Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@majkauk Ahoj!
A to Ti nereve dokiaľ mu nedáš?Môj reve,ale aj keď mu dám,keď sa zobudí cez deň aj po 3 a pol hodiny ani vtedy mi nezje koľko zvykol len 90-100ml už dnes už sa zlepšuje včera to bolo 70-80ml.Akosi sa pokazil od kedy ho trápi bruško. 😒 Vnoci keˇzje čo zvykol 145ml tak mu je zle a niečo vyvracia a stoná,tak mu budem asi dávať max 120ml vnoci aby mu nebolo zle.
@rainbow1 Ahoj!
Mne tiež keď je unavený tak zaspí v kočíku,ináč ani von sním nejdem,len keď už vidím,že je unavený,do vtedy sa sním bavím vnútri aby sa aj zabavil,lebo keď nie je unavený,tak mu vkočíku na strieške musím otvoriť vetrák aby mohol kukať von na nebo,ale keď sa mu zunuje mrnčí.
@sisanka Ahoj!
Tak tvrdé bruško mi nemá,ale tak sa pekne vyprdká a je dobre a mne teraz už nereve ako mu dávam tie kvapky,ľahšie mi zaspáva,neviem či majú vedľajší účinok ospalosť,ale akosi mi je dnes spavý.
@lenkaa222 Ahoj.
Náš mal minulý utorok 5920g,tak asi nad 6kg.A tvoje?
@katren Ahoj!
Skoľkými sa Ti malý narodil?A to očkovanie,koľko musíš chladiť?
@zora256 nie neplace,noo niekedy si pyta aj skor urcite ze mu dam ale skor nie ako po 2 a pol hodinke,asi uz ma svoj rezim,tak som to riesila od narodenia len vtedy boli tie davky nizsie a postupne sme davky zvysovali,ale ten casovy odstup medzi nimi je stale rovnaky 2 a pol-3 hodinovy,v noci kedy vstane vtedy papa.A uz lepsie brusko?To ma koliky?
@zora256 ahoj moze to byt tym ked si tie kvapky zmenila a nebol na ne zvyknuty tak hned zabrali 😉 alebo sa uz nejako ukludnuje a koliky za chvilku pominu...zevraj tak do 3-4mesiacoch trapia babatka koliky... 😉 moj zase dnes naopak...poobede nejako nie a nie spat..klasika kym sme dosli po starsieho do skolky uz bol vyspany 😀 a to nam cesta trvala 10min...ale aspon neplakal,celou cestou spat kukal okolo seba a doma siel spat asi az po hodine a spal 30min a potom zas hodinu hore..okupkali sme sa,nakojili a zaspal pri kojeni...mne nevadi ze menej spinka lebo ked nespi tak neplace,vie sa pekne prehrat a kukat na mna ked varim,upratujem 🙂 mm je z neho hotovy,stale vravi ze keby mal istotu ze kazde babo take bude tak by chcel dalsie dve este 😀
No náš mal pred dvoma týždňami už 6,5 kg - radšej neodhadujem, koľko má teraz 😀 😀 😉
@katren Ahoj!
Ten náš,že proti rotavýrusom,vraj načo,tu nie sú a zbytočne sa zaťažuje telíčko aj tým,že je dosť ďalších očkovaní,ktoré Je v dôvere?Mi do nožičiek ideme koncom októbra,jednej nezaočkoval do nožičiek,lebo nemali ešte ok na pliecku,vy už máte?My ešte len fialové a nič sa stým akosi nedeje.Náš mal 3500g a bol prenášaný 7dní.
@majkauk Ahoj!
Áno,mal koliky,lebo tak mu zabral infacol,teraz aj lešie spáva,aj mi ggrckal,teraz ako papá Milumil HA1 je to toisté ako Nutrilon Ha1 zvonka ale je viac práškový jemnejší je a asi mu aj lepšie chutí,a je asi ľahšie,lebo od neho nevracia,ako od Nutrilonu,uvdím,keď bude potom znovu Nutilon papať,keď sa minie Milumil ten je z Maďarska.
@sisanka Ahoj!
To máš dobrého muža,ten môj je tiež zneho hotový,kým sa baví a smeje,ale ak mu je niečo tak nie,a ďalšie nechce kvôli výdavkom,máme pôžičku a tak.
