Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@zora256 presne aj mne to tak vravia, ale mne sa moje brucho nezdá až také velke,ale to je asi tým, že som také mala aj pri prvom synovi, typickí chlapi, vpredu 😀 no ja som pribrala už 13 kg 😢
@majuskan ja mám bruško tiež viac menej dole,ale to mám od začiatku tak, mám ho celé také vyduté uplne v predu, pri prvom som ho mala ešte viac dole, to som si myslela, že mi spadne cez nohavice 😀 a potom mi veru aj riadne ostalo, po porode sa ma pýtakli, či tam nemám ešte jedno,ale potom som začala cvičiť a zmizlo, tak aj teraz mi dosť ostane, ale to sa spraví, hlavne nech sú detičky zdravé. Štikútku mávame aj my, veru skoro každý deň, aspoň viem, že mu je dobre 😵
@matilde111 no u mna je to s menom horšie, lebo moji chlapi sa už od začiatku hádajú na mene a mna sa nikto na názor nepýta 😀 prvorodený chce Nicolas a muž, kedže je Talian nechce ani slovenské ani talianské meno, tak ten si vybral, že Ryan, takže sa nevedia dohodnuť, obidvaja sú tvrdohlaví a ja by som najradšej dala iné,ale to vždy ked spomeniem, hned mi každí z nich povie, že nie a zas si melú len tie svoje vybraté mená 😵
No ja do práce chodím stále a budem tu aj v deň pôrodu asi, lebo ja som živnostníčka a nemá tu kto za mna byť,ale dá sa , ved aj tak nič nerobím,len sedím za PC
@januska712 mno este ma caka balkonove okno na umyvanie ale musim pockat kym ti robosi odidu aj z tej strany ale ked sa mi nebude chciet tak poviem manzelovi on teratz ochotne robi vsetko na co sa necitim 🙂 mno v martine som studovala pred par rokmi a celkom sa mi ta porodnica pozdavala neviem ako je to tam teraz
no práve som sa dozvedela, že jedna kamoška včera porodila KP o 10 dni skor, ale mala super pôrod, v noci jej o 23,45 odtiekla voda a malý bol na svete o 1,30, na tri zatlačenia a bol vonku, pritom ona je taká chudá a ešte k tomu išiel KP, no super pôrod, obaja sú zdraví 🙂
@majuskan Ahoj!
Náš malý má každý deň in.3x čikútku niekedy i 4-5 krát za deň.
@ewana Ahoj!
Tak s tými pohybmi som tiež tak až nato,že tak dlho sa náš nehýbe,ale keď sa hýbe,tak je to utrpenie,už by som ho vtedy najradšej mala vonku,lebo ma to bolí a to naťahovanie maternice mi je nepríjemné a svrbenie,štípanie a pálenie brucha,hrôza,tak ešte v 5-6 mesiaci sa mi to páčilo,ale ku koncu je to dosť nepríjemné. 😒 Nejako to už vydržíme,čo už,aspoň potom nebudeme tak skoro túžiť si to zopakovať. 😀
@maruska.s Ahoj!
Tak silný to je ,keď mu ten lakeť tlačím späť,nechce ho veľmi stiahnuť,ale dlho nevydrží odporovať 😀 .Držkajte sa aj vy!
@januska712 Ahoj!
Tak ja som na tom rovnako tiež som lenivá čo len pozametať,hrôza.A v nemocnici keď mi robili to ctg čičo,tak aj moje brucho poriadne stiahli až bol malý z toho nepokojný a keď som prišla domov,lebo kým som bola v nemocnici každý deň mi ho robili,tak som doma bola úplne zničená,tak mi 3 dni trvalo kým som sa dostala do normálu.
@petra191919 Ahoj!
tak to závisí aj od postavy a výšky a genetiky kto koľko priberie a aj veľkosti bruška,tak ja ho mám okolo v cm 105cm,a to som min.týždeň mala len 101cm rastie dosť rýchlo,a stále ma svrbí,štípe a páli posledné 3dni.A pondelok sa dozviem dúfam aký je už veľký a koľko som pribrala presne.A tie mená teraz sa môžu dať 3 krsné mená,tak ich zoraď tak,že prvé sa dáva do dokladov a každý zvás bude mať svoje. 🙂
@petra191919 a to mate pekne mena...my sme si povedali jedno chlapcenske meno...a obaja na to meno...ze ano...a bolo to...🙂
@majkamrugi ja idem 21.7....
@maruska.s Ahoj!
Tak ten tvoj má potom ešte dosť miesta,lenžeten môj je samá ruka a samá noha,normálne aj keď sa nehýbe mu ich viem nahmatať,preto by som nedbala keby sa narodil o dva týždne,lebo už teraz mám pocit,že ak čo len trošku podrastie,tak sa roztrhnem. 😒 Môj mi nemá kam zdrhnúť,proste sa vydúva aj keď ho tam držím a to ho musím trošku tlačiť nazad,aby ma brucho nebolelo ztoho ako mi naťahuje maternicu.Nejako to už dobojujeme. 😉
@luc771 Poviem ti to tak, ze vsetky stlolicky boli obsadene. Ak by bolo malo, da sa doniest stolicka aj z chodby. Tazke ak by bolo vela mamiciek, urite ta neposlu domov, lebo sa nezmestis.
