Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@zora256
ja som na tom podobne ako ty, ubolená a nevyspatá a hlavne stále celá. ak do nedele nič, tak v edelu mi budú vyvolávať pôrod, nakolko som sa poriadne zaliala vodou a na lavú nohu sa mi už nedá poriadne dostúpiť, asi mi drobec tlačí na obličky... tak uvidíme... 😒
@heluienka ja som kupila len tie silikonove paci sa mi ze su cire a nie zlte 😀
ja mam poradnu medzi 9 az 10 uvidime kedy sa dostanem dnu a prvykrat tie pasy a tak 😒
no ja som tiez spravila kopku kde mam zo vsetkeho kus 😀 😀 😀
ja som musela kupovat vsetko, ale tak aspon som sa vyblaznila v obchode rosku 😎
zavinovacky mam 2 jednu taku klasicku a druhu tu rychlozavinovacku hlavne asi na kojenie, z porodnice pojde vo vajicku jaj som sa uz zase zasnivala ako ideme domov 🙂
@mj30 no to je fakt, že tie kaučukové su také divné hnedé, ale ved to bude malému jedno 😀
pásy to je poriadna otrava, ja už som na nich bola 5 krat, vždycky ok, ale otrava.
no ja mám takú zelenú a a máme aj takú klasickú bielu po sestre, ale ja to nebudem moc využívať. Akurát na krst tú bielu. viacej sa mi páči predstava, že budem držat malinkého v náručí a jááj ja sa tak tešííííím 😵
ináč super sú tie nadštandardne izby, tam môže aj rodina prísť priamo dovnútra, takto na normálnej sa to nedá, ale je to drahé a su vraj dosť obsadené, v TT stojí na deň 33 euro. bolo by to super 🙂
@heluienka ved jasne ze dietatu to je jedno to mne uz sibe 😀
no ja som na tie pasy zvedava 😲
no tie izby to je bomba ufam ze bude aspon jedna volna tu je to 16,60 na den a ten pristup to sa neda ani opisat no uvidime ako bude
ozaj a co ten monitor dychu rozhodla si sa ktory ci cakas na manzela?
@mj30 ja mam tiež poradnu v pondelok, 8.30 idem najprv na pasy, už 3x. a potom za Dr. Nič moc ležat na chrbte 20 min 😒 . Včera som bola tiež a Dr. mi povedal, že tam už vidi pravidelne kontrakcie, či o tom viem.... a ani som o tom nevedela, že ich mam, teda 2dni a noci ma strašne chytali krče pod bruškom a bolest taka krčovita zasahovala až cez cele stehno ku kolenu. Vobec som nespala. rozchodila som to vnoci 2x a bolo to ok. Takže aj toto su vraj pravidelne kontra,akjo pred porodom podla grafu na CTG. Mas aj ty taketo stavy vnoci? možno aj preto mi vravel, že asi na buduci tyžden porodim 😵 Ale zaujimave je, že teraz už 2. den ma nič neboli, nič netlači a ani nepicha.... 😕
@mj30 btw, najlepšie na VIP izbach je to, že maš vlastnu kupelnu len pre seba a nemusis chodit do spoločnej sprchy, kde okrem ineho ani niesu na každej vlastne dvere spolu s inymi ženami a dalšimi potmavšimi spoluobčankami 😀 😀 sice, ony sa aj tak malo kedy umyvaju 😵 Verim, že som tu žiadnu neurazila, nie som rasistka ..... nie všetky su rovnake, samozrejme 🙂
@mj30 😉 aj ja som rada, že som ťa tu stretla , mám si s kým pokecať 😉 už nech sa nám to narodí a budeme si vymienať skúsenosti 😉
no tie pasy fakt nič moc, lebo som ležala najprv na chrbte, bolo mi divne a potila som sa jak prasatko, ale už teraz sa mi to zlepšilo, predtým som ani dychat dobre nemohla ked som ležala na chrbte a už sa to dá vydržať. ale teraz ked som bola v nemocnici, tak som si mohla vybrat, či na boku alebo na chrbte.
