Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@januska712 mno tak ja som si uz nejako na to zvykla ze manzel je na nocnej on robi dvanastky ze denna nocna a potom ma dva dni volna, ale aj tak niekedy nemam vobec naladu na to byt sama akurat ked on ide do nocnej.co sa tyka predporodnej pripravy tak ja chodim len na cvicenia a prednasky vynechavam ale rozmyslala som ze aspon na tu jednu o porode by som sla aj s manzelom hlavne koli nemu aby vedel ze co a ako.Ty budes mat manzela pri porode?
Ahojte baby, neviem ci ste to tu uz rozoberali, ale chcela by som sa opytat, co budete obliekat vasenu babatku ked pojdete z porodnice? Teda ked bude takto teplo, ako je v tychto dnoch. Lebo stale nad tym rozmyslam a neviem co dam malemu, nechcem aby mu bola zima, ale zaroven sa bojim, aby mu nebolo teplo.
@slniecko612 my sme odchadzali pred 2 rokmi 21.7. z nemocnice a maly mal bodynko s kratkym rukavom, poldupacky - take do pasa a lahky kabatik, tenku ciapocku a tusim bol zakryty len flanelovou plienkou. Bol vo vajicku samozrejme. Ale nebolo extra horuco vtedy, nejak do 25 stupnov mozno, uz si nepamatam. Ale my to mame len 5-10 min. autom domov 🙂 Ja si toho zoberiem (dam doniest) na cestu domov asi viac a uvidim podla pocasia, ako babo obleciem. Ved jeden den sparno a horuco, druhy den ochladenie. Pripadne sa porad s novorodenenckymi sestrickami pri odchode 😉
@slniecko612 este ma napadlo, ze bacha na klimu v aute. Rozdiel by nemal byt velmi velky (vnutorna a vonkajsia teplota). Ja som stale zvysovala tu teplotu, resp. vypinala klimu. Ale zas parit sa pri 40 stupnoch pri dlhsej ceste tiez nic moc.
@katkatt Dakujem, nevedela som, ci mu bude stacit len bodinko (ja som rozmyslala s dlhym rukavom), alebo mu mam dat aj nejaky kabatit. Asi si dam aj ja toho doniest viac a podla pocasia si vyberiem.
@slniecko612 nemas za co, ja budem mat aj pri druhom julovom hrozne dilemy 😀 kratky rukach - dlhy rukav? s ciapkou alebo bez? zakryt -nezakryt? plienkou - tenkou deku? a samstatna kapitola perinka 🙂 ... co uz ..patrim k tym uzkostlivejsim 😉 ale vraj maminky viac prehrievaju ako podchladzuju deti, tak asi trosku budem musiet polavit
@slniecko612 ahoj, super, ze si sa opytala, bo ani ja neviem co mam obliekat, ale tiez si beriem body s dlhym aj kratkym rukavom, polodupky, aj rifliky+ponozky a mikinu a teda tenucku ciapocku (ked budeme odchadzat sa rozhodnem, ze co mu obleciem) ... pre istotu beriem aj letnu decku, ale nakolko informuju v mediach, ze ma byt velmi horuce leto aj 40 stupnov, tak asi deka ani nebude potrebna... 🙂 ... a babatko sa oblieka asi podobne ako mamicka plus ma vrtvu naviac...ci? ...
@gadget.tt to som pocula, ze babatko ma mat o jednu vrstvu viac. ale pri takycho horucavach co su a co maju byt (tiez som pocula o tych 40-kach) sa neviem zariadit.
@slniecko612 zase ked budu take horucavy tak do dlhych rukavov ho asi davat nebudem, asi skor body s kratkym rukavom, ci opalovacky... a do perinky ho tiez nebudem davat.... ved uvidime v prvych dnoch, podla toho ci sa bude moc potit a sledovat potnicky a podla toho zistime, ze ako ho treba obliect...
ahojte,mne zas bolo povedane,ze take babo nesmie byt hole aby mu svietilo slniecko na telo,mam aj body s kratkym aj dlhym.ale do porodnice radsej kosielku a dupacky.body v lete moc nie,aby nebol zapareny a tenka ciapka,klimu nepouzivame ani ori starsom,neisvedcilo sa.
