Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@sliver presne tak sa cítim aj ja, ticho závidím každému, kto si môže užívať materstvo....ja si to ešte nemôžem dovoliť... ☹ ale tak vraj po troch mesiacoch by sa to malo zlepšiť, tak polovicu máme už za sebou.....a vraj z kľudných bábätiek sú neskôr veľmi živé zlé deti a naopak, takže mi by sme mali mať pokoj neskôr....dúfajme! 😀
Ahojte, vidím, že viaceré bábätká trápia koliky. Nás asi trápia tiež, i keď neviem, či to nazvať kolikou, lebo malá mi kaká, ale ešte predtým ako sa vykaká sa aj 2-3 hodiny trápi. Dávam jej espumisan a aj probiotiká, berie to síce iba druhý deň ale nemám pocit, že to zaberá. Každé ráno okolo 4:00 začne vydávať čudné zvuky ako keby krochkala a pučí sa. Trvá to aj dve hodiny, medzitým, si na chvíľu pospí a potom sa pučí ďalej a potom začne plakať a nerváčiť. Rada by som jej pomohla ale nič nepomáha, ani rektála trubička ☹. Malá mi často plače ale niekedy sú aj lepšie dni, tak vtedy si ju ako tak užijem, ale musím povedať pravdu, že keď už dlho plače tak už naozaj strácam nervy.
@zora256 ahoj mrzi ma ze ste nemali dobru noc nasa v noci klasika spala pekne zobudila sa az o tretej a ptoom uz kazde dve tri hodky...dnes som s nou sama manzel v robote tak nic nemozem porobit bo stale len pri nej musim byt esteze manzel nerobi kazdy bozi den...teraz mi ju akurat zobrala svagrina na pprechadzku tak dufam ze aspon kym navarim tha vydrzi 🙂
cawte baby, tak ako citam sa trapite aj vy s detickami...nas tiez trapi brusko a aj tie strasne horucky..uz sme vytiahli vanicku a okupkali len tak na osviezenie...chudatko ani spinkat nemoze...este ze mam rodicov doma aspon ju zoberu ked som hotova...ja uz ani neviem ci ju neboli hrdielko a hlavicka z tolkeho placu...baby drzte sa!
@barca127 Ahoj!
Tak ja to mám asi ťažšie,mne nemá kto vziať malého,svokra tá keď zamrnčí hneď mi ho dáva,a mama pracuje niekedy aj do 17-tej svokra tá chodí na smeny a muž je teraz na poobednej,ale aj keď je doma,tak všetko možné robí okolo domu a v záhrade,a s malm je max 10 min.za deň 😠 ,čo už,tak ja môžem len vtedy robiť niečo,,keď spí,cez deň v kuse max. 1 hodinku,a takto vnoci keď ho dám spať tak po uložení,max. 5 hodín spí,vstane okolo 23-tej potom okolo 2 a pol 4 a potom okolo 6 a pol 8.potom už vstávame.Moja budúca švagrinka je v Piešťanoch a druhá na 20km,a robia na smeny obe,sestra má 10 rokov a tá tiež ak reve,tak hneď ide s ním ku mne,a tak ho ani nechcem na ňu nechávať,keďže nikdy predtým s dieťaťom nebola.Tak sa majte krásne! 😉
@mirkaradko Ahoj!
Nemôže byť,že Ti ju pozrelo veľa žien?Mne malý bol Tiež hrozne hotový,a teraz musím zaklopať,ako ho zliali,tak teraz kľudne spinká 🙂 ,tak som rozmýšľala,že kým nemôže byť v klokanke,tak sním s kočíkom budem chodiť len keď musím,aby mi ho nekukali,predsa v klokanke,bude kumnepritúlený a minimálne ho bude vidno,ak tak nožičky a rúčky.Držkajte sa a všetko dobré! 😉
@zora256 ahoj mno tak ja keby som mala robit nieco len ked mala spi tak neurobim skoro nic ona nam cez den skoro vobec nespi iba ak v kociku a ked zaspi doma tak to je na par minutiek, manzel mi s nou vela pomaha ked je doma zas s domacnostou teda vela nepomoze 🙂 my sa ztajtra chystame na velku rodinnu stretavku tak som zvedava ako dlho tam budme kedze ten nas anjelik ma vo zvyku vecer dost vystrajat koli brusku
ahojte baby,
chcela by som sa s Vami poradiť.Na den presne mi prisiel menzes mesiac po porode,co bolo minulý utorok...dnes je piatok a ja stále krvácam - sem tam uz len spinim,potom zase normálne krvacam,obcas to uz vyzera ze je koniec a potom bum znova...myslite ze je to normálne??a este aj ako mi menzes prisiel,tak som zistila ze aj mliecka mam pomenej - ale to je raj normalne a netreba sa kojenia vzdavat...ale to krvacanie sa mi uz fakt nepáči...a som si ista ze je to menzes,je to uplne ine,ako ked som sa len "čistila" po pôrode...toto je typicky menzes...nemám radšej zabehnut k lekárovi???...dakujem zza rady...pekny den babulky 🙂
@janushkabb Stava sa, ze po cisteni pride menzes - stalo sa to aj kamoske... No k lekarovi by som radsej sla 😉
@barca127 Ahoj!