@lubkasungirl Náš mal pred dvoma týždňami 5920g a teraz asi okolo 6,5kg
@zora256 No my sme dostali predvcerom do pusinky prve rotavirusy a o mesiac posledne (nasa dr. s uz s nimi ma skusenosti)...s rucickou sa nic nedeje, ma to take cervenkaste ale ani hnis ani nic.....no momentalne sme chori, Dominika ma horucky, zapalene hrdlo, kasle a sopli, dostala prve antibiotika a Misko dostal "len" antibioticke kvapky do nosteka, bo to aj jeho uz chyta..... 😒
@katren Ahoj!
To mi je ľúto,tak vám prajem skoré uzdravenie! 😉 Tebe sa koľkého narodil?Mne 19.7.tak neviem kedy sa to očkovanie dá už do pohybu a zahojí sa,keď akosi sa nestihne asi do ďalšieho očkovania a to sme ho daliočkovať 27.7.A dovtedy mi ho nezaočkujú,a to v novembri máme ísť k alergologičke,tak by som bola rada,keby sme už aj ďalšie mali vporiadku,aby tú cestu vydržala ešte mu tam budú brať krv na alergiu.lebo mi má stále priesvitné soplíky a kýcha a očká šúcha. 😒
Baby ak chcete tak si prečítajte, čo nás možno čaká, bolo by fajn keby sa nám ešte stihne zvýšiť materská - aspoň na mesiac či dva.
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
@akinorev30 Dikes za clanok 🙂, zaujimavy a poucny.
Ahojte!
Ako sa máte?Aj vy ste vyčerpané noc čo noc?Ráno,vždy skôr stáva už o pol siedmej bol dnes hore a skoro chce ísť spať,už ho netreba ani kolísať ani chodiť sním 🙂 ,som rada,len položím zakryjem a saje cumlík,alebo papá mliečko a pozerá namňa a drží mi prst a zaspí,ale vrieskal aj dnes a mliečko som mu núkala,a keď sa ukludnil,tak pil 60ml,ach baby stále sme len pri 90ml každé 2 hodinky 540ml mi vypil cez deň dnes,už mi nedalo zapisovala som si,a podľa krabice by mal 840ml vypiť za deň,tak neviem či tých 300ml vnoci vypije???Dnes mi kakal 2 krát a na 4 deň,už mi zvykol každý3 až 4 deň raz.Ako ste natom vy?
ahoj @zora256. Aj naša dnes štrajkovala s jedlom, bežne vypije cca 50ml odo mňa + 100ml UM, dnes tak polovicu každé krmenie. Dá sa povedať, že papá tak 500 - 800ml denne ako kedy. S hodnotami na krabici sa nestresuj, dôležité je, aby ti nechudol, veď aj my nie vždy máme chuť do jedla, aj keď viem, že nás to stresuje, lebo sa o deťušky bojíme. Mne malá kaká každé 3 - 4 dni, lekárka povedala, že keď je ešte čiastočne kojená, že je to OK pokiaľ ju nebolí bruško.
Čo sa týka vstávania, pol 7 nie je až tak skoro 😵 , malá niekedy vstáva aj o 5, často medzi 6 a 7 a keď pospí do pol 8 tak som vysmiata. Zaspáva od 19:00 do 20:30, niekedy pokojne, niekedy s plačom a musíme ju x krát znovu vytiahnuť plačúcu z postieľky a uspať na rukách. Vstáva okolo 1:00 až 2:00 na papanie, potom po 2 hodinách znovu, niekedy vydrží až do 4:00. Často sa to mení.
@rainbow1 a ja som si myslela, že len naša malá zaspáva tak ťažko a potom sa často budí....🙂 sme na tom takisto, ako píšeš s tým rozdielom, že zaspáva od 20:30 do 22:30, tiež po viacnásobnom kolísaní a vstáva okolo 2-3 podľa toho, kedy jedla naposledy a potom už každé 2-3 hodiny a najhoršie na tom je, že niekedy v noci sa jej po jedení nechce zaspať späť, takže s ňou musím byť hore aj ja...a cez deň to tiež nie je žiadna sláva, momentálne máme také hysterické dni, v kuse plače, ale nie kvôli brušku, ale len tak, keď niečo nie je tak ako to chce ona....no hrôza a čo bude neskôr už ani nechcem vedieť....mne kakala tiež raz za 3-4 dni, ale potom som jej našla trošku krvavých hlienov v stolici, tak nám lekárka odporučila probiotikum na črevnú flóru, berieme ho každý deň a odvtedy má každý deň 1-2 stolice, sa mi zdá, že aj bruško ju menej bolí.
