icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

zora256
14. júl 2011

@ninan2 Ahoj!
Ďakujem,ale tak ja nechcem nič na urýchlenie,príde to vtedy kedy má svoj čas a pôrod budem mať rýchly i bez tak,lebo mám už všetko vyzreté a aj sa otváram,tak už len aby sa malý rozhodol prasknúť mi vodu a pôjde to.
Tak sa mjte krásne! 🙂

zora256
14. júl 2011

@mj30 Ahoj!
Tak aj ja som toho názoru.A to už nejako vydržím veď čo sú 4dni oproti deviatim mesiacom,to už zvládneme.O to bude krajšia chvíľa keď to príde pekne samé,než nasilu.Tak sa držkajte! 😉

zora256
14. júl 2011

@ninan2 Ďakujem za info!Majte sa krásne! 🙂

mj30
14. júl 2011

@zora256 tak a je to aj o tom co si pisala, ked nevies kedy to pride tak ani nemas cas sa strachovat, ze co sa deje 😉

mirkavas
14. júl 2011

@zora256 neboj, nalad sa pozitívne, to je velmi podstatne, stale sa mi to osvedčilo. Ver tomu, že do 18eho to pride. Ja chcem rodit už buduci tyžden, to budem 39tt, a ma vraj byt aj chladnejšie. A aj Dr. mi včera povedal,že zrejme do 31.7. našu maličku Natally určite nedonosim, že už chce ist von, že na buduci tyžden to asi aj bude, lebo bruško mam vraj tak nizko jak zeny na porodnej sale 😀 , krčok uplne sktateny a otvorit sa možem do par hodin a pojde to. Tak chcem tomu uverit, lebo mam super porodnika s dlhou praxou a dobrym menom a jemu uplne doverujem. Rodil mi aj prveho syna, aj amniocentezu mi robil, aj rizikovu poradnu mam unho..... len sa musim vyliečiť, kedže mam zapchyty nos a bolave hrdlo.... inak to by bol problem pri porode 😠 tak teraz sa liečim 😝 No a ty moja sa drž a už aby ťa tu zajtra nebolo 😵

helakramare
14. júl 2011

@zora256 HR je heart rate, pulz, tep srdca.

zora256
14. júl 2011

@mj30 Ahoj!
Tak ja si tak myslím,že budeme na tom aby sme predíchali kontrakcie a maly čo najskôr bábätká vonku aby nás netlačili v pôrodných cestách, atak.Majte sa krásne! 🙂

zora256
14. júl 2011

@mirkavas Ahoj!
Ďakujem! 🙂 Tak chcem ešte tento týždeň rodiť ani by som nedbala keby to prišlo zajtra,alebo aj dnes vnoci.Tak vaša malinká slečna sa poponáhľa,ten náš si dá načas,ale tak snáď to príde čoskoro.Držím vám palce,aby ste to maly tak ako si želáte.Mňa zvykne občas z alergie najmä ráno škrabať v hrdle,ale tak ma to prejde.Tak Ti prajem skoré uzdravenie! 😉

zora256
14. júl 2011

@helakramare Ahoj!
Áno,to viem,len či je 144 v poriadku,podľa lekára je všetko ok,ale tak som vedela,že vporiadku je 155,či nie?minule mal malý 156,alebo to závisí,čí spí alebo sa hýbe?

tintinamartina
14. júl 2011

@zora256 ešte si doma? Ako sa cítiš?

zora256
14. júl 2011

@tintinamartina Ahoj!
Díky,dosť ubolene,ale čo už do pondelka musí von,a ak nie,tak ja musím v pondelok do nemocnice na hospitalizáciu,kvôli prenášaniu,tk podľa lekára je všetko ok,a ten týždeň je vnorme.A ty ako? 😉

sisanka
14. júl 2011

@zora256 ahoj mne tiez dr vravel ze ak neporodim do terminu tak 18teho by som sla na prijem..strasne som sa bala ze budem prenasat...ale nejako sa to samo spustilo a to som nemusela ani manzela znasilnovat 😀 😀 😀 aj ked uz som to mala v plane aby som porodila do terminu...moja svokra tiez prenasala par dni a vravela ze zacala chodit hore dole schodami a pomohlo...ty si nic neskusala take?
a inak teraz sa nejake velke deti rodia...teda aspon u nas v porodnici..skoro vsetky deti okolo 4kg a nad 50cm 😀

januska712
14. júl 2011

@barca127 ahoj tak to hej pre ne by sme aj modre z neba zniesli Ja som dnes v noci spala dve hodiny malickej sa akosi nechcelo tak idem dnes oddychovat dufam ze drahy dojde skor z roboty a ze pojde s nou na chvilku vonku 😠

