icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

sliver
13. okt 2011

@1lussy1 - nenosim, uz v nej iba zaspava, ona je zavislak na nej 😀 inak mi nezaspi, som sa snazila ju uspavat len tak na rukach a ani keby... dala som j do perinky a do dvoch minut spinkala... ale je zlata lebo je dole trcia nohy 😀 😀 😀

sliver
13. okt 2011

jej kocky vy latkujete? to je super, ja tiez 😉 no zatial som len pri stvorcoch na novosklad ale mam nakupenu aj celu vybavu 😀 😀 😀 aj Babz Lucy aj BG aj Anavy a este Flipky no zatial su stvorce fest super

katren
13. okt 2011

@1lussy1 nas ju mal asi prve dva dni v porodnici, potom viac nie....no sestricky si ho v nej este nosili na vizitu a tak, ale ako sa mi vratil, tak bol stale rozbaleny a odkedy sme doma, vobec sme nepouzili....

renca31
13. okt 2011

@1lussy1 ja som používala perinku len kým bola v nemocnici, doma už len tak, že na nej ležala, ale nikdy do nej nebola zabalená.....🙂

gadget.tt
13. okt 2011

@1lussy1 Ja som tiez balila iba v nemocnici, odvtedy vobec...

kackacatko
13. okt 2011

Perinku používame na spinkanie. Bez perinky pospí maximálne 45 minút a v nej aj 4 hodiny. Tiež jej tak zlato trčia nožičky z perinky 🙂.

sliver
13. okt 2011

@kackacatko - u nas to je presne tak isto, v perinke sa ukludni a fakt spinka aj 4 hodiny a to som sa tolkokrat snazila ju odnaucit ze som ju uspala a potom rozviazala, dala na nu decku no casom zacne rozhadzovat rukami nohami a do hodiny je isto hore....

lusia13
13. okt 2011

ahojte.aj nas hajka v noci este v zavinovacke ma rad ked je v nej zvazany na tesno uz si nato velmi zvykol ale cez den je navolno aby si zvikal aj tak hajjkat. pouzivate niekto tie spacie vaky? chcem to viskusat tak uvidime ci sa mu v tom bude pacit,

renca31
13. okt 2011

@lusia13 my sme začali používať spací vak teraz, asi tak dve-tri noci...zatiaľ super, lebo malá sa vždy odkopávala. Ale obliekam jej doňho len body a ponožky, inak by jej bolo asi teplo....možno neskôr, ak by sme mali chladno v izbe, tak jej oblečiem do vaku dupačky...🙂

gadget.tt
13. okt 2011

@lusia13 my pouzivame spaci vak asi tyzden, taky tensi, pod nim ma cele pyzamko, je to podla mna super, krpcovi sa dobre spinka, bo v nom ma stalu teplotu... ja prikryvam este aj paplonikom, bo mame v izbe 18 stupnov, bo sa nam tak dobre spi... 😵

barca127
13. okt 2011

@lusia13 ahoj my tiez pouzivame spaci vak hned ako som prestala davat perniku tak som dala spaci vak lebo sa mi vzdy odkopalvala

1lussy1
13. okt 2011

tak to som rada že som neni v tom sama a nemám malu už dlhšiu dobu v perinke

renca31
13. okt 2011

@gadget.tt to je super, že to máte v izbe tak, aj ja by som chcela len tých 18 stupňov, ale máme podkrovnú spálňu a všetko teplo ide stále hore, takže nám je dosť teplo v noci....🙂

gadget.tt
14. okt 2011

@renca31 My tiez mame podkrovnu izbu a na dolnom podlazi otvoreny strop, takze tiez teplo ide hore, ale cely den sa v izbe vetra a len min. kuri... tak sme si nejako zvykli, ze nam z periny iba nosy trcia 😀

akinorev30
14. okt 2011

Kočeny čaute. Naše krásne prespaté noci sú v troskách. Malá sa mi posledné 2 týždne budí v noci každé 3 hodiny. Jáj už som tak unavená.............kedysi mi prespala od 20:00 do 3- 4:00 hod. ale teraz sa budí uz od 24:00, potom okolo tretej a okolo piatej šiestej. Zmenil sa spánkový režim aj Vašim deťom?

