icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

renca31
1. nov 2011

@mirkaradko ahoj! ja som kdesy čítala, že ak nestačí kojiť každé 2-3 hodiny, resp. 6-7 krát do dňa, tak vtedy by sa mohlo už začať prikrmovať, ale fakt to musíš cítiť ty, alebo vyskúšaj a uvidíš....🙂

majkauk
1. nov 2011

ahojte baby moj maly mal 30.oktobra 4 mesiace,sme na UM a este sme neskusali prikrmovat,ale uz o tom rozmyslam,no mozno pockam este take 2 tyzdne nech ma aspon 4,5 mesiaca,moj drobec mal vcera 5940g a meria uz 63 cm......to prikrmovanie je na kazdej mamicke kedy zacne,ja zacnem s kasickou,potom pridam zemiacik,mrkvicku a tak postupne tyzden po tyzdni budem pridavat novy prikrm 🙂

sisanka
2. nov 2011

@zora256 ahoj tie kase su uz aj od ukonceneho 4.mesiaca....ja som sa rozhodla prikrmovat kvoli tomu ze maly kakal nazeleno a trosku pochudol,aj sa viac budil cez noc...dr nam dal probiotika,zabrali nam,kakanie sa upravilo a maly prespi celu noc,zobudi sa 1krat a spinka do rana a to sa len kojime...zacala som mu davat mrkvovu stavu a neskor zacnem kasickami na noc 😉

rianka7
2. nov 2011

@gadget.tt aha, takze to nie je skoro, tak potom ok. ja asi tiez zacnem mrkvickou 🙂 len neviem presne kedy, lebo posledne dni sa mi zda ze mam prazdnejsie prsniky, ci nemam nahodou uz malo mlieka pre maleho. uvidim ako to pojde dalej. ty ked zacnes az po 6.mesiaci, tak mas este nato trochu casu 😉

zora256
2. nov 2011

@sisanka Ahoj!
Tak náš mi opačne jedáva,jedával cezdeň každé 3 hodinky a večer pred spaním a okolo pol noci potom okolo 5 a teraz mi cez deň jedáva,len ráno keď sa zobudí a potom už len okolo pol 1 poobede keď sa vyspí a večer okolo pol 4-pol 5 po spaní,znovu,a cez noc sa mi budieva každé 3 hodinky,dúfam,že sa to napraví,a veľa mi reve keď je unavený a zaspí len v kočíku cez deň a večer mi začal zaspávať včera na rukách,dnes už zaspal v postieľke a často mi mrnčí počas spánku,kým nezaspí poriadne.A to mu pred jedlom dávam infacol a na ďasná calgel,ak ho bolia,už má konce očných zúbkov vonku a tie ho trápia,už mi zje 150ml.A zajtra ideme na to očkovanie do stehienok až mám strach z jeho kriku,keďže posledné dva týždne mi často plače,a na ramene to TBC mu ešte neprasklo.Môže sa počas horúčky v chladnejšej vode kúpať 3 mesačné bábätko?Pítam sa len preto,lebo bratrancov malý mal po tom očkovaní 39-40 stupňové horúčky,tak preto sa pítam ak by mal náhodou aj náš a nezabral Panadol sirup.

sisanka
3. nov 2011

@zora256 ked je maly chory tak sa nekupeme,teda ked ma teplotu a po ockovani tak isto nie...neboj,myslim ze ten sirup by mu mal zabrat...my sme tiez raz mali 39,5 a zabral nam panadol cipky,ale to je to iste 😉 a to ockovanie TBC my mame taku malu cervenu bodku,ziadny hnis nic...to ti zle spi kvoli zubkom,som zvedava kedy to caka nas...aj ked je pravda cim mensie deti tym to lepsie znasaju...

katren
3. nov 2011

@sisanka
@zora256 my sme kupali aj ked mal horucku, v trosku chladnejsej, aspon som mu nemusela davat lieky 😉

sisanka
3. nov 2011

@katren hm mne kazdy vravi ze ked je chory tak nekupat...uz som z tych vselijakych rad na prasky 😀 😀 😀 😀

katren
3. nov 2011

@sisanka ono kolko ludi, tolko nazorov...my to mame odobrene od dr., vraj lepsie ako lieky 😉

sisanka
3. nov 2011

@katren tak nabuduce skusime aj my..veru som niekde citala ze chladnejsi kupel je lepsi ako obklady 😉 ale snad nebudeme skoro chory,ako tak sme sa dostali z tych chorob vsetci 🙂

