icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

renca31
29. aug 2011

@janushkabb Ahoj! aj mne asi prišiel menzes, lebo krvácanie po pôrode mi prestalo a potom som začala špiniť, aj trochu krvácať. ale práve mi lekár predpísal antikoncepciu a ako som ju začala brať, tak krvácanie prestalo, tak vlastne neviem, či to bol menzes....pre istotu, ak je to krvácanie silné, tak zájdi k lekárovi...

renca31
29. aug 2011

@akinorev30 Ahoj! naša malá robí presne to isté, vždy nadránom sa začne pučiť a tlačiť, keď sa jej podarí vyprdkať, tak chvíľku kľudne spí a potom začne znovu, a takto to ide až dovtedy, kým nezačne plakať, ale to už býva hladná, a keď sa napapá, tak je dobre a spokojne spí. Robí nám to už dlhšie, dokonca neviem, či nie od narodenia... 😀

akinorev30
30. aug 2011

@renca31 Ahoj, no to je fakt sranda. Ako keby si opisovala naše rána. Tiež mám pocit, že malá to robí od narodenia. Vždy si ráno myslím, že sa určite vykaká a skoro nikdy to nie je pravda. Naša včera celý deň nekakala, ale je kľudná nejeduje sa tak asi jej to nevadí. Doktorka mi povedala, že u kojených detí je normálne, že kakajú každý deň, ale je normálne aj to že nekakajú aj týždeň. Tak snáď sa nič nedeje.

renca31
30. aug 2011

@akinorev30 neboj, určite sa nič nedeje, naša malá v poslednom čase kaká až každé tri dni. a to už na ten tretí deň býva dosť mrzutá, tak jej niekedy pomôžem rektálkou, ale väčšinou sa vtedy nevykaká úplne, až neskôr. Napríklad včera poobede sme použili rektálku, tak bolo len trošku, ale večer okolo desiatej potom bola riadna dávka taká trojdňová! 😀 tak som sa tešila, že sa upokojí a pekne zaspinká, no nestalo sa, zaspala až o pol druhej aj to po hysterických scénkach... 😀

akinorev30
30. aug 2011

@renca31 Ja som tiez dvakrát použila trubičku a malá sa hneď vykakala, ale všetci ma plašili, že aby si nezvykla a dnes sa vykakala aj bez nech a tiež to bola taká riadna dávka 🙂 to dvoch plienok. Moja malá aspoň ako tak dobre spí (klop klop) ale inak cez deň je s ňou "zábava" a hlavne v kočiari, dnes na pošte ručala ako keby ju rezali. To isté mi spravila aj v Bille, skoro som sa pod zem prepadla. Asi s nou budem chodiť len okolo paneláku 🙂 . Uvidíme, kedy ju tie jedy prejdu.

januska712
30. aug 2011

Ahojte tak my sme boli dnes na poradni a naša malicka ma už 5 kg.... za mesiac pribrala 1kg.... nás ešte zatial netrápia koliky a už máme dva mesiace... ja tiež davam maličkej ten detský čaj HIPP a je veľmi dobrí...

renca31
30. aug 2011

@akinorev30 my s našou chodíme kočíkovať len vtedy, ak už doma zaspí a chvíľu počkáme, či sa neprebudí, až potom sa odvážime, aj to nie ďaleko od domu, lebo tiež sa nám väčšinou stane, že domov ideme už so sirénou....manžel už bol taký nahnevaný, že povedal, že bude chodiť na prechádzky s prázdnym kočíkom, lebo s ňou sa nedá! 😀

zora256
31. aug 2011

Ahojte baby!
Mne tiež prišiel menzes si myslím beriem antikoncepciu,ktorá sa smie počas kojenia,hoci už nekojím,vraj môže byť krvácanie ako pri braní antikoncepcie slabé špinenie,lenže mňa aj brucho bolelo prvý deň ako na menzes a aj krvácam viac než špinenie už 3 deň,tak si myslím,že to menzes bude.Čítam vás,len občas nemám veľmi čas aj písať,tak len tak na skok.Majte sa a prajem vám aby tie koliky prešli! 😉

barca127
31. aug 2011

Aojte babule tak ja sa musim pochvalit my sa uz od nedele iba plne dojcime 😅 mala si to asi nejako rozmyslela a chytila prsnik..dufam ze to nezakriknem a potrva to co najdlhsie 🙂) je to fakt luxus ked nemusim po nociach odsavat , ked mozem ist kam chcem bez strachu ze sa zdrzime a ja nebudem mat mliecko pripravene tak drzte palce aby nam to vydrzalo co najdlhsie 😝

