icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

sisanka
4. nov 2011

@zora256 fuuuha tak to je teda riadny chlapisko 🙂 nas sa narodil s 3600g a 51cm a teraz momentalne neviem kolko vazi..nieco cez 6200g...no ma co dohanat... 🙂 aj ked vobec nevyzera zeby mu nieco chybalo,vobec neplace,stale sa smeje tak myslim ze ma zatial dost mojho mliecka.. 🙂 zajtra mame 4mesiace tak pomalinky asi zacnem prikrmovat..zatial davame mrkvovu stavu,par lyziciek na obed..aspon ma vitaminy a prejde mu ustami ina chut 😉
tak vidis,on si pomalicky zvykne ze cez den ma viac papat,ved do pol roka deticky nemaju ziadny rezim tak neboj,ono sa to upravi..

mitka2007
4. nov 2011

moj ma oblecene len body,teplaciky,ciapku a cely je v takom oveckovom overale s kapucnou,s tym ze ma este dve deky.cez zimu pridame pancusky a dame fusak,teraz ma taky ze multifunkcny vak 😀

gadget.tt
4. nov 2011

@sliver ahoj u nas su tiez velke place, ked ho strkam do overalu a ked davam ciapku tak to sa ide az zadusit, zatial davam taku co sa nezaväzuje a to tak "nenapadne" ked ho mam na rukach, inak reve o 106... a ked davame krem na tvar proti zime a vetru tak to je iny boj... 🙂

silviatko
4. nov 2011

ktorá rodila v antoskej nemocnici okolo 30.jula? 🙂

mirkaradko
5. nov 2011

baby nemate nejake skusenosti s hrckou u deticiek?
inak my tiez chodime vonku len body, pancuchace,ciapka,overal... a plac pri obliekani to uz ani neriesim....

barca127
5. nov 2011

@mirkaradko s akou hrckou?

renca31
5. nov 2011

@katren aj ja dávam len body, pančušky, tepláky a na to taký tenší overal taký psíček! 😀 fusak a hrubšie overaly nechávam až na mínusy, ale moja tiež plače pri tom overale a pri čiapke, tak sa už dopredu bojím, čo bude v zime, hlavne, keď bude potrebovať aj rukavičky, keď ona už aj teraz rukami stále chytá hračky na kočíku....😀

zdenush88
6. nov 2011

Ahojte my sa tiež ťažko obliekame, ale to preto, lebo Simi je už unavená a chce spať a vtedy ju obliekanie strašne nervuje a to tiež nedávame... tak niekedy riešim tak, ze ju len poprikrývam asi 5 dekami ideme sa von uspať a prideme naspať( celé nám to trvá asi 5minut) ...som zvedavá čo budeme robiť v zime... lebo niekedy zaspí len ju položím do kočíka a niekedy (ked je uz velmi unavená) tak ju musím ísť uspať na dvor, lebo keby som po byte chodila hodinu s kočíkom tak by nezaspala... a na dvore jej stačí povoziť 2 minuty a už spíme. 😅 no alek tomu obliekaniu - tiez zatial len body,pancusky a mikina + teplaciky, rifličky a pod a deky 😉 a malá býva aj tak niekedy spotená ako myš.

danka.k
6. nov 2011

@zdenush88 mne ked sa začne zúrit pri obliekaní tak mu spievam jeho obľúbené pesničky. A doobliekame sa v pohode 🙂

zora256
6. nov 2011

@katren Ahoj!
ja mu dávam tenký overal nato nohavice a papučky pletené,tenkú budničku na to a má aj body s dlhým rukávom,a nohy mu zabalím ešte po pás do deky a zazipsujem prenosnú vaničku,a má len nožičky spotené,a dávam tenké rukavičky a čiapočku.V hrubom overale ako skafander,mu býva teplo aj v bodoch a tenkých dupačkách,to plánujem až keď bude sneh mu dávať.

zora256
6. nov 2011

@sisanka Ahoj!
Tak ináč priberajú od MM a ináč od obyčajného UM,a od HA mliek,tak vraj od HA mliek lepšie priberajú,tak to vidno i na našom.A dúfam,že mu zúbky vyjdú čo sa tlačia a potom by mal lepšie papať.