zora256
3. nov 2011

@sisanka
@katren Ahojte Kočky!
Tak nás očkovanie tentokrát obišlo kvôli TBC,že je červené,hoci zblízka ani nepozrel lekár,a pritom to má plné hnisu ☹ .Tak som zvedavá kedy mu to praskne a vytečie.A o tom kúpaní som tiež tak počula,že treba v chladnejšej,aby teplotu stiahlo,mňa mama sprchovala keď som mala 40 stupňové a bola to katasrofa mala som asi 13 rokova a triaslo ma,ale pomohlo.Dúfam,že nebude potrebné malého vo veľmi chladnej vode kúpať,asi tak v 36 stupňovej max v 35 stupňovej veď i to je menej ako telesná teplota.
Ach baby teraz mám taký problém,že malý mi cez deň takmer neje max asi tak 2-3 krát 120-150ml.A vnoci mi stáva asi 4-5 krát a zje 120-150ml a spí ďalej,ako by sa dalo ho upraviť,aby jedol viackrát cez deň a menej v noci,úplne opačne mi je ako minulý týždeň,predtým mi zle jedával každé hodinky v noci po 30-60ml a aj cez deň,teraz takto,a minulý týždeň tak pekne už jedol,som zneho na nervy 😠 .A to mi už meria 7350g a je 65cm dlhý.

ellenie
3. nov 2011

páni, ako tu čítam, tak vy už máte tak veľké mimčatka 😒 Moja bude mat v sobotu 4 mesiace a v pondelok sme boli na poradni a vazi 4900 g a meria 57 cm. Očkovaná bude až za 2 týždne, lebo este stále nemá zahojené očkovanie TBC.

mitka2007
3. nov 2011

my sme boli na poradni vcera a vazime 6,020g a meriame 63,5cm.a mame 3 mesiacea 2 tyzdne. 🙂

janicka83
3. nov 2011

@ellenie neboj, nie ste same...my tiez neprekonavame nejako vahove rekordy ... mame 58 cm a 5100 g... ale asi dievcence menej priberaju ako chlapci, zrejme si chcu "drzat liniu" uz odmalicka 😀 aspon nie su tazke na nosenie na rukach, ved aj tych 5 kg je dost na ruky...ale aj vela zalezi od toho, s akymi mierami sa narodili...nasa mala 3000 g a 48 cm pri narodeni...tazko sa zrovnavat s niekym, kto mal napr. 3800 a 53 cm...uz to su velke rozdiely, ktore urobia pri takychto babatkach velky rozdiel 😉

sisanka
3. nov 2011

@zora256 Ahoj tak to ti moc nezavidim ze maly ma takyto prehodeny rezim...tolko co spapa cez den by mal asi v noci,nie?moc ti neporadim lebo my sme ani so starsim nemali prehodeny rezim...ale citala som v casopise ze v noci netreba vobec svietit,je tma a ticho tak babo pochopi ze ma spat a cez den zase naopak,aj trosku viac hluku,nie chodit po spickach okolo maleho...mne ked maly spi ja mozem vysavat,aj mixovat 😀 nie je dobre ucit babo spat tak ze nemozeme ani dychat vedla v izbe lebo by sa zobudilo.... 😉 tak poskusaj nieco....inak vy ste uz aky velky....my sme mali minuly tyzden 6200g a to po schudnuti tak dufam ze uz nechudneme ale pekne priberame 😉

sliver
4. nov 2011

kocky viete mi prosim poradit?
Sonka stale place ked ju obliekam, este ked je to len nieco male tak sa snazim ju zabavit a sa mi to aj podari ale ked davam mikinku, ciapku a nedajboze do kombinezy tak ju ide od nervov roztrhat...
stale som si hovorila ze to ju prejde ale uz ma viac ako tri mesiace a stale nic...
vam sa deticky davaju v poho obliect???

mididen
4. nov 2011

@sliver
ahoj. rovnako moj maly, pri obliekani reve jak keby sme ho z koze drali ... a v kociku to iste ☹ neviem, ci s nim mam vobec chodit von, ked tak vresti usta otvorene a zima + vietor fuci .. no mal taky "heliovy" hlas potom cely den 😠
@all
miery: 71cm, 6,7 kg 🤐 veru, dost na nosenie 😀 (miery pri narodeni: 51cm, 3260g)
strava: len sa dojcime, a to kazde 2 hod, aj v noci. prikrmy? asi spravim kompromis medzi recami a clankami a podobne ... teda medzi 4 a 6 mesiacom .. takze po ukoncenom 5 zacnem prikrmovat pomaly 😉

sliver
4. nov 2011

@mididen - moja plakavala tiez v kociku ale uz sme to akosi prekonali... zavesila som jej tam hracky a ked sa zobudi tak kuka na ne... ale je pravda ze niekedy ked nema naladu place aj tam... no snazim sa chodit von vtedy ked ma spinkat cize doobeda, vtedy mi spi najlepsie tak aj v kociku vydrzi 😉

