Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@januska712 ahoj tak urcite sa aj ja dpckam ved nemozem byt tehotna dva roky 🙂 len si velmi zelam aby to bolo o nieco skor alebo aspon aby to nebolo po termine aby si malu uzila aj segra ked tu bude...najhorsie je to cakanie na dalsiu poradnu mohol ma objednat teda aj skor ale snad vie co robi 🙂)
@janushkabb aj vy a nech vam to rychlo ubieha...potom sa tesim na foto
cawte baby, uz sa nam to krati, ci ako??? mna uz druhy den prenasleduju bolesti...ja len dufam, ze sa nic nedeje...este mam 30 dni cas a ja som asi trosku ina ale tajne dufam, ze si malicka da nadcas :D aj ked bude to narocne...
mamickam co uz maju drobcekov pri sebe zo srdiecka gratulujem!!!! vela zdravicka 🙂
@simba13 Ahojte,mne na monitoringg nikdy malého nebudili a spal,kým sa sám nezobudil,lebo dali dosť na hlas zvuk a tan ho rušil tak kopal dosť.A tak máte peknú váhu,malej.Ja o svojom viem len toľko,že má nad 3kg,a to mi povedali ešte 13.6. a poradňu mám až 4.7.A rodiť už môžem hocikedy ako mi lekár vravel vtedy,a krv na streptokoka mi brali 20.6 teraz,tak výsledky neviem,a podľa sestričky mám čas sa opítať keď pôjdem 4.7.,čudný sú,veď fakt už cítim,že úôrod bude skôr než tá poradňa tak budem musieť pondelok 27.6.zavolať aj keď sa jej nebude chcieť mi povedať,a možno i dovtedy porodím,tak neviem skade budem vedieť výsledky.Ach jaj,keby lekár bol dal tú poradňu aspoň na 27-mého.
Caute baby, ja už tiež posledné 3 noci poslíčkujem. Dnes som bola v poradni, všetko OK, ale ak do budúceho piatku neporodím, mám sa hlásiť v nemocnici 😢 Tak dúfam že nedôjde na vyvolávanie pôrodu, som odhodlaná bojovať ak budeme zdravotne v poriadku a dať veciam prirodzený priebeh.
@akinorev30 ahoj, ďakujem a už sa teším aby to bolo čím skôr za mnou. Stále sa ešte rozhodujem nad anestéziou, neviem či zvoliť spinal alebo celkovú... A ktovie možno naozaj budeme spolu aj v porodnici budúci týždeň... Ty budeš mať chlapca alebo dievčatko?
@salinka28 Ahoj!
Tak asi,ale to nevadí,už sme v čase,hlavné je aby sme boli v poriadku a aj naše bábätká 🙂 .Už mám strach aj odýcť z domu,lebo dosť ma bolieva krčok,keď chodím veľa,tak dosť naň tlačím,až ám pocit,že sa otváram,ešte viac a ak už budem otvorená nad 3cm,tak sa može pretrhnúť blana a odtiecť plodová voda,a to by som nechcela niedkde na ceste,ale radšej doma.Tak ty to už máš za týždeň termín,tak to už fakt môžeš už aj hoci dnes,my máme šte 17dní,ale tak to už ne vadí,ani u nás,v terajšej dobe rýchlejšie ú vyspelé bábätká ako aj deti.Tak Ti držím palce,aby ste to maly čo najrýchlejšie za sebou,a čo najkratší pôrod.A ináč ako sa cítiš?
@majkabudka227 Ahoj!
Tak Ti držím palce,aby sa Ti malý vypítal sám čo najskôr von!Ja poslíčkujem viac ráno,a poobede niekedy,ale v noci mám kľud,tak neviem,tak asi ja budem ráno rodiť,keď to príde.Ale tak už by sme aj mohli.A ty sa ináč ako máš?
