icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

renca31
7. sep 2011

Ahojte mamičky! Chcem sa spýtať tie, čo máte dievčatká, ako plánujete riešiť dierky na náušnice? Naša lekárka to vraj už nerobí, a ja som počula, že nastreľujú sa až starším deťom. Máte s tým niekto skúsenosti?

renca31
7. sep 2011

@zora256 no ja som väčšinu výbavy kúpila odtiaľto cez bazár, a boli pekné ako nové, a lacnejšie. Ale videla som tu už aj presnú inštruktáž, ako si ich vieš aj doma ušiť - teda tie vložky do nohavičiek z obyčajných froté uterákov a vyjde to oveľa lacnejšie, treba len dokúpiť pár nohavičiek. No ja nešijem, takže nič pre mňa, ale určite je to šikovný nápad. Myslím, že to bolo tu na MK.....

sisanka
7. sep 2011

@renca31 no ja som bola s malym dnes u dr a dal nam cipky a keby mal sopliky tak v krajnom pripade dat nasivin..aj hrdielko mal trosku zacervenane ale nie je to take zle...cipka nam zatial zabrala...
a to ockovanie mame tiez trosku cervene a v tretom mesiaci sa to bude posudzovat ci preockovat ci nie...lebo ze sa zrusilo ockovanie proti TBC a ockuje sa uz len v porodnici....

beruska64
7. sep 2011

@cervena_ciapocka
@katren
@akinorev30 Ahojte, my to tiez riesime kolko by mala pit. Nasa mala je riadny hlados v tretom tyzdni pila 90ml, v stvrtom uz 120ml, teraz ma 5 tyzdnov a pije 120ml, ale rano a vecer 150 ml. Je to dost vela na tak male miminko, ale ked jej dame menej tak place od hladu. Nemam pocit, ze by sme ju prekrmovali. Som citala, ze to je individualne, takze sa navodom na krabici neriadime

renca31
7. sep 2011

@sisanka takže nakoniec tá horúčka nebola z očkovania, ale z prechladnutia, alebo ako? inak spolu s tým nurofenom som si kúpila domov aj morskú vodu v spreji, tak som počula, že keď už je to nutné, tak tá je pre bábätká najnezávadnejšia do nosa....

sisanka
7. sep 2011

@renca31 neviem...dr mi povedal ze to mohla ale aj nemusela byt reakcia na ockovanie...

lucyka1
7. sep 2011

ahojte. tak my mame dnes dva mesiaciky a za sebou poradnu. tak adamko vazi 5500g. aj ockovanie TBC sa nam pekne hoji. tak uvidime ako to pôjde dalej. no a o mesiac nas caka ockovanie proti pneumokokom. z tych ockovani som inak na nervy, lebo mna to boli viac ako to babatko 😉 ked vidim ako place... 😒

katkatt
7. sep 2011

@renca31 ahoj, na ockovani nam povedali, ze do 6 tyzdnov to ma zacat hnisat a nic s tym nemame robit. Malemu to zacervenalo 5 tyzdnov po ockovani, par dni, 2-3 mu to hnisalo, az mal znacky od toho na obleceni, ale nema sa to prelepovat, len sme to jemne utreli po okupani a teraz sa mu tam uz robi chrasticka a zda sa, ze sa mu to pekne hoji ... ak sa toto dobre nezahoji, tak sa dalsie ockovania odkladaju, aj nasa doktorka ockuje v 3 mes. prvy krat

katkatt
7. sep 2011

ahojte, aj my sme boli dnes na poradni (6 tyzdnov) a Filipko zase pribral 1kg 😀 valibuk maly, za prve 3 tyzdne pribral kilo a teraz zase ... aj by ma zaujimalo, kolko si toho materskeho mlieka vytiahne, ale fakt netusim ... ale zase on pije za noc aj 4x a prespi max. 3 hod. v noci .... nosime uz oblecenie 3-6 mes., hlavne ked ma tie postolky, 62 uz zachvilu povyradujem uplne ... inak spanok u nas od narodenia slabota, momentalne za cely den tak 3-4 hodinky na 3x a v noci tych 9 hod. s 3 prestavkami... ale hlavne, ze je zdravy, aj ked nespi a tazko kaka 🙂

dankamat
8. sep 2011

@lucyka1 Luci Adamko ti krasne pribera. Ja idem s Patrikom zajtra do poradne. Inak na ockovanie s malym chodim aj ja, ale drzi ho Pato, lebo mna to tiez boli za neho. Ale naposledy ani moc neplakal, len ja som sa viac bala.

martina2001
8. sep 2011

@renca31 našej náušnice nastrelila doktorka, to mala malá mesiac, teraz už len čakáme kedy jej nastrelené vyberieme a dáme jej zlaté, nechcel jej prepichovať klasicky, lebo bolo teplo a tak to bolo viacmenej bezbolestne

lucyka1
8. sep 2011

@dankamat vdaka. ty uz si bola na nejakom ockovani? my okrem tbc ideme teraz 1krat. co hovoris na dobrovolnu vakcinu proti rotavirusom? pri matovi neexistovala, tak neviem... 😉 asi skôr nie ako ano 😒 inak daj vediet potom kolko vazite.pa 🙂

dankamat
8. sep 2011

@lucyka1 my sme boli tiez len na TBC zatial.. az v 3. mesiaci je dalsie. Nie to ockovanie urcite nedam.

