Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
Ahojte čakateľky, náš bobo dnes v 35 týždni má 2950 gramov, je väčší o dva týždne - cca na 37. týždeň 😉 😉 😉 Takže my to máme za pár 😝
@lubkasungirl Ahoj, ja som bola na poradni vo štvrtok (v 34tt) a malý mal 2400g- tiež mal o dva týždne viac ako mal mať, tak som sa pýtala doktorky, či sa aj skôr narodí. Ona mi povedala, že nie, že vývin dieťatka neovplyvní váha... takže neviem neviem, či to bude o 2 týždne skôr... 😒
tie miery treba brat dost s rezervou tusim udavaju skoro plus minus az do pol kila
vcera sa mojmu nadriadenemu narodila dcerka necelych 3000gr a v termine....ved priberie neskor a co je sranda ze sa im otocila zadockom dolu pocas porodu tak nakoniec zvolili cisarsky rez
@barca127
ahoj tak moja mala bola celu nco hore... ale vyspala som sa... len som citila že si tam stale niečo robi a sem tam ma kopla..:D a rano som isla na monitor... tak v pohode konecne sa ma ani nedotkli malicka sa hybala a este som dostala aj nejaky balik.... aj ja som mala vcera celkom pohodovy den sme boli s drahym v meste na prechadzke... a dnes som bola zasa cely den v robote:D::d zajtra idem zasa na hematologiu a este aj na poradnu tak uwidim ako to postiham lebo to mam tak na tesno:D:
@zora256 aho tak ja som tiez bola dne sna monitore.a men dowolila doktorka lezat na boku lebo tiez by som dlho nevydrzala na chrbte... minule som tak bola a sestricka mi sama powedala ze aby som sa dala na bok a monitor dopadol omnoho lepsie ako minule:D:D:
@romanecka Dúfam radšej, že sa narodí skôr, lebo ak by vydržal až do termínu, neviem, ako by som dokázala porodiť 4,5 kg dieťatko... 😉 😉 😉
@dooscoby Ahoj!
Tak mne monitor teraz nerobili,len prietoky a všetko je ok,malý má vraj vyše 3kg a aj som otvorená na 3prsty,a už hoci kedy môžem rodiť,malý je vyvinutý aj pľúca má ok.Tak už len čakať.
@petra191919 Ahoj!
neboj zvykne si.Aj jeden sestrin spolužiak je tak nevedeli sa rodičia dohodnúť a to už bol tretí chlapec tak dali obe a ani nepasujú Peter Jakub sa volá.
@sisanka Ahoj!Tak mne lekár zahlásil,že už hoci kedy môžem rodiť,tak dúfam,že do nedele vydrží,alebo aspoň do posledných odberov krvi,ten mám pondelok,a potom už aj môže byť. 😀 Tento týždeň mi majú prísť ešte posledná Pn-ka tak ešte pár dupačiek a vložky si chcem na zásobu kúpiť,a pár vecí z lekárne,tak dúfam,že toľko stihneme.
@maruska.s Ahoj!
Ja mám dosť malé cestovné tašky,tak preto z nich mám dve a jednu igelitovú,lebo sa mi to nesprace do jednej,a to mám len hygienické veci a dve osušky,dve látkové plienky,odsávačku,cumeľ,župan,a nohavičky,dve fľaše Lucky ostatné donesie muž,a sobášny list a adresu pediatra.