januska712
14. júl 2011

@zora256 ahoj tak Ja som za cely noc spala dve hodiny malickej sa akosi nechcelo uwidim ako dopadne tato noc som riadne unavena este aj zehlit mi treba ale asi sa na to dnes vykaslem

januska712
14. júl 2011

@sisanka ahoj tak moja Malicka to ma po tatovi aj on je taky hlados moja malicka mi do vcera spala dobre tiez vydrzala tri hodiny v kuse spinkat ale tuto noc som sa vobec nevyspala spala som dve hodiny a som inak unawena

mirkavas
14. júl 2011

dievčata, budete niektorá v priebehu 2 tyždnov rodiť v Prešove?

heluienka
14. júl 2011

@mj30 no pozri ja som sa dneska pustila do upratovania, povysávala som celé horné poschodie, poumývala dlážky a poutierala prach, bola som spotená jak prasa a malý? ten si spokojne odfukoval..až teraz sa zobudil a kope ma tu do rebier. No ale tvojej malej sa to asi nepáčilo, no a možno sa už viacej otváraš, keď si cítila to pichanie na krčku, to som mala aj ja predvčerom.
U nás akurát začalo poriadne hrmieť, možno príde nejaká búrka, no bolo by to fajn, lebo dneska je fakt nenormálne.
No a ja som si už myslela, že aj ten tvoj sa vola Jožo 😀
ja si akurát ešte píšem nejaké veci, čo si zajtra kupim, musím si kúpiť nejaké nesýtene minerálky , ešte asi vložky, lebo sa mi zdá že ich mám málo, neviem kolko asi tak bude treba....
ja by som si tiež teda žiadny koktail z ricínového oleja nedala, ricín je predsa jedovatý ,či nie?

ninan2
14. júl 2011

@heluienka no keby to tak bolo, tak to asi neodporucaju zahranicne porodne asistentky na vyvolanie kontrakcii, a nenajdes ten recept hocikde na nete... inak sa ma vypit asi tak 1 glg, v kombinacii s vodkou (tiez glg) a dzusom to vyvola pohyb criev (ako klystir), a tym sa da do pohybu aj maternica, to je cele...

heluienka
14. júl 2011

@zora256
Ahoj 😉
tak to som rada, že už ti dali papier a už sa nemusíš trepať na poradňu 😉 no a snáď sa malému do toho 18 uráči?) a ked nie, tak čo vyvolávačka to istí, ale bude to konečne za tebou a budeš držať malého v náručí 🙂
Ďakujem za opýtanie 🙂 ja sa mám celkom fajn, trochu som unavená lebo som dneska vysávala a umývala dlážky, ale inak pohoda. akurát sa rozpršalo, tak bude taký lepší vzduch, lebo to teplo je neznesitelné.
a doktor ti nepovedal, kolko malý váži? moj naposledy vážil okolo 3400g, teda neviem ako to tak ten prístroj dokáže určit ale vychádza to celkom dobre ževraj 🙂

heluienka
14. júl 2011

@ninan2 ok veď ja sa nehádam, a to sa dá normalne aj kupit v lekárni? no teda ale ja by som si to asi nedala, ešte aj tá vodka...

ninan2
14. júl 2011

@heluienka hmm este som to nezistovala, ale hej, zrejme lekaren... vodka len malinko, aby to malo silnejsi ucinok. Mala davka alkoholu neuskodi, neboj 🙂 Kamoske to naozaj teraz pred mesiacom vyvolalo kontrakcie a tym aj porod, a ziadne negativne ucinky to na nu ani na babo nemalo.

barca127
14. júl 2011

@januska712 ahoj mno po case snad maly si najde soj rezim a uvidis aj dlhsie v noci pospi zatial musis vyuzit kazdu volnu chvilku aj na spanok 🙂 ja som tuto noc zas nic moc nenaspala ide spln a to nie je moc dobre pre moj spanok vzdy mi trva strasne dlho okolo splnu kym zapim 🙂

mj30
14. júl 2011

@heluienka no ja som dnes upratovala len tak light po tom vcerajsku povysavala a tak a konecne som prehadzala este raz tu tasku 😀 mala sa uz asi tesi, lebo ako som si to kontrolovala tak ona si robila take tie mexicke vlny 😀 😀 😀 ze huraaaa
ja uz mam hadam vsetko este pre istotu vyvarim cumlik aj papiere som si uz dala do tasky /sobasny a tak/
ja mam 3 baliky vloziek malo by to stacit dufam a aj tie podlozky podomna som si 3ks zobrala
no a ten ricin neviem ci je alebo nie je jedovaty ale podla mna to treba nechat na prirodu po pripade na doktorov a nie experimentovat 🙂
to hrmenie zavidim a ak z toho bude prsat tak este viac 😀