to vy máte iba 16,60? to je jaké super? to by som nevahala a brala, ale 33 je už dosť, neviem, čo na to povie muž...ale fakt ide o ten prístup, strašne by som tomu bola rada.. a potom aj vlastné vecko a sprcha,,no musím ho nejako spracovať 😀
vieš čo hovorila som mu to a povedal, že sa opýtame doktorky potom, že čo ona na to a, že aký monitor nám odporučí 😎 čiže je to na dobrej ceste 🙂
@sisanka Ahoj!
tak ja som skúšala fakt všetko aj som okopávala,a nič.Ale tak čo už,príde to keď to má,možno zajtra,a ak nebude ináč tak max 18-tého,už som sa stým zmiernila.Moja svokra všetky skôr rodila aj 3 týždne.A mama brata prenášala týždeň.Viem,že sa veľké deti rodia,ale tak stým nič nenarobím,čo už.Tak napchávať sa nenapchávam,a je teplo,tak snáď bude okolo 4kg,väčší by veľmi nemal byť.Majte sa krásne! 🙂
@heluienka mysliš, že je to inač???? ja som už raz rodila a VIP izba bola 10 dni obsadena, ja som na 9. den odchadzala...... a zažila som tam všeličo 😀 ale nikdy sme sa pri tej menšine, resp. vačšine nenudili..... boli zhovorčive a mile baby..... len dalej od nich sadnut a v poho 😀 😀 😀 😀 😀
@mirkavas no aj mne sa v noci zle spava lebo mala sa vtedy rozhodne byt hore a vyvadzat 🙂 dufam, ze jej to nezostane 😉
bolesti som mala hlavne tuto noc, ale to asi preto lebo som to prehnala s riadenim ☹
ja som zvedava co mi v pondelok povedia, ale aj do toho pondelka je este daleko ☹
@heluienka no ja budem musiet asi na boku ak mi daju vybrat, lebo na chrbte mi nie je velmi dobre ☹
no budem velmi rada ak zostaneme v kontakte aj po porode tie rady su na nezaplatenie, tak uz cez vikend by si mala ist rodit, aby si mala viac skusenosti nie ze ta predbehnem 😀 😀 😀
no samostatna izba je super aj ked niektory vravia ze nie je bohvieco byt sama, ale to uz predsa nebudeme 😉
tak bude aj monitor som rada je to lepsie
a co ta tak pobavilo aj ja chcem 😀
@januska712 Ahoj!
Tak si oddýchni kým môžeš.A mamu,alebo svokru nemáš nablízku,že by Ti trošku pomohli?Tak ja som si so svojou mamou dohodla 2-3 dni,že mi pomôže v domácnosti,po príchode z pôrodnice.majte sa krásne,a nech Ti dnes maličká spinká vnoci. 🙂
@heluienka Ahoj!
tak meral mi ho v 38tt mal 3300g vraj,ale tak vraj nemerajú presne,lebo aj voda sa akosi začíta do hmotnosti,alebo aj menej ukáže,tak tomu ja veľmi neverím,tak typujem okolo 3500g-4000g,tak uvidíme keď porodíme.
A to vládzeš toľko makať?Ja mám dosť z tepla,a tak polievam len kvety a oddychujem,lenže aj po ležiačky sa moc hýbe malý,a tvrdne mi brucho,tak som si sem sadla,že tak sa kuknem na vás.A veru,tak max 18-tého,budem už mať maličkého v náručí,už sa na neho teším,ale aj mám strach z pôrodu,ale tak určite to zvládnem.Tak mne jedna známa povedala,že si cumeľ mám brať,lebo sú aj také sestričky,ktoré vraj zdrbú maminky,že nechajú malé plakať,keďže na začiatku sa tak netvorí mlieko,tak im zapchavajú ústočka cumľom,a ja som zas proti cumľu,ale tak jeden mám vyvarený v krabičke pre istotu.A podložky som tak počula,že na každý deň jeden,ale že sa môže zostrihať na dva kusy,tak ja si berem pre istotu 6ks,a jeden mám do sanitky,ak mi odíde voda,aby som im to tam nepošpinila.A popôrodné vložky majú byť 3balíky,čiže 60ks,to stačí v nemocnici.Majte sa krásne! 😉
@tintinamartina Ahoj!