@januska712 Ahoj!Tak mne monitor nerobil,robili ho min.v nemocnici,teraz len prietoky,a kontroloval krček.Tak povedal mi že každú chvíľu môžem rodiť už som otvorená na 3 prsty a malý má vyše 3kg a všetko je ok a vyzerá to vraj na pekný prirodzený pôrod.Ale tak dúfam,že vydrží aspoň do 20.6.Do vtedy by som mala stihnúť ešte pár drobností,a poradňu mám až 4.7. na krv mám ísť teraz v pondelok 20.6.ešte kvôli železu naposledy vraj pred pôrodom.Tak sa držkajte! 😉
@zora256 ahoj ja idem na poradnu zajtra tak som zvedava co povie mne 🙂 neboj ked nestihnes tak ti kupi manzel alebo mama...ja som do porodnice zabalene nic nemala,ani pre male nachystane pri prvom a vsetko sa pekne stihlo... 🙂 svokra mi poprala plienky a vsetko pre male,manzel kupil co mi bolo treba do porodnice s mojou mamou a vobec som nemala pocit ze som na nieco zabudla...aj ked teraz uz mam co to pochystane...a zajtra chcem z poradne ist tiez este pokupit nejake drobnosti...ale balit to budem az ked bude treba 😉 alebo pobali manzel 😀 a co sa zabudne mi donesie hocikedy...
@januska712 ahoj mno tak to som rada ze tentoraz to uz bolo ok,tak to vizera ze ja vobec na monitor nepojdem lebo ani kolegyna co ma toho isteho gyndosa nebola ani raz, a najblizsiu poradnu mam az o tri tyzdne , dnes som si bola po matersku zajtra ju uz len odniest do roboty a hotovo 🙂) ja som zas mala noc o nicom uz ma vsetko pri lezani boli cele nohy aj panva tak sa na to velmi casto budim :(
@zora256 ahoj, ja mam pobalene asi to, co Ty, ibaze mam len jednu osusku a odsavacku nemam, tak neviem, ci je to take potrebne...flasku tiez nemam ziadnu zbalenu, dnes sme kupili este plienky do porodnice...neviem, snad budem mat vsetko potrebne. Inak, super, ze ste v poriadku.. 🙂 takze uz si otvorena na 3prsty? ja idem v pondelok, tak som strasne zvedava, co mi povedia, uz sa neviem dockat. Tak sa drzkajte 😉
@sisanka Ahoj!
Tak to máš dobrú svokru.Moja tá je teraz chorá,a pracuje.A mne do pôrodnice len hrnček chýba,ináč mám všetko,len si chcem kúpiť do zásoby vložky,čaj pre kojacie,a repíkový na umývanie sa,a zo dve dupačky k pediatrovi,lebo nové nemáme.Takže to nie je nič moc,čo by som nemohla aj potom,lenže vtedy som vkľude keď mám všetko čo si zaumienim.Môj manžel by asi polovicu vynechal a nevedel by aké chcem a tak by nič z toho nekúpil,takže ja to nemôžem naneho nechať.Tak sa majte krásne! 😉
odsavacku do porodnice by som asi nebrala no ja vlastne ani ziadnu nemam a viem ze tu v BA maju priamo na oddeleni a su vraj dost vykonne 🙂 ...flasku cumel neberiem....baby pozor s cumlom hlavne pre tie co budete kojit....kamoskina mala nemala problem s cumlom ale moja ho napr.do 3 mesiacov nemohla mat lebo potom zle sala z prsnika....ono sa odporuca pouzivat cumlik az po ustaleni kojenia cca.po 6 tyzdnoch tusim skuste dakde kuknut info na nete
zora256 tak pekne sa ti to krati...tak drzim palce nech este aspon do konca mesiaca vydrzis pokope..ja mam poradnu zajtra a ultrazvuk az buduci tyzden
barca127 az o 3 tt poradnu?....to sa my dako nezda...ved uz od 36 sa ma chodit kazdy tyzden do spitalu...skus sa tam ist zahlasit skor lebo keby sa babo pytalo skor na svet nech mas spravene tie posledne vysetrenia..monitory a ultrazvuky
