icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

zora256
27. jún 2011

@katren Ďakujem,veľmi pekne za odpoveď,tak som kľudnejšia 🙂 .A ako sa máš?
@henulienka Ďakujem!Ja nemám plánovaný cisársky,mne povedal naposledy gynekólóg,že to bude pekný prirodzený pôrod,tak som rada,že stačí,tá infúzia,a bude ok.Baby a to ste potom už vôbec neboli liečené na streptokoka,to stačila,len tá jedna infúzia pred pôrodom a potom už nič?
@lucyka1 Tak to a neviem,lebo ja som na PN-ke od novembra,a to som bola v skúšobnej dobe,tak ma vyhodili,tak zavolaj do SP,a zisti si to tam,zatiaľ ani mne neprišlo rozhodnutie zo SP,a ja som posielala žiadosť 30.5.2011,ale asi zajtra si aj ja zavolám.Veď už teraz vo štvrtok bude mesiac čo som poslala a to doporučene a prvou triedou.
A ináč ako sa máš?

lucyka1
27. jún 2011

@zora256 v pohode. dnes som mala poradnu a monitor. vsetko je zatvorene, presne ako ma byt. uz si pripadam ako ukazkove tehu, lebo doktor stale hovori ako je vsetko v poriadku 🙂 brusko uz mam 35 cm. a pribrala som dalsie kilecko, uz mam 72kg. celkovo som pribrala +20kg. aj vysledky zo sterov mam v poriadku. takze ja len cakam kedy to na mna pride kedze mam dva tyzdne do pôrodu.

romanecka
27. jún 2011

@zora256 Ahoj, ja som mala naposledy poradnu v piatok a potom si doma citam v tehu knizke- pozitívny test na streptokoka, moja doktorka mi vobec nic nepovedala... V utorok idem do poradne uz do nemocnice, tak skúsim niečo vyzistit... Ale čo som čítala aj tu o streptokokovi, tak len pri pôrode podajú dáke antibiotika, po porode aj dietatku preventivne... viac ja neviem... A este to- ze toho streptokoka ma 40% žien, tak som sa troska ukludnila, že skoro pri každej druhej to musia riešiť.... 😒

henulienka
27. jún 2011

@zora256 ja som viac liečená nebola, povedali mi, že mimo tehotenstva je to celkom bežný a neškodný nález, a ja som ani žiadne problémy nemala, ani zápaly, ani výtoky, ani bolesti - nič

simba13
27. jún 2011

@zora256 ahoj tak to mas dost zvlastne,ja chodim do poradne kazdy tyzden, štvrtky poradna a piatky pásy...a vysledky mam chvalabohu vsetky v poriadku,dokonca aj zelezo ktore som mala od tretieho mesiaca strasne nizke sa mi konecne upravilo...a ja mam praveze pocit ze mala by v brusku vydrzala aj mesiac..tej je tam urcite dobre a ja sa tiez nemozem stazovat akurat tak na bolesti chrbta ale da sa to zvladnut, este keby bol porod taky fajn ako cele tehotenstvo tak budem rodit aj kazdy rok🙂))

maruska.s
27. jún 2011

@lucyka1 ahoj =) tak to presne ako ja, zatvorena, vysledky z monitoru v poriadku...a dva tyzdne do porodu 😉 teda dufam, ze viac to nebude 🙂 aj sa trosku bojim...ale dnes ked som bola na monitore, akurat niesli babatka, take male uzlicky, vsetky zabalene v tigrovanej decke, no krasne 🙂 tak uz sa tesim, ked bude medzi nimi aj nas drobcek 🙂

lucyka1
27. jún 2011

@maruska.s 🙂 to ano. len ja som mala martinka o tyzden skôr pred terminom pôrodu, tak som si myslela ze aj teraz to bude obdobne. ale asi to tak nebude. nevadi, necham sa prekvapit kedy to na mna pride. dufam ze do terminu. a ze nebudem prenasat, lebo uz teraz mam toho dost...

lucyka1
27. jún 2011

@maruska.s a co cakas? chlapca?

katren
27. jún 2011

@zora256 ja som potom nebola liecena na streptokoka.....on mozno nie je pre nas taky strasiak, ale pre babo, tak preto sa davaju antibiotika pri porode..
@romanecka mne malej nedavali ziadne antibiotika...a preventivne??? to co uz je, ze len tak dame antibiotika, ved to je silne pre take babo ked musi normalne, nie este preventivne....

