icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

jannykuk
3. sep 2011

@renca31 osparavedlnujem sa, že píšem tak neskoro, boli sme na dovolenke....kúpila som to priamo v lekárni...my máme s tým mliečkom to isté, tiež nemôžem nič čo obsahuje laktózu, niektoré detičky ju jednoducho nevedia stráviť...A súhlasím, ja tiež dojčím aj napriek tomu, tie protilátky mu určite umelé mlieko nedajú ....

jannykuk
3. sep 2011

@bubina1 ako často si dojčila? Nám malý v pohode prespí aj hodiny, a nie je vždy mrzutý, alebo plačlivý, len občas, ked máva koliky, tak to vidiet ako sa pučí a pod.... nezdá sa mi že by som mala málo mlieka...

bubina1
3. sep 2011

mne sa zdalo, že som dojcila dost casto... v priemere každe 2-3 hodiny.... dokonca mi prespávala ako 1,5 mesacná celú noc.... mne to tiež neprislo, že by mohla byt hladná...a to že ma zelenu hlienovu stolicu som vobec nepripisovala tomu, že moze byt hladna... až potom ma to trklo, takže možno aj ked je to stresujuce, párkrát by som si urobila skusku kojenia a odvazila dieta pred a po kojeni..... a bud budes vidiet, že malý pije dost, alebo zistis a budes stresovat ako ja, že opije málo.... potom by bolo naozaj dobre vyhladat laktacnu poradkynu...

akinorev30
5. sep 2011

Baby koľko ma vypit 8 tyz. bábo?

katren
5. sep 2011

@akinorev30 nas vypije 90, max. 120ml

cervena_ciapocka
5. sep 2011

@akinorev30 @katren náš má 6 týždňov a pije stále už 120 ml

renca31
5. sep 2011

@sisanka ahoj! ja som tiež rozmýšľala, že by som malú dávala spať na bruško, ale v niektorej z tých brožúr, ktoré sme dostali v baby taške som čítala, že dovtedy, kým sa samé nevedia otočiť, by sa nemali nechávať spávať na brušku, lebo je tam väčšie riziko udusenia, tak neviem......

renca31
5. sep 2011

@bubina1 ahoj! moja malá má tiež nekedy do zelenkava stolicu, ale nezvykla plakať, že by bola hladná.....a keď prospieva, tak by to asi malo byť OK, nie? Raz som ju vážila pred a po dojčení, tak bola ťažšia o 100g, takže vypila asi 100 ml, ale nemám presnú váhu, len takú osobnú digitálnu....v stredu ideme po mesiaci na poradňu, tak som zvedavá, koľko sme narástli. Naposledy sme boli, keď mala mesiac, vtedy sme vážili 4450g a mali sme 57 cm. Dúfam, že to bude aspoň o 1 kg viac a nejakých 60 cm! 😀

renca31
5. sep 2011

@jannykuk OK, Ďakujem, možno vyskúšame, síce v poslednom čase je to už oveľa lepšie s tým bruškom, keĎ aj plačká, tak nie tak srdcervúco ako kedysi a väčšinou hneď použijem rektálku a pekne sa vyprdká a hneď je ticho! 🙂 a inak kaká sama, nepotrebuje stále použiť rektálnu trubičku, takže čo ma strašili, že potom už nebude schopná sa sama vykakať, to asi bude blud... 😀

henulienka
5. sep 2011

@akinorev30 náš vypije 150 ml, ale ja dávam UM

sisanka
5. sep 2011

@renca31 jooj ja som sa toho nacitala tiez...ale prvy syn mi tak spaval a nic mu nie je...a tiez ked spi na chrbatiku tak sa moze pridusit ked si grckne,nie?..cize to je na zvazenie... 😉

akinorev30
5. sep 2011

@katren cervena_ciapocka, ďakujem za odpoveď, malá mi v poslednom čase dosť plače a mala som podozrenie, že je hladná, ale dnes som si odsala 120 a dala som jej to vypiť z fľašky, všetko to zjedla ale plač neustal ☹ , takže to, že by bola hladná som vylúčila. Možno ju len bolí bruško, ale myslím, že nie, lebo ráno sa vykakala a proti nadúvaniu dávam espumisan tak neviem, kde je problém. Ale keď ju nosím na rukách tak je ticho 🙂

lubkasungirl
5. sep 2011

@renca31 Aj ja si myslím, tiež nášmu pomáhame a už treba čím ďalej tým menej použiť rektálnu trubičku... 😉

dankamat
5. sep 2011

@akinorev30 asi zalezi ci kojis alebo nie... lebo ako sledujem tie co nekoja, tak im deti UM spapaju viac. Ja kojim a tiez viac ako 120ml nevypije.
@renca31 mne maly skoro celu noc spi na brusku, lebo ked je na chrbte tak stale mu behaju ruky nohy a rychlo sa zobudi. Na brusku vydrzi spat ovela dlhsie aj ked place, tak na brusku je hned tisko.

matilde111
5. sep 2011

@akinorev30 veronika, aj ja mávam v poslednom čase podobné problémy, malý plače, aj keď je po jedle, a všetko vylúčim, a keď ho zoberiem na ruky, tak je všetko ok....ale začínam to pripisovať zmene počasia....asi je nervozo, lebo je teplo....a vidím na ňom, že je unavený a nevie ako zaspať... 🙂

zora256
5. sep 2011

Ahojte!
Nášmu sa tiež nepáči to balenie,otláča ho potom papierová plienka.Tak ako píšete,veľmi premýšľam,že ho od zajtra nebudem baliť naširoko,keď sa inkde nemá ani preventívne,lebo nám len nato povedal,a týždeň bude zajtra čo ho tak balím.Náš max.prespavá v noci 5 a pol hodiny. a potom po 3 hodinky,už sa neviem dočkať,kedy bude viac,náš má zajtra 7 týždňov.Majte sa krásne! 🙂

dankamat
5. sep 2011

@matilde111 presne aj moj maly dnes unaveny a nie a nie zaspat, az poobede okolo 4 nachvilu zaspal a teraz o 8 uz uplne sam zaspal. Moze to byt pocasim aj.