gadget.tt
31. aug 2011

Ahojte, tak my dnes mame 7 tyzdnov a boli sme na poradni a mame doma velkeho zruta bo vazime 5.570g, sme pribrali za 4 tyzdne 1.400g... ked to pojde takto dalej, tak budeme mat doma maleho slonika 🙂 ... uz teraz mam pravu ruku ako zapasnik od tolkej vahy.... 😉
@barca127 drzim palce nech Vam to dlho vydrzi .... je to paradicka mat mliecko stale "pripravene" na pouzitie... 🙂

slniecko612
1. sep 2011

@gadget.tt M sme mali v utorok 7 tyzdnov a aj poradnu. Mame 6390 g a 62 cm. Ked to takto pojde dalej, tak na buduci mesiac sa nam nezmesti do kocara 🙂

gadget.tt
2. sep 2011

@slniecko612 fuuu tak to teda je uz riadna vaha, to ste na tompodobne ako my,kedze vy ste sa uz narodili 4 kg my len 3 kg... my mame zatial iba 57 cm takze vas musime este dobehnut :D ... nam daju zabrat tie nase zlaticka...

tintinamartina
2. sep 2011

ahojte dievčatá,,, viem, že táto téme bola rozoberaná kade tade, ale napriek tomu čo som všetko prečítala sa stále neviem rozhodnúť medzi ergo nosičom s ńovorodeneckou vložkou, alebo manducou... máte prosím niektorá skúsenosti??? hlavne tie negatívne,,, dakujem 🙂

mirkaradko
2. sep 2011

cawte baby, nemate niektora skusenosti s canesten tabletou pocas dojcenia?lebo neviem ci prezijem vikend 😒

lubkasungirl
2. sep 2011

@gadget.tt Ahoj, tak my máme ešte väčšieho siláčiska doma - náš ma 6 týždňov a váhu 6040 gramov 😀

katkatt
2. sep 2011

@tintinamartina ahoj, kamoska si nedavno kupila manducu a to povodne chcela ergo nosic ... ale prisla do obchodu, vyskusala oboje (aj s malym) a ergo jej jednoducho nejak nesadol ...vraj zavisi aj od postavy, komu je co lepsie, takze ak sa da, vyskusaj a uvidis 🙂 ...

katkatt
2. sep 2011

ahojte, ako ste dopali na preventivnom sone u ortopedov?? nas maly ma nalez "v ramci normy", ale preventivne mame balit nasiroko, v noci 2 plienky, 1 cez den ..a v 2 mesiacoch na kontrolu ....mne sa to moc nezda, ved preventivne sa to uz dnes nerobi ....akoby ti starsi doktori nechceli zmenit to, co desatrocia odporucali ... a navyse akoby aj nahanali body za ukony... Flilipko ma problemy s kakanim a toto mu teda este zhorsuje...

sisanka
2. sep 2011

@katkatt ahoj ja maleho uz nebalim..aj ked mi dr povedal ze preventivne mame balit aj nadalej nasiroko...ale v tychto horkach co boli by som mu tie plienky nenechala a nejako sa k tomu uz asi nevratim 😀 a na kontrolu mame ist v 4.mesiaci tak snad bude vsetko ok 🙂

renca31
2. sep 2011

@tintinamartina ahoj, ja som si objednala novú manducu s novorodeneckou vložkou, ale malej sa v nej nejako nepáči. Tak sme ju vyskúšali bez tej vložky, tak je to lepšie, ale stále sa v nej mece, zvykla si na voľný pohyb a teraz sa jej nepáči, že v manduce sa nevie hýbať....takže pre tieto úplne malé deti asi nie je dobrý ani jeden, alebo je len tá moja malá taká špecifická, že sa jej nič nepáči....

