icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

simba13
6. júl 2011

@januska712 Gratulujem maminka.. krasne meno my sa ho tiez chystame dat🙂) tak vela zdravicka a mala nech vale papka a spinka🙂)ja by som to uz tiez mala najradsej za sebou

zora256
6. júl 2011

@januska712 Ahoj!
Tak to ja neviem stou bradavkou,mávam aj ja bolesti vnich,ale ešte nekojím,ja si ich natieram z masťou z olivi zn.Babylove dm,a pomáha mi.Tak to si mala rýchly pôrod,len tie bolesti si mala dosť.tak sa držkajte! 😉

janushkabb
6. júl 2011

@zora256 no dakujem krásne...mna nič nebolí..som z toho už zúfala - z toho čakania...no ak zajtra nič,v piatok ideme do poradne do nemocky tak uvidim co mi tam povedia - no stále dúfam,že zajtra si to maličká rozmyslí a pojde von 🙂 ...večer skúsim ešte schody vybehnúť,nejaká prechádzka - hádam sa to rozhýbe 🙂 ..tak držím palce aj tebe a keby niečo daj vedieť 🙂 ..vela šťastia

lusia13
6. júl 2011

ahojte. chystáte sa niekto ulahcit si porod z epiduralnou anestezou alebo ste uz rodili z epiduralkou. aky je vas nazor nato lebo ja nad tym dost vazne uvazujem a chcela by som poradit. dik

ada222
6. júl 2011

@januska712 Tiez blahozelam k malinkej. Drzte sa!!!

zora256
6. júl 2011

@janushkabb ahoj!
Tak určite dám sem vedieť po pôrode,ale tak mňa trošku brzdí strach z pôrodu,aby som skúšala schody a tak,keďže len pár milimetrov chýbado otvorenia na 3cm a na pdtečenie plodovky.Tak len čakám,že malý sa bude dosť tlačiť,nato aby sa to začalo,ale tak dúfam,že to bude zajtra ráno do 6hodiny.Držím Ti palce,aby si to mala aj ty čím skôr,ba naraz,so mnou,ak by som naozaj šla zajtra,ale ak nie,tak držím tebe palce,aby sa Ti malá vybrala od seba. 😉

lusia30
6. júl 2011

@januska712 Gratulujem ku kraaasnej dcerke...a zelam Vam obom vela vela zdravicka...malinkej prekraaasne detstvo plne smiechu a hier...nech Vam doma robi stale velikansku radost a nech Vam rastie do krasy 🙂

barca127
6. júl 2011

@zora256 neboj sa aj na teba to pride sak nemoze byt tehotna donekonecna 🙂 a ked uz si otvorena na 3 cm tak to bude len itazka casu,aj ked asesterka bola otvorena uz dva tyzdne prted terminom a nakoniec jej ho vyvolavali tyzden poi 🙂 tym malinkym je nejako dobre v tych bruskach 🙂

barca127
6. júl 2011

@lusia13 ahoj tak ja sa chystam rodit bez epiduralu, teda aspon by som chcela, pocuva som vela nazorov ze to moze predlzit tu prvu dobu tak neviem, ale keby som mala take bolesti ze by som to fakt nevedela rozdychat tak si ju dam potom uvidime ako bude

lucyka1
6. júl 2011

@zora256 neboj sa, nie si sama. aj ja mam uz len par dni a este nic. i ked dnes ma cely den boli brucho... zajtra idem na poradnu i monitor tak som zvedava, lebo uz ma ide tiez slak trafit z toho cakania... 😉 vsetci okolo rodia a ja stale nic.
inak aj dankamat uz ma chlapceka na svete 🙂

renca31
6. júl 2011

@januska712 ahoj! as tými bradavkami má vraj veľa maminiek, ktoré koja, problém....vraj je dobrý bepanten, aj kalciová masť na bradavky, nemusia sa pred kojením umývať, takže je to pohodlné. Tak sa drž, ono sa to zahojí! Hlavne, že vieš kojiť! 😀

renca31
6. júl 2011

@zora256 no ja som dnes premokla asi preto, že to bola len intímka, nie normálna vložka....ale tak myslela som si, že toho bude menej.... 🙂 mňa od tej soboty, čo sa mi prvýkrát pustila zátka dosť často bolí brucho, dnes asi najviac, a predsa mi na monitore nič nepovedali, a mám tam napísané bez kontrakcií, takže to asi nebude ešte ono.....ja sa len bojím, že ako budem vedieť, kedy to už budú ozajstné kontrakcie a nie len poslíčkovia.....ale vraj to budem cítiť, tak dúfam....😀

katren
6. júl 2011

@lusia13 tak to neviem, ci nerozmyslas nad nou dost neskoro, vo vacsine nemocnic si ju musis vybavit u anesteziologa do 36tt......
ja som mala a idem s nou zas...konkretne co by si chcela vediet??? napis IP

gadget.tt
7. júl 2011

@lusinda24 jaaaaaaj Luci tak to ti poviem, ze si si "uzila".... nastastie ste v poriadku a aj napriek bolestiam a strachu je vsetko OK....sa tesim s Vami... drzte sa a uzivajte si jedna druhu .... mala je krasna princezna....