sliver
4. nov 2011

my mame 63cm a 5500g 😉

mitka2007
4. nov 2011

@sliver my sme na tom rovnako ☹

mirkaradko
4. nov 2011

ahojte baby, ja este predsa pockam s dokrmovanim...nejako sa nam to pomaly upravuje...ale teraz mi robi starosti hrcka co som nasla malej v onlasti prsicka...v pondelok mame ist na zaockovanie tak dufam, ze uz to budeme mat stastne za sebou, kedze uz nam to 2x prelozili...no a jak vas tu citam tak pozeram na malu ci nahodou ju zle nevazime asi pred mesiacom sme vazli 6500g a pri narodeneni mala 3265g...tak som zvedava aka vaha sa nam ukaze v pondelok...inak len dojcime...

zora256
4. nov 2011

@sisanka Ahoj!
Tak určite nechodíme na špičkách,veď vnoci varím,upratujem a aj kúrime drevom v spálni ,lebo je už chladno.Cez deň nič nestíham,len zapnúť práčku,a ak je muž doma tak aj vyvešať,musím sa sním neustále hrať a po 1,5 max 2 hodinkách musím sním von,aby zaspal,lebo cez deň mi nezaspí už na posteli vôbec,to reve.A s tým jedením,tak hej to by mal jesť cez deň,a vnoci len toľko čo cez deň,neviem prečo si to jedenie prehodil,neustále sa chce hrať a asi preto mi nechce jesť,lebo keď sa unavý,tak už len spať,a jesť až keď sa zobudí,tak dnes sme už o jedno papanie cez deň viac zvládli,tak dúfam,že bude noc kľudnejšia.A meriame už 65cma 7350g a to sa mi narodil z 3500g a 49cm,ale od HA mliek lepšie vraj priberajú a rastú.Tak to veru mám čo vláčiť. 😔

zora256
4. nov 2011

@sliver Ahoj!
Môj reve,len pri obliekaní čiapky,a potom aj kabáta,ale to väčšinou,len,keď je unavený.A potom po prebudení z kočíka,keď ho vyzliekam,tak reve,ale to už väčšinou od hladu.

renca31
4. nov 2011

@sliver ahoj! moja malá strpí jednu vrstvu oblečenia, pri každej ďalšej reve a nervačí sa, že ju len ťažko potom upokojím.....takže v lete to bolo v pohode, ale teraz hrôza. A do kočíka chodíme len poobede, keĎ máme dlhý spánok, inak chvíľku vydrží pozerať na hračky a potom sa rozplače....😀

katren
4. nov 2011

@zora256
@renca31
@sliver kocky, tak ja som asi divna, ale moj maly chodi von iba v bodoch a tenkej mikine.....v kociari ho mam v takej dekovej zavinovacke a nanoznik na to a koniec....max. este na zavinovacku taku tensiu decku a tak chodime von...vytahujem ho aj tak prepoteneho a ked mi zaspi a vratime sa skor domov, tak ho iba porozbalujem a spi v pohode dalej, lebo sa nezobudi vyzliekanim....teraz som kupila tu na bazare overal, tak dam body, pancuchy, overal a na to deku a ide sa....nic viac...co im budete obliekat ked budu minusove teploty????ved uz teraz sa niektore deticky nemozu hybat co su take naobliekane....a o hrubej bunde som este ani nerozmyslala, nemam pre maleho ani kupenu a pre Dominiku detto 😅

danka.k
4. nov 2011

@katren ja dam malemu body pancusky, tenky svetrik, mikinu,teplaky, zabalim do hrubej deky, nanoznik a ideme... a este hrube ponozky 😀 😀 😀 ale nestazuje si zatial , ja si vzdy poviem radsej nech mu je teplo ako mu ma byt zima.... a ked ho vyberiem tak sa mi nezda nejako moc prepoteny....

katren
4. nov 2011

@danka.k no vidis, a my mokri stale 😀 😀

sliver
4. nov 2011

@katren - ja davam malej body, teplaciky, ponozky, ciapku a overal. V kociku je vo fusaku ktory je zatial iba tak volne polozeny na nej... ked budu mrazy tak jej budem davat este svetrik alebo mikinu a zabalim ju do fusaku...

katren
4. nov 2011

@sliver ved to tiez nema vela....a to place aj tak? ja som myslela, ze viac vrstiev davas, preto place.....pardon, nepochopila som 😅

sliver
4. nov 2011

@katren - nie v poho 😉 ona place ked jej davam ten overal a ciapku...

ale divne je to ze narieka iba ked ju obliekam, potom je uz kludna, no pri obliekani ako keby som jej ruky lamala...