zdenush88
6. nov 2011

@danka.k ja som sa uz naucila odhadnut cas ked ju mam obliect pred spanim aby nebola este velmi unavena a obliekli sme sa v pohode, ale niekedy to nestihnem,lebo ma prekvapi tym, ze chce ist spat hodinu po zobudeni... a kym je takto krasne tak ju chcem davat spinkavat von... 🙂

katkatt
6. nov 2011

@zora256 aj ja som si myslela, ze z UM sa rychlejsie pribera ako z MM, ale nas druhy syn vyvracia tento nazor 😀 narodil sa 3820 g a v 3 mes. mal 7980 g, cize viac ako dvojnasobok, iba kojeny. On pribera tak kilo za 3 tyzdne (zatial - dufam). Ale zase papka aj 3-4x za noc. Uz teraz nosi velkost 74 v pohode. Som si myslela, ze mi bude pekne sediet oblecko, ked mam dvoch julovych chalanov, ale uvidime 🙂

katkatt
6. nov 2011

aj nas place pri obliekani, unava+teplo, chvilu to trva kym prideme von z bytu, obiect dve deti a seba chvilu trva a to sa snazim babo obliekat posledne...uz sa tesim na sale, rukavice a spol. 😒

mitka2007
6. nov 2011

@zora256 ahoj,podla mna to zavisi skor od metabolizmu dietat.nas je tak isto iba na UM HA apriberame velmi pomaly.ty si pisala nedavno vahu tvojho pri narodeni,myslim ze 3,5?a teraz mas uz pekneho chlapaka,,nieco vyse 7,nie?no a nas mal porodnu vahu 3,750 a teraz vazi 6,020 a je o jedn den mladsi od tvojho.

mirkaradko
6. nov 2011

@barca127 nasla som malej hrcku na prsicku,,, zajtra mame poradnu ale mam strach

januska712
6. nov 2011

@barca127 ahj tak to som rada,že mte tatika doma,My už sme začali s prikrmi,,,ma tiež sme zatial kojene,,,, a čo ako sa mate??

januska712
6. nov 2011

@zora256 ahoj tak to ti zavidim... ,y sme dnes hore od druhej rana a nasej malickej asi spanok nechyba...

barca127
6. nov 2011

@mirkaradko ahoj tak vam zajtra budem drzat palce aby to bolo ok, potom napis ze co to vlastne mate

mirkaradko
6. nov 2011

@barca127 dakujem len dufam, ze to poriadne vysetri dr. a ze nas nezaockuje...zeby nahodou sa to nejak nesklbilo...

barca127
6. nov 2011

@januska712 ahoj mno ym sa mame celkom fajn tento tyzden bude perny zajtra mame kontrolu na ortopedii tak dufam ze tro bude ok...v stredu nas caka kontrola na pneumologii odbery ,ultrazvuk a aj poradna a v sobotu mame uvitanie babetiek na urade 🙂 panecku a ako vam to s tym prikrmovanim teda ide ja sa na to uz velmi tesim ale my este chvilku pockame do ukonceneho piateho mesiaca urcite...aspon tak to planujem

mirkaradko
7. nov 2011

@barca127 ahoj tak a mame vsetko za sebou hrcka je vraj len nejaka hormonalna zmena tak dufam, ze sa to ockovanim nejak nezmeni...a chcem nechcem musis prikrmovat malu lebo schudla....

barca127
7. nov 2011

@mirkaradko ahoj tak to som rada ze to nie je nic vazne 🙂 my sme dnes boli s nozkami tak vsetko je ok co som rada lebo mi sme moc nasiroko nebalili...tak s tym prikrmovanim rto uz je jedno nie ci skor o mesiac alebo neskor hlavne ze mala bude priberat

pimma
7. nov 2011

ahojte 🙂 riesili ste tu uz zubky? nestiham citat vsetko. moj maly uz 2-3 tyzdne slini a dava si prsty a pasticku do pusy. budu to zubky? no a posledne dni aj dost place.

mirkaradko
7. nov 2011

@barca127 no aj ja este pre istotu mame ist na ultrazvuk... tak my s nozkami mame problemi... mame taky vankusik zeby mala nozky v pravom uhle takze my sa nabalime este...no dufam, ze uz len posledne 4 tyzdne a bude ok...
@pimma moja mala taky tak...dnes som sa na to pytala dr. tak mi povedala ze slinit nemusi kvoli zubkam, a pasticky dava do ust ako zabavu...ale ze tiez prvy zubok sa moze objavit uz ako 4,5 mesacnemu babu...