lusia13
2. sep 2011

ahojte. aj my sme boli na poradni a mame 6tyzdnou a 4930g a to som si myslela ze nas je neskutocny papac lebo chce kazde 2 hodiny ale ako sa zda su aj vecsi papkaci.
vy ako casto kojite? pa

matilde111
3. sep 2011

@lusia13 ahoj lusia, ja inak kojím tiež tak každé 2 hodinky cez deň, niekedy každé 3 a v noci sa mi pošťastí aj každých 4-5 hodín. Môj synček váži 5 kg a meria 60 cm...takže tak nejak ako tvoje...🙂

barca127
3. sep 2011

@lusia13 ahoj mno tak my sa kojime cez den take 2-3 hodinky ked sme vecer von s kocikom tak vydrzi aj 4, v noci ma taku 5-6 hodinovu pauzu a potom opat 3 hodinky 🙂) co sa tyka vahy tak nasa bambulka ma 5 tyzdnov a 4330 a 56 cm

zora256
3. sep 2011

@katkatt Ahoj!
Aj mne vraveli,že v Nových Zámkoch už neodporúčajú baliť naširoko,že je to týranie detí,či čo,a tu V Šahách mi povedali že preventývne a o 6 týždňov kontrola,aj ja ľutujem malého v týchto horúčavách,preto sme väčšinnou v nútri v chládku a v bodách,keď je teplo,ak ok,tak aj v dupačkách,jedna mi vravele,že po 6 týždňoch už jej nebolo treba,len na kontrolu,ešte po ďalších 6týždňoch,tak len dúfam,že už potom nebude treba,tak ja ho tých 6 týždňov,už len 5 od utorka,budem baliť,ale potom už nie,je to dosť a ani malému sa to nepáči,veď tie plienky mu tam tlačia si myslím 😒 .

zora256
3. sep 2011

@renca31 Ahoj!
Môj sa rád nosí,keď je hrozne unavený,a my máme klokanku,a ako som ho do nej dala,tak len vyvaľoval na mňa oči,že čo to a nevydržal dlho ani 10 min.musela som ho znej čo najrýchlejšie vyberať a teraz keď je naširoko,tak veru ťažko sa ho do nej dáva i vyberá,tak som ju odložila na potom,keď už nebude naširoko balený a potom ho budem dávať aby si zvykal,na ňu,proste je to dobré,keď človek musí niekam ako na poštu,do niektorých autobusov i obchodov,sa kočik nesprace. 😒 Tak veľa šťastia aj vám na navyknutie. 🙂

barca127
3. sep 2011

@katkatt ahoj tak mi sme na sone este neboli caka nas to o tyzden a som na to velmi zvedava lebo mi sme balili nasiroko cely cas len prve dva tyzdne potom sme prisli na to ze to len zhorsuje malej koliky tak balime len sem tam tak som ozaj velmi zvedava ale ked bude vsetko ok a povie ze balit dalej preventivne tak asi nebudem ...je to len taky komunisticky prezitok to preventivne balenie si myslim ved nikde vo svete to nie je ...ak je nieco v neporiadku tak prosim pokojne ale takto a v tych teplach mno hruza

slniecko612
3. sep 2011

@katkatt Nam v nemocnici povedali, ze balit nasiroko nemame, ze to sa uz nerobi, tak sme nebalili. Boli sme aj na sone klbykov a tam nam doktor povedal, ze balit namusime ani mpreventivne. Takze nas maly baleny nasiroko nebol ani raz. 🙂

slniecko612
3. sep 2011

@lusia13 Ja kojim podla potreby, niekedy aj kazdu hodinu, niekedy vydrzi aj 3 hodiny. V noci spinka 5-6 hodin, a uz sa nam stalo ze 1 tyzden spal 7-8 hodin. 🙂 aspon som sa super vyspala.

sisanka
3. sep 2011

@slniecko612 nas maly tiez tak...posledny tyzden sa budi dokonca dvakrat v noci ale predtym spaval tiez tak 7-8hod..som si to vtedy predspala aby som teraz nebola nevyspata 😀

sisanka
3. sep 2011

inak my mame doma maleho spaca...ked sa zobudi je hore pol hodku a uz ho ukladam spat...niekedy zaspi hned,niekedy nie....zistila som ze cim dlhsie je hore,tym menej potom spi a je nervny...nastastie si celkom pekne zvykol ze ked ho polozim do postielky a prikryjem perinkou az po krk tak vie ze ma spinkat...v kociku moc spinkat nechce,nejako mu vadi to vozenie a budi ho to ale ked ho prikryjem az po krk tak zaspi 😀 a zacinam ho davat spat na brusko,moj prvy tak spaval skoror stale,na chrbte nechcel ani za svet...ale som rada,aspon nema vylezanu hlavicku co sa mi teraz pri druhom zda ze ma jednu stranu vylezanu tak ho davam viac na brusko spinkat....

lubkasungirl
3. sep 2011

@barca127 Ahoj, aj nasmu to zhorsuje koliky, nemôze sa vyprdiet a vykakat - balime tiez len obcas - cca 6 hodin denne maximalne... 😉