icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

janicka83
13. sep 2011

@janushkabb na sociálnu ísť nemusíš, lebo oni to automaticky zistia z výkazov, ktoré tam firma posiela, nakoľko určite poslali odhlášku na teba...materské budeš dostávať naďalej dovtedy, ako ti prišlo rozhodnutie, to sa už nemení, lebo materská sa vypočítava z predchádzajúceho platu a zo splnených podmienok, ktoré boli 270 dní pred termínom pôrodu si musela byť nemocensky poistená, vtedy ti vznikol nárok na materské... 😉

vierkam
13. sep 2011

Ahojte. Citam, ze mate rovnako "stare" deticky ako je moj syn. Filipko mal 8.9 dva mesiace. Ja som este nestihla podat ziadosti o prispevok, bola som takmer cely cas zavreta doma, maly stale plakal az nam pomohol Sab Simplex a Infantil Dolphius. Maly ma uz 60 cm a takmer 6 kg. Nie ste nahodou niektora z okolia BA-Nove Mesto, ze by sme spolu mohli kocikovat?

renca31
13. sep 2011

Ahojte!
Naša malá mala pred týždňom 5270 gramov a 58cm. S bruškom je to už lepšie, no neviem, či nám zabral Infacol, alebo je to aj tým, že už to trávenie lepšie funguje v tomto veku....aj menej grckáme, asi sa už zatvára pažerák.... 😀
takže to zlé zaspávanie môže byť splnom? už som úplne zničená, každý deň zaspávame po jednej v noci a včera to bol vrchol, zaspala o 3:30! Dúfam, že to nebude každú noc... ☹
Čítala som, že v treťom mesiaci často nastáva laktačná kríza práve kvôli tomu, že deti majú rastové špurty a pýtajú si častejšie mliečko. Prsia najprv nestíhajú, ale vraj ak sa priloží bábo vždy, keď si o to požiada, tak do 2-3 dní by sa mala nastaviť nová zvýšená produkcia mliečka.....Aj my pijeme niekedy aj každú hodinu až dve hodiny, pritom predtým jej bohato stačilo po troch až štyroch hodinách....
Vierkam - moja malá je tiež narodená 8.7.2011, ale nie som z BA! ☹

katren
13. sep 2011

@zora256 my davame Nutrilon AR 1 a mame Doveru, preco????

matilde111
13. sep 2011

@janushkabb presne ako píše gadget.tt, aj nám prišiel príspevok dnes, tiež na účet, poštou to bude asi trvať trošku dlhšie.....
ak si dostala výpoveď počas MD treba to ísť nahlásiť na sociálnu poisťovňu, aby za teba platili dôchodkové, to mám zistené....oni ti povedia čo ďalej, inak to s materskou nemá nič spoločné a ani na to nemá vplyv, iba na to dôchodkové...to tam treba utekať aj s výpoveďou a nahlásiť to...

janushkabb
13. sep 2011

dakujem za rady baby 🙂

lubkasungirl
13. sep 2011

@zora256 Ahoj, da sa nutrilon kupit aj na predpis od lekara? O kolko je to lacnejsie? My mame dôveru, ale krmime obycajnym Nutrilonom - no chcela by som ten antikolikovy, prip. HA...

zora256
13. sep 2011

@katren Ahoj!
Predpisuje vám pediater?
Môj tvrdí,že dôvera neprepláca,len ak je dieťa alergické alebo obaja rodičia,darmo mi vraví,alergologička,že na jej meno môže písať,lebo ona odporúča,predpisovať do 6 mesiacov,horko ťažko mi teraz prvý raz predpísal,z tým,že ak mu dá dôvera zaplatiť,tak on dá nám platiť.Strašné,a ja som do dôvery volala,tam mi povedali,že do 10 mesiacov sa môže.A aký je Nutrilon AR1,čo je to AR?HA je hypoalergénne-
@lubkasungirl
Ahoj!
To musíš mať na tie koliky mať malého vyšetreného,a HA ak si alergická,alebo muž,a odporúčanie naň,ináčTi nepredpíšu,lebo dôvera Ti nepreplatí,HA stojí 11,85eu a s rp 6,72+0,17 za rp.V dôvere mi povedali,že to musí dieťa normálne mlieko vracať,a potom odporučí lekár iné a tak by si mala predpísané žalúdočného mi spomínali alebo alergológa,ja mám alergiu na mlieko,tak preto mi odporučila alergologička,keďže sú chlapci tí čo dedia alergiu po mame.

katren
13. sep 2011

@zora256 AR je AntiRefluxne....nam z normalneho vracal cele davky co vypil...ale nemame ho na recept, priznam sa, ani mi to nenapadlo, spytat sa na to...v lekarni stoji 9,31€, no tu na bazare som ho nasla za 6,60€, tak som kupila tu...