@renca31 aj naša je poslednú dobu cez deň nejaká nevrlá, umrnčaná, uplakaná, odmieta flašu s mliekom - niekedy rovno hurónsky rev, a to sa má po 3. mesiaci polepšiť, ja mám skôr pocit, že je to čoraz horšie 😠 , pritom som ju všade chválila aká je hodnučká a ako pekne cez deň aj v noci spinká - to ale už bolo
☹ , dúfam, že je to stav dočasný, sú to naše všetko, ale keď už človek vyskúšal všetko a stále nie je dobre, tak už som s nervami v koncoch ☹
@rainbow1 presne aj mne sa zdá, že začína byť zo dňa na deň horšia....aj ja som ju všade chválila, ako sa polepšila a teraz toto.....predtým, keď sa napapala, tak bola spokojná a vysmiata a teraz plače aj po papaní, ak ju nezoberiem na ruky. A tak mi pekne už rozprávala tou svojou hatlaninou a v poslednom čase už nechce, len sa usmieva a škerí sa...🙂a z ničoho nič začne plakať a vôbec neviem, prečo, nič ju nebolí, a ani na rukách sa jej nepáči, ani nikde....to si stále musím počkať, kým ju to prejde. Najhoršie je že sa metá hore-dole, musím si dávať bacha na hlavu, lebo tou svojou hlavičkou hádže všetkými smermi ako keby ma chcela odstrčiť od seba....no stále dúfam, že to časom prejde, ale nevyzerá to na tie tri mesiace, keďže v sobotu ich už dovŕši a zatiaľ žiadna zmena k lepšiemu, skôr k horšiemu....☹no a v kočíku začína zase vyvádzať a to už si tak pekne zvykla....☹
@rainbow1 Ahoj!
Tak mne sa píta spinkať už o 17-tej čo je skoro,ale tak predca spinká do pol 23-tej a potom do pol 2-3,a potom pol 5-6,a nakoniec vstane o pol 7 stále max o 7-mejA ja chodím spať takmer o pol noci,asi preto mi je skoro o pol 7.
@renca31 Baby mne reve,buď keď ho bolí bruško,ale teraz už nie,odkedy mu dávam infacol 😝 ,a keď mu treba odgrnúť,či je veľmi unavený a chce spinkať.Mne už po novom cezdeň zaspinká pri rozprávkach,čítam mu pekne počúva,občas niečo povie a potom spí,pol hodinku.A večer pri mliečku zaspáva v postieľke.Skúste infacol možno,že ju trápia metorizmy,pekne sa zneho vyprdí a bude dobre,mne vtedy hádzal celým telíčkom a reval až mi srdce trhalo a uši.Espumisan je len proti nadúvaniu,tento infacol je na všetko čo trápi bábätká aj na koliky,a je bez cukru,farbív a alkoholu.stojí 5 eu aj dačo.Prajem vám aby sa vašim babätkám uľavilo a aby boli spokojné! 😉
@renca31 Ahoj, stále ako keby si opisovala moju Lenku. Tá sa doteraz vedela krásne prehrať a sem tam si poplačkala..............ale teraz? Plače aj po papaní, stále sa iba trepe. Večer zaspí o 20:00 a už o 24:00 pýta jesť. Kedysi vydržala do 4:00. Tak nechápem. Nemajú teraz deti to obdobie väčšieho rastu a teda "rastový špunt"?
@renca31 no moja Lea je takato od narodenia, dava nam riadne zabrat a nic pri nej nestiham, a presne tak so sebou meta...doktorka povedala ze ani nemoze vela pribrat pritom ako velmi sa hybe, ma 5550g a za posledne 4 tyzdne pribrala 430g.a kocik neznasa od narodenia...chodime na prechadzky v nosici
@akinorev30 ani nasa nechce byt v kociari...tiez som sa tak velmi tesila na prechadzky 😲
@mysiatko Ja som ešte včera skúsila posledný pokus, posadila som ju do autosedačky, aby videla, ale nemám pocit, že to zabralo..................ach jáj. Snáď keď bude väčšia tak si tie prechádzky viac užije ako teraz. No ale tým, že bude teraz pol roka zima a ona bude zababušená v kočiari sa to asi nezlepší.

@lenkaa222 no my sme sa narodili 6 dni po termine.....a porodnu vahu mal 2550g