tak mi povedal doktor, takze sme na tom skoro rovnako. z toho si nic nerob, este je dost casu a malinke nam krasne priberu. uvidis 😉 radsej budeme rodit mensie dieta ako maleho slonika, nie??? kto ho vytlaci?? 😉 🙂

slniecko612
19. máj 2011

@zuveru Ahoj, ja chodim na Kramare uz 2 tyzdne, najskor som bola na tej predporodnej konzultacii a 2x na cviceni. Chystas sa rodit na Kramaroch?

adusased
19. máj 2011

@sisanka fuha, tak to si vela nepribrala, uprimne zavidim, mne je z tych kil teplo len ked sa z okna pozriem 🙂 no musime pekne papat, nech nam tie deti rastu , potom budeme behat hore dole s kocikmi, tak zhodime 🙂

adusased
19. máj 2011

@januska712 no tak a ako dnes hrozne teplo, to je neskutocne, ani z bytu nevyliezam som bola chvilu na balkone, ale nevydrzim ani tam, tak to ta obdivujem, ak ides kupovat az v polke juna, sak to bude taaaak teplo, 🙂 ja uz budem len pomalicky cakat 😀

dooscoby
19. máj 2011

luciky1 no mne v praci povedali ze ten papier poslu na urad za mna cize mne ta uloha odpada..ja ho len prinesiem na personalne a oni sa postaraju o zbytok
tiez nechcem rodit slonika ved si ich potom vykrmime 😀 ...Barborka mala 49cm a 3420gr cize akurat..druhe je vraj vacsie ale ked bude mensi neva....beriem vahu medzi 3-3500 gr 🙂

januska712
19. máj 2011

@adusased
vieš čo man už bolo doma zle som musela isť na chviľku wonku...a teraz u chalana v robote v podzemi:D:D tak tu mam chladok:D:D ale teiž som bola an balkone som si chela aspon trosku nohy opalit ale som tam bevydržala.::Dd som odtiaľ ušla radšej:D:D:d

adusased
19. máj 2011

@januska712 no take vychladene podzemie by som aj ja teraz brala 🙂 ja by som sa tiez chcela aspon trochu opalit, ale nevydrzim tam, chvalabohu zo slnka nemam flaky po tvari, skor ma teraz aj opali, tak ma chyti aj ked som na prechadzke

januska712
19. máj 2011

@adusased
mno je tu prijemne ale za chvilku už idmeme zasa do toho tepla idemem domov tak sa netešim.... 😖 mno aj ja som minule bola tri hodinky v meste a som došla domov a kuakm že ma aj chytilo tak som rada ja tiež nemam flaky ale bojinm sa aj teraz opalowat.... aby sa mi neobjawili nahodou.... 🤐

adusased
19. máj 2011

@januska712 no moja mama mi vravela, ze pri mne aj pri segre mala hrozne flaky po tvari, ale tak ja zatial tie nic a kde mas foto, sak uz si mala nie???

adusased
19. máj 2011

@t1nulka sak ty vobec nepriberas 🙂 ako to robis? 😀