barca127
27. jún 2011

@lucyka1 mno takze ta marcova MD by ti mala dojst s junovou vlastne v juli 🙂

barca127
27. jún 2011

@januska712 mno tak to s tymi kazmi ti teda zavidim ja ratam s tym ze tam spolu s manzelom nechame minimalne sto eur teraz to je strasne este ze mame nejaku rezervu lebo by ma to teda pekne zaskocilo narusilo nas rozpoicet...mno dnes brusko nastastie netvrdne uvidime co bude do vecera, len na mna uz dolahla pomaly unava z toho pratania ale ja nie a nie zaspat ked si lahnem

romanecka
27. jún 2011

@katren to som čítala tu na MK skúsenosti mamičiek, neviem z vlastnej skúsenosti, keďže som prvorodička... 😉

katren
27. jún 2011

@barca127 no keby sme my s mm nechali u zubara 100€, tak sme stastni prestastni.......chodime ku sukromnikovi a ja nastastie nemam kazive zuby...po 12-tich rokoch som mala 2 mini kazy(len kvoli tomu, ze osm pri prvom tehu vela vracala) a za ich opravu som nechala 145€ ja sama!!! u neho
keby si tam teraz sadol mm, tak sa asi nedoplatime 😠
takze cakame pokym spravime aku-taku rezervu a presne vieme, kde ju minieme ☹

katren
27. jún 2011

@romanecka 😉

maruska.s
27. jún 2011

@lucyka1 ja tiez by som uz rada, keby sa pytal na svet 🙂 velmi sa na neho tesime...ano, chlapceka, nase prve babo 🙂

renca31
27. jún 2011

@lucyka1 ahoj! najistejšie bude, ak si zavoláš do Soc. poist.: 0906171969 - toto je špeciálne linka na materské, tam som im povedala rodné číslo a oni sa mi pozreli, v akom stave je moja materská.Vedela mi povedať, že už mi peniažky za máj boli poukázané na účet. a aj to tak bolo, dostala som ich 15.6. a hneď mi potom prišlo aj písomné rozhodnutie. Ja som nikde nebola, zamestnávateľovi som odovzdala žiadosť o materské a on to postúpil na soc. poist. Úrad práce stačí až po pôrode....

zora256
27. jún 2011

@lucyka1 Ahoj!
Tak ja už vážim 75kg,ale ja som pred tehu vážila 72kg,a schudla som 5kg na začiatku,tak mám dokopy 8kg za tehu.
Tak to máš dobre,ja neviempresne či mám krv niedobrúa,lebo streptokoka,lebo mi len toľko povedala,že treba preliečiť navýsledky.Tak len dúfam,že nič vážne,ale ak by som do poradne porodila,tak im to spomeniem v nemocnici,aby predsa boli i natú možnosť pripravený,aby sa nič nestalo.
@romanecka Ahoj!
Díky za info! 🙂 Tak snáď bude všetko ok,ale zvláštne,tak aj iné píšu,že nedajú na to nič,a mne sestra vravela,že dostanem recept a treba preliečiť,tak možno,že nie to mi chcú liečiť,ale už mám toho celého preliečovania dosť,lebo každý trimester som mala nejaké bacili,a stále výtoky a tak.
@henulienka Ahoj!
Tak to si mala dobré,keď si nič okrem toho nemala,a ak to je naozaj také bežné,tak prečo to môže spôsobiť bábätku zápaľ pľúc.
@simba13 Ahoj!
Tak to máš fajn,ja beriem železo od 32tt a teraz mi majú na poradni povadať aj za železo výsledky.Tak ja by som nerodila každý rok ani keby to bolo bez rôznych rán a bolestí,a extra rýchle,ale tak ty vieš.Ale určite len sranduješ 😀
@katren Tak hej je to nebezpečné pre bábätká,ale tak tú infúzku vydržím preň.

simba13
27. jún 2011

@zora256 Jasne ze srandujem jedno dietatko mi staci mozno tak za 5 rokov a nie kazde tehotenstvo je rovnake...
🙂)

katren
27. jún 2011

@zora256 to je nic, to vydrzis 😉

dreamer4
27. jún 2011

ahojte buduce mamicky....
neviete mi poradit, preco sa s planovanou sekciou caka do terminu porodu? Lezim v nemocnici......babo s anetoci uz od 17 tt (kp) a oni chcu cakat...... ☹