kackacatko
7. nov 2011

@gadget.tt Moja malá sa vie neskutočne rozľútostiť keď ju obliekam, ale väčšinou až pri poslednej vrstve. Čiapočku jej potom pre istotu dávam až vo výťahu, lebo to ju vytočí zaručene 😉.

zora256
7. nov 2011

@katkatt Ahoj!
Tak to Tin poriadne priberá,ja by som zas nechcela,aby tak veľa a rýchlo priberal,lebo je dosť ho nosiť,a kým začne loziť,to potrvá,a v poslednom čase mi zas zaspáva na rukách,tak by som sa asi pretrhla 😒 .
@mitka2007 Ahoj!
Tak to je celkom,fajn,ja by som bola rada,keby môj mal len toľko,lebo ho zas musím uspávať na rukách,lebo je dosť boľavý,už sa mu 6 zubov tlačí,vždy viac a ani jeden ešte nie je vonku,asi ma porazí,lebo aj to TBC má zapálené plné hnisu a neviem,kedy mu to už praskne natieram mu to už aj alkoholom z lekárne,čo mal na pupok.A papá všeliako.ˇAno narodil sa z 3,5kg a má 7,35 a nosí už 74 veľkosť,hoci má 65cm,ale 68 nemáme kúpenú,jedno oblečko sme mali,a bolo mu tesné medzi nohami.
@januska712 Ahoj!
Akedy ju dávaš spať?Môj keď ide spať o 18-tej,tak sa prebudí už o 6,ale neboj neprespí mi celú noc,ešte ani raz neprespal,on sa mi vždy ináč budí,máme noc,keď každých 3,5 hodín,a noci keď 1-2 hodinky,stále sa zobudí kvôli zúbkom,nášmu vždy viac sa tlačia,teraz už 6 naraz a ani jeden nie je ešte vonku,tak aj cez deň je sním hrôza,zo 3 krát cez deň musím ho uspávať buď ísť na prechádzky alebo uspávať na rukách,ak na rukách tak max do hodinky je hore,ak v kočíku,tak max 2 hodinky prespí,min. pol hodinku.A ak mi ide vnoci o 19 spať,tak mi vsatne o pol 7 ráno.Ale tak stále sa mi budí vnoci 3-4krát do rána,tak sa veľmi nevyspím.Tvoja vkuse spí?
@pimma Ahoj!
Áno riešili sme zúbky,nášmu idú od 2 mesiacou,kúp mu calgel na ďasienka,natieraj mu,to by malo ukludniť a je proti bolesti,ajmôj reve a dáva si pästičky a aj moje prsty,hryzátka veľmi nechce,daktorú noc mu dobre padlo to chladivé vyžíval sa vtom a aj sám si ho už pchal,ale ho zneho napínalo,lebo si veľmi vsunul do úst.Nášmu cítiť a aj vidieť,ako ktoré sa tlačia,myslím ktoré ako veľmi už vyčnieva,horných 6 sa mu už poriadne rysujú,som zvedavá ktoré budú prvé dve. 🙂

zora256
7. nov 2011

Ahojte baby!
Malo tu niektorej bábätko TBC zapálené a plné hnisu?Ako ste to riešili?Šli ste stým za pediatrom,či ste to nechali tak a prasklo to samé?A samo sa to zahojilo?Bože,dúfam,že nebudeme mať stým problémy,ako tie v správach.Mám strach o malého.Neviem čo stým,príbuzné nemali vôbec zahnisavené,tak nechápem,prečo tam má hnis,min.týždeň vo štvrtok sme boli v poradni,tak nemal toľko hnisu,pediater videl len,že to má červené,a preto ho neočkoval do nožičiek,veľa ste písali,že vám po tom očkovaní,až prasklo a vyšlo vám to,tak ako ste to riešili,prosím napíšte mi,Ďakujem 😉

katren
7. nov 2011

@zora256 my sme mali hnis, nevytlacala som, samo to prasklo...ale volala som este predtym s dr. ako to prasklo a kazala mi kupit Framykoin zasyp a zasypavat...momentalne to ma trosku cervene, ale este neockujeme. A k tomu sa nam vratil infekt za uskom, takze este ani najblizsiu dobu nebudeme...

sliver
7. nov 2011

@zora256 - nebojkaj moja, my sme to mali skoro hned na zaciatku a odvtedy asi 3 krat...
vzdy to prasklo pri kupani tak som jej to vycistila a bolo... doktorka na to nic nepovedala... že to sa stava, tak ked ho budes kupkat skus mu to jemne pretriet ci mu to nahdou nepraskne samo...