@maruska.s Ahoj!Jedna čo rodila v Lv,tak mi vravela,že si mám zabaliť aj odsávačku,jej bolo treba,lebo malá jej mala žltačku,tak preto,že vtedy dávajú z fľašky,a fľašku tam brať netreba,že majú,ale tak ja neviem ako to je vo vašej pôrodnici,v tejto ani nočné košele netreba a ani oblečenie pre bába,oni tam dajú.Tak sa držkajte! 😉
@dooscoby Ahoj!Tak s tým cumľom som tak,že ja ho nechcem používať,ale jedna mi vravela,že v Lv bola jedna sestra,ktorá kvôli tomu kričala na jednu,že jej malý plakal,a nemala so sebou cumeľ,a tak si ho beriem,len preto,a nie preto,že by som ho chcela použiť,len pre prípad ak by tam bola taká hnusná sestra. A odsávačku mám len ručnú prácnu,ale ak bolo nutné,tak aby malého nekrmili s cukrovou vodou alebo s čímkoľvek iným než mojím mliekom,ak by mal žltačku.A ďakujem za priania,aj ja by som bola rada,keby vydržal do 26.6 aspoň,keďže bude Emanuel tak by mal aj meniny 26.3.A tak by len mesiac mal iný,bolo by to zvláštne 🙂 .A ozaj ja mám tiež poradňu o 3tt,ale tak posledný odber budem mať pondelok.A mám už aj monitor za sebou a prietoky tiež.Tak sa držkajte!
zora256 take sestricky by mali strielat 🙂 ..mali by byt zvyknute ze deti placu a daktore aj non stop....co si pamatam tak velakrat mamina ked isla za navstevou tak dieta jej aj tam pol hodku revalo a sestra ako ktora daktora pomojkala ale vacsinou ich nechali tak
tej cukrovej vody by som sa nebala lebo po cca.2 dnoch uz mas dost mliecka a zo zaciatku asi aj tak vela neodsajes ale skus a potom daj vediet lebo ja s odsavackou vobec skusenosti nemam...napr.zasa moja skusenost ze babo ma este zasoby z bruska a napr.moja nepotrebovala papat skoro cely den po narodeni jednoducho nechcela aj sestricka vravela ze nenutit vypyta si sama
@zora256 Mne bude treba nocnu koselu, ale len jednu, po porode, na porod davaju nemocnicnu a tiez oblecenie pre babo davaju v nemocnici, treba mi svoje uz len na cestu domov (uz aby to bolo 😉. A na tu odsavacku sa asi spytam, ale medzi vecami, ktore mi treba do porodnice to nemaju napisane, tak hadam nie. Tiez sa drzkajte, prajem, nech vsetko dobre dopadne 😉
caute baby. u mna nic nove.. vsetko po starom a hlavne OK 🙂 v piatok ideme na poradnu, tak uvidim ako sa ma mala... som zvedava hlavne na vahu a aj na to ci nie som este otvorena... 😕 ozaj, taka otazka... uz sa bude tykat asi vsetkych... teda myslim, ze uz vacsina z vas neuziva magnezium, teda od 36tt by sa nemalo... nemavate v noci krce v lytkach a na chodidlach dole?? lebo ja ano.. a je to straaaaasne neprijemne, uz mam pocit, ze krce mam aj v stehnach... vobec sa nemozem natiahnut 😠 co proti tomu robite??
@dooscoby ahoj tak ja som tam vcera u neho bola po papier na matersku a aklurat pozeral ze mame poradnu o tri tyzdne a nic nevravel ze keby nieco tak s mam zastavit ale inac nic...a co viem tak on od 36teho tt urcite este neposiela do porodnica na kontroly neviem preco mozno ze to je tym ze on porodnik z tej nemocnice alebo neviem ...a co viem tak pritoky si robi sam na ambulancii a na monitor neposielal ani moju kolegynku co teraz nedavno robila...boze oni su kazdy iny a potom clovek nevie co a jak 🙂 mno ale sak to budem na konci 37tt ked pojdem na kontrolu tak potom uz snad kazdy tyzden budem chodit ak nie do spitala tak aspon k nemu teda dufam...