zora256
5. sep 2011

@matilde111 Ahoj!
Aj môj je tak,že sa sním musím aj prechádzať a tak zadrieme.Lebo chudáčik nevie od únavy čo so sebou.A to mi v nemocnici spal hneď ako som ho dala do postieľky,a doma,pri kojení,pozdejšie pri fľašky,na boku na posteli.
@dankamat Ahoj!
Môj rád spí na bokoch,nechce na brušku kričí,a na chrbte nevydrží dlho,len v kočíku,spí na chrbte.

dankamat
5. sep 2011

@zora256 mne tiez spaval na boku, ale teraz sa zacal dost kotulat, tak sa stale prekotula na chrbat. Na boku uz vobec nevydrzi. Len tu polohu na brusku zboznuje. A hlavne vecer v postielke ked ho tak dam, tak dlho spinka. V kociku ho davam len na chrbat, na bruchu sa mi to zda nepohodlne - hlavne ked niekam idem, alebo ked kocikujem.

barca127
5. sep 2011

ahoj baby spavaju vaši drobci este v perínkach?

katren
5. sep 2011

@barca127 nie, spal tak iba v prvy den v porodnici, odvtedy nie 😉

renca31
5. sep 2011

@dankamat ahoj, tak presne toto robí moja malá, že sama seba zobudí ručičkami. že by som mala aj ja vyskúšať spanie na brušku?😀 Je pravda, že keĎ ju cez deň dáme na bruško, keď plače, tak hneď stíchne....no vyskúšam.....

renca31
5. sep 2011

@zora256 ahoj! ja som cez deň začala používať tie nové látkové plienky, a o nich píšu, že vlastne zodpovedajú aj požiadavkám balenia naširoko a je to pravda, malá je síce balená naširoko, ale predsa má viac pohybu pre nôžky.....🙂 skúsim pridať fotku do fotoblogu....

matilde111
6. sep 2011

@barca127 veru v perinke spal môj iba v nemocnici....a asi ešte jeden týžden doma...ale potom už nie...

slniecko612
6. sep 2011

@barca127 ahoj, moj maly spal v perinke iba ked mi ho priniesli. narodil sa vo velkych horucavach, tak som ho do perinky nedavala. Vzhladom k tomu, ze bol velky, tak aj ked sme prisli domov, v perinke nebol. On ma rad pohyb a perinka mu nedovola sa hybat ako chce.

maruska.s
6. sep 2011

@lusia13 Ahoj, my tiez nedavame malemu cajik,,,dali sme mu par krat, aj ho vypil, ale potom nekakal, tak uz len kojim, bez cajika a bez vody...

maruska.s
6. sep 2011

@barca127 Ahoj=)nas maly bol v perinke asi do takeho 6teho tyzdna. Uz mame 8tyzdnov a teraz spava v tom vaku na spanie...Ako sme ho par krat nasli z perinky uuuuplne vykopaneho, ze mal na sebe len tie zaviazane snurky 😀 tak sme perinku odlozili=)

sisanka
7. sep 2011

ahojte dievcata, my sme vcera absolvovali prve ockovaie u pediatra a ja taka hlupa som sa ani neopytala co treba robit keby ml teplotu...vravim si ze sak ani starsi nemaval teplotu po ockovani a ved ma len 2mesiaciky ze lieky od teploty su az od troch mesiacov...no ale ako naschval vecer dosla teplota...39C...som myslela ze ma porazi,nic nezaberalo a dokonca ani pit nechcel...tak som volala dr a povedal ze mu mozem dal nurofen pre deti...lenze teplota neustupuje tak sa o chvilku chystam k dr...a este som si vcera vyvrtla clenok,ledva chodim a starsi zacal chodit do skolky a place rano tak som uplne na prasky.... 🙄

zora256
7. sep 2011

@barca127 Ahoj
Náš spával asi,tak do 3-4 týždňov,potom sa mu už tak nepáčilo,a bolo mu vnej aj teplo,tak som ho už sňou netrápila ďalej.
@renca31
Ahoj!
my látkové máme len obyčajné štvorcové.Viem aké myslíš,videla som ich ne nete,len sa mi dajú byť drahé,ale tak nejako to zvládneme.Už bude chladnejšie,tak ho budem baliť ešte naširoko pár týždňov do 11.10. vtedy ideme na kontrolu.

renca31
7. sep 2011

@sisanka ahoj! u nás doktorka očkuje prvýkrát až v troch mesiacoch, práve dnes mi hovorila, že na najbližšej poradni dostaneme očkovania.....tak už sa dopredu bojím, že ako bude malá reagovať. Ja som si hneĎ po príchode z nemocnice kúpila domov tie nurofen čípky pre deti, tie nám odporučili v lekárni, ale vraj nie celý, len polovičku. NO dúfam, že ich ešte dlho nebudeme potrebovať. Baby a ako vyzerajú na Vašich drobcoch očkovania na TBC? Našej sa urobil taký červený pupáčik, dúfam, že sa to nebude zhoršovať, vraj v treťom mesiaci to býva najhoršie. Neviem, prečo im to svinstvo ešte stále pichajú.... ☹