Tak to mi je ľúto,že máš ťažkosti z nohou.Tak Ti prajem čo najrýchlejší pôrod a čo najskôr,aby ťa nezaťažoval dlho! 😉 Tak ja mám ťažké noci,lebo mi z tepla tvrdne bruško a bolia panvové kosti,občas mám aj bodavú bolesť v podbrušku,takto posediačky mi je dobre,kým nečká.A dosť ma tlačeva na krčok,tak už keď toľkoto vydržal dúfam,že ešte počká do zajtra na poštárku,zajtra by sme mali dostať peniažky z Pn-ky,a to môžem len ja prebrať.Potom by som už aj šla,len dúfam,že sa ochladí,lebo tu je hrozne teplo ani obláčik.Majte sa krásne! 🙂 A majme to čím skôr za sebou! 😉
@mj30 no to ja pochybujem že to bude cez víkend, lebo je to leňochod ani nižšie sa mu nechce isť, stále je vysoko. A keď chceš tak ma kludne predbehni, ja ti to doprajem, ved už by to bolo v termíne 😀
no veď sama by si nebola, bola by si s malou presne tak 😉 a podla mna si človek aj viac oddýchne ako na spoločnej izbe, tam je viacej ruchu a potom zas by ti chodili určite každy deň návštevy, takže super 🙂
no to ma tak pobavilo, čo napísala mirkavas , ten výraz potmavšie spoluobčianky a, že sa moc neumývaju, proste to ako to napísala 😀
@heluienka jaj tak to pobavilo aj mna bolo to take od srdca 😀
vies ja chcem nadstandart aj pre to lebo si neviem predstavit izbu s 3 zenami a 3 babatkami ved sa musia navzajom budit a ja by som mala asi vycitky ze druhy nemozu spat keby moja plakala
no manzelik ten bude chodit kazdy den mozno aj spinkat tam s nami jednu noc bude, uvidime len aby bolo volne
@zora256 no tak to už moc nepribere malý, viac ako 4 kg mať určite nebude 😉
no spotila som sa pri tom poriadne ale ináč pohoda, pozitívum je to, že to malého môže rozhýbať, aj ked neviem, či s tým naším lenochom to volačo spravilo 😀
mne už tiež dosť tvrdne brucho a potom to aj bolí, ale ináč nič nenasvedčuje tomu, že by chcel ist von..
juuj tak ty už iba 4 dni, teším sa s tebou 😉 ja mám tiež strach z pôrodu, bojím sa toho nástrihu a šitia, neviem prečo ale z tohto mam asi najväčší strach...
tak tie podložky ja mam 3 a keby bolo treba, tak mi donesu, no a vložky si ešte kúpim jeden balík zajtra aby bolo dosť 🙂
tak veru, nech už to máme za sebou a malých v náručí 😉
@mj30 no ved práve, že raz sa zobudí jedno , raz dalšie a plačú potom, tam sa asi dobre vyspať nedá...a ešte k tomu take tie naprd postele vysoké, že kým odtial zlezeš...v nadštandardke su určite lepšie. len ktovie, či to nebude obsadené, potom smola...
ináč ešte si neviem predstaviť ako pôjdem po porode na vecko, ved to musí strašne bolet 😲
aale čo prežijeme to nie? 😉
@heluienka Ahoj!