co sa tyka kosielok tak ja mam nachystanu jednu k porodu a potom asi tri po porode pre istotu...ja som raz taka ze musim mat vsetko v zasobe a potom to nevyuzijem ani 🙂 odsavcku si beriem svoju rucnu , u nas maju sice na oddeleni ale xco ak bude naval maminiek ...kolegyni sa strasne naliali prsia a nemali akurat volnu tak sa musela trapit rucne a moc jej tio neslo tak mi odporucila pre istotu nech mam ved pouzit ju nemusim
Ahojte kocky, dlllho som tu nebola. Uz druhy mesiac som na PN-ke, vlastne od soboty uz na materskej, no 6tyzdnov som lezala. Zacala som sa otvarat v 29tt, tak ma poslala moja Dr. do nemocky pre istotu. Bola som tam tyzden.
Co ma ale teraz troska trapi... Obcas ked sa mala hybe, tak mam take pichanie dole, ako keby sa mi niekto "vrtal v krcku". Neviem to opisat, ale je to teda dost neprijemne. Najskor mi to prislo ako keby mi mala slapala na mocovy mechur, ale toto je uz ze dost silne. Ked som bola pred tyzdnom na poradni, tak to nebolo take intenzivne a ani krcok sa mi po tom lezani nastastie viac neotvoril.
Mate niektora z vas take cudne pichanie? 😅
@majkauk Ahoj Majkauk, my sme mali v 35tt+2dni vraj 3 kg a rovnako cakame chlapceka a manzel bol pri narodeni velky /uplne presne neviem kolko ale okolo 4 kg/, tak to bude asi tymto. Presne tak, hlavne nech je vsetko ok. Inak tie merania mozu byt aj dost nepresne /kolegynke tesne pred porodom povedali 4,4 kg a mala mala 3,7/ Pozdravujem.
@koc1nka
@barca127
no kocky, u mna je to uz aj po sediacky a aj po leziacky... obcas som si myslela, ze ci mi uz rucicka netrci von 😅
@koc1nka poslickov myslis ako kontrakcie slabe? no papam od maja Magne B6, aby mi netvrdlo brucho, ale buduci tyzden ho uz vysadim... obcas mi zostane brucho stuhnute, tak asi ano, ja ti nevim 😕
@helka193 ahoj tak sme na tom podobne - presne toto isté mám aj ja - pichanie medzi nohami niekedy až svrbenie z ničoho nič,riedka stolica a tiež sem-tam únik ale neviem či moču,lebo je to priesvitné a hlavne to po moči ani nepáchne...tiež mám poradnu až vo štvrtok tak čakám aj ja že čo a ako..musím sa opýtať..prosím ak niečo zistíš daj vedieť...tiež som trošku v šoku z toho a obávam sa...dakujem a držím palce nech je všetko okey 🙂
@helka193
Helka, plodova voda nezapacha a je bez farby... Ono to bude zniet asi divne, ale asi si si mohla pricuhnut... A citala som v knihe, ze niektore zeny maju pred porodom riedku stolicu, takze moze to byt ono... Mozno by som zavolala Dr., lebo ak odtiekla plodova voda, mohla by si dostat asi nejaku infekciu... radsej byt sledovana v nemocnici ako nieco zanedbat. Tak si teda ja osobne myslim. Mozno ako prve zavolaj svojmu Dr.

ahojte babenky, no my sme mali v 30 týždni 1190g 🙂 čo by bolo pre mňa dobré ak by sme mali málo, lebo mám šancu na prirodzený pôrod 🙂 pribrala som 0 kg, ja idem až budúci týždeň na kontrolu, či mi bude robiť utzv neviem... ale ešte v piatok by sommala ísť do rizikovej poradni (prvý pôrod bol sekciou blééé) možno tam urobia utzv hmmm som zvedavá na konečnú váhu...