danka.k
13. sep 2011

@zora256 ahoj nam DR. Nutrilon AR predpisuje, lebo syn chodi na alergologiu tak mame narok, a toto AR by sa malo predpisovat do roka. Ak nejaky revizny lekar potvrdi cosi tak moze do 3 rokov predpisovat.. do 10 mesiacov sa predpisuju hypoalergenne mlieka.. ale ono sa to stale meni

@katren u nas stoji ten nutrilon 8,70

katren
13. sep 2011

@danka.k no vidis....iny kraj a hned lacnejsie... 😠 😠 😠

akinorev30
14. sep 2011

@vierkam Ahoj, ako dávkuješ ten Sab simplex? Ja zatiaľ dávam espumisan ale už som kúpila sab simplex. Zarazilo ma že je tam napísané, že sa môže podávať max. 3 dni.

vierkam
14. sep 2011

Ahojte mamicky.
Sab Simplex davam tak 3-4 krat denne, ale moze sa davat s kazdym papanim. Davam 15 kvapiek. Budem tak postupovat az do 3m a potom skusim znizovat davky a uplne ho vysadit. Filipko vela plakal a nechcem to zazit znova, takze pockam, kym sa mu uplne vyvinie traviaca sustava. My sa dokrmujeme, tak mu to davam bud do flasky alebo na lyzicke.
Nutrilon - my ho kupujeme v Rakusku, je to lacnejsie o 1-2 EUR, vola sa Aptamil. Maju to v Bipe alebo aj v Spare. Ja som alergicka, ale davam od zaciatku obycajny zeleny 1 Nutrilon.
Renca 31 - skoda, ze nie si z BA :(. Nikto sa mi neozval na moj "inzerat", tak nemam s kym zatial kocikovat.

barca127
14. sep 2011

@akinorev30 Ahoj aj my davame malej sab simplex a davali sme ho sprvu do kazdeho krmenia teraz nam kazala doktorka do kazdeho druheho aby sa to pomaly dalo vysadit davam vzdy 10 kvapiek

barca127
14. sep 2011

ahojte babule tak nam sa minuly tyzden vytvoril v mieste ockovania po TBC hnis, museli sme ho ist vytlacat a zistili nam z toho zvacsene uzliny musime teraz brat lieky mno hroza poviem vam :(

gadget.tt
14. sep 2011

@barca127 nam sa tiez vytvoril hnis, ale prasklo nam to same, ani neviem ako, len som zbadala pri kupani, ze mu nieco z toho vyteka... moze to prasknut aj same?? bo ja som si myslela, ze je to normalne a teraz ked citam, mam nomalne obavy.....a ktore uzliny mate zvacsene???... 😒

miskadusko
14. sep 2011

@gadget.tt nás ked očkovali tak nás hned upozrnili že to bude hnisať ale že to za žiadnu cenu nemám sama vytláčať lebo by som tam mohla priniesť nejaké bacily a to by bolo horšie ako samotný hnis. tak som to nechala takk a vôbec nič s tým nerobila. tiež nám to samo prasklo a teraz to už má pekné zahojené.

gadget.tt
14. sep 2011

@miskadusko fuu tak to si ma upokojila... ja som tiez s tym nic nerobila a prasklo to same, teraz to tiez mame pekne zahojene...dik-....

matilde111
14. sep 2011

kočky prosím vás, ako u vás prebieha návšteva u pediatra....lebo mám taký pocit, že u nás je to dosť odfláknutá prehliadka a keď sa niečo opýtam...tak dostanem takú odpoveď, že si môžem vybrať buď áno, alebo nie....a tiež nám hnisala tá rana na ramene po TBC a žiadne uzliny nám nekontrolovali......tak ako to prebieha u vás?????

barca127
14. sep 2011

@gadget.tt ahoj tak ja si myslim ze to nevadi ak to praskne same ale myslim ze by bolo dobre to spomenut pediatricke ze vam to hnisalo, nam napuchli z toho axilarne uzlinky cize tie pod pazuskou a su vacsie ako je norma tak preto tie tabletky budeme musiet brat tak dufam ze sa to nimi upravi nerada by som bola keby jej to museli rezat

matilde111
14. sep 2011

@barca127 tak ja som to spomenula pediatričke, že to mal nahnisané a ona mu nič neskontrolovala....to je sila..:(

lusia13
14. sep 2011

@matilde111 ahoj aj ja to mam podobne ako ty cez den pravidelne kazde 2 hodky a niekedy aj kazdu hodinu no a vnoci mi najviac pospi raz 3 hodiny a potom znovu kazde 2 dodiny sa budi taze ja sa vobec nevispim take trapenie male to je. aj ma to uz niekedy riadne otravuje a ubija, tak len dufam ze sa to nejako predlzi ked bude vecsi 🙄 .