@salinka28 Tak ja čakám dievčatko a zatiaľ nevyzerá, že by už chcela isť von. Tak ale môže to prísť kedykoľvek tak uvidíme. Ťažko povedať, čo je lepšie, či úplna anestéza alebo spinal. Podľa mňa každé telo reaguje inak a to čo niekto zvládne v pohode druhému môže robiť problémy. Ale pri spinalnej aspoň budeš hneď vidieť bábätko.
@zora256 Ahoj, ja sa mám práveže výborne, až teda na to moje slabšie trávenie. Necítim sa ešte na pôrod, aj doktor včera povedal že to ešte tam dole "nie je zrelé". Ale som kľudná, viem že bábätko sa vypýta v správny čas len mám obavy z toho aby na mňa doktori netlačili s pôrodom. Ak bude problém, samozrejme, ale len preto, že som neporodila v stanovený dátum a všetko je OK, tak nevidím dôvod prečo ešte nepočkať.
@barca127
@barca127 ahoj no tak to určite nebudeš čakať dva roky.:D::D a neboj urcite to bude skor ako po neskor... ja som si dnes požehlila veci co som mala v nemocnici a som ich znova spratala do tašky... som upratowala tri hodiny v kuse uz idem dnes len oddychowat... mno a snad wie co robi ten tvoj doktro ked ta tak neskoro objednal na poradnu... ja idem v pondelok este k zubnemu a na monitor a v utorok idme na poradnu...
ahojte maminy,tie co sa uz blizite do finale,drzim palce.ja mam este cas ale rada by som tak za 3tt rodila.prveho som rodila o 2tt skor a mal 3600g tak by som bola rada keby som teraz nemala babatko este vacsie,lebo uz aj tento macko sa tazko tlacil a teraz mi povedali na prietokoch ze nemam cakat male babo.poslickov uz mavam hocikedy ale otvarat sa este neotvaram.predtym som sa zacala v 37tt a o tyzden som rodila a voda odtiekla v porodnici.akurat uz ms boli panva a slabinymze nuekedy nemozem ani vstat.
Ahojte kocky, vcerajsia poradna dopadla u nas celkom OK. Akurat mala ma uz cca 3400g co ma trocha desi 😕 Som otvorena na 0,5cm, ale to som uz davno, ale co mi Dr. povedala, ze branka je otvorena. Neviete co to znamena? Povedala mi, ze bude rada, ak este tento tyzden vydrzim. Tak nerozumiem, ked uz vaha je OK a aj babo je uz "hotove".
@marcah ahoj! tak neviem o tom, že by mi ich robili tri krát, ešte som sa aj schválne pýtala sestričky, či mi ešte na to budú brať krv, vraj už nie...no ale dúfam, že to bude OK......a všade čítam, že to býva problém väčšinou až pri druhom tehu...no a ktovie, možno je aj malá RH negatívna..... 🙂
mne na bradavky v lekárni odporučili Bepanten, vraj sa ani nesmusí zmývať pred kojením, a takisto je aj Calcium masť vraj dobrá.....
🙂
@januska712 ahoj mno tak to ja som dnes doma neurobila nic a uz sa ani nechystam akurat som dosla bola som na gulasi z roboty, tak som sa aspon kus odreagovala a pokecala s kolegynami len noc bola strasna stale mi akosi tvrdlo brusko nemohla som zaspat este aj manzel bol von tak som si myslela ze preto dosiel okolo druhej ale aj tak som nezaspala az potom nadranom sa mi nejako podarilo
@barca127 ahoj no ja som si v klude poupratowala a potom sme boli s drahm tiež vonku... ale teraz ma nehorazne bolia krize uz ani chodit nemozem ... newiem ci to ma uz nejake priznaky porodu alebo co... a bola by som aj rada keby to na man prišlo v noci... ja už so spankom nemam problem malicka ma necha vyspat a ked je hladna tak ma kopne do rebier a to je znamenie ze si musim niečo dat... inak to že ti tvrdne bruško by som asi zawolala aj doktorowi ci nemás skor dojst do poradne lebo mne zacalo tvrdnut brusko v nemocnici a hned ma brali na prietoky a aj na monitor... a preto som tam bola o den dlhsie...
planujete niektora rodit v Dun.Strede? Neviete ako to tam maju s epiduralkou?