gadget.tt
14. okt 2011

@akinorev30 Ahoj tak u nas sa zatial nic nezmenilo... my spime uz o 20:00 do 24:00-01:00 a potom sme hore o 03:00-03:30 a okolo 05:30-06.00 a to uz vstavame normalne... tento rezim mi mame od narodenia a zatial ziadna zmena... i ked sa zopar krat stalo, ze spal aj od osmej do pol stvrtejj, ale to je vynimocne...ale zato cez den mi spi od 10.00 do 13.30 teda tento tyzden cely mi tak spi vonku v kociari... asi preto, ze je tam chladno...

puncs
14. okt 2011

@gadget.tt ahoj, moja mala spi v noci presne tak ako vy. len cez den nechce dlho spinkat, spi cca 30-40 minut, potom je hore asi 1-2 hodin a znovu 40 minut. jedine vonku prespi 2 hodinky....kde su casy ked spala 3 hodiny cez den...hohohooo🙂

renca31
14. okt 2011

@akinorev30 tie naše malé potvorky sú fakt rovnaké. U nás to trvá už týždeń, s tým rozdielom, že ani nezaspí do 24:00 a potom sa budí o tretej, šiestej a potom o 8:30 už vstávame nadobro....☹ už neviem, čo s ňou, rozmýšľala som, že ju nebudem nechávať cez deň toľko spať, ale neviem, či to pomôže. Lebo cez deň mi teraz v tej zime vonku v kočíku prespí aj dvakrát dve hodiny a ešte podvečer pol hodku....no a o ôsmej sa preberie a vyvádza až do polnoci....

janicka83
14. okt 2011

@akinorev30 ahoj, aj našej malej sa zmenil spánkový režim, hlavne ten nočný...zaspávala okolo 20,30-21,00 a spinkala do 3,00-4,00, potom uz okolo 6,30 sme vstávali ... a teraz...zaspáva síce rovnako, ale potiahne si tak max do 1,30-2,00 a potom každých 1,5-2 hodiny vstáva a chce papať a o 7,00 už vstávame...kedysi som jej dávala papať 1x za noc, teraz to vychádza 3x...tiež to nie je bohviečo, ešte si aj zmyslela, že mi nechce byť v kočíku, keď ideme von, pretože si nevie zvyknúť na to, že už musí byť viac oblečená a mať na hlave čapičku... ☹

janicka83
14. okt 2011

@renca31 no ja som si pri prvej dcére overila predvečerný spánok a funguje aj u tejto mladšej...radšej nech mi spí niekedy okolo 16tej alebo 17tej, ako by si mala zdriemnuť okolo 19tej, lebo potom o tej 20tej má ešte očká také veľké, že na spánok ani len nepomyslí...keď si o tej 19tej nezdriemne, tak ju môžem kojiť o 20tej aj pri zasvietenej nočnej lampe a do polhodinky zaspí, ale keď si takto zdriemne, tak musím všetko zhasnúť, aby si uvedomila, že už je čas na spánok 😒

sisanka
14. okt 2011

@akinorev30 nas maly ide spat okolo 20h,zobudi sa okolo 3-4h a potom spi do 7h..hodku je hore a zase ide spat..cez den by mohol pospat aj dlhsie alevie sa pekne prehrat tak to neriesim...a niekedy sa v noci zobudi aj 2-3krat...asi podla toho kolko sa vecer napije....