zora256
15. sep 2011

@katren Ahoj!
Tak to si dobre kúpila,ani sreceptom by si tak lacno nedostala 🙂 .Mne zatiaľ dva razy vracal,ale preto,lebo rýchlo doseba hltal mlieko,tak asi polovicu vyvracal,ale tak potom sa napil trošku čaju a spinkal,ďalej takže hladný nebol potom.A to HA mlieko pije len.A bola si u gastoenterológa sním?
@danka.k Ahoj!
Kvôli mojej alergii tiež mi povedali v Dôvere,že do 10 mesiacov,alergologička tvrdí do 6.mesiacov a pediater zas ten stále vymýšľa asi sa mu plat máli,ale tak my nato nemáme,sme radi,že máme na to čo potrebujeme,a nie financovať starého mládenca,ktorí nemá žiadne starosti.

zora256
15. sep 2011

@barca127 Ahoj!
A kde ste ten hnis vytláčali a ako?Nám sa už začína pučať a zrejme tam bude onedlho aj hnis.A teraz je už dobre?Je tam aj chrastička a čistíš to liehom z lekárne?
@matilde111ahoj!
Tak náš pediater je niečo podobné a moja alergologička povedala,že proste on nič nechce,taký má prístup ako nasilu,proste nezaujíma ich práca.
Nám na poradni len popočúva a pozre len očami genitálie malého a hotovo,sestrička odváži malého a zmeria hlavičku.
@lusia13 Ahoj!
Mne malý spí naviac keď zaspí na prechádzke okolo 18-tej a preložím ho do postieľky aj do pol 23-tej potom každé 3hod.alebo 2 hodinky je hore.To ho aj po kúpaní oblečiem teplejšie a zababuším v kočíku,ináč mi nezaspí,len na rukách a s natriasaním,lebo od únavy reve,a musím chodiť,tak som to takto vyriešila,len neviem ako bude v zime,keď je deň krátky a noci dlhé 😒 .

barca127
16. sep 2011

@zora256 Ahoj tak nam to vytlacala pneumologicka co je vlastne aj nasa pediatricka ona ma dve ambulancie cize to sa potom viem ze posiela na pneumologiu vytlacat.Teraz to musime osetrovat framykinovoym zasipom ona nam dala recept ale vyzera to tak zesa to bude musiet tlacit este raz lebo ze sa jej vidi ze tam este hlbsie nieco je.horsie je to s tymi zvacsenymi uzlinkami mno uvidime ci nam pomozu lieky.

zora256
17. sep 2011

@barca127 Ahoj!
Tak to mi je ľúto,že sa stým toľko trápite.Prajem vám,aby sa jej to rýchlo zahojilo a skoré uzdravenie! 😉

peony
18. sep 2011

@vierkam ahoj,v ktorej casti Nove mesta byvas?lebo ja som z Krasnan,ale tiez by som niekoho na kocikovanie prijala 🙂

1lussy1
18. sep 2011

Ahojte chcem sa opýtať a poprosiť o radu.Za dva týždne ideme na svadbu a máme 2-mesačné bábenko plne kojené a potrebovala by som ju naučiť na flašku dla by som jej moje mliečko čo si odstriekavam ale ona nechce chytiť ani cumlík a ani z flašky nechce ťahať.neviem čo mám robiť poradíte mi prosím?

renca31
18. sep 2011

@1lussy1 ahoj! ja som bola nedávno na svadbe s našou malou, tiež je plne kojená. Ja som chodila kojiť von do auta. Ale myslím, že aj na svadbe by sa určite našla nejaká miestnosť, kde by si mohla kojiť, príp. sadnúť do kúta chrbtom k ostatným. Len je dôležité mať také šaty, aby si ich nemusela celé vyzliekať! 😀 Ja by som určite nenútila na fľašku, lebo sa môže stať, že sa Ti potom bude nesprávne prisávať na prso...Ale ak by si predsa len chcela, tak mne sestričky v pôrodnici dali glukózu, lebo som musela na začiatku kojiť pomocou silikónových klobúčikov a malá mi ich odmietala, tak sme kvapli glukózu do ústočiek aj na klobúčik a hneď sa prisala.....😀

sliver
18. sep 2011

@1lussy1 - aj my sme boli minuly vikend na svadbe a to sme mali 6 tyzdnov... kojit som chodila do auta ale bola tam aj miestnost, teda izba keby som chcela no ja som zvyknuta na auto, teda uz som ju predtym kojila v aute a je to v poho, drahy mi pomohol, podal mi ju, potom ju zobral odgrgnut a fakt sme to super zvladli... neriesila by som to flaskou... alebo oni tam musia mat nejaku miestnost kde maju odlozene veci tak nec ti tam daju stolicku a nakojis tam....
flasku som jej davala teraz lebo mala strasnu zabu v ustach a bola fest smedna ako jej to vysusalo ustocka... davala som jej caj flaskou a poviem ti je to show teraz pri kojeni, nie a nie sa prisat 😒 😒 😒 ale zvladneme 😉