Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@akinorev30 aj ja si to tým vysvetľujem, že asi rýchlo rastie a potrebuje aj viac papať a neviem, či ich náhodou aj kostičky z toho rýchleho rastu nebolia. Ja si pamätám, keď som bola na ZŠ, že ma zvykli bolievať kosti, keď som rástla, tak určite aj teraz také niečo musia cítiť tie detičky, keď za mesiac narastú pár cm! 😀
@akinorev30 no ja mám v pláne už od šiestich mesiacov začať používať športiak, tak sklopený, ale predsa bude z neho viac vidieť, a keĎ bude vo fusaku, tak by jej zima nemala byť....my sme autosedačku skúšali už dávno, trošku lepšie, ale na dlhé prechádzky to tiež nebolo ono.....🙂
@renca31 🙂 ono je to pekne planovat, ale aj tak uvidis, ako bude drobcek chciet....ja som chcela tiez co najdlhsie pri Dominike a v 4-och mesiacoch sme presli na sportak....potrebovala skumat svet a vanicka ju nebavila.....nie ze by sa tam nezmestila, ale zacala strajkovat 😅 ako sme presli na sportak, no problem 😎 😀
@renca31 Ahoj!
Tak u nás ani jedno dievča nebolo náročné u nás opačne chlapci dávajú zabrať,ale podľa mňa je to v génoch,náš je pomne aj po mm obaja sme boli vcelku dobré bába.Zato brat dal mame zabrať,a sestra bola priemerná.A náš mi je viac spavý a idú mu už zúbky,tak my sa teraz tým trápime ako hryzátko dať do pusy ho učím,lebo si pästičku tllačí do nej a je aj ufňukanejší.
Baby my už čoraz menej chodíme von s kočíkom,malý mi jedáva 60ml a to žiada skoro každú 1-1,5hodinu,proste neviem kedy môžem ísť,aby som nemusela utekať sním späť,a keď nie je unavený,tak sa nadrapuje,nechce len tak ležať v ňom,hrôza,tak mu vyčitujem rozprávky aj si podrieme,aj sa sním hrám s hryzátkom a hrkálkami,proste ledva mám čas niečo robiť od neho,lebo ak zaspí tak neviem odhadnúť,či bude 20-30minút spať,alebo 50-60minút,tak len okolo neho neďaleko čo sa dá čo najtichšie urobiť,aj dnes,že pôjdem von presadiť zlatý dáž´d a ibištek s levenduľami,len že som prišla sa na neho pozrieť,reval ako tur.A to už bol uložený,zdržala som sa priňom takmer hodinku,kým my zaspal,aj to len preto,že si nevedel nájsť pohodlie,tak som ho zdvihla a pokolísala a spal,aj eteraz ešte spinká,už dúfam, do pol 23-tej ako zvykol. 😵,aj vám zvyknú bľabotať,ak sa viac preberú jesť,ako len mrnčia a dáte fľašu a pri driemaní papajú?Mne keď sa preberie okolo 6-6:30 bľaboce a ani mu nenapadne pekne sať mliečko ale bľaboce aj keď mu dám fľašku do pusy a kým sa nevyreční nezaspí,len škoda že mu nerozumiem,možno rozpráva čo sa mu prisnilo,ale asi vždy niečo krásne,lebo sa usmieva a smeje sa ani raz nevstal z plačom,proste bľaboce a nato sa budievam,je to veľmi milý budíček,asi si ho raz nahrám,a keď bude väčší ukážem mu to ako pekne rečnil. 😀
ahojte. mi sme vsetky kvapky a probiotika vysadili uz davno a vobec nam nechýbajú bez nich nam je ovela lepsie ziadne place ani koliky kludne babo. mozno to viskusajte bez nich.
dievcata, ja som tu nova. Akurat som sa zaregisrovala ako fotograf, ale mala som termin v juli 2011, narodilo sa mi tretie babo, Vanesska. Zatial je to najkrajsia materska a Vanesska je velmi dobra. Aj teraz uz tri hodky spinka. Kolko vas tu je?
Kocky, co to tu citam? V zime sportak? :-O budeme si musiet pockat do marca, aspon ! 🙂
@katren Ahoj!
My nechodíme dnu do kostola,kvôli starým ženám a zvedavcom,a vonku ho kŕmiť nechcem,proste on aj keď nie je hladný,nemôžme na mieste kolísať,kočík musí ísť,keď je hore.Aj minule len čo som bola mimo kostolného dvora zaspal.Tak budem musieť vydržať,kým nebude sedieť,aby aj videl niečo.