@ivi77 na www.sprievodcaporodnicami.sk je napisane toto na epidural v Dun. Strede:
Ak by ste chceli epidurálnu analgéziu, vybavte si ju do 36. týždňa gravidity. Dostupná nie je stále, iba individuálne, po dohode s anesteziológom. Citujem: „ rodičky sa musia podrobiť anestez. konzíliu.“
cele info:
http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=poro...
na tej stranke dost info uz je neaktualne
@januska712 Ahoj mno ja som vcera bola z toho vyletu strasne unavena nevydrzala som ani telku popopzerat musela som si ist lahnut uz okolo deviatej spat som vsak nezaspala len som asi nevladala uz vnimat...potoom ma stihlo este riadne prehnat asi som nieco nedobre pojedla na tom gulasi 🙂) teraz uz opat buntosim od stvrtej proste nie a nie zaspat ale tak este sa mozno zadari pred telkou s plnym bruskom 🙂) mno ak by ma to tvrdnutie nejako nepreslo a opakovalo by sa tak urcite sa mu pocas tyzdna nadrzovku nasackujem do poradne a hotovo
@majkabudka227 Ahoj!
Tak to máš fajn,keď ťa len trávenie trápi,mňa kríže bolievajú i podbruško a krček,je to všetko dokopy,dosť,a keďže sa aj otváram,tak hockedy to namňa môže prísť,to mi aj lekár vravel,tak ja by som už rada,mala potom,aby ma už nič nebolelo,a mohla spať už na chrbte.A hrozne sa už teším na drobca,každý deň mu dohováram,ale akýsi je lenivší v posledných dňoch.Tak Ti držím palce,aby si porodila na termín,aby ťa veľmi nenatrápili.Jednu nechali v nemocnici týždeň po termíne,a porodila dva týždne po termíne,aj to na vyvolávačky,nezaberali jej ani tie dostala ich viac.Ale našťastie sú vporiadku,až nato že sa dosť natrápila bol až 3950g a 56cm.Tak Ti držím palce,aby si sa toľko netrápila! 😉
Ahojte...ja som si uz vcera v noci myslela,ze budem muset volat manzelovi do prace a ze budem musiet zhanat na noc niekoho k malej...strasne ma boleli krize a klby...malinky ma hrozne dolu tlacil...brusko ma bolelo ako ked mam menzes a tvrdlo mi kazdu chvilku...ale do rana to preslo 🙂 ...asi som to vcera prehnala s oberanim uhoriek 🙂 ....dufam,ze drobec tam este chvilku vydrzi...este ma dost casu - mesiac do terminu 🙂 ....a musime vsetko nachystat v novom bytiku...neviem si predstavit stahovanie s novorodeniatkom...
@barca127 Ahoj no aj ja som išla až tak okolo pol 11 spat a som nemohla zaspat ja som bola tiež unawena s toho vyletu ma aj dnes bolia nohy normalne mam svalovicu:D::D a tie moje križe tie ma riadne bolia... dnes dufam že nebude pršať lebo sme dohodnutí s fotografom na 16tu sa ideme fotit do prirody .. tak sa tešim .. mali sme ist vcera len nam nevyšlo počasie... tak uwidime ako to dnes dopadne..:D

@simba13 no to iste sme mali dnes aj my - na pásy som musela dvakrat - prvy krat malicku nie a nie prebudit,tak sme si dali nieco sladke a isli na druhy pokus - zabralo,ale len v polosede.. 🙂 ...no v pondelok idem ku dr. predpísať na tie kvasinky nieco a hadam prelieci sa to co najrýchlejsie..dakujem 🙂 ..drzte sa 🙂