@slniecko612 Čauko! ja som tiež najprv počula, že by bábo malo mať o vrstvu viac oblečenia ako mamina, ale v poslednom čase stále častejšie počúvam, že deti sa majú obliekať rovnako ako dospelí, no a ak budú tie 40ky, tak ja plánujem body s krátkym rukávom, riflové šatočky a ponožky, ak bude chladnejšie, tak beriem aj pančuchy a svetrík....no a na prikrytie v teple plienku a v chladnejšom počasí deku, to som si všetko pre istotu zbalila. čiapku asi dám všelijako, buď kvôli slnku, alebo kvôli chladu....a ešte si chcem dokúpiť nejaké opaľovacie mlieko pre bábätká a natrieť ju predtým, lebo v lete nikdy nevieme, kde ju opáli, aj na chládku sa môže stať... 🙂
renca31 pre take male miminko neodporucam satocky...ja som malej davala satocky az ked vedela viac menej sediet...vzdy citim lutost pre tie drobatka v satickach....lepsie je dake body a sortecky alebo tie polobodycka..podla mna sa to takemu mrnusovi musi aj zle obliekat a plus to podla mna nie je ani pohodlne
baby s tymi opalovakmi opatne hlavne malinke babatka do pol roka by sa nemali kremovat vobec...mne dokonca jedna lekarnicka ho nechcela ani predat ze su pre deti az od roka....uvidim ako bude ale urcite do konca augusta budeme viac doma ako vonka....ak von tak bud skoro rano alebo neskoro vecer a na hodku
@barca127
tak my sme sa vcera nakoniec ani nedostali na tie satromestske...dostali sme sa len do mesta a boli sme v robote do pol noci lebo drahy oprawowal stroj ... tak som bola nahnewana... ale tak on za to nemohol:((( mno ja budme chodit na tie priprawy aspon teda dufam:D:d ja nechcem mat draheho pri porode.. ale on tam chce byt tak som mu dowolila.:D:
@januska712 mno vidis tak u nas to ne zas naopak ja velmi chcem aby manzel bol pri mne ale jemu sa moc dotoho nechcelo, mno ale nutit ho urcite nebudem musi sa rozhodnut sam 🙂)ja osm dnes opat buntosila od siestej rana boli sme grilovat poobede a teraz sa citim uz jak zbity pes,manzel este vybehol za kamosmi von tak opat sama doma :( tak to ma mrzi ze ste vcera na tie slavnosti ani nedosli
Baby, mne tak puchli nohy v poslednom čase a všade som čítala že je treba piť ešte viacej tekutín. Čím viac som pila, tým to bolo horšie. Už ma to prestalo baviť, vyhodila som z hlavy všetko čo som čítala a začala som sa riadiť vlastným pocitom smädu. Do 3 dní po opuchoch ani stopy! A môžem chodiť aj celý deň po nohách, nič. Teraz vypijem tak okolo 1,5 l tekutín, viac si telo nežiada a všetko je v poriadku. Zaujímavé.
@majkabudka227 tak to mas dobre. Mne tiez zacali opuchat nohy, ale az teraz ako je tak teplo cca 2-3 tyzdne. Dovtedy som nevedela co to je. Uz som skusala aj vykladat, to mi pomala, ale zas cely den z vylozenymi mohami byt nemozem, takze opucham nadalej. A je uplne jedno ci malo pijem alebo vela. Akonahle je nad 25 stupnov, tak som opuchnuta ako balon. Takze som zistila, ze to mam z tepla.
ahojte chcela by som sa spytat - ako doklad do porodnice - sobasny list treba overenu kopiu, alebo staci obycajna fotokopia ?