@keena Ja som ta tam asi videla, pozerala som na teba, ale nebola som si ista ci si to ty. Ja by som si sem dala aj fotku, ale ja si pripadam, ze sa nepodobam, lebo ja som pribrala 21 kg. Takze fotka pred tehu nie je realna, a fotka pocas tehu sa mi zas nepaci, lebo si pripadam ako slon 😀 Aj ked na mojej vyske sa tie kila trochu stratili. Aspon jednu vyhodu ma ta moja vyska. 🙂
@dooscoby Ja som sa niekde docitala, ze sa tento caj ma pit mesiac pred porodom. Ja som ho aj tak zacala pit - v 36 tt. Vzhladom k tomu, ze si zacinam mysliet, ze sa maly skor nenarodi, tak do 40 tt to bude akurat. Ja som si najskor myslela, ze maly pojde von skor, ale vzhladom k tomu, ze brucho este nizko nemam, tak si myslim, ze pojde v termine. Alebo poviem manzelovi nech ma poriadne nasere, a mozno vyprovokujem maleho, aby sa poponahlal. 🙂
@petra191919 😵
ahojte mamicky, rada by som sa k vam pridala, aj ked trosku neskoro, ale predca lepsie ako nikdy 🙂 ja som v 34tyzdni a maly sa uz tiez dost v tom brusku natahuje, sa az divym, ze mi z brucha netrcia jeho koncatiny 😀
@barca127
mno mne sa tiež neoplati umyvat okna lebo oproti nam stawaju novy panelak... takze ja ani maličkej veci nedawam na balkon susit lebo tu sa nehorazne praši aj otvorim oknoa uz mam plny byt prachu...( a z druhej strany mame len jedno okno a to je v celku este ciste vsak okna som umyvala cca pred mesiacom aj pol... takže mna to pocka asi az po porode... a dnes som nic neurobila cely den som sa tulala v meste... a potom som oddychowala... takze zajtra ma caka wela prace a snad to nejako dobojujem :D:d.
@zora256
mno tak ja som sa este s toho endostala... normalne sa tam bojim ist v pondelok co ma zasa bude cakat,... a ja som den co den leniwejsia... uz nech to mam za sebouD::d a ty ako sa mas???D::Ddufam ze uz lepsie..
@januska712 Ahoj!
Tak ja sa mám v celku dobre,len dlho chodiť nemôžem,lebo mi tvrdne brucho,a bolia nohy,ale na kúsok ešte v pohode.A posledné 3dni ma štípe,páli brucho a svrbí a akosi ajnapína sa koža,je to nepríjemné,už by som aj ja nedbala keby som to celé mala za sebou a mohla sa tešiť z malého a zabudnúť na tieto posledné mesiace.Ale čo už musíme vydržať, idem pondelok na ctg vôbec sa neteším. 😖 Jednej známej sa to podarilo,bola len na jednom ctg v nemocnici a v 36tt porodila,a všetko bolo ok.Ale tak nechcem ešte v 36tt,ale tak aspoň v 38tt by som rada. 😉
A čo tvoje bruško?
@januska712 ahoj tak to ani ja som dnes nic neporobila poobede som bola s koegynou pokocikovat a sla som rovno cvicit domov som dosla a navarila malu veceru a som bola taka zbńicena a unavena ze pri spravach som kus zachrapala....ja sa ani zajtra moc nechystam upratovat v poslednom case som na to moc leniva ale uvidime co bude
@slniecko612 🙂 a kde si asi cca. sedela? no ja som bola rovno vedla Jandovej... urcite nevyzeras ako slon... 😲 mozno maly slonik 😀 ale to asi kazda tak vyzerame, resp. ako pavuk 😀 ozaj, ako casto pijes ten caj? ja teraz 1x denne, aj to je pre mna tazko v tomto teple si ho dat... 😕
ahojte maminy mate aj vy bolave klby a chrbat? ja uz mam pocit niiekedy ze sa nedvihnem s tym zavazim rano z postele,alebo pretocit z boka na bok je umenie ...
@katkaajurko ahoj mno tak ja s chrbtom az tak nie ale klby kolenne to je u mna hroza v noci ked spim tak sa stale budim na blest klba na nohe ktora je vlastne na spodku a musim sa pretocit
@barca127 no mna bedrove pri pretacani z boka na bok ,hlavne pravy
@katkaajurko mno to bude tym ze sa ti panva roztahuje a pripravuje na porod
ahojte júlovky, ak máte chuť a čas podporiť nás, budeme velmi radi a vdační za každý hlas čo dostaneme 😵 https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/archiv-jun-2011-mesiac-so-samsung-vyhraj-fotoaparat-samsung-v-planeo-elektro-dubnica-nad-vahom/
@keena Tusim si mala taka zlte tricko, az si dobre pamatam. Ja som bola da sa povedat ze v strede. Ak niekto isiel na WC vzdy som sa musela postavit a pustit ho. Skoda, mohli sme pokecat ☹
@katkaajurko Ahoj, bolest krizov mam skoro cele tehotenstvo a tiez aj problem otocit sa z z boka na bok, a klby ma zacali boliet tak pred mesiacom. A asi 2 tyzdne dokonca citim ako sa mi roztahuju lonove kosti, hlavne rano, ked vstavam z postele.
@slniecko612 asi to tak bude , najtazsie je vstat po dlhsom lezani , po sedeni je to este ok

@barca127
mno tak veľmi weľa zaleži aj od toho personalu... celu noc ma bolilo brucho čo mi tak dobližili... normalne sa tam bojim ist v pondelok... moze ist este rodit do Martina tak uwidim... mno ty si iná šikulka... ked si dalšie okno poumywala. ja už nič nerobim len oddychujem... dnes si možno trošku poupratujem aby som nemusela zajtra ale uwidim som akasi leniwa.:D: a coraz wiac:D