@lusia13 Ahoj!
Normálne Ti závidím,hoci nie v zlom,ale náš aj keď nemá z bruškom nič,ale zúbky ho trápia a nepomáha mu ani hryzátko,skôr zneho reve ak si ním trošku potlačí a pästičku si pchá do ústočiek ale sa mu nedarí,aj calgel mu občas dám,ale ten je od 5 mesiacov 😒 .Cítiť mu už hore pár zúbkov.
@renca31 Ahoj!
Nie nemám,nemáme na také veci financie,máme dosť výdavkov.Bohužiaľ,pôžičku na krku a starší dom,na ktorom je vždy čo robiť.Tak ho radšej sledujem sama,ale mne nespí vkočíku max. 15minút po zastávení,proste mi spí,len kým ide kočík,ale už aj to čoraz menej,už len na posteli v kuchyni rád spí,keď sedím priňom,ale aj to je len 30minút,ale zato večer od 17-tej spí do pol 11 večer a vtedy si porobím čo potrebujem aj navarím,potom už len 3,5 hodinky spí,a od pol5 už len 1,5hodinku.Vždy vstane o pol7.Cez deň mi max spí 1,5 dokopy.To je tri krát za deň pol hodinku.
@meny Ahoj!
Aj ja som preto kupovala väčší kočík aby sa mi doň zmestil aj v zime a tak tiež nemienim ho dávať do športika,kým bude zima,ale ak bude vedieť sedieť,tak ho budem musieť dať do športového,rátam tak na február to bude mať 7 mesiacov,lebo nie je zdravé,dávať detičky sedieť skôr ako vládzu sedieť,lebo im to môže preťažiť chrbticu a môže sa skriviť,tak ja aj bez prenosnej vaničky mám hlboký kočík,stačí fusak dať doň a hotovo 😀 ,už sa teším,len aby bolo krásne a nie samá čľapkanica.
Babenky, chcem sa opytat, ci aj vy davate sediet krpceka na vase kolienka, pricom mu drzim hlavicku aj chrbatik... Neposkodim mu tymto??? 😒 Malicky chce takto vsetko vidiet a pritulkat sa ku mne 😉 Inak nas uz papa straaasne vela - cez den kazdu hodku a pol chce 120 ml, normalne inak vyrevuje ostosest, ked mu nechcem dat 😀 Kolko papajú vaše bába??
@lubkasungirl Ja kojim, takze neviem kolko spapa, ale tiez papame kazdu hodinu alebo hodinu a pol. to teraz tak zacal. 2 tyzdne spat vydrzal aj kazde 3 hodinky no teraz uz nehrozi - maly otesanek 🙂 ... sedavat by som ho rozhodne nedavala, ja ked sedim, si kpca dam bokom a opiera sa iba jednou tretinou zadocka a nozky mu visia... cize polohu ma ako vo vajicku len nozicky ma mizsie...pri sedeni ide o panvu, ktora drzi celu chrbticku, a kedze este nema dobre svaly na chrbatiku, rozhodne by som ho sedavat nedavala...
@gadget.tt to ho davam sedat podobne 😉
tak potom je to OK, nic by sa im nemalo stat...
ahojte babule dôhšie som tu nebola...ked vám mám povedat pravdu tak ani nemám kedy...mne celý den malicka nespi až vecer o pol osmej zaspinká a vydrži do štvrtej pol piatej ako kedy...detske koliky sme este nemali ale trápia nás asi zubky lebo stále slintáme a stále má v ustach ručičky:D
@lubkasungirl ahoj aj ja davam malu podobne sedavat aspon na chvilku si to vyzaduje aby mala trosku zmenu od toho lezania hrozne sa jej to paci lebo moze obdivovat svet ....my sa stale kojime obcas aspon cez den prevazim tak mi papa rozne 100-160
@lubkasungirl myslím, že ak nesedia kolmo, ale majú podopretý chrbátik aj hlavičku a váha nie je celá na zadočku, tak by im to uškodiť nemalo, veď aj vo vajíčkach koľko sedia. A v športiaku tiež nemusí udržať celú váhu, lebo väčšinou sú nastaviteľné, že vlastne leží, len má hlavičku vyššie a tak môže vidieť von. Vlastne ja to mám teraz tak, že mám základ športový a teraz doňho vkladám takú tašku, v ktorej je malá, to je vlastne tá hlbová časť. A už teraz mi často leží tak, že jej tú časť kočíka pod hlavičkou trochu nadvihnem a tak vidí von...😀
@januska712 ahoj, aj naším najobľúbenejsím "jedlom" sú naše pästičky a denne kvôli slinám spotrebujeme min. 2 podbradníky! ale myslím,že na zúbky si ešte počkáme, len im to asi bude dlhšie trvať, preto ich už teraz trápia....😀
ahojte, dievčatá! budúcu stredu ideme na to očkovanie do obidvoch nožičiek, už teraz sa bojím, čo bude potom, či nebudeme mať horúčku a či ju nebude bolieť nôžka, vraj ľavá nožička ich najčastejšie bolí....to bude plaču.....☹ boli ste už niektorá? myslím, že niekto to tu už spomínal.....
