icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

majkauk
8. okt 2011

@renca31 ahoj aj my sme vcera uz boli na to ockovanie,tak tak placu bolo dost,vecer horucky a nozky ked narovnal velmi ho to bolelo,dnes cely den taky spavy,nervozny,mrzuty,placlivy a nechut do jedla,hrozne to znasa,ale vsetci sme tym presli,teda musime len vydrzat.

gadget.tt
9. okt 2011

@majkauk Ja meriam v zadocku, je to presnejsie a staci 60 sekund, kdezto pod pazuskou 5-10 minut a nesmie tam byt vzduchova bublina, bo to potom skresluje udaje...a specialny teplomer nemam, mam klasicky z lekarne, ktory pouzivame aj my...

barca127
9. okt 2011

@majkauk Ahoj tak teplota v zadocku je o 0,5 stupna vyssa takze ked merias v zadocku musis si ten pol stupen odratat inac ziaden specialny detsky teplomer nepotrebujes

renca31
9. okt 2011

@zora256 aj ja si myslím,že je to tak, že teraz ich len trošku trápia, ale časom to bude určite horšie. My tiež od takých 2 mesiacov slintáme a hryzieme si pästičky. Hryzátko zatiaľ nedávam, lebo ešte ho nevie pevne chytiť, ale plyšové hračky už drží pevne a tie hryzie stále. Aj podbradník, aj prikrývku, no proste všetko, čo chytí, dáva do pusy...

renca31
9. okt 2011

@janicka83 takže tie čípky proti horúčke sa dávajú aj preventívne, nie až vtedy, ak má už horúčku? ja som sa v lekárni pýtala na tú octanovú masť, či je to dobré po očkovaní a lekárnička na mňa pozerala ako na blbú.....vraj také ešte nepočula, ale mne to tiež už hovorili, tak vyskúšam, snáď to budeme dobre znášať.....a s tými čipkami nie je problém? stíhajú účinkovať, nevytlačí ho hneď von? ja som rozmýšľala, že by som kúpila sirup na horúčku, ten sa ľahšie aplikuje, len neviem, od akého veku sa môže podávať....

renca31
9. okt 2011

@majkauk ahoj, vraj v zadočku je najpresnejšie, ale musíš odrátať 0,5 tak získaš optimálnu teplotu. To bolo na papieri k teplomeru a aj sestrička mi to hovorila u detskej....podľa mňa je jedno, aký teplomer používaš, možno tie detské sú preto lepšie, že rýchlejšie zmerajú teplotu, lebo dieťa sa stále mrví, tak je to určite ľahšie, ak tam nemusíš ten teplomer dlho držať....😀

januska712
9. okt 2011

@renca31 Ahoj my sme boli na očkování tento pondelok a malicka mi neplakala cely deň ale vecer to boli teda riadne vresky nebavilo ju nič ani na rukách nechcela byt,ani cumlik nepomohol, ani v kociku nechcela byt...dala som jej studené obklady a nepomohlo jej to...horucku sme nemali. .tak som volala mamine a ta mi poradila dat jej ako obklad biele víno že to by málo vytiahnut tu bolest...za pol hodinku mi malicka zaspinkala a spala do rána🙂) ale zažít by som to už nechcela🙂

januska712
9. okt 2011

@zora256 Ahoj tak nasa malá vydrží byt hore celý den jej spanok nechyba...a vecer o pol osmej uz spinka a prespi takmer celu noc zobudi sa okolo stvrtej piatej rano🙂)) to slintanie nás drží už tři tyzdne🙂)

janicka83
9. okt 2011

@renca31 no o octane sa hovorí, že sťahuje opuch, takže ja som to mala poradené pri prvej, teraz automaticky som to dala aj pri druhej dcére. Už som počula aj to, že existujú v lekárňach nejaké studené obklady, ktoré sa dávajú detičkám, ale ja som po tom nepátrala. to čo som mala doma, som dala...a tie čipky sú homeopatické, takže ublížiť by vôbec nemali, nakoľko homeopatia sa hlavne pôsobí zo začiatku, keď ešte nie je zle...my momentálne na homeopatii fičíme, hlavne ju mám vyskúšanú aj na sebe, čo sa týka chrípkového obdobia, ale aj tehotenského obdobia, keď na mňa niečo liezlo...ale zasa každý môže mať iný názor na homeopatiu...my sme ešte k tomu očkovaniu dostali aj také guľôčkové homeopatické tabletky, tie sme dávali 3dni po očkovaní po 3 guličky a bolo to v poriadku. Mám aj "guličky" na soplíky, prevenciu proti chrípke, stlmenie bolesti pri bodnutí osi alebo včely...no naša pediatrička sa zameriava hlavne týmto smerom, keď už je neskoro, je pravda, že to nezaberie, ale ako prevencia zatiaľ klop-klop 😉

janicka83
9. okt 2011

@renca31 a ozaj tá čipka do zadočku, musím ju tam zatlačiť, nie zasa príliš silno, aby to nebolelo, mne malá pritom aj plakala, ale musíš čakať, kým to telo príjme, doslova to tam vcucne a pokiaľ sa ti hneď nepokaká, tak to bude potom o.k. 🙂

barca127
9. okt 2011

@januska712 pááááááánečku to nočné spanie ti teda záávidim fakt a kojíte sa či ste na umelom??