lucyka1
8. sep 2011

@dankamat 😉 🙂 😀

katren
8. sep 2011

@lucyka1 my sme Dominike davali aj rotavitusy a teraz planujem zas.... 😉

lusia13
8. sep 2011

@renca31 ahoj aj nam po ockovani na tbc ktore robyli v porodnici sa urobil cerveny pupacik z hnisom tak sme sly k nasej doktorke a ta nas poslala na plucne a tam mu to prepichli a vitlacily no nahnisalo nam to aj druhy krat a prasklo doma tak som tu osetrila tak ako doktor no zda sa mi ze to este stale nieje zahojene na 100% stale to kontrolujem fakt je to svinstvo. nase krsniatko to malo taktiez a oslata mu tam riadna jazva z toho.no co uz...

lucyka1
9. sep 2011

@katren ked som mala maleho martinka a chodila som na ockovania tak tento rotavirus este neexistoval. preto nepôjdem ani teraz.... dufam ze ked sme to nechytili vtedy tak to nechytime ani teraz.... 😉 🙂

dankamat
9. sep 2011

@lucyka1 ahoj, tak sme doma z poradne, Patko ma 5150g. A musim ho pochvalit lebo vcera vecer mi zaspal o 8 a zobudil sa len o 3 papat a spali sme az do 7 rana 🙂 takze som sa konecne aj ja poriadne vyspala 😀

zora256
9. sep 2011

@renca31 Ahoj!
Áno,videla som aj ja nejaké doma šité plienky,je to pekné,len ja nie som taká šikovná,nejako to už zvládnem,aj bez takých plienok. 😉

zora256
9. sep 2011

@katren Ahoj!
Ja som sa nášho pediatra pítala na očkovanie proti rotavírusom a povedal,že tu na Slovensku nehrozí,že reklamy sú kvôli tomu,že ich nevedia predať a že malý bude mať dosť očkovaní,aby jeho telíčko malo čo spracovať,že netreba bytočne zaťažiť organizmus.Týmtoma odbil ani cenu povedať nevedel. 😒

katren
10. sep 2011

@zora256 no vidis, kazdy ppediater povie inak...ja ked som sa pytala, tak vravela, ze uz ma s tym skusenosti, ze mala deticky co mali rotavirusy...celkovo ze sa zle znasaju, ale ked ho aj dostane ockovane dieta, ze ovela lepsie to znasa a nema to taky silny priebeh ako pri neockovanom....tak si vyber...
Mne sa zda ze 50€ to stalo, ale neviem ci spolu, alebo jedna vakcina....

lucyka1
10. sep 2011

@dankamat no supeeeer 🙂 gratulujem. je velky 😉 ja som tiez v siedmom nebi ked sa môzem trosku vyspat 😀

lubkasungirl
12. sep 2011

No ženušky - ako sa majú Vaše detičky? Náš Tomy sa už kráááásne usmieva, máme z neho obrovskú radosť 🙂

zora256
12. sep 2011

Ahojte!
Tak náš sa každému usmeje,keď sa mu prihovoria a je vyspinkaný.Váži už 5590g a meria 57cm
A aj ja som v siedmom neby keď sa môžem vyspať aspoň 5 hodín v kuse,už včera spal od pol 9 večera do 04:00 rána potom už len do pol 8 rána,ale bolo to tak fajn už takmer po 2 meiasoch. 🙂
Je tu ešte niekto kto chová s Nutrilonom HA 1-tkou? A má Dôveru poisťovňu?

matilde111
13. sep 2011

Ahojte, tak môj synček váži po včerajšku 5470g a meria 62 cm. Usmieva sa keď je vyspinkaný, a tieto noci nespí nejak slávne, asi preto že je spln a na rakov to pôsobí...hahaha
Aj vy kojíte cez deň voľajako stále častejšie a častejšie??? Niekedy aj každú hodinu chce piť.
V noci je to pohoda, každé 3-5 hodín...ale cez deň stáááále....má to tu niekto tiež nejak tak podobne???

janushkabb
13. sep 2011

@matilde111 ahoj tak ja to to mam do písmena to iste...naša má 59cm a 49OOgramov - vraj dosť 😀
MAMINY chcem sa Vás opýtať - už Vám prisiel ten príplatok (cca 680eur)?? ...žiadosť som zaniesla 16.augusta a stále nič...neviete kedy to vyplácajú???...a este jednA otázka - dostala som počas MD výpoved - dala som to aj právničke,no na mna sa tá ochrana nevztahuje,nakolko som mala na dobu určitú..neviete mi poradiť čo dalej??...mam to ist hlasit na soc.poistovnu??...ide mi len o to aby som dostavala materské....dakujem za každú radu...pekný den 😉

gadget.tt
13. sep 2011

@matilde111 ahoj moj tiez papa kazdu hodinu, snazim sa ho nejako zabavit, aby som to natiahla, bo moje prsia nejako nestihaju :D .... zacalo to odvted co boli tie horka...takze nie si sama....

gadget.tt
13. sep 2011

@janushkabb ano prispevok prisiel prave dnes (pipla mi sms) aj s rodicovskym....a ziadost som podavala koncom augusta ... do 10. sept. mali uzavierku a teraz peniazky posielaju, neboj aj tebe pridu...

janushkabb
13. sep 2011

@gadget.tt no len ja som si ich dala poslať na adresu - teda šekom...kolko dní to asi trvá???...ak náhodou

gadget.tt
13. sep 2011

@janushkabb oni to zacali od vcera posielat, tak si myslim, ze by to do troch dni malo prist, cize do konca tyzdna, kedze vo stvrtok je sviatok...