Tak mne cez deň spinká min.hodinku,ale aj to len keď spím pri nej min.30min.A potom ho prebalím,trošku reční si kopká a keď začne mrnčať,tak spíme ďalej,občas vstane na 3 hlty čaju,keďže je teplo a spí ďalej,mne zas v kočíku nespí,len kým ide kočík.A ty jej nedávaš čajík feniklový?Ten je dobrý proti kolikám,môj sa má zneho dobre aj grgnúť s ním vie aj prdkať,a potom máme kľud. 😉 Hipp granulovaný stojí 2,99eu a jeho 200g,mi ho máme už mesiac a jeho ešte nad polovicu a pijeho každý deň okolo 100-150ml 1 čajová lyžička je na 100ml.Majte sa krásne! 🙂
@janushkabb Ahoj!Ja by som na tvojom mieste šla ku gyndošovi,už aj kvôli dlhému krvácaniu aby si nebola z toho potom anemická.
barca127 zora256 ahojte, aj ja dávam malému ten Hipp čajík a tiež sa mi to osvedčilo a lekárka mi to odporučila..takže pohoda..🙂
ahojte kocky, ako poznat ze uz mame doma malicke starosti ... prispieva sa tu o moc menej ako predtym... kazda si uziva svoje mamickovske starosti, nie ako ked sme boli tehu a len a len cakali 😀 😀 😀
ani ja nemam skoro cas ani chut na PC ale aspon vecer si vzdy najdem chvilku na relax na internete nech robim aj nieco ine ako len okolo malej 😉
@sliver Ahoj!
Tak starosti mám aj ja najmä ak mi večer ťažko zaspáva a uspávanie niekedy trvá aj 2 hodinky,lebo mi vtedy reve,a tak ho musím aj na ruky a prechádzať sa sním po izbe 😒 a cez deň ľahšie zaspí aj bez revu,a akosi rýchlo rastie,aj hlavičku udrží na niekoľko sekúnd,a už narástol 7cm. 🙂
@matilde111 Áno mi ten čajík tiež užívame už od 2 týždňa,mali sme ho v boxe od nemocnice ako vzorku,a lekára som sa nepítala,veď tak by ho v nemocnici nerozdávali,ak by nebol vhodný a je naňom,že od 1 týždňa. 🙂
🙂
ahojte. ja mojemu drobcovy nedavam ziadny caj len ho kojim. aj som sa mu pokusala davat na flasu ale on ho nechce piť vzdy ho vipluva. je nutne mu davat caj alebo netreba co vi nato.
vasi maly piju caj hocikedy cez den lebo mne sa to pokusilo len ked bol hladny ale nechce ho tak mu ho nedavam.
ahojte, dlho som tu nebola. dni bezia strasne rychlo, nas maly ma uz 8 tyzdnov 🙂 v noci uz dlhsie pospi, takze sa aj aj dlhsie vyspim 🙂 aj ked ma svoje dni, kedy neviem co s nim robit, ale je to nas velky pokladik.
@lusia13 ahoj. moj maly tiez nechce cajik ani vodu. je mu z toho az na zvracanie mam pocit, skusala som uz viackrat, no nechce.
@lusia13 ja malemu cajik nedavam..len sa kojime..ale v tychto horkach som mu parkrat dala prevarenej vody,zopar lyziciek a aj tak sa mi zdalo ze viac vyplul ako vypil 😀 😀 😀 a to som mu dala len preto len ma stikutku a nechcel uz mliecko...inak by som mu ani tu vodu nedavala....on ma v mliecku vsetko,pokial dobre pribera tak do 6.mesiaca staci babatku len cisto mliecko....ale toto plati pri kojenych detoch....