zora256
9. okt 2011

@renca31 Ahoj!
Mne hrklku drží a tie osmičky,ale do úst si netrafí,tak mu pomáham stým,tak do úst si sám dáva len pästičlu a ak mu ústa utriem tak aj plienku látkovú a podbradník.Nejako to vydržíme,len som zvedavá do kedy trvá kým vyjdú všetky a akým tempom pôjdu či po jednom alebo po dvoch. 😨
@renca31 Ahoj!Panadol sirup je od 3 mesiacou proti bolesti a horúčke je aj z dávkovačom,podľa kg,ja ho už mám preventívne kúpený,ten už môžeš používať,lebo na to očkovanie sa chodí od 3,5 mesiaca do 4 mesiacou.
@januska712 Ahoj!
Tak to máš jednej strany super,že Ti večer pekne spinká,ale celý deň a čo robíš sňou cez deň ako ju zabavíš,lebo ja už niekedy nevem čo vymyslieť aby sa nenudil,čítanie dlhších rozprávok nevydrží,pritom si pästičky pchá do úst,hrkálky ho na pár minút,a nosil by sa aj hodinu,ale ja nevládzem ho dlho ak ho položím,keď je unavený reve,a potom i narukách,ako to tvoja vydrží byť dlho hore,kedy vstáva?Mne vstane o pol 7 a potom už o 9 je sním nanevdržanie,musí spať,max o 10 keď vstane o pol 8,a potom okolo 13-tej zas spímax o 13:30 do 14-tej a po 16 už sa musíme pomaly chystať do postele lebo už o pol 17-tej musí byť v postieľke ináč reve,potom vstane o 20-tej pol noci a o 3, a 6 jesť,proste sa moc nevyspím,keby som nebrala energy mam vitamíni femibion tak asi som na dne vyčerpanosti.
@janicka83 Ahoj!
Tak Homeopatiá používam aj ja keď ma chytá niečo.A ako to dávaš tie bobulky bábu ?

janicka83
9. okt 2011

@zora256 staršia už vie cmúľať a tejto malinkej roztopím na lyžičke s troškou čaju 🙂

akinorev30
9. okt 2011

Baby čaute, ja som dnes znova začala cítiť ranu po pôrode. Je to vôbec možné? Nebolí to, ale cítim ju. Vám sa to nestáva? A neviem, či tu už táto téma bola, ale ako ste na tom so sexom? Ja mám pocit, že ma nejako moc zašili ☹

zora256
9. okt 2011

@janicka83 Ahoj!
To máš dobre,že aj pediatra máš za Homeo,ten náš,len samé antibiotiká,alebo sirupy,alebo ešte na cmúľanie dáva.A ako sa volali tie homeopatiá na to očkovanie čo si jej dávala po 3 guličky?U nás sa dá objednať v lekárni.Ja som mala aj na hojenie hrádze i na tvorbu mlieka a na hemoroidy a zápchu,po pôrode všetky boli super.
@akinorev30 Ahoj!
Občas aj mňa akosi zabolí,či čo to šitie,a sex,máme zriedka,keďže som uťahaná a aj muž z práce.A aj keď máme,tak ma to občas bolí,najmä po keď sa zaťaží na to šitie.A u teba je to ako,že sa pítaš?

janicka83
10. okt 2011

@zora256 tie po očkovaní sa volajú thuya occidentalis 15 ch, aplikujú sa 3 dni po 3 guličky po očkovaní, potom mám ferrum phosphoriccum 9 ch, tie sú na soplíky a aj na horúčku 4x 3 guličky denne, kým to neprejde, ešte mám apis mellifica 15 ch - pri poštípaní včelou alebo osou proti opuchu 5 guličiek denne(ale popri tom som ešte dávala aj fenistil kvapky proti svrbeniu) a ešte používam v týchto obdobiach oscillococcinum, tak tam preventívne 1 vrchnáčik tých guličiek 1x za týžden od októbra do marca alebo obdoba toho je influenzinum 15 ch, tak tam 5 guličiek 2 x za mesiac od októbra do marca...zatiaľ toto všetko funguje, ešte na hrdlo v prípade škriabania používam skoroceľový sirup...ja som tiež spokojná, že naša pediatrička verí tejto homeopatickej liečbe a nesiaha hneď len po antibiotikách, pri prvej dcére sme mali zatiaľ atb iba 1x za jej život, to už má teraz 2,5 roka... 🙂

gadget.tt
10. okt 2011

baby co davate na sopliky, my uz sa tyzden trapime a teraz ich mame take huste a lepkave, ze ledvaj idu odsat...uz som z toho nestastna ☹
@janicka83 tie homeopatika uz je asi neskoro uzivat ked mame sopliky uz tyzden, ze???