januska712
14. júl 2011

@barca127 ahoj no tak to dufam ze Malicka bude mat svoj rezim akurat som ju nakrmila a cakam na draheho kedy dojde z roboty u nas uz nie je take teplo tak pojdu na chvilku von a Ja si oddychnem som dnes volala aj s detskou doktorkou ci jej mozem dat detsky caj ked su taketo replay ze mozem ake ze ak kojim ze to by jej malo stacit tak ja len dufam ze dnes budeme pekne spinkat cez noc

heluienka
14. júl 2011

@ninan2 tak účinkovať to môže ale viem, že ricín je taká jedovatá rastlina, ale vyrába sa z toho olej a ten asi nieje po úprave, no čo kto chce nech vyskúša, ja nechám malého nech sa rozhodne sám kedy chce ísť von 😉

heluienka
14. júl 2011

@mj30 no ona si už asi myslí, že sa ide na výlet do nemocnice, len ešte asi nevie, že to záleží od nej kedy sa pôjde 😀 ja mam cumlíky vyvarené mám 2 aj takú krabičku som na ne kúpila, síce to nepíšu v zozname, že doniesť cumlíky, mamina hovorila, že moc to nemajú radi v nemocnici, ale ja ich určite berem 🙂
no tak také tie bežné čo všade píšu, že niečo štiplavé zjesť alebo tak, tak to je normálne ale tak tento ricín to určite niee..
no hrmelo u nás aj pekne popršalo, taký fajný vzduch je teraz,som sa aj bola vonku nadýchať a paráda 😎
tie podložky mám aj ja 3, viacej som ani neobjednávala, lebo potom mi ešte sesternica dala, čo jej zostali, a vložky mám 2 balíky ešte kúpim jeden, ved to sa nepokazí, minú sa určite 🙂

barca127
14. júl 2011

@januska712 mno tak bdem drzat palce aby si si aj trosku oddychla ...ja si tiez myslim ze ak je babo kojene tak mu netzreba davat nijaky cajik ani prevarenu vodu ak mas pocit ze by bol smadny kludne ju nachvilu priloz na prsnik aj mimo kojenia ona si vytaha len to predne mlieckood smadu a bude 🙂)

mj30
14. júl 2011

@heluienka aj jasom si kupovala krabicku vcera 😀 aj ked ani ja to nemam v zozname ale no tak nevazi to 10kg a v tej taske sa to uz dako odnesie 🙂
ten ricin to by som si ani ja nedala ja to necham tak ked to pride tak to pride aj keby som chcela, aby to uz bolo tu 😀 ved uvidime co mi povedia v pondelok v poradni
joj ten vzduch ti zavidim keby to tak chcelo prist aj sem, ale nevyzera to tak ☹
ja som si chcela nachystat aj veci pre malu na cestu domov, ale stale neviem co ked je tak teplo ☹

ninan2
14. júl 2011

@heluienka
http://www.odpovedi.cz/otazky/cim-to-je-ze-se-r...
"Ricinový olej je opravdu nejedovatý, i když se stejně jako ricin získává ze semen rostliny česky zvané skočec obecný, latinsky Ricinus communis."

heluienka
14. júl 2011

@mj30 🙂 ved jasné, ináč niektoré deti, že vôbec dudlíky nechcú, môj bratranec vôbec nechcel, sranda 🙂
my sme kúpili silikonový a kaučukový.
tak to ideme rovnako na poradňu, ja tiež v pondelok o pol 12. myslím, že dovtedy neporodím 😠
vieš čo, ja mám nachystané v na jednej kôpke čo mi potom pre malého donesú. my sme kúpili celý taký set tuším v maderne stálo to 33 eur a su tam 2 body jedny s kratkym a druhe s dlhým rukávom, dupačky, kabátik, také gaťky, čiapočka rukavičky a podbradník. no tak to mi donesú a niečo z toho vyberem. Ja som tie košielky nekupovala, zdá sa mi to dosť nepraktické, síce svokra mi tam nejaké 3 dala, ale asi to nebudem používať. Sesternica mi dala strašne vela bodiniek po svojom malom, mám ich tam spoň 25 aj dupačky, takže ja som prakticky kúpila iba ten set a ešte 2 body, tie sa mi hrozne páčili 🙂
ozaj máš aj zavinovačku? ja mám ale to iba na to, keď pojdeme s malým domov, potom aj tak v autosedačke to nemože mať..