@matilde111
@zora256 ahojte babay a ako davate ten cajik po krtmeni, par lyziciek?
@lusia13 ja malu nekojim ale davam jej svoje mliecko a tuez nic okrem toho nedavam ale ten cajik koli kolikam by som asi skusila
@barca127 ja som mu dávala ten čajík, iba keď boli tieto horúčavy a z fľašky, teraz sme už zase iba na mliečku, lebo keď bolo teplo, bol asi stále smädný a tak som to striedala, aby sa mi mliečko stíhalo tvoriť...🙂
Ahojte, zatiaľ som sa nezapájala do diskusií, ale nedá mi... tak napíšem niečo aj ja. My sme mali tiež koliky, vlastne občas ich mávame aj teraz, ale zistila som že je to z mlieka, ktoré pijem ja (malý máva po ňom zelenú hlienavú stolicu). No na koliky používame Infacol a mastíme bruško Flatulínom, musím odporúčať je to super. Po týchto výrobkoch sa nám vždy uľaví, pekne prdkáme a skončili nám aj večerné plače... Tak skúste. Ja som čajiky nedávala ani pri prvom takto skoro...zatiaľ len mliečko aj lekári to odporúčajú....
@jannykuk no neviem.... ja som si myslela, že ma moja mala koliky, masirovali sme brusko, cvičili, davali baby calm, dokonca rurkovali, mavala zelenu hlienovu stolicu a nakoniec som po 2 mesiacoch zistila, že ona je vlastne hladná... nestacilo jej moje mlieko, ktore vlastne odchadzalo... presli sme na UM a stolica a aj koliky vo velkej miere ustupili... kebyže viem, že zelena hlienova stolica je vlastne hladova, tak ju netrápim tak sko som ju trapila, lebo som si chcela mlieko prinavrátit, ale bohužial sa nijakým sposobom nedalo...
@jannykuk Ahoj! Ten Faltulín sa dá kúpiť v lekárni, alebo v nejakom Bio obchode? My máme na bruško tú emulziu Pupík, ale vôbec nám nič nepomáha. Teraz som z Espumisanu prešla na Infacol, je to síce dobré, ale len vtedy, keď si nedám nič také, čo by malej vadilo. Akonáhle zjem hoci len kúsok ovocia alebo si dám niečo z mlieka, tak nezaberie ani Infacol, ani nič..... ☹
Inak aj ja som už počula, že vlastne malú bolí bruško z môjho mlieka, lebo ho zatiaľ nevie dobre stráviť, a že keby som dávala UM, prestali by bolesti, ale aj tak si myslím, že pokiaľ mám mlieko, tak to už vydržíme do tých troch mesiacov a budem ju kojiť, predsa len materské mlieko sa nedá nahradiť ničím, a tie bolesti by mali prejsť, keĎ sa upraví trávenie. Vraj je to po troch mesiacoch, tak máme už polovicu za sebou.
@lusia13 ahoj! Moja malá nechcela piť nič iné okrem môjho mliečka, až kým neprišli tieto horúčavy, teraz si dá niekedy vodu z fľašky, ale ako sa ochladzuje, tak ju zase odmieta, takže to ani moc nesilím....ale keď je veľmi teplo, tak im podľa mňa len kojenie nestačí....jedna známa dala na radu lekárov a nedávala v teple nič, len kojila a dieťa skončilo v nemocnici dehydrované....

@renca31 my sme rurku pouzili vcera prvy krat ale bezvysledne lebo sme predtym s noh polhodinu cvicili tak bola vyprdkana ale isto to je fajn pouzivat ked sa dlho nekaka alebo zle prdka... dnes sme ju druhy krat skusili tak trochu kakla ale revy nepresli tak asi to je brusko lebo potom sa aj pogrckala...
Babycalm sme zacali pouzivat vcera tak to este neviem zhodnotit, uvidim tak o dva dni ci to bolo lepsie z toho... dnes bola dobrucka ale nechcem este hovorit ze to je z toho lebo podla mna to je skoro na zaver....
bozinku nech uz tie revy prejdu....
aj ja si chcem uzivat materstvo...