cora73
10. okt 2011

euphorbium compositum-homeopatikum,nam jedine pomoze.. 😉

januska712
10. okt 2011

@barca127 no ja este stale kojim🙂)) mam mliecka a mliecka🙂) a vy ako ste na tom???

januska712
10. okt 2011

@zora256 Ahoj tak mne malicka vstává tiez o pol siedmej potom ju necham vyzlacenu nech si pokope lezime spolu v posteli🙂)) potom papame díváme sa na bez servítky a na kobru 11 to ju velmi zaujímá potom sa rozpravame az do pol 12 potom zasa papame obliekame sa a ideme do mesta na obed ....som u chalana vo firne s nou do tretej a ked dojdeme domov zasa papa a idemevon ona je naučena od malicka len vonku a ze nikdy nespi:(( no a tebe fakt nezávidím s tym vstávánim:((

lucyka1
10. okt 2011

@gadget.tt skus kvapky pre dojcata LIBENAR a vytierat nostek. nam to pomohlo, ale treba samozrejme stale odsavat, odsavat, odsavat. my mame odsavacku na vysavac a je super!!! vytiahne vsetko a bez namahy. 😉 sople sme mali o chvilu prec....

lucyka1
10. okt 2011

mamicky prosim vas ideme zajtra na ockovanie a chcem sa spytat ci je z toho ockovania horucka. ideme na pneumokoky. diky. hrozne sa bojim.... ☹

gadget.tt
10. okt 2011

@lucyka1 odsavacku na vysavac mam, ta je super, neviem si ju vynachvalit, ale bojim sa aby som mu nou neznicila sliznicu, ked budes stale odsavat...my mame tie sopliky uz take huste a lepkave, vresti ako o zivot pri tom a vytahuju sa mu aj z hrdla az ho to napina...my sme davali morsku vodu do nosteka a sirup na vykasliavanie... pomohlo to ale iba kym boli sople riedke, teraz uz nie... ☹

barca127
10. okt 2011

@januska712 ahoj aj my sa stale kojime co som velmi rada po tych tazkostiach na zaciatku...tak ale to ti pekne v noci spava nato ze sa kojite teda

lucyka1
10. okt 2011

@gadget.tt nooo, to je ono. my sme boli presne na tomto istom. musis stale odsavat. my sme stale, stale,stale odsavali a pomohlo. neboj jemu sa ulavi. ja som mu aj vytierala nostek libenarom. a mali sme ochvilu po soploch. ale presne take huste a hnusne lepkave sme mali. doktorke by som nesla pokial by nemal horucku....

lucyka1
10. okt 2011

@gadget.tt inak aj môjho maleho tak napinalo ked az z hrdla som tahala... 😉 ale vedela som ze je to pre jeho dobro tak som nepolavovala.. a v noci sme spavali v obyvacke aby som nepobudila mojich dvoch chlapov.... ked som startovala vysavac 😉 🙂 ja som toho moc nenaspala ale adamkovi bolo lepsie a to bolo prvorade pre mna. hlavne stale odsavaj... to prejde. neboj nic mu neznicis ziadnu sliznicu. my sme odsavali stale a maly je v pohode.

lucyka1
10. okt 2011

@zora256 aj môj maly bol takyto nervny. ale zacala som ho davat na brusko spavat a teraz je taky kludnucky ze stale je iba na brusku a stale pekne spinka. krasne sa kazde tri hodinky zobudi na papanie a zasa pekne spinka. noooo, ale iba s tym ze stale lezi iba na brusku. i v kociku... 😉 🙂 skus...

janekova.lenka
10. okt 2011

Ahojte mamičky, chcem sa opýtať či je to bežné u 3mesačných bábätiek, že už chcú sedieť. Moja malá ani nie 3 mesiace a stále chce sedieť, viem že má ešte čas ale stále sa dvíha. Niekedy ju dám trošku si sadnúť ale potom ju zase položím a potom je nervózna. Ďakujem 🙂

janekova.lenka
10. okt 2011

@lucyka1 ahoj, aj moju som začala dávať na bruško tak sa jej ľahšie zaspí ale na noc ju dávam stále na chrbátik, no a v kočíku mi niež zaspávala na brušku ale ako začali tieto zimy tak mi aj sama zaspí na chrbátiku.

janekova.lenka
10. okt 2011

@majkauk Ahoj, my ideme na očkovanie na budúci týždeň, dosť sa bojím toho ako to malá znesie. Už mám kúpená aj čipky tak dúfam že pomôžu.