Tak ja sa bojím tej bolesti,keď bude v bránke,a to,že nestačí raz zatlačiť,aby bol odtiaľ von.Ach jaj,len dúfam,že to nebude až tak bolieť,ako tie niekdajšie moje hemoroidy,veru a ešte aj tie mi majd pribudnú 😠 ,počas pôrodu,to šitie snáď ešte vydržím a nástrih robia počas kontrakcií,tak to asi si ani nevšimnem.Ale neviem,prečo mám strach z prasknutia vody,ale mám strach že bude všade voda a malý ma bude hrozne dolu tlačiť a bojím,sa aby zatiaľ kým dôjdem do pôrodnice aby mi nevypadol.nejak to snáď u zvládneme,veď musia von,ja sa už teším,keď mi ho dajú prvýkrát do náručia,viem nebude najkrajší hneď po pôrode,ale tak to sa upraví,ale predca moje bábätko 🙂 .Majte sa krásne! 😉
@heluienka no ja co som to videla, lebo sme sa tam mohli ist pozriet tak je to izba ako v hotely ani ti nepride za si v nemocnici, nadstandartiek je tam dakych 6 tak uvidime sanca je 🙂
no to vecko to sa bojim aj ja to sitie bude asi stipat ako slak ☹ ale co vydrzime stoji to za to
som zvedava kedy ten moj zase dnes pride vcera bolo 23:00 ☹ a zajtra piatok a to uz pride aj ten tvoj tak ti bude veselsie
@heluienka mas pravdu, na spoloč. izbe babatka sa budu navzajom rušit lebo maju iny cas papania, niektoré pyta papat po hodinke, ako moj prvy syn a ine po 4 hod. Mamičky su na spoloč. izbach dost unavene s detičkami, potom su nevyspate, a stým je spojena aj nervozita a stresy. Mne sa to stalo asi na 4den po porode, až som nebola schopna kojiť, dostala som blok a mliečko nešlo.Maly stale plakal a bol hladny a ja som nebola schopna mu dat papat, nebolo čo.... tak ho brali vnoci na odd. k sebe nakrmit flašou. Potom ho vzali na novorodenecke na cele 2 dni aj noci, aby som ešte oddychla ☹ a opat vratili malinkeho.
a na vip izbe su postele polohovatelne na gombiky, da sa nastavit aj vyška..... to je fakt super 🙂
@mj30 Ahoj!
tak strach mám len teraz ako sa mi to blíži,tak určite je v každej znás,aletak sa teším na drobca,to hej a stojí to zato,a dúfam,že budeme vporiadku obaja.A z tých hemoroidov mám najväčší strach,tak som si dala do tašky aj masť nane Avenoc homeopatiu,a aj bobulky homeopatické na ne a proti zápche je to v jednom a aj na hrádzu na hojenie mám homeopatiu,tak snáď pomôžu,aby som aspoň ztých nemala strach.Lebo vraj zatiaľ nepustia domov kým nebudeme mať Vp.A na hrádzu som si aj repíkový čaj kúpila,že po príchode domov sa budem vtom umývať zo spodu je proti zápaľu a antibakteriálny.Tak sa držkajte! 😉
Ahojte baby, máte niektorá z vás termín okolo 26.7 v Nových Zámkoch??? Ja len, či sa tam s niektorou z vás nestretnem 🙂
@zora256 strach mame asi vsetky hlevne tie co cakaju prve a nevedia co ich caka, ale nemozme tomu prepadnut a urcite budete obaja v poriadku to sa neboj
no a s tym pustenim domov po vp to neviem suseda bola na prvej az doma po dakych 2 dnoch aj slzy mala v ociach ze az taka bolest ale treba papat vlakninu, susene slivky vela vody a bude dobre a homeopatika zaberu len im treba verit ako vsetkemu, ze to dobre dopadne a aj dopadne 😉
@zora256 no bojíme sa lebo sme to ešte nezažili, ja si to celkom až tak neviem predstaviť ako to bude, každá z nás to môže mať ináč, možno budeš mať veľmi ľahký pôrod tak neboj 😉 zvládneme to, kašlať na bolesť 🙂
no a keď nám ich potom ukážu, tak pre nás to budú najkrajšie stvorenia na svete 😉
tak ak pojdeš dnes tak držím silno palce 😉

@ninan2 🙂