@barca127
ahoj tak ja som včera spala do 1teja dnes do pol 11:D::D maličkej s ato nejako zapacilo uz ma necha aj vyspat:D:D. to som rada... ale tak chodime tertz na prechadzky a na take dhsie tak asi preto tak dlho vydrzime spinkat... od zajtra zasa pokracujem s pranim... a vy ako sa mate???
@januska712 ahoj mno ja som bola vcera taka unavena ze som o desiatej s klipkajucimi ocami sla do postele ale trvalo mi kym som zaspala o jednej som bola hore a nemohla asi do druhej zaspat kym nedosiel manzel z vobnku (mozno aj preto) potom som sa zas kazde dve hodky budila mno o nicom 🙂) inac dnes osm zacala s prvou varkou pranioa kedze policky do skryne uz mam hotove chcela osm vyprat toho viac ale nemam to ani kam povesat
Ahojte baby 🙂
Mám na Vás trošku intímnu otázku - v poslednom čase mám silný výtok v čoraz väčšom množstve - čítala som že je to vraj normálne - takže sa chcem len uistiť...používam aj intímku,ale občas je to dosť nepríjemné,keď si niekde sadnem a už cítim ako to zo mna vytečie...takže chcem sa len opýtať či niektorá zažívate to isté,alebo nie?? 😖
A pripájam sa k debate o puchnutí 🙂 : mne osobne celé tehu nič nepuchlo,ale posledný týžden aj nám puchnú nôžky :-P - a tiež sme zistili že je to viac z toho ako je von teplo - čím vyššie teploty, tým viac puchnem...s tekutinami to na mna tiež neplatí....
ďakujem za odpovede na to prvé a prajem Vám príjemny dník 🙂
@katkaajurko ja si beriem iba fotokopiu a to by malo stacit....
@janushkabb myslim si, ze je to nomalne, nakolko aj ja musim pouzivat intimku, bez nej by som ani von nesla ... 🙂 u mna to trva od 8 mesiaca a dr. mi povedala, ze pokial ma nic nesvrbi tak je to OK a normalne... a poznam aj ten pocit, ked to z teba tecie, to sa mi stava hlavne rano...
@janushkabb aj ja pouzivam intimku...tiez mam vytok.je to v tehu normalne 🙂
@gadget.tt no ja malemu z porodnice dam isto body s dlhym rukavom a poldupacky...lebo aj ked je horuco ale babo nemozem takto este obliect...ked az neskor tak ked bude mat aspon 3-4tt... potom ked uz ma viac tt..je to v pohode...🙂 prve sa mi narodilo v aprili a dala som mu dupacky s dlhym rukavkom...a prikryla len plienkou..🙂
@janushkabb aj ja mam - nosimintimku stale,kazdy den
@janushkabb u mna je to rovnake intimky nosim uz par mesiacov
@katkaajurko ahoj! mne na predpôrodnej príprave povedala sestrička, že stačí obyčajné fotokópie zobrať zo všetkých potrebných dokladov....
@janushkabb čauko! ja tiež používam intímku, neviem presne, odkedy, ale mám pocit, že od začiatku tehotenstva mám výtok, a čím ďalej, tým silnejší...ale vraj je to normálne, kým necítiť žiadne nepríjemné svrbenie alebo pálenie....myslím, že aj lekár by si to všimol, keby to nebolo normálne, lebo ma pri každej príležitosti vyšetruje aj zospodu.....čo sa týka puchnutia, zo začiatku to boli len nohy, najnovšie už aj ruky cítim, som si musela dať dolu obrúčku, lebo už mi išla dole len veľmi ťažko....☹

@barca127
mno chystam sa ist este nikam aspon an nejaku tu predporodnu priprawu.. aj mna malinka teraz akosi kopea asi nehcce aby somišla do toho mesta... niečo sa jej nepaci... o takomto case vacsinou uz spinkame.... mno tak to ti nezawidim ze mas muza na nocnej a ty chudatko samam doma...(