@lubkasungirl Ahoj!
Môj zje 90ml-120mlkaždých 2,5hodiny,vnoci každé 3 hodinky zjedol včera 120-150ml,inak spáva 4,5 hodiny a tak zje 150ml 3 razy za noc,kedy ako.Ja sedávať iba,tak že ho za rúčky ťahám hore,na pár sekúnd,ináč pololežmo si ho dávam na kolená,občas tak že mu nožičkyz mojej nohy vysia,tak je akoby stál proste len má medzi nôžkami moju nohu,nekrčí sa tak.
@januska712 Ahoj!
Tak so zúbkami sme aj my tak,ale mne zato každú 1,5 hodku chce spať,je mrzutý,cez deň a večer už o 17-tej chce spať a budí sa každé 3-4,5 hodinky,a vstať už o pol 7-max o 7:15 musíme z postieľky von.Veľmi sa nevyspím,lebo cez deň spí pol hodku a vnoci varím a tak som hore eľakrát do 22-hej.Už čakám,kedy bude cez noc spať v kuse.A to slintanie a ručičiky v puse má stále,ani hryzátka veľmi nechce,radšej rúčku si pchá,keď sa mu nedarí,tak mrnčí,náš to má už asi 2 týždne a vám?
@renca31 Ahoj!
Tak my máme taký istý kočík,tiež tam dávam tú prenosnú vaničku.A tie zúbky vraj rvá to 3 mesiace,lebo nášmu už od 2 mesiaca tečú slinky a ja som mala prvý v 5 mesiaci,tak tak rátam,a aj bratranec mal tak so synom,že slintal od 4 mesiaca a vyšiel v 7 mesiaci.Tak sa natrápime,ja si myslím,že im tie ďasná zatiaľ len vsrbia,nebolia,ale je im to nepríjemné.
@renca31 ahoj, my sme už boli na očkovaní...celkom to prešlo, síce prvotný plač hrozný pri pichaní do nožičiek, dlhšie trvalo, kým sa ukľudnila, potom doma som jej na to hneď dala gázu s octanovou masťou a zalepila papierovým leukoplastom a mala to tam až do večerného kúpania, hneď som jej dala aj 1/2 čipky Viburcol, večer znova naložila octanom a zvyšnú čipku, skoro stále spinkala, lebo jej zrejme stúpala teplota a bola z toho unavená, ale teplotu som jej nemerala...na druhý deň ráno bola v pohode, až cez obed som zacítila, že je akási horúcejšia, tak som jej dala ešte čipku a do večera už bolo dobre...a na tretí deň už nemala ani nožičky opuchnuté, vraj druhé preočkovanie je lepšie znášané, tak uvidíme 😉
a s tými zúbkami to býva indi-vidi...moja prvá dcéra mala prvý zub, keď mala 3 mesiace a 2 týždne a vôbec si nepamätám, že by sa slinila, ale pre istotu táto druhá sa teraz tiež dosť kamaráti s prstami a celými pästičkami, tak uvidíme, či netromfne sestričku alebo ju to bude dlhšie trápiť
ahojte mamicky chcem sa opytat kde meriate horucku........viem ze v zadocku,ale mne v zadocku ukazuje inu hodnotu a ked dam pod rucku tak tiez inu....podla ktorej sa mam riadit........a treba mat pre deti original detsky teplomer???

@zora256 ahoj, ja infacol používam už dlhšie, už sme vybrali dve balenia a posledný týždeň jej ho nedávam, lebo berieme probiotiká a tie sú tiež dobré aj proti nadúvaniu, plynatosti a na trávenie a vôbec nám zatiaľ infacol nechýba, to už rozoznám, keď plače kvôli tomu, že ju bolí bruško, alebo keď má len hysterické záchvaty....😀 dievčatká sú náročnejšie bábätká ako chlapci, neskôr sa to vraj otočí a chlapci budú živší a dievčatká pokojnejšie....tak čakám....no určite sú aj výnimky, ale vraj väčšinou je to takto...