gadget.tt
7. júl 2011

Caute baby tak my mame dnes termin, ale teda ziaden naznak ani nic, ze by sme chceli ist "von" ... na poradni vsetko OK nic sa od minuleho tyzdna nezmenilo (otvorena na prst, krcok 1 cm), a ze keby som neporodila do soboty mam sa prist ukazat ....uz aby to tu bolo sa neviem dockat.... 🙂

akinorev30
7. júl 2011

@lusia13 Ahoj ja sa chystám využiť epiduralku, dve kamarátky rodili 2 mesiace dozadu s epiduralkou a nevedeli si vynachváliť 🙂. Dokonca to urýchľuje pôrod, po pichnutí epidurálu išli na pôrodnú sálu v priebehu 1-2 hodín. To, že chcem epidurál som nahlásila iba gynekológovi a ten mi iba zobral krv, aby sa zistilo akú mám zrážanlivosť. V pôrodnici potom stačí, keď predložím výsledky.

janushkabb
7. júl 2011

@gadget.tt ahoj ja som na tom rovnako...dnes termín a nic ani naznak niecoho..nás caka poradna zajtra - ak sa dovtedy nepohne maličká von..tak Vám držím palce a dúfam,že budeme mať rýchlo drobcov pri sebe 🙂

lucyka1
7. júl 2011

ahojte baby. ja neviem ci nemam nahodou kontrakcie. poradte mi. nie je to take pravidelne.... 5-10minut prestavka.... ale nechcem stresovat.... neodtiekla mi ani voda ani zatka ani nic.... len tie bolesti, ale malinky sa hybe v pohode....

zora256
7. júl 2011

@barca127 Ahoj!
Práve toho sa obávam,že pondelok budem musieť sa dať odiezť na poradňu a potom do nemocnice,lebo malý nechce von 😒 .Tak som naozaj zvedavá,ktorý deň si vyberie.Kamoška mi písala,že včera jej odišla voda,a je v nemocnici,a je otvorená len na 1cm,akoto vlastne funguje ja to nechápem,z čoho praskne blana,ja som si myslela,že ak nie je čo ju podopiera,tak preto od tlaku bába praskne,ale tak asi nie,alebo naše je také ľahké,že až tak nenapína tú blanu 😕 .Ja fakt neviem,čo robiť,takto by asi vydržal aj do decembra 😝 .
@lucyka1 Ahoj!
Tak ja na poradňu už by som ísť nemala,ale ak do pondelka neporodím,tak sa pre istotu zastavím cestou do nemocnice,ak by bolo treba nejaký papier na príjem na lôžkové,ale tak dúfam,že to príde samé,bez vyvolávania.
@renca31 Ahoj!
Tak ja som čítala,že kontrakcie sú bolesti,ktoré bolia po celom bruchu aj hore a na stranách a je bruško akési necitlivé tvrdé,a poslíčkovia bolia len v podbrušku.Tak ja som takú skutočnú jednu mala už,ale neopakovalo sa už.A vtedy naozaj bolí bruško aj na bokoch a je na otrhnutie,takže normálne cítiš,akoby Ti sťahovalo,ale prekáža tam bábo.To spoznáš,bolí viac ako poslíčkovia.
@janushkabb Ahoj!
Tak Ti držím palce,aby sa sama od seba rozhodla von,a ak by predsa nechcela,tak aby všetko dobre dopadlo,potom sa ozvy ako si dopadla 😉 .Tak my máme do pondelka čas,ale ak dovtedy nič aj my máme ísť k lekárovi a potom do pôrodnice.Tak tiež dúfam,že sa samo rozhodne skrátiť čas v brušku,veď tých 5dní,mu neublíži.

akinorev30
7. júl 2011

@lucyka1 počkaj kým to nebude pravidelné, i keď to sa mi asi ľahko povie. Ja som tiež z toho mimo a bojím sa, že nerozoznám kedy to príde. Kľudne môžeš mať kontrakcie aj bez toho aby ti odtiekla voda a zátka. Ja byť tebou ak to neprestane išla by som pre istotu k doktorovi. Veď za to nič nedáš. Drž sa 🙂.