zora256
27. jún 2011

@simba13 Tak to Ti verím,a fakt je každé tehotenstvo iné a aj bábätká.Tak ja by som o 3roky rada mala ďalšie aby som mala do páru,a potom keď už aj druhé bude v škôlke by som šla pracovať.Ale tak uvidíš potom aké bude vaše bábo.Ale určite rozkošné.To naše od včera noci je akoby vkuse v pohybe asi zo 10min.je v kľude,tak asi už čoskoro vyjde,asi hľadá východ 😀 .Veľmi dúfam,že to tento týždeň budeme mať za sebou.Tak sa držkajte! 😉

zora256
27. jún 2011

@katren Tak to je najmenej čo môžem urobiť,vydržať,len keby som už tam bola,lebo mám pocit,že mi vnútornosti premiestni náš malý beťár. 😝 Už som zvedavá aká bude táto noc,lebo včera som ledva oka zažmúrila,tak veľmi sa hýbal,že som každú chvíľu sa budila a každú hodinu chodila na wc.A ty sa ako máš?

zora256
27. jún 2011

@dreamer4 Ahoj!Tak to neviem prečo čakajú do termínu,ja som tak vedela,že CR robia týždeň pred termínom,ale možno preto že je menšie,a chcú aby ešte podrástlo,alebo si myslia,že keď je CR,tak môže aj na termín byť.Tak sa držkaj!Alebo ak ťa to trápi spítaj sa ich na to.

simba13
27. jún 2011

@zora256 vy sa volako ponahlate...ja by som este chcela vydrzat aspon 2 tyzdne.a moja mala v poslednej dobe zase dost cka,aj tuto noc ma normalne zobudila..ale je uz kludnejsia narozdiel od minuleho tyzdny,ved uz sa nema kde poriadne hybat,sem tam ma kopne do rebier aby som vedela ze je v poriadku,ona väcsinou vystraja vecer..🙂)

barca127
27. jún 2011

@katren mno ti zubari su strasne drahy ja som nemala kaz asi dva roky az teraz v tehu sa mi tak pohorsilo tak uvidime kolko bude pytat osm teda zvedava

zora256
27. jún 2011

@simba13 Ahoj!Tak ponáhľame sa,lebo my už pred 2týždňami sme mali nad 3kg,A začala som sa otvárať už od 32tt,a nie je mi najlepšie,niekedy mi je na odpadnutie,a všeličo mi je len nie dobre,tak už by som to chcela mať čím skôr za sebou,nechcela by som aby mal nad 4kg pri pôrode.A budúci krsný rodičia majú voľno len do 17.7.
A chcem aj krstiny stihnúť,lebo bývajú až v Piešťanoch a potom majú 2 týždne 12-cky v práci,tak by tak skoro nemali čas,tak by sme do krstu nechceli veľmi chodiť von,a tak ho chcem mať čím skôr za sebou,aby sme mohli aj na prechádzky chodiť.Tak ako vidíš máme dosť dôvodov,prečo chceme malého čím skôr vonku mať.Tak sa držkajte! 🙂

simba13
27. jún 2011

@zora256 aj vy budem na vas mysliet.potom chcem vidiet foto

dreamer4
27. jún 2011

@zora256 vahu vraj ma (2700g), tak neviem naco sa caka...ked viem, ze CR ma byt pred terminom....ale tak klasika, mna uz slovenske zdravotnictvo neprekvapi v nicom.....hlavne nie v schopnosti informovat pacientov...

barca127
27. jún 2011

@dreamer4 ahoj ono to zalezi na nemocnici, napriklad kamoska je teraz KP este ma sice do porodu dva mesiace necele ale pytala sa na to doktora tak jej povedal ze u nas v meste cakaju az do terminu ci sa neotoci az potom zvazuju sekciu a v meste vedla planuju par tyzdnov do porodu sekciu takze asi tak iny kraj iny mrav 🙂

katren
27. jún 2011

@zora256 no ja celkom v pohode....len keby som si mohla ruky odtat, tak je to prve, co spravim.....velmi mi trpnu a nemozem spavat...na pravej ruke prstennik a prostrednik vobec necitim, tie su stale strpnute, ostatne ako-tak....potrebujem ich mat stale zvesene a nic nerobit, ale to sa mi pri tej mojej princeznej moc neda.....
najlepsie by sa mi spalo n chrbte, ale to zas maly v brusku nedovoli a hned ma zacne aj tak dusit, takze tuto noc som sa nastvala a isla spat do obyvky do kresla....esteze je trosku polohovacie, takze som celkom nesedela, ale teda oproti posteli nic-moc......takze asi tak 😅
ale inak mi bolo cele tehu super, len tento koniec ma nejako "doraza" uz