1lussy1
14. okt 2011

@janicka83 moja malá je presne ako tvoja zaspí okolo 20,30-21.00 spí tak do tej 1.00 -2.00 a potom sme hore každé 2 hodky a o 7.00 už vstávame.
No mne mala spí cez den doma vkuse ked ju dám spať tak maximálne hodinku aj to je rekord ale zase v kočari si pospí aj 2 hodinky.A cez den mi nechce byť ani v postielke moc možno tak 5 minút a potom spustí taký plač že musí ísť na ruky aj by som potrebovala niečo porobiť a navariť a niekedy nemám ani kedy ☹

mirkaradko
14. okt 2011

ahojte baby, uz som tu fest dlho nebola.... my mame taky mensi problem s ocickom este stale nam hnisa...ja uz snad som skusila vsetko a furt je to take skarede. aj malicka sa uz na to zlosti...inak uz sme si zvykli snad na vsetky babatkovske ukony :D my mame taky cyklus, rano vstavame podla naladicky niekedy o 6 a niekedy az o pol 10...ale tak kazde dve hodinky papame a medzi tym hodinku sa pohrajeme a hodinku spime...mam taky pocit ze zachvilu budeme riesit zubky...a plac uz je ho ooooooovela menej ako to bolo prve 2 mesiace...no sama radost :D

renca31
14. okt 2011

@janicka83 presne toto chcem aj ja obmedziť, lebo vždy ju chytá spanie okolo 18:30-19:00. Aj včera večer mi o 18:30zaspala a o 19:00som ju ledva vedela zobudiť...no a potom sa prebrala až-až bola hore do 23:30 a to som ju aj dvakrát kojila a prečítali sme si 3 knižky...😀 Tak dnes poobede ju skúsim dať spať trochu skôr, síce dnes celkovo menej spala, za celý deń doteraz len 1 hodku....tak uvidíme.....🙂

akinorev30
14. okt 2011

Moja malá zase dnes robí rámus pred spaním tak som to hodila do netu a našla som. Koho to zaujíma môže si prečítať ako zlepšiť spánok našich detí.

http://www.koliska.sk/Spanok_Gina/rezim.htm

rianka7
14. okt 2011

ahojte, chcem sa spytat, nas maly ma kazdy den sopliky. cistim mu to len vatovou tycinkou, lebo ta obyc.odsavacka nestoji nic. tu na vysavac nemam. ale bojim sa, ci mu tou tycinkou nemozem nejako poskodit.
ako to riesite vy? a ako casto odsavate? mam si radsej kupit odsavacku na vysavac?
rano mal nas drobec velmi upchaty nos, takzko sa mu dychalo. volala som sestricke a ta povedala ze mam kupit nejake kvapky, vobec nepovedala ake. mozte mi nieco odporucit? manzel bol v lekarni, ale kupil nejaky sprej,no netusim ci dobry.

rianka7
14. okt 2011

@akinorev30 nas maly sa spociatku budil strasne casto, potom sa polepsil a dokazal prespal celu noc aj 10hodin, to som sa super vyspinkala 😀 ale teraz sa budi aj 2-3x za noc... a niekedy si nepospi poriadne ani cez den. doobedu malokedy spi, nemozem vtedy nic robit. vcera napr. spal cez den mozno slabu hodinku. myslela som si, ze potiahne aspon celu noc, ale kdeze...

rianka7
14. okt 2011

este ma napadlo, ako casto kupete svoje deticky?

1lussy1
14. okt 2011

@rianka7 ahoj môžem mu dávať nasivin je aj pre tieto maličké detičky a ešte som dávala aj kvapky s morskou vodou my sme mali physiomer baby je to novinka a pomohlo nam to je to aj taký čistiaci sprey

katren
14. okt 2011

@rianka7 odporucam vysavacovu odsavacku....nas maly je nachylnejsi na spoliky, uz druhy tyzden tahame a druhy krat za mesiac a vsetko krasne povysavame a hotovo...Nasivin nam dr. neodporucala, ze moc drazdi sliznicu, tak sme kupili Libenar a cistime tym a mame sprej Quixx a od dr. antibiot. kvapky Uniflox. Ale vsetko super prechadza, len dufam, ze to zas o mesiac nechytime....