akinorev30
7. júl 2011

@zora256 Ahoj, ja mám termín keď ty a tiež to u nás vyzerá tak, že ak neporodím do pondelku tak idem do nemocnice a tam mi asi rovno dajú vyvolávačku. Len škoda, že znova nastupujú tie teplá a asi budeme rodiť v 33 stupňoch ☹

zora256
7. júl 2011

@akinorev30 Ahoj!
To teplo trápi aj mňa,ja by som najradšej šla v noci,alebo nadránom,preto chcem skôr,rodiť a nechcem vyvolávať,lebo podľa lekára budem mať veľmi rýchly pôrod,že stačí aby odtiekla voda a potom sa mám veľmi ponáhľať aby som cestou neporodila v sanitke,ja som otvorená takmer na 3cm pár milimetrov mi chýbalo v pondelok,tak neviem kedy to príde.A ty sa tiež otváraš?A kde budeš rodiť?Ja v Leviciach mám to na 59km a to je najbližšie.Tak sa držkajte! 😉

akinorev30
7. júl 2011

@zora256 Tak ja som bola na poradni minulý týždeň a nebola som otvorená vôbec, len som mala mäkký krčok. Tento týždeň má doktor dovolenku tak tam idem až v pondelok. Ja bývam v Partizánskom a rodiť budem v Bánovciach to je cca 20 km takže to nie je také strašné. Ja počítam s tým, že tých 12 hodín to bude trvať, kým sa otvorím atď tak uvidíme. No som zvedavá ako to dopadne ale tak viac menej som presvedčená, že väčšina z nás bude mať do týždňa po tom 🙂 a už sa budeme iba smiať aké sme boli nedočkavé.

helka193
Odpoveď bola odstránená
tintinamartina
7. júl 2011

ahojte nastávajúce maminky. už dlhšie vás čítam, ale dnes som sa rozhodla aj napísať. termín mám 14.7. a dnes som bola v poradni,,,, no a nič. drobcovi sa na svet nechce. som otvorená na 2 cm, hlienová zátka mi už odišla, ale kontrakcie žiadne. som druhorodička a pri dcére som si vôbec nevšimla nejakú hlienovú zátku, iba podľa kontrakcií som vedela, že je už čas. niektoré z vás píšete, že sa bojíte, že to nerozoznáte od poslíčkov... určite rozoznáte, je to úplne iná bolesť, intenzívnejšia a ďalším príznakom je, že sa začne vaše telo čistiť a bude vás tlačiť na stolicu.... viac krát.
tak si dievčatá držme palce, nech nám to rýchlo a čo najlepšie ubehne... 😉

janushkabb
7. júl 2011

ahojte babenky 🙂
dnes máme termín - dočkali sme sa..ale ozaj len termínu 😖 maličká stále v brušku a nevyzerá to žeby dnes už išla von..skúsila som po schodoch až na 7 poschodie - nezabralo.,horúca sprcha - nezabrala.,sex - nezabral ani ten 😀 a už neviem čo mám robiť...nič ma nebolí,divne sa necítim..som už len zvedavá že ak sa to do večera nepohne čo bude zajtra na poradni..zatial sa držte,keby dačo píšte 😀 ...ja idem vybehnúť ešte schody - možno 😝 pekný den

mirkaradko
7. júl 2011

ahojte baby, tak nam sa trosku skomplikovalo v utorok mi odtiekla voda, a uz 2 den do mna pichaju vyvolavacky a nejak stale nic...dnes rano to uz vyzeralo nadejne aj pravidlne kontrakcie a staele len na 1cm otvorena...mam strasny strach o malinku ale snad dr. verdia co robia...
inak gratulujem vsetkym maminkam...

januska712
7. júl 2011

@renca31
ahoj dakujem velmi pekne ja pouziwamtu kalciovu mast... dnes to ej uz lepsie... s kojenim nemam problem teda zatial... a dufam ze budme mat co najdlsie mlieko... nechcem dawat malickej tie umele mlieka,.. a ty sa ako mas????

januska712
7. júl 2011

@mirkaradko
tak toto ti teda fakt nezawidim... ja som mala bolesti od pol tretej na ale dalo sa to zvladnut ale okolo pol šiestej už som nemohla ani vstat z postele tak ma drahy zawiezol do nemocnice.... a o pol desiatej vecer bola malicka uz na svete... tak ti držim palceky aby to vsetko dobre dopadlo potom daj wediet...

tintinamartina
7. júl 2011

@mirkaradko
neboj, dr vedia čo robiť, takto isto bola moja susedka a aj ked ju všetci strašili, že do 18h po odtečení plodovej vody sa musí bábo narodiť, tak porodila skoro na tretí deň a všetko bolo ok. ešte aj pri pôrode jej nejaká